Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Navigation Assistance
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Tools
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tchelo_mgf



Joined: 19 Jan 2008
Posts: 75
Location: Brazil - S23°13'6" W46°52'33"

PostPosted: Sun Feb 06, 2011 8:50 pm    Post subject: Re: Unable to get this working.... Reply with quote

guest wrote:
Any hints on what I am doing wrong?

Have you loaded waypoints and stated "Route Along" feature ?

_________________
W810 - iBlue 737
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Thu Feb 17, 2011 9:36 am    Post subject: Reply with quote

Yes I have the amr files in the sound folder.
And I have selected route along...
Dthe day after I had posted the previous message. I again tried with a different route (around 30 Km of travelling distance) I only got the sound on reaching my final destination (something to the tune of "we have arrived at the destination" same as the content of nav8.amr.). Also on my map only teh final destination appears as a waypoint i.e. a small red circle. The rest of teh route is plotted using a thick brown line.

The following is a snippet of the tail end portion of my gpx file

<wpt lat="12.9242" lon="77.60022">
<cmt>Turn left</cmt>
<sym>35</sym>
<link href="nav5.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92457" lon="77.59706">
<cmt>Turn right at E End Rd</cmt>
<sym>54</sym>
<link href="nav4.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92699" lon="77.59709">
<cmt>Turn left at 32 Cross Rd</cmt>
<sym>45</sym>
<link href="nav5.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92695" lon="77.59538">
<sym>51</sym>
<link href="nav1.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92707" lon="77.59107">
<sym>11</sym>
<link href="nav1.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92703" lon="77.5899">
<sym>12</sym>
<link href="nav2.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92715" lon="77.58955">
<sym>22</sym>
<link href="nav2.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92767" lon="77.589">
<sym>23</sym>
<link href="nav3.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92772" lon="77.5881">
<cmt>Turn left at 16th Main Rd</cmt>
<sym>35</sym>
<link href="nav5.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="12.92767" lon="77.5881">
<cmt>16th Main Rd</cmt>
<sym>58</sym>
<link href="nav8.amr"/>
</wpt
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tchelo_mgf



Joined: 19 Jan 2008
Posts: 75
Location: Brazil - S23°13'6" W46°52'33"

PostPosted: Fri Feb 18, 2011 12:40 am    Post subject: Reply with quote

guest wrote:
Also on my map only teh final destination appears as a waypoint i.e. a small red circle. The rest of teh route is plotted using a thick brown line.</wpt


This is so strange. Are you able to run correctly the "route along" feature with a normal gpx file containing only <wpt lat=.. lon=..> </wpt> elements ?

If the behaviour still the same, you must check with kruch in other topic

_________________
W810 - iBlue 737
Back to top
View user's profile Send private message
Panse



Joined: 09 Mar 2011
Posts: 2
Location: DEU

PostPosted: Thu Mar 10, 2011 1:39 pm    Post subject: Sound Problems Reply with quote

Hi,

i can't get the sounds to work which should be played when you near a waypoint Sad

i use a Nokia C5 and did all the steps in the first post.
i use the Digiblue14 CMS theme
i made a gpx file with convWPT and copied the soundfiles in the /sounds directory.

when i tested my route the symbols in CMS changed and every time i was 50m away from a wayoint my phone vibrated and beeped but didn't play the soundfile Sad i copied existing mp3 over and named them nav0.mp3 etc. and changed the .gpx file acordingly but it also didn't played the mp3s)

do you have tips for me how i can get TB to play my soundfiles?

edit: i tried a normal .gpx file and it correctly played the wpt.amr soundfile. but as soon as i use the altered gpx like

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gpx version="1.1">
<prevsym>1</prevsym>
<wpt lat="48.7999631" lon="9.2200227">
<sym> 0</sym>
<link href="nav0.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="48.8011746" lon="9.2202345">
<sym>04</sym>
<link href="nav4.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="48.8028905" lon="9.2197008">
<sym>48</sym>
<link href="nav8.amr"/>
</wpt>
</gpx>

it does not play any sounds.


greetings from germany
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Nokianero



Joined: 04 Mar 2009
Posts: 176
Location: Madrid, España

PostPosted: Fri Mar 11, 2011 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
Yes, it is possible to use mp3 directions voices in links; voices are played from TB sounds folder, if link doesn't contain folder name in path. Sounds are played when wpt proximity is reached, so you can use real nmea log with simulator in TB to have wpts reached. Another way is to use GPSBabel and convert prepared wpts file to nmea log and use it with simulator in TB.
One more - you can use sounds in guides different way, ie like points voice comments. In such case you can use your guide subfolder in wpts for gpx file (with proper links), pictures and voice comments. In many of phone models you can record own sounds (system function), probably in N70 too.


I hope this help you... Rolling Eyes


EDIT: And, in the other hand, you wrote:

but as soon as i use the altered gpx like

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gpx version="1.1">
<prevsym>1</prevsym>
<wpt lat="48.7999631" lon="9.2200227">
<sym> 0</sym>
<link href="nav0.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="48.8011746" lon="9.2202345">
<sym>04</sym>
<link href="nav4.amr"/>
</wpt>
<wpt lat="48.8028905" lon="9.2197008">
<sym>48</sym>
<link href="nav8.amr"/>
</wpt>
</gpx>

it does not play any sounds.

...

if you had stored your voice files like mp3 and instructions tell amr...

... is normal you don't hear them. Wink

EDIT2:

Nokianero wrote:


...
If you let me a hint, change in ConvWPT -->'Tools' Menu -->'Settings' in 'Sound Hyperlinks' cell where extension default to wav (or mp3 if it is supported by your phone) and you will not have to change the gpx file any more. Wink

Cheers.



Wink



Sound Hyperlinks.png
 Description:
 Filesize:  23.3 KB
 Viewed:  21282 Time(s)

Sound Hyperlinks.png



_________________
LG Optimus L5 (E610) Android ICS 4.0.3 + TrekBuddy 1.2.1 en castellano (x2fer ver.)
Nokia N70+Freefon Gansirf 3-3+TrekBuddy 0.9.83 en español (castellano).
Back to top
View user's profile Send private message
Panse



Joined: 09 Mar 2011
Posts: 2
Location: DEU

PostPosted: Fri Mar 11, 2011 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

hi,

thanks for the help but that wasn't the problem, by altered i meant an altered gpx file by ConvWPT

normal:

<trk>
<name>Route_2011.3.10_2035</name>
<trkseg>
<trkpt lon="9.2200227" lat="48.7999631"/>
<trkpt lon="9.220448771333203" lat="48.800033251843075"/>
<trkpt lon="9.2203914" lat="48.8003817"/>
.
.
.



i think i know now what's the problem. i tried different things today and one of the things was to rename nav8.amr in wpt.amr and then i used a normal gpx file.
as i reached my waypoint it startet the sound but almost instantly stopped it but it was lang enough to recognize that nav8 was played, i think the same happens to my other nav.amr files.
is this a bug in the software or is there a way to edit the time my soundfile is played? nomaly it should be played to the end?

edit: how do i enter a folder name ? eventually it will work when i specify the folder?
is it only:
<link href="sounds\nav8.amr"/> ??
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
huha



Joined: 20 May 2011
Posts: 1

PostPosted: Sat May 21, 2011 11:18 am    Post subject: Convwpt.exe not working Reply with quote

Hi,
I am new to trekbuddy and just tried to install the navigation converter
on my Windows 7 64 bit system. I believe to have the latest version
ConvWPT_v1.83.
When starting ConvWPT.exe I am getting a message (translated from german)

The control element 'UniText' could not be loaded. Your version may be outdated.
Ensure that you use a version of the control element which has been delivered with your application

Any idea what I can do here?
Is there some help how to compile the source code?
Greetings, huha
Back to top
View user's profile Send private message
majkim6



Joined: 19 May 2011
Posts: 3

PostPosted: Mon May 23, 2011 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, I'm new TB user, it's a great app, full customizeable and user friendly. I'm a mac os user, and I have a lots of problem to install convWPT (wine support for mac is very 'pure'), so maybe it would be nice idea to rewrite it in php/.net/... and make a nice universal os webapp (upload file, view file, edit and export)?
Back to top
View user's profile Send private message
hooonza



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 12

PostPosted: Thu Sep 22, 2011 8:34 pm    Post subject: Re: Convwpt.exe not working Reply with quote

huha wrote:
Hi,
I am new to trekbuddy and just tried to install the navigation converter
on my Windows 7 64 bit system. I believe to have the latest version
ConvWPT_v1.83.
When starting ConvWPT.exe I am getting a message (translated from german)

The control element 'UniText' could not be loaded. Your version may be outdated.
Ensure that you use a version of the control element which has been delivered with your application

Any idea what I can do here?
Is there some help how to compile the source code?
Greetings, huha

Windows 7 x64, the same!

http://support.microsoft.com/kb/942870 ?
Back to top
View user's profile Send private message
hooonza



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 12

PostPosted: Thu Oct 13, 2011 9:19 pm    Post subject: Re: Convwpt.exe not working Reply with quote

hooonza wrote:
Windows 7 x64, the same!

Solved: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=24341#24341
Back to top
View user's profile Send private message
oldshoe



Joined: 29 Apr 2011
Posts: 1

PostPosted: Tue Sep 25, 2012 11:06 pm    Post subject: Using maps in ConvWPT Reply with quote

Hello,
I've just wanted to edit my waypoints using the map I prepared in MoBAC, but there was a problem with map loading (option "Plot Waypoints"). After clicking on "Use Maps" button I couldn't load any map from the atlas (I can see only folders, but not files). I couldn't find the solution for this problem on the forum.
I am using ConvWPT_v1.83. GPX file was generated using GMapToGPX.
I can post the atlas file, but it's quite big (274 MB).
Thanks for your help in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
Nokianero



Joined: 04 Mar 2009
Posts: 176
Location: Madrid, España

PostPosted: Thu Mar 07, 2013 4:04 pm    Post subject: Modified Resolution CMS wanted Reply with quote

Ranger wrote:
You are right Embarassed I had questions in topic about xml files only.
Pls find missing file attached.


Hi again, Ranger! (and all of the TB forum, of course Wink )

How are you?

Here i am to disturb you Twisted Evil .

Recently i've changed my smartphone since four years ago (my loved Nokia N70) for a new LG Optimus L5 (E610) with ICS Android 4.0.3 with screen resolution 320x480.

I wonder if you will be so kind to make your CMS (http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=24528#24528) and your CMS by Modified version of MaleSmurf's - CMS gris (http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=18865#18865) changed for CMS Gris 2 for Android (320x456) (http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=27873#27873) Embarassed

Thank you very much.

My best wishes for you, guys Smile

Cheers.

_________________
LG Optimus L5 (E610) Android ICS 4.0.3 + TrekBuddy 1.2.1 en castellano (x2fer ver.)
Nokia N70+Freefon Gansirf 3-3+TrekBuddy 0.9.83 en español (castellano).
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Thu Mar 07, 2013 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

Here it is in rar file, for Gris2 Smile
Enjoy ! Cool



cms.4carpict.rar
 Description:

Download
 Filename:  cms.4carpict.rar
 Filesize:  615 Bytes
 Downloaded:  13 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Nokianero



Joined: 04 Mar 2009
Posts: 176
Location: Madrid, España

PostPosted: Thu Mar 07, 2013 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Wooou! You are hiper-fast. Shocked

thx a lot, Ranger.
By the way, what is the best picture resolution to your CMS? Rolling Eyes

_________________
LG Optimus L5 (E610) Android ICS 4.0.3 + TrekBuddy 1.2.1 en castellano (x2fer ver.)
Nokia N70+Freefon Gansirf 3-3+TrekBuddy 0.9.83 en español (castellano).
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Thu Mar 07, 2013 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

Picture field size was set to 220x270 due larger screen.
But you can easy change it if you would. It is enough to open profile file in notepad, and set picture size.
Code:
    <area x="4" y="86" w="220" h="270" align="left">
      <value>{wpt-img}</value>
    </area>
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Tools All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Next
Page 14 of 15

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group