Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
0.9.91
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Tue Jan 12, 2010 7:45 pm    Post subject: 0.9.91 Reply with quote

Since 0.9.90 is signed with certificate that expired on Jan-08, new version is out earlier then expected, so available changes are minor only... features in progress are hidden in this build. After a few months of some disturbance, new versions will come out more frequently.

Changelog
    - Blackberry: negative altitude fix option, explicti gc completely removed
    - Android 1.6+: fixed memory card write permissions
    - minor HECL memory optimizations (but still not finished)
    - cms::pace calculated from whole track avg speed
    - lat&lon on compass screen splitted in two lines

2009-13-01 21:00: Android users must uninstall previous version before they install this one, upgrade does not work Crying or Very sad
2009-13-01 23:00: Build for Blackberry OS 5.0 available

0.9.91 download page
Requirements Installation Configuration Customization Localization


Last edited by kruch on Wed Jan 13, 2010 11:28 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 10:55 am    Post subject: Reply with quote

Nice to see that development continues, however I'm seeing the following on my BlackBerry Bold 9000 f/w 5.0.0.411:
  • Settings/Misc is not working, nothing happens if this is selected
  • All settings were lost, I had to reconfigure everything

Thanks
Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 11:58 am    Post subject: Reply with quote

shen wrote:
Settings/Misc is not working, nothing happens if this is selected


I made some investigations on this, it seems to be BB OS 5.0 related:
  • It happens also with with TB 0.90 with OS 5.0
  • It happens also on Bold II 9700 and Storm II 9550 with OS 5.0, I have the simuators running here. Both give the following Error Message:
    JVM Error 104, Uncaught: IllegalStateException
  • It does not happen on Bold 9000 Simulator with OS 4.6

Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 2:21 pm    Post subject: OS/ British National Grid Format Reply with quote

How do I set up the app to give position data in British National Grid format for OS maps?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 2:37 pm    Post subject: Re: OS/ British National Grid Format Reply with quote

guest wrote:
How do I set up the app to give position data in British National Grid format for OS maps?

Setup / Basic / Coordinates / <Map Grid>

... if this is the format you need.

Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Stefan thanks for your investigation. I should test with OS 5.0 emulator to find out what the problem is.

Last edited by kruch on Wed Jan 13, 2010 9:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

First of all, thank you for making this! :)

I'm getting a lot of memory card read confirmations and I can't get rid of them because my phone says that the .jar isn't signed. Is it supposed to be?

Nokia 6700 Classic (S40)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

guest wrote:
I'm getting a lot of memory card read confirmations and I can't get rid of them because my phone says that the .jar isn't signed. Is it supposed to be?


Yes. You used PC Suite to install the midlet on the phone? Did you download both jar and jad file, and put them to the same folder?
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="kruch"][quote="guest"]I'm getting a lot of memory card read confirmations and I can't get rid of them because my phone says that the .jar isn't signed. Is it supposed to be?[/quote]

Yes. You used PC Suite to install the midlet on the phone? Did you download both jar and jad file, and put them to the same folder?[/quote]

Thank you, it works now. :) I indeed used PC Suite since it wanted to open the .jar (when clicked on the site) in the application installer. It seemed to install just fine so it never occurred to me that I needed both files :oops: (I thought some phones need .jar and some .jad)

Thanks again!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
LiborH



Joined: 15 Jan 2009
Posts: 2

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 8:26 pm    Post subject: Neukládá nastavení na 6230i Reply with quote

Ahoj, mám nokii 6230i, povolené čtení i ukládání dat a přesto mi to změnu nastavení neuloží. Po dobu běhu programu to se změněným nastavením normálně funguje, při kontrole nastavení je vše OK, ale po ukončení aplikace a znovuspuštění začíná s default hodnotama. Ale třeba mapu si to pamatuje. Předtím mi ukládání normálně šlo.

Ale i tak je to dokonalej program a velký díky za něj.
Back to top
View user's profile Send private message
vincent



Joined: 11 Feb 2008
Posts: 196

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

great ! will test all that tomorow !
happy to see you back kruch !

_________________
SE K750i + 512MB MS2 OR HTC Diamond + Qstarz BT-818 + Wintec 301 + latest TB
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 9:11 pm    Post subject: Re: Neukládá nastavení na 6230i Reply with quote

LiborH wrote:
Předtím mi ukládání normálně šlo.


Zadna chyba pri ukladani? Potvrdi to "Configuration saved"?
Back to top
View user's profile Send private message
LiborH



Joined: 15 Jan 2009
Posts: 2

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 10:27 pm    Post subject: Re: Neukládá nastavení na 6230i Reply with quote

kruch wrote:
LiborH wrote:
Předtím mi ukládání normálně šlo.


Zadna chyba pri ukladani? Potvrdi to "Configuration saved"?


No jo, zase jsem zapomněl, že kromě uložení nastavení v jednotlivých větvích ještě musím celou konfiguraci uložit jako celek. Na to jsem se už kdysi nachytal a teď znovu Rolling Eyes.

Takže Vše je OK a ukládá to správně. Dík za nakopnutí.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 11:29 pm    Post subject: Reply with quote

Build for Blackberry OS 5.0 available.
Back to top
View user's profile Send private message
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Thu Jan 14, 2010 8:12 am    Post subject: Reply with quote

This is nearly working as expected:

  • Old settings are still there, didn't have to reconfigure
  • Setting / Misc accessable now
  • Black Screen (Map, CMS) on first start, had to restart to get these screens back, but this also happened yesterday with the non OS5 build.

May I ask what the error was or is this just a compiler option?

Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group