Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Popis a návod
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 5:42 am    Post subject: Reply with quote

Pokud máš mapu tak "načíst mapu", pokud atlas, tak "načíst atlas".
Tady http://trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=4&start=0 je mj. vysvětlen rozdíl mezi mapou a atlasem.

_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
Hamulka



Joined: 01 Jun 2010
Posts: 2

PostPosted: Tue Jun 01, 2010 3:50 pm    Post subject: mapy Reply with quote

Mám SE Elm a v něm poslední verzi TB, nešlo vůbec instalovat přes .jad, takže mám instalováno přes .jar. Asi mám podobný problém, co se tu už objevil, ale nepodařilo se mi ani podrobným studováním diskusí vyřešit. Menší turistickou mapu staženou ze zde doporučované stránky se mi podařilo otevřít normálně, ale pak jsem se snažila o mapu Prahy z téhož místa, rozbalila a stáhla jsem na kartu vše přesně v systému adresářů včetně názvů adresářů jak to bylo, stejným způsobem jako malé turist. mapy, ale mapu Prahy nelze otevřít, při kliknutí na praha.map se objeví hláška [6] null: InvalidMapException [null]: Tileset file not found: file:///e:/TrekBuddy/maps/PRAHA/1_10000/praha/praha.set. Poradíte někdo? Díky !
Back to top
View user's profile Send private message
Hamulka



Joined: 01 Jun 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 8:28 pm    Post subject: stahování map pro TB Reply with quote

Tak uz jsem to vyřešila Very Happy po dlouhém studování diskusí zde, tak píšu sem, kdyby měl někdo stejný problém, bylo to v rozbalování zazipovaných souborů vpočítači , původně jsem vše porozbalovala a správné řešení bylo v případě mapy Prahy rozbalit pouze první zazipovaný soubor a pak to už přehrát na kartu, funguje perfektně. Kupodivu u různých map to chce různě, někde nechat, někde rozbalit...
Jinak jen chválím, jako technickému antitalentu mi to dá dost práce, ale už jsem TB rozchodila česky, funguje seznam ulic Prahy, české CMS, mám to jako hračku Wink takže díky za návody na tomto fóru.
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 12:30 pm    Post subject: Re: stahování map pro TB Reply with quote

Nokia E51, cyklomapy
1. cykloatlas_sk-14_07.tar; Incorrect file selected. [6] null: dv: Invalid header '38 d4e8 ad ecd3 8d'

2. roztarovane bez .set suboru
[6] null: InvalidMapException [null] Invalid tile filename
[null] tileset file not found: file ///E:mapy_tb/cyklo_ba/cykloatlas_sk-14_07.set

3. so suborom .set
[6] null: java.lang.NumberFormatException: Not a digit: s

pricom ina turisticka mapa okolia BA ide aj tar aj roztarovana (tar ma dlhsie odozvy na nacitanie map)

Kde moze byt problem?
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5654

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

1. zkontroluj jestli nemas zaskrtnuty Settings->Misc->broken I/O (je to ten prvni checkbox)

2./3. Jak se jmenujou rezy, muzes uvest priklad?
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

rezysu cykloatlas_sk-14_07_0_0.png, alebo ...07_300_400... _800..._1200 atd atd

na roztarovane nepomohlo, na tarto ma asitaky vysledok, ze sa objavi loading map a nic . .. . dalsie pokusy ta ista iba ako na zaciatku.
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

Takze som porovnaval tie tary na PC .. . ta mapa co ide, je na zaciatku taru akoby nakopirovany subor .map (nejake data a potom riadky zacinajuce point .. . ) a za nim subor set (zoznam rezov) - toto vsetko je citatlne, az potom nasleduje vlastny "rozsypany caj" tar suboru

v tych co nejdu je na zaciatku iba popis /set a zopar cisiel ahned nasleduje vlastny tar
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5654

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

Muzes mi nekam nahrat ten tar? (treba http://www.leteckaposta.cz/)
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

Takzeuzsomto rozchodil ... upravil som .map podla vzoru tej mapy co chodila, tj hlavne odstranil medzery, popisy boodv ktore neboli, zrusil desatinne miesteupoloziek 0 (nula) a pod.

Skusim to ztarovat, len neviem ako dostanem set a map subor na zaciatok toho taru aby to bolo citatelne . . . zeby jednoduchym copy /b . . .?
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

ma to 49Mb, ide to strasnepomaly, ale stiahol somto odtialto

http://rapidshare.com/users/IPK4KF, konkretne subor 07

(blbne mi klavesnica, hlavne medzernik)
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5654

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

regulus wrote:
Takzeuzsomto rozchodil ... upravil som .map podla vzoru tej mapy co chodila, tj hlavne odstranil medzery, popisy boodv ktore neboli, zrusil desatinne miesteupoloziek 0 (nula) a pod.


mezery? desatinne mieste?

Udelal jsem si tmi (viz priloha) a chodi to bezpro (N6720)...



tmi.zip
 Description:

Download
 Filename:  tmi.zip
 Filesize:  14.49 KB
 Downloaded:  6 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ano, ten.map subor ... napr 0.000 zmenene na 0, alebo zmazane vsetko co je v riadkoch za 'point05' a dalsich bodoch . . . nerozumiem tomu, ale bezi to.. .skusim pridat tie tmi
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 17, 2010 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

myslel som ze je tam bat subor na vyrobu tmi . . . stiahol som, spustil a bez zmeny . . . Incorrect file selected. Try again. TrekBuddy [6] null:dv:Invalid heder:'38 d4 e8 ad ec d3 8d'

je to na trekbuddy 0.9.95, E51, Orange, SK

//MrKev: necituj předchozí příspěvek!
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5654

PostPosted: Fri Jun 18, 2010 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Divny. Pouzil jsme ten tar z rapidshare beze zmeny, jen jsem si vyrobil tmi...
Back to top
View user's profile Send private message
regulus



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 10

PostPosted: Fri Jun 18, 2010 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Takze postupne kroky:
1. restartol som telefon, uz tar to nacita, ale je to veeeeeeeeeelmi pomale,prechod na dalsi segment cez 20-25 sekund bez ohladu na tmi subor
2. Nainstalovane TrekBuddyservice - ziadna zmena
3. nainstalovana verzia TB 0.9.99
4. uz tar nenacita . . . ziadna hlaska-zostane to na tom Loading map . . . ale do menu sada dostat

TBservice je tam uz nadobro? Aj po restarte a spusteni TBService mi pise ze Allready . . . Ako odinstalujem TbService?

V podstate je mi to jedno, roztarovane to bezi celkom svizne(jeden subor je praktickejsi), prechodna dalsi segment dosekundy, akurat mi tie png subory narobili paseku v galerii . . . ale aj to sada poriesit . . .
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Next
Page 14 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group