Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
0.9.95
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Thu Mar 04, 2010 8:59 pm    Post subject: 0.9.95 Reply with quote

Bugfixing release

Changelog
    - fixed time delaying
    - fixed position "buffering" (and hopefully crashes when TB runs in background for some time); SE phones were affected by this bug
    - fixed line drawing bug
    - fixed a few android ui bugs
    - time update fix from v0994 improved
    - hiding of menu bar that does not dissapear on SE JP8 sometimes is less annoying (without authoding dialog); Settings->Misc->hide menubar cmd option enables . command labeled as ... that maps to right soft key; option effective after restart
- I cannot remember what was the reason for having TB set to refresh position every 2 secs by default when internal GPS is used on Blackberries, but I tested BB8800 with 1,-1,-1 location timings (ie. refresh every sec), and it worked just fine. Anyone knows?
- I've documented realiable input option in wiki.

0.9.95 download page

Requirements Installation Configuration Customization Localization
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Thu Mar 04, 2010 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

@Swejzi,yearling Thanks! I uploaded fixed version.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4916

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 1:08 am    Post subject: Reply with quote

thank you
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Now it's GREAT and very, very fast Very Happy
Old NOKIA 6233 + 3 layer atlas 1.2GB - starting TB and loading this atlas is faster than 10 sec, switching between layers in the highest zoom approx 2-3 sec. Very Happy
THX Kruch
Back to top
View user's profile Send private message
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 2:29 pm    Post subject: Re: 0.9.95 Reply with quote

kruch wrote:
- I cannot remember what was the reason for having TB set to refresh position every 2 secs by default when internal GPS is used on Blackberries, but I tested BB8800 with 1,-1,-1 location timings (ie. refresh every sec), and it worked just fine. Anyone knows?

This time I did not have to reconfigure everything on my BB9000 OS5 ... meaning I should set location timinigs now to 1, -1, -1 instead of 2, -1, -1 - right?

Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

@shen Glad to hear you had no problems upgrading, despite I even changed files suffix Cool . You are right, try 1,-1,-1.
Back to top
View user's profile Send private message
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

ok, changed to 1s interval now.
Let's see what happens with the config at the next update Smile

Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tghahram



Joined: 19 Dec 2007
Posts: 54
Location: Armenia

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

I used to have set time update interval to 5 sec on 5800. Now with 1 sec it's fine. Will check later whether average speed values are ok (before these values were all messed).
_________________
kikos
Back to top
View user's profile Send private message
J4cker



Joined: 13 Sep 2008
Posts: 20

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

THX for new version, but it still has a little bug


When I have loaded some WPT´s (GPX) and long press "1", phone is frozen. After a few seconds, phone wake up and continue.


And new behavior of TB. If I want to load an atlas with over then 255 directories, it alert me with a message -> ErrorCode 4, ... your platform ... only 255 .... Can you help me?

MOB: SE K750i
Version: this
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

J4cker wrote:
And new behavior of TB. If I want to load an atlas with over then 255 directories, it alert me with a message -> ErrorCode 4, ... your platform ... only 255 .... Can you help me?


How come this is new behavior? You were able to load that atlas with previous versions?
Back to top
View user's profile Send private message
J4cker



Joined: 13 Sep 2008
Posts: 20

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

Sry, problem has been sorted out. I´ve worked on this problem over 3 hr. In TBAC (TrekBuddy Atlas Creator) must be selected size over 4096 in settings to create larger atlases ...
Atlases were created with value 2048 and that´s why it created too many folders.


But problem with long press number 1 stil survive. It appears only when I have loaded WPT´s.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5662

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

J4cker wrote:
But problem with long press number 1 stil survive. It appears only when I have loaded WPT´s.


When did you download the jar file? If it was soon after announcing it yesrteday evening, there was a bug and I had to upload fixed version (around midnight). I just tested on K750i, found no problem with long 1 press...
Back to top
View user's profile Send private message
pavelh



Joined: 26 Oct 2008
Posts: 148

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

I've just upraged from 0.9.93 and found an error. I cannot switch to CMS. When I try it, an error message appears: "_RENDER FAILURE_: java.lang.NoClassDefFoundError". I have Sony Ericsson C702 and use CMS by MaleSmurf (the big one with HECL). The GPS is off now (I haven't tried it with GPS on yet).
Back to top
View user's profile Send private message
J4cker



Joined: 13 Sep 2008
Posts: 20

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
J4cker wrote:
But problem with long press number 1 stil survive. It appears only when I have loaded WPT´s.


When did you download the jar file? If it was soon after announcing it yesrteday evening, there was a bug and I had to upload fixed version (around midnight). I just tested on K750i, found no problem with long 1 press...


I have re-downloaded it minutes ago. But still phone freezing after long press "1".

You can watch a short video on youtube, which I´ve captured.

PS: After un-frozen, delay between scrolling items of menu rapid increase !

Sry for poor quality, SE is on video and second mobile is Nokia Sad ...


I hope, I will be helpful.

http://www.youtube.com/watch?v=kD6Mr8uFqFY
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

There is a problem with ShowAll.
Scenario
- select waypoints file from list
- use ShowAll
- use long "1", HideAll
Points on map are not visible in emu after few ShowAll/HideAll with back to list only at the and.
Repeating ShowAll/HideAll with long "1" few times shows problem.
In JP8 phone it works a bit different, first time points are shown, second time not, etc.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group