Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
TrekView - online mapovy prohlizec a planovac tras
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Celda



Joined: 03 Jun 2008
Posts: 320
Location: CZ

PostPosted: Tue Apr 27, 2010 6:21 am    Post subject: Reply with quote

yearling wrote:
Tohle už tady bylo několikrát řešeno, takže ještě jednou - tak jak to říká MrKev - tohle nefungovalo, nefunguje a fungovat nebude - JavaScript z bezpečnostních důvodů nemůže přistupovat k souborům na lokálním disku. Kdo o tom pochybuje, ať si nastuduje nějakou literaturu týkající se JavaScriptu.


No dobře, dobře, jste na mě dva a ještě máte tu drzost, že tomu rozumíte Very Happy

yearling wrote:
Sice jsem tam malou změnu udělal (nově není možno trvale vypnout úvodní okno), ale jeho uzavření mi normálně funguje jak v IE, tak v FF, Opeře nebo Safari (Chrome jsem sice nezoušel, ale mělo by to být taky OK). Kromě toho se úvodní okno zavře i při otevření jiného okna (Prohlížený soubor, Editovaný soubor, Editace cesty,... )


Už jsem na to přišel, čím to je ! Je potřeba v prohlížeči vymazat "historii procházení". (V MSIE 8: "Zabezpečení - Odstranit historii procházení", ve FF 3.6.3: "Nástroje - Vymazat nedávnou historii").
Jinak tam okno splashscreenu fakt hnije a jediný způsob, jaxe ho zbavit, jsem popsal výše.

_________________
Čelda
Gigabyte GSmart G1355 (dual SIM, Android 2.3.4 Gingerbread)
Till 5/2012:
mobile: SAMSUNG SGH D880 Duos (dual SIM)
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset)
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Po delší době je na www.trekview.cz dostupná nová verze (2.4).
Kromě drobných kosmetických změn je tam použit nový GPX parser, který je méně náročný na paměť, takže si poradí i s většími soubory tzn. limit 2MB na GPX soubory se zvětšuje na 6MB (rád bych věděl kdo to využije, já jezdím na kole celodenní trasy kolem 100 km a nedostanu se přes 1,5 MB - tracklog po centimetrech skutečně nepotřebuji), ale pozor, stále zůstává omezení dané rychlostí linky, jinými slovy, pokud těch 6MB přenesete během 1 minuty, tak je to OK - soubor se zpracuje, pokud ne, máte smůlu a musíte TrekView znovu načíst.
Další změna se týká nového webhostingu - zatím se to jeví dobře, na rozdíl od předchozího ic.cz je to všechno o poznání rychlejší (a doufám že taky spolehlivější).

Dejte mi vědět jestli něco nefunguje a snažte se pokud možno pravdivě vyplnit anketu.
Back to top
View user's profile Send private message
Tomáš Horna



Joined: 11 Feb 2008
Posts: 12

PostPosted: Sat Nov 26, 2011 11:00 am    Post subject: Reply with quote

Zdravím, stránka se mi vůbec neotevře.
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Sat Nov 26, 2011 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Zřejmě výpadek serveru, asi jsem je s tím hostingem přechválil Evil or Very Mad, doufám, že to dají co nejdříve do pořádku.
Back to top
View user's profile Send private message
KvidoL



Joined: 27 Jul 2011
Posts: 1

PostPosted: Tue Dec 20, 2011 2:24 pm    Post subject: Prohlížený soubor Reply with quote

Nějak mi nefunguje prohlížení souborů z adresy. Dřív to fungovalo bez problémů, od verze 2.4 mi to soubory z webové adresy nezobrazí.
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Tue Dec 20, 2011 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

Takže předčasně tady byl Ježíšek a pod stromeček všem cestovatelům a zájemcům o navigaci po všech ne-cestách Smile nadělil novou verzi TrekView tentokrát s krásným pořadovým číslem 3 Smile.
Tato verze ale na rozdíl od těch předchozích obsahuje dost převratné změny - největší od verze 2.0 zveřejněné skoro před třemi lety.
Zejména to jsou:
    - sloučení režimů GOOGLE a SEZNAM do jediného, který zpřístupňuje všechny funkce dostupné v obou předchozích režimech
    - úplně nové uživatelské rozhraní (zobrazení mapy na celé ploše, plovoucí okna,...)
    - změny některých funkcí (prohlížení projeté trasy, editace cesty,...)

Podrobný popis je v nápovědě.
Tímto taky děkuji všem betatesterům, kteří spolupracovali při zkoušení a poslali svoje připomínky a náměty - podle možností jsem se je snažil do aplikace zapracovat.

Pokud by byly nějaké potíže při prvním spuštění, doporučuji zkusit opětovně načíst (obnovit), případně vymazat cache prohlížeče.
Upozorňuji, že tato verze nemusí fungovat v IE 6 (v IE7 nevím, IE 8 a vyšší bez problémů; poslední verze Safari, Opera, Firefox atd. bez problémů)


Last edited by yearling on Thu Jan 12, 2012 5:36 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
brum



Joined: 05 Apr 2008
Posts: 13

PostPosted: Thu Dec 22, 2011 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

hezký a přívětívý prostředí, celá plocha....škoda jen už to nespustím v zaměstnání přes proxy-ani nezobrazí mapu ))-:
_________________
gsmart s1205, WM 6.5, java IBM 2.3
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Thu Dec 22, 2011 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

S tím asi nepůjde nic dělat API Google je registrované na konkrétní doménu a ten proxy server mu zřejmě vadí.
Ale i tak je to zajímavé - minulá verze šla spustit normálně v obou režimech (Seznam i Google) a to i před cca 14 dny?
Jde o to jestli náhodou nemáte v práci nějaká "omezení" týkající se navštěvovaných stránek podle jejich IP adres - začátkem prosince jsem TrekView přesunul do Německa (podstatně lepší parametry hostingu, bez reklam, velmi nízká latence,...), ale podle IP adresy to může být bráno jako německé stránky na kterých zaměstnanci nemají v práci co dělat Very Happy Very Happy , takže to může být i tím. Verze 2.4 bežela cca 14 dní už na novém hostingu, proto by mne zajmalo jestli se problémy vyskytly až s novou verzí nebo u některého z režimů až začátkem prosince a nebo tam byly problémy pořád.
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 9:20 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj, zkoušel jsem si pohrát s TV a mé dojmy jsou
-nejprve jsem nepochopil, že v roletkách "Mapa-satelitní-turistická" jde zrušit zatržení a tím se zobrazí ještě i jiný podklad. Bral jsem to jako "radio buttony", kdy pokaždé nějaká volba musí zůstat zatržena.
-po stisknutí "turistická" se načte opencyclemap na které nejsou turistické značky na rozdíl od mtbmap.cz
-moc se mi líbí, že na jedné stránce můžu jedním kliknutím změnit podklad z několika konkurenčních zdrojů
-nějak jsem nenašel, jestli se dá zadat bod i přesnými souřadnicemi
-lze udělat trvalý odkaz na mapu, tj. aby se po předání odkazu zachovaly body trasy, zoom, poloha.. jako na mapy.cz?
-ukládá se nastavení do cookies?

_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Aha, tak o mtbmap.cz jsem nevěděl - používají nějakou verzi openstreetmap i s trasami - to by neměl být problém - buď to přidám už do základu, případně až v příští verzi, která bude umět zobrazovat i exeterní mapy - potom si to tam bude moci každý přidat sám. Každopádně mapy z Mapy.cz jsou podle mne kvalitnější.
Bod s přesnými souřadnicemi zadat nelze (resp. zadat souřadnice a následně zobrazit bod), leda že bys ty souřadnice uvedl už do adresy - viz nápověda (asi nějak takhle www.trekview.cz?alat=15.54654655&alon=45.88544 - tohle je možná blbost, koukni do nápovědy)
To trochu nezvyklé zatrhávání typů map je bohužel vlastnost Google - kdybych s tím chtěl něco dělat, musel bych vytvořit celé vlastní ovládání což vzhledem k tomu, že to dělám zadara rozhodně nehodlám (příliš času, příliš práce)
Trvalý bod (odkaz) vytvořit lze, zachovaný zůstane zoom, poloha, název, popis, mapa pouze základní nebo satelitní (turistická ne - každý si ji ale potom může ručně přepnout) - viz nápověda, kterou nikdo nečte - Evil or Very Mad - nejednodušší je vytvořit na požadovaném místě bod (editace cesty), kliknout na něj, čímž se zobrazí jeho vlastnosti a kliknout na "Kopírovat odkaz do schránky" - ten odkaz můžeš potom nasypat kam chceš, při jeho spuštění TrekView tento bod zobrazí v příslušném zoomu s příslušným popisem (než zkopíruješ bod do schránky můžeš libovolně upravovat popis bodu) např. http://www.trekview.cz/trekview?alat=49.82813489412797&alon=16.149478554725647&azoom=18&amat=2&atit=Restaurace%20-%20hospoda&ades=U%20Toulovce%20Na%20verand%C4%9B a nebo takhle
Nastavení se do cookies neukládá (zatím není nic moc co nastavovat)
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

>> Mapy.cz jsou podle mne kvalitnější.
jo

>> viz nápověda, kterou nikdo nečte
sorry Embarassed, moc složité

>> Nastavení se do cookies neukládá (zatím není nic moc co nastavovat)
napadá mě nastavení formátu souřadnic

>> nezvyklé zatrhávání typů map
mno kdyby byly zobrazeny všechny možnosti se zatržítkem, tak by to bylo asi intuitivnější. To, že po zrušení zatržítka se zobrazí některá mapa z výběru by nevadilo. Prostě přidat do roletky Mapa ještě položku Google mapa a do Turistická přidat Opecycle, jestli si rozumíme.


HA, našel jsem chybku. Tlačítko soubor->editovaný je vadné. Zobrazí dialog s výběrem souboru, ale soubor se nenačte. Opera.

>> zadat souřadnice a následně zobrazit bod nelze
škoda, když je tolik podkladů na jednom místě, šlo by jednoduše prohlédnout okolí souřadnic vyluštěné kešky

_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
napadá mě nastavení formátu souřadnic

no to jedině, ale zatím o tom neuvažuji

Quote:
mno kdyby byly zobrazeny všechny možnosti se zatržítkem, tak by to bylo asi intuitivnější. To, že po zrušení zatržítka se zobrazí některá mapa z výběru by nevadilo. Prostě přidat do roletky Mapa ještě položku Google mapa a do Turistická přidat Opecycle, jestli si rozumíme

Potíž je v tom, že i když tam ta položka navíc bude a nebude zatržená, tak vždy bude zobrazena příslušná mapa daná tlačítkem a já v tomto případě nemohu zajistit, aby se při zrušení zaškrtnutí ostatních položek automaticky zaškrtla ta základní - jinými slovy, když u satelitních map dám navíc položku "Satelit Google", zruším zaškrtnutí ostatních položek, bude úplně fuk jestli bude nebo nebude zaškrtnutá (prostě v tomto případě nelze ošetřit stav, že musí být zaškrtnuta právě jedna položka) - tohle je věc API Google a já ho buď musím respektovat nebo ho obejít a vyvinout svoje což v tomto případě znamená spoustu práce s nepatrným přínosem. Souhlasím s tebou, takhle by to bylo logičtější, ale vzhledem k tomu, že to nejde dotáhnout do toho stavu jak bychom chtěli, tak pouze přidání samotné položky ztrácí smysl

Quote:
HA, našel jsem chybku. Tlačítko soubor->editovaný je vadné. Zobrazí dialog s výběrem souboru, ale soubor se nenačte. Opera.

Hmm, divné, u mně to funguje normálně (i v Opeře) - podotýkám, že editovaný soubor pracuje pouze s waypointy (wpt nebo rtept) - pokud obsahuje jen trackpointy, tak se sice načte, ale nic nezobrazí.
Pokud tam jsou i waypointy a stejně to nejede, dej ten soubor sem a já na to kouknu.

Quote:

škoda, když je tolik podkladů na jednom místě, šlo by jednoduše prohlédnout okolí souřadnic vyluštěné kešky

No a když načteš soubor s keškama a normálně mapu posuneš na konkrétní místo a zvětšíš?
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 4:13 pm    Post subject: Reply with quote

yearling wrote:
podotýkám, že editovaný soubor pracuje pouze s waypointy (wpt nebo rtept) - pokud obsahuje jen trackpointy, tak se sice načte, ale nic nezobrazí.
jo, to bude tím. Asi by se hodila vysvětlující hláška.

yearling wrote:
MrKev wrote:
škoda, když je tolik podkladů na jednom místě, šlo by jednoduše prohlédnout okolí souřadnic vyluštěné kešky

No a když načteš soubor s keškama a normálně mapu posuneš na konkrétní místo a zvětšíš?
načtení souboru asi bude fungovat (nezkoušel jsem), ale já myslel spíš situaci, kdy vyluštím číslo třeba 13°14.587 a hned se chci podívat, kam mě to zavede. Převádět na formát 13.45678, ukládat do .gpx a nahrávat na server se mi v takovou chvíli fakt nechce.

Pěkný Štědrý večer a šťastné vykročení do nového roku!
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
jo, to bude tím. Asi by se hodila vysvětlující hláška.

No dejme tomu v příští verzi.

Quote:
...ale já myslel spíš situaci, kdy vyluštím číslo třeba 13°14.587 a hned se chci podívat, kam mě to zavede. Převádět na formát 13.45678, ukládat do .gpx a nahrávat na server se mi v takovou chvíli fakt nechce.

Uvidíme - nic neslibuju - pokud to bude, tak stejné jako při zobrazení bodu odkazem - tzn. nepřidá se bod, ale na daném místě se zobrazí bublina se šipkou (bod si tam potom můžu přidat sám manuálně)
Back to top
View user's profile Send private message
brum



Joined: 05 Apr 2008
Posts: 13

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

yearling wrote:
S tím asi nepůjde nic dělat API Google je registrované na konkrétní doménu a ten proxy server mu zřejmě vadí.
Ale i tak je to zajímavé - minulá verze šla spustit normálně v obou režimech (Seznam i Google) a to i před cca 14 dny?
Jde o to jestli náhodou nemáte v práci nějaká "omezení" týkající se navštěvovaných stránek podle jejich IP adres - začátkem prosince jsem TrekView přesunul do Německa (podstatně lepší parametry hostingu, bez reklam, velmi nízká latence,...), ale podle IP adresy to může být bráno jako německé stránky na kterých zaměstnanci nemají v práci co dělat Very Happy Very Happy , takže to může být i tím. Verze 2.4 bežela cca 14 dní už na novém hostingu, proto by mne zajmalo jestli se problémy vyskytly až s novou verzí nebo u některého z režimů až začátkem prosince a nebo tam byly problémy pořád.

- v prosinci jsem TV používal se seznamem
- googl možná nešel ani před tím, určitě se blokujou stránky *.com, mp3, videa atp.

_________________
gsmart s1205, WM 6.5, java IBM 2.3
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
Page 9 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group