Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker - moved to github.
Trekbuddy github repository

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
no ui-profiles on Nokia 5230 with TB 1.0.11

 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> General discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ukam



Joined: 07 Sep 2010
Posts: 7

PostPosted: Thu May 05, 2011 2:37 pm    Post subject: no ui-profiles on Nokia 5230 with TB 1.0.11 Reply with quote

Hi,

as of TrekBuddy 1.0.11 I cannot load any ui-profiles: "Failed to load profile: java.lang.NullPointerException"
I've put some CMS files into the ui-profiles folder but none will work.
Has anybody an idea? My nokia 5230 uses firmware from summer 2010, not the latest version.

Thanks, Ukam
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Thu May 05, 2011 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

What TB version you used before?
Back to top
View user's profile Send private message
ukam



Joined: 07 Sep 2010
Posts: 7

PostPosted: Thu May 05, 2011 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

it was TB 0.9.99 and I'm using Nokia5230/20.0.005/sw_platform=S60;version=5.0;java_build_version=1.4.43
Back to top
View user's profile Send private message
ukam



Joined: 07 Sep 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri May 06, 2011 11:20 am    Post subject: Reply with quote

update: I tried to go back to 0.99 to check if error was caused by new version but installation failed with "Certificate Error. Contact Application Supplier"
, although I already had opened the phone for all installations. Momentary conclusion: next phone won't be a nokia running symbian. Mad
Back to top
View user's profile Send private message
billy06



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 434
Location: Lowestoft U.K

PostPosted: Fri May 06, 2011 11:37 am    Post subject: Reply with quote

did you install it to the same place as before phone or memorycard?
_________________
Nexus 5X, Nexus 5, Nexus 7 3G, HTC Sensation, nokia 5800. web:www.thetrekbuddies.co.uk . Twitter:http://twitter.com/TheTrekbuddies
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Fri May 06, 2011 11:56 am    Post subject: Reply with quote

0999 is signed with cert that expired at the beginning of Jan 2011.
Back to top
View user's profile Send private message
ukam



Joined: 07 Sep 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri May 06, 2011 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

thanks for the hint. I even put the phone clock back to 2008 but it didn't help.
So what else could be hindering to do the reinstall?
Back to top
View user's profile Send private message
ukam



Joined: 07 Sep 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri May 06, 2011 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

update: my fault was to set the system clock too early, with setting to 2010 I could reinstall 0.9. Fine, and the CMS is working as well. But there seems to be an error in that file because one of the windows causes the program to crash with "NullPointerException". It is the 'ui-profiles-Nokia5230.zip' I had installed. My assumption is that 1.0.11 detects the error in the CMS file and this prevents it from showing up at all. Could that be?
Back to top
View user's profile Send private message
ukam



Joined: 07 Sep 2010
Posts: 7

PostPosted: Fri May 06, 2011 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

update: I reinstalled 1.0.11, erased the aforementioned theme and put the moinmoinhb.zip theme into profiles. Its ugly but it works so that the problem most likely comes from the theme I've tried to use. I'm going to post a message into the related forum. Thanks all for your comments so far.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> General discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group