Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Trekbuddy na PDA
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Thu Dec 13, 2007 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Moment, jak to muze bejt na COM2, kdyz to nejde nastavit... ?

Mohl by si zkusit prepnout na Simulator a podivat jestli simulator delay ma nejakou rozumnou hodnotu?
Back to top
View user's profile Send private message
solariz79



Joined: 27 Aug 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 6:23 am    Post subject: Reply with quote

Myslim vo verzii 0.9.68 iba tam funguje ulozenie nastavenia. Vo verzii 0.9.69 si to drzi stale ten COM5. Aby sme sa rozumeli. Vsetko skusam s 0.9.68kou.
_________________
-so-
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 11:25 am    Post subject: Reply with quote

OK. No chtel jsem vyzkouset jsem ten "nmea" log, ale to neni zadny NMEA... ?
Back to top
View user's profile Send private message
solariz79



Joined: 27 Aug 2007
Posts: 26

PostPosted: Mon Dec 17, 2007 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

ale take subory generuje TB. Tiez som ich pozeral ale su akoby v binary mode. Nmea je obycajny txt?. Skusal som to opat ale stale to generuje to iste.
_________________
-so-
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Mon Dec 17, 2007 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Neprepina tu GPS-ku nejaka jina aplikace do sirf binary modu? A muzes zkusit pouzit baudrate 4800? (connection URL: comm:COM2;baudrate=4800)
Back to top
View user's profile Send private message
solariz79



Joined: 27 Aug 2007
Posts: 26

PostPosted: Wed Dec 19, 2007 6:25 am    Post subject: Reply with quote

Stale nic. Skusam vsetky mozne java midlet managery. Ale vyzera to na poriadne mizernu podporu javy na WM. Sad
_________________
-so-
Back to top
View user's profile Send private message
Pepa



Joined: 10 Dec 2006
Posts: 40

PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:01 am    Post subject: Reply with quote

Právě tady jsem se zastavil i já s HTC Artemis, navolené hodnoty v Settings se neuloží a prostě se tak nedá TB používat, protože se nespojí s interní GPS. Přitom ale třeba navolená mapa zůstane správně. Ale com, formát souřadnic a vlastně celá první záložka nastavení je pořád v základu. Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Supermince



Joined: 01 Mar 2007
Posts: 40
Location: Ceská republika

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Tak já jsem na tom podobně Confused
Přešel jsem na WM6 ve kterých je integrován MIDlet Esmertec Java.
Testoval jsem hodně verzí TB-včetně poslední ale nejsem schopen připojení k interní GPS (testovány com i rychlosti) Sad - jen do modra
Nikde v nastavení nevidím výběr cesty k mapám a při tápání na dislpej ohledně map také nic. Ostatní CMS, WPT atd. jde. Rolling Eyes

Vyhozená hláška : Event Failure.(code9,result "0",throwable null):java.lang.NullPointer Exception



Screen.PNG
 Description:
 Filesize:  21.58 KB
 Viewed:  11107 Time(s)

Screen.PNG



_________________
Původně GPS mašina Siemens SXG 75, FW 26, 512 MB KingS, atd. a uvnitř toho TrekBuddy 0.9.56. - Nyní: Přechod a v užívání PDA E-ten X500 glofiish GPS, lehká WM6+ 4 GB SDHC + TB 0.9.79 Cz - jinak jsem LAMA obecná Smile
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Bohuzel jen s IBM J9 vsechno funguje.

Mam taky Artemise. Nainstaloval jsem si nejnovejsi Esmertec co jsem nasel (20071119.3.1). Oproti starsi verzi co je v originalni WM6 ROMce podporuje praci souborama. Ale stejne neni pro TB moc pouzitelny - nepodporuje seriovy spojeni, takze TB nevidi na interni ani externi GPS... Evil or Very Mad

Zkousel jsem i Intent MIDlet Manager v11.1.7.1029 - uplne to samy... Sad

PS: Docela jsem zvedavej, jakou javu strci SonyEricsson do XPERIe Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Supermince



Joined: 01 Mar 2007
Posts: 40
Location: Ceská republika

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Takže tam budu muset nakonec stejně tu J9 narvat.Škoda Crying or Very sad Ale co se dá dělat.Bez TB už ani krok Laughing
Dík za vysvětlení Wink

Edit: Tak už jí tam mám (J9) a zese v tom nějak plavu Embarassed Vše jsem udělal (teda si to myslím) jak dříve na WM5. TB naběhne, nabídky jsou jak mají být - Load Map atd. ale ....
Ale nechce číst z data dir a taky nechce výběrem např. Load Map načítat mapy. Rolling Eyes
Na data dir mám : file///Storage Card/TrekBuddy/maps/ui-profiles/wpts atd. atd. Spojení s GPS se také nedaří Confused
Raději přikládám Error
Že bych na něco zapoměl?



Screen005.png
 Description:
 Filesize:  11.42 KB
 Viewed:  11084 Time(s)

Screen005.png



_________________
Původně GPS mašina Siemens SXG 75, FW 26, 512 MB KingS, atd. a uvnitř toho TrekBuddy 0.9.56. - Nyní: Přechod a v užívání PDA E-ten X500 glofiish GPS, lehká WM6+ 4 GB SDHC + TB 0.9.79 Cz - jinak jsem LAMA obecná Smile
Back to top
View user's profile Send private message
solariz79



Joined: 27 Aug 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

TB ide najlepsie ozaj len s J9. Ale s internym GPS ee.
Ak chce niekto poskusat Java midlet manazery tak tu je to sustredene:
Code:
http://4pda.ru/forum/index.php?s=df15b51c1119dd2fa7a2205db0a0bf16&showtopic=1333&st=1200

a tu je fix na pristup TB (resp Java ako takej) k filesystemu
Code:
http://4pda.ru/forum/attach/422622/j9fix.zip

Na DATA dir: "file///Nazov pamatovej karty/TrekBuddy/" ak su v nazve medzery tak namiesto nich "%20" priklad "Karta%20Mini%20SD"

Ja mam ASUS P535 s integrovanym GPS a nepodarilo sa mi ho rozbehat a to som poskusal xy manazerov. Jedina chaba nahrada je Garmin mobile XT a topograficke mapy ktore bezia aj s internym GPS ale to nieje Java a TB.

A teraz babo rad Sad

_________________
-so-
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

Mozna by mohla pomoct aplikace GPSProxy. Sice nevim, v cem je problem, ale co jsem cetl, tak nekolika aplikacim pomohlo kdyz touhle veci proxovali COM2 na COM5, a v aplikacich nastavili COM5...

Dobra stranka Wink Zkusim ten Jbed co tam maji, jestli je novejsi nez co mam... Jinak J9 je i ve verzi 6.1.1, to jen pro uplnost. Skoda ze to vypada, ze uz to IBM nevyviji Sad

file:///Storage%20Card/...
Back to top
View user's profile Send private message
solariz79



Joined: 27 Aug 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

Posledne J9 som instaloval predvcerom z tadeto:
Code:
http://www.mgmaps.com/weme/


tam je to pekne pripravene este aj s navodom. Smile

_________________
-so-
Back to top
View user's profile Send private message
Supermince



Joined: 01 Mar 2007
Posts: 40
Location: Ceská republika

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

No to si snad děláte srandu NE? Shocked Snad tímto nechcete říct, že to s interním GPS nerozchodím Confused To jako že jsem přešel z WM5 na WM6 už nebudu moci používat TB? Jakej tam může být rozdíl Question To snad ani není možné. Na WM5 a stejném přístroji to šlapalo bez problémů.
Kdybych to věděl dříve tak zůstanu u WM5 Exclamation

_________________
Původně GPS mašina Siemens SXG 75, FW 26, 512 MB KingS, atd. a uvnitř toho TrekBuddy 0.9.56. - Nyní: Přechod a v užívání PDA E-ten X500 glofiish GPS, lehká WM6+ 4 GB SDHC + TB 0.9.79 Cz - jinak jsem LAMA obecná Smile
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Mam WM 6 (HTC). Takhle vypada moje nastaveni. V TrekBuddy mi interni GPS funguje.

Jinak - ta GPSProxy by mohla na ASUSech pomoct...



gps-settings.png
 Description:
 Filesize:  22.03 KB
 Viewed:  11049 Time(s)

gps-settings.png


Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 2 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group