Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mapy, kalibrace, atlasy...
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vinco.nr



Joined: 18 Jun 2007
Posts: 48

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 11:58 am    Post subject: Re: Mapy, kalibrace, atlasy... Reply with quote

oiuytr wrote:

Tu na fore http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=5908 som našiel program ozf2img a vie to robiť aj dávkovo, stačí vybrať adresár s mapami.


Jeden (OziMapConverter) mi pise, ze to mam najprv v OZI skonvertovat Smile a druhy (ozf2img) hlasi chybu, bohuzial este skor, nez stihne to vysnivane png ulozit... Sad
Mas s tym nejaku skusenost? Asi niekde robim chybu.
Back to top
View user's profile Send private message
oiuytr



Joined: 06 Aug 2007
Posts: 13

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 4:58 pm    Post subject: Re: Mapy, kalibrace, atlasy... Reply with quote

vinco.nr wrote:
Jeden (OziMapConverter) mi pise, ze to mam najprv v OZI skonvertovat Smile a druhy (ozf2img) hlasi chybu, bohuzial este skor, nez stihne to vysnivane png ulozit... Sad
Mas s tym nejaku skusenost? Asi niekde robim chybu.


Programom ozf2img som konvertoval cely adresar s mapami 1:25 000. Bolo ich tam 492. Musia tam byt aj map subory aj ozi mapy. Spustal som to prikazom
Code:
ozf2img.exe -iadresar
Niktore mapy tam chybali, vtedy to hodilo chybu, tak som tie prislusne map subory presunul. Celkovo som ziskal 482 png suborov.
________
SUZUKI GSF1200


Last edited by oiuytr on Sun Feb 20, 2011 4:21 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
hoper



Joined: 13 Oct 2007
Posts: 23

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Tu je aplikacia na rozbalenie a zbalenie taru (mobietar.jar), nasledne zakreslenie alebo text. edit. obrazku (PaintCAD.jar), priamo v telefone.
Code:
http://www.edisk.sk/stahni/28594/sw_jar.zip_469.67KB.html
Back to top
View user's profile Send private message
alcorc



Joined: 21 Oct 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 2:34 pm    Post subject: problém s vrstvou v tarovanem atlasu Reply with quote

cau. mam problem s vrstvou ktera je kalibrovana pomoci gmi.
Na mem telefonu K750i jede v pohode. Zkousel jsem atlas u kolegu na K790i a u neho pri prepnuti na hladinu kalibrovanou v gmi skoci asi o 50 km na sever. U dalsiho kolego na veckove nokii se vrstva vubec nechce nacist. prikladam soubor s tarovanymi kalibracnimi soubory.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Sat Jan 12, 2008 5:53 pm    Post subject: Re: Mapy, kalibrace, atlasy... Reply with quote

kruch wrote:
Výroba mapy
...


Ahoj, super postup, jen nechapu kam se podelily ty soubory set při balení??? a pak při balení map....proč máš soubor map zase v adresáři set. Dík za odpověď
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 9:09 am    Post subject: Reply with quote

Soubory .set jsou v taru k nicemu, takze je tam ani nebalim. A .map v adresari set/ je moje chyba v prikladu, je tam taky k nicemu a ignoruje se.

EDIT: Priklad uz jsem opravil, dik za upozorneni.


Last edited by kruch on Wed Jan 16, 2008 3:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 3:24 pm    Post subject: Re: Mapy, kalibrace, atlasy... Reply with quote

vinco.nr wrote:
oiuytr wrote:

Tu na fore http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=5908 som našiel program ozf2img a vie to robiť aj dávkovo, stačí vybrať adresár s mapami.


Jeden (OziMapConverter) mi pise, ze to mam najprv v OZI skonvertovat Smile a druhy (ozf2img) hlasi chybu, bohuzial este skor, nez stihne to vysnivane png ulozit... Sad
Mas s tym nejaku skusenost? Asi niekde robim chybu.


Pri pouziti ozf2img konvertovane soubory .ozfx3 nesmi mit atribut pouze pro cteni (read-only)
Back to top
View user's profile Send private message
robertv



Joined: 10 Mar 2008
Posts: 1

PostPosted: Thu Mar 13, 2008 11:31 am    Post subject: Reply with quote

zkousim ozf2img na mapy ze skyfly
AUTOATLAS CR 1:200000
http://www.skyfly.cz/gpspraxe/mapy.htm

ackoliv ozf2img vzdy probehne OK (Saving PNG), PNG je nekdy spatny Sad (cz10.zip - P10) a nekdy dobry Very Happy (cz11.zip - P11)

v OziExploreru (trial) jsou vsechny mapy OK

nejaka idea?
dik
Back to top
View user's profile Send private message
jirkaf77



Joined: 30 Mar 2008
Posts: 20

PostPosted: Fri Apr 04, 2008 7:52 am    Post subject: problem spustit "Atlas ČR (dvouvrstvý - 1:100 Reply with quote

Ahoj! Prvne bych chtel MOC podekovat Kruchovi za naprosto genialni a totalni program, ktery dodal snad nejuzitecnejsi funkcnost do K750 a ktery mi udelal opravdu moc velikou radost, ze mi k turisticke navigaci staci muj oblibeny telefon a nemusim kupovat dalsi zarizeni.

Vsechno jede pekne, mapy stazene se zobrazuji, super. Jen ten velky atlas (je to muj prvni stazeny atlas). Stahl jsem vsechny soubory z rapidu, rozbalil a nahral do telefonu. jsou tam adresare "1" a "3". kdyz vyberu v load atlas ten nejvetsi tar, chvili se nacita a pak mi nabidne "select layer". a nic, zadne layery nenabizi... pritom leve kontextove ma moznost select. kdyz potvrdim, nastane vecne nahravani. Pravdepodobne zatuhnuti, 10 min. to nahravat nemuze. kdyz vyberu rovnou mapy v adresari 1, ukaze mi to tu 1:100000 vrstvu jako mapu, jinak muzu vybirat "load map" ty mensi mapy, ale klasickou funkcnost atlasu se mi nepodarilo zprovoznit. Nevite nekdo co s tim?

Jirka
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Fri Apr 04, 2008 8:13 am    Post subject: Reply with quote

Pokud mluvime o tom stejnym atlasu, tak primo v hlavnim adresari ja maly (cca 400 kB) soubor cr.tar - ten je potreba vybrat. Pracovne tomu rikam index atlasu...
Back to top
View user's profile Send private message
jirkaf77



Joined: 30 Mar 2008
Posts: 20

PostPosted: Fri Apr 04, 2008 9:48 pm    Post subject: omluva Reply with quote

tak jsem ho hledal, nenasel, znova rozbalil atlas novym winrarem a uz tam je. tak bud ho stary rar nerozbalil dobre, nebo jsem ho nenahral, tezko rict. uz to jede, je to super, diky.
Back to top
View user's profile Send private message
leosm



Joined: 13 Apr 2008
Posts: 2

PostPosted: Sun Apr 13, 2008 7:52 pm    Post subject: Chyba s atlasem Reply with quote

Zdravim, chtel bych poprosit o pomoc. Mam nahrany trekbuddy v mobilu, stahl jsem si i mapy (cca 700MB) z Rapidshare. Nahral jsem je do telefonu na kartu, vytvoril slozky a vsechny soubory *.tar do slozky maps. Kdyz chci ale nahrat atlas, odkazu na soubor cr.tar nebo i ct.tba, tak mi to zamrzne a nic se dlouho nedeje, nevite v cem je problem? Jsem v tomto smeru lama. Diky moc
Back to top
View user's profile Send private message
krteczek



Joined: 24 May 2008
Posts: 7

PostPosted: Sun May 25, 2008 10:58 pm    Post subject: TB Cutter 0.5.1 na Linuxu pod WINE Reply with quote

Dneska jsem si hrál a pokusil jsem se rozjet TB Cutter 0.5.1 pod Wine a ono se mi to povedlo. Nejprve aplikace po spuštění v x spadla, takže jsem si to vyzkoušel z terminálu:
Code:

wine ./TBCutter.exe

Vypsalo mi to chybějícíknihovnu:
Code:

fixme:spoolsv:serv_main (0 (nil))
err:module:import_dll Library MFC42.DLL (which is needed by L"H:\\Desktop\\tbcut\\TBCutter.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"H:\\Desktop\\tbcut\\TBCutter.exe" failed, status c0000135

trošku googla: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mfc42
tuto knihovnu jsem stáhnul a uložil do:
Code:

/home/user/.wine/drive_c/windows/system/

A TB Cutter najel a nastříhal jsem v tom mapu.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gandy



Joined: 28 May 2008
Posts: 5

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 8:07 am    Post subject: Re: Mapy, kalibrace, atlasy... Reply with quote

kruch wrote:
Výroba mapy

Tarovaný atlas příklad (11 MB!) - stačí rozbalit a nakopírovat do telefonu.


tak kdyz zkusim tenhle atlas, tak mi to hodi chybu
[3] null: bx: invalid header: '2c 20 31 30 30 33 2c'

a pak napise: Incorerect file selected. Try again.

A totez mi napise, jen s jinymy cisly, kdyz zkousim ten dvouvrstvy atlas odtud: http://www.gpsmaps.ic.cz/_private/mapy.htm

a funguje mi myslim ta "Automapa ČR (měřítko: cca.1px:50 metrů)."


co delam blbe? (nemyslim si ze by to bylo chybou programu, ja jsem lama Smile)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 9:25 am    Post subject: Reply with quote

A nemas nahodou Siemensa? Tam je potreba mit nastaveny Settings->Misc->Siemens I/O.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 3 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group