Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
SIRF Star III - rozsirene ovladani
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 12:48 am    Post subject: SIRF Star III - rozsirene ovladani Reply with quote

Zdravim, nejprve chci podekovat za dobrou praci a kvalitu tohodle programu.

Pak bych mel jednu prosbu, vzhledem k tomu ze tvoje aplikace je idealni na geocaching, chtel bych te poprosit jestli by si dokazal zaintegrovat jiste specifikum chipu SIRF Star III (asi nejrozsirenejsi a nejcitlivejsi) a to vypnuti/zapnuti staticke navigace (viz. http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=113030 )
a zapnuti/vypnuti VAAG/EGNOS (viz. http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=30372 )


Za jakoukoli snahu v tomto smeru dekuji a kdyby to neslo nebo nebyl cas tak si to prosim poznamenej na pozdeji. Preci jen obecne funkce a ladeni ma prednost.

Diky Mio
( MOD on www.siemensmania.cz )
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

There is a link to part of code used in Aplsirf for SN switching
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=39596&whichpage=3
But as I remember, Kruch would to have separate midlet for SN On/Off.
Back to top
View user's profile Send private message
lives



Joined: 28 Aug 2006
Posts: 42
Location: Praha

PostPosted: Sun Feb 11, 2007 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

Jen premyslim jestli ma cenu venovat usili tvorbe teto funkce. To clovek snad pouzije jen jednou - kdyz si koupi novou gpsku. Proc to pak zpatky zapinat? Pouzivam gpsku hodne i v aute - s tomtomem a s vypnutou statickou navigaci neni nejmensi problem. Ani s javovou Nav4All nebyl problem.
________
Medical Marijuana Dispensary


Last edited by lives on Thu Feb 24, 2011 3:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Sun Feb 11, 2007 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

Lives,
Could you say which utility you use to turn off static navigation ?
In some cases it is not possible to use PC or PDA to do it.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 8:32 am    Post subject: Reply with quote

No, pokud ma gpska defaultne zapnutou statickou navigaci (jako treba moje verze LD-3W), tak kdyz dojde baterka, takova utilita by se hodila...
Back to top
View user's profile Send private message
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 8:55 am    Post subject: Reply with quote

Co vlastně je statická navigace?
_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 9:10 am    Post subject: Reply with quote

Pri staticky navigaci GPS-ka filtruje maly zmeny polohy (50 m?). Takze napriklad pro geocaching nepouzitelny...
Back to top
View user's profile Send private message
lives



Joined: 28 Aug 2006
Posts: 42
Location: Praha

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 9:50 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
No, pokud ma gpska defaultne zapnutou statickou navigaci (jako treba moje verze LD-3W), tak kdyz dojde baterka, takova utilita by se hodila...

Take mam LD-3W, ale baterka mi asi jeste nikdy nedosla, takze jsem nezjistil, ze by se mi staticka navigace opet zapnula. Pokud je to jak rikas, funkce ma svuj smysl.
________
Ferrari Tipo 500


Last edited by lives on Thu Feb 24, 2011 3:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lives



Joined: 28 Aug 2006
Posts: 42
Location: Praha

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 10:02 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Pri staticky navigaci GPS-ka filtruje maly zmeny polohy (50 m?). Takze napriklad pro geocaching nepouzitelny...

Myslim spis ze gpska filtruje rychlost. Rychlost do cca 4km/h nepovazuje za pohyb. Alespon to pisou to v clanku o vypinani staticke navigace - odkaz nize.

Ranger wrote:

Lives,
Could you say which utility you use to turn off static navigation ?
In some cases it is not possible to use PC or PDA to do it.

Predpokladam ze rozumis cesky, kdyz odpovidas na ceske dotazy do ceskeho fora Smile
Vypnul jsem to pomoci aplikace SirfDemo s ovladaci od BlueSoleil na PC.
Mas pravdu, ze aplikace pro jine nez Windows Mobile zarizeni tady zatim chybi.
Podrobny navod je tady http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=113030
________
Honda Vt600


Last edited by lives on Thu Feb 24, 2011 3:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 10:09 am    Post subject: Reply with quote

lives wrote:
kruch wrote:
Pri staticky navigaci GPS-ka filtruje maly zmeny polohy (50 m?). Takze napriklad pro geocaching nepouzitelny...

Myslim spis ze gpska filtruje rychlost. Rychlost do cca 4km/h nepovazuje za pohyb. Alespon to pisou to v clanku o vypinani staticke navigace - odkaz nize.


Jo, mas pravdu, jsem vul! Zamenil pricinu za nasledek Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
lives



Joined: 28 Aug 2006
Posts: 42
Location: Praha

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 10:14 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
lives wrote:
kruch wrote:
Pri staticky navigaci GPS-ka filtruje maly zmeny polohy (50 m?). Takze napriklad pro geocaching nepouzitelny...

Myslim spis ze gpska filtruje rychlost. Rychlost do cca 4km/h nepovazuje za pohyb. Alespon to pisou to v clanku o vypinani staticke navigace - odkaz nize.


Jo, mas pravdu, jsem vul! Zamenil pricinu za nasledek Embarassed

To je jen detail. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Lives,
Some people don't use GPS with PC or PDA at all.
And if you don't have such toys when the GPS mode can change, you are in trouble
(ie if you would replace GPS battery with charged one).
BTW, more important is to know current GPS mode to be sure, what you will find in NMEA log after navigation ...
Problem is that you couldn't use TB for geocaching when GPS static mode is on. But unfortunately you don't know this exactly (no status in TB that GPS mode is wrong for geocaching). Effect is awful, you are going around cache, but coords in TB are not changing ... Sad


Last edited by Ranger on Mon Feb 12, 2007 11:47 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lives



Joined: 28 Aug 2006
Posts: 42
Location: Praha

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
Lives,
Some people don't use GPS with PC or PDA at all.
And if you don't have such toys when the GPS mode can change, you are in trouble
(ie if you would replace GPS battery with charged one).
BTW, more important is to know current GPS mode to be sure, what you will find in NMEA log after navigation ...
Problem is that you couldn't use TB for geocaching when GPS static mode is on. But unfortunately you don't know this exactly (no status in TB that GPS mode is wrong for geocaching). And the effect is awful, you are going around cache, but coords in TB are not changing ... Sad

mas pravdu Smile.
________
Marijuana Pictures


Last edited by lives on Thu Feb 24, 2011 3:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Kehil



Joined: 05 Sep 2006
Posts: 10
Location: Praha

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 3:32 pm    Post subject: nevim jestli davat prepinani do TB Reply with quote

No funkce by to byla nepochybne potrebna, nevim jestli ji ale davat do TB. Spis bych videl nejakou jednoucelovou aplikaci s napisem "delas to na vlastni nebezpeci" a tlacitkem ON/OFF Smile

Karel
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Wed Feb 14, 2007 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

No pokud by se nekdo pustil do jednoucelove aplikace, tak nejjednodussi je udelat jednoduchou konzoli pres kterou se daji posilat prikazy na port.

Tech par pismenek uz bychom si i docvakali Smile, i kdyz by nebylo spatny je mit predpripraveny.


Ale jako soucast TB bych to povazoval za vyhodnejsi, preci jen bych musel zavrit TB, zavrit potr a pustit jinou aplikaci ktera by ten port zase otevrela .....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group