View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
BSearcher
|
Posted: Sat Nov 07, 2015 3:23 pm Post subject: |
|
|
Kolejne pytanie - jak najlepiej skalibrować Treka - co poprzestawiać w opcjach, a może nic, żeby działał jak najlepiej? |
|
Back to top |
|
 |
Ranger
|
Posted: Sat Nov 07, 2015 11:00 pm Post subject: |
|
|
A co to za filozoficzne pytanie ? Nota bene wcale nie tak częste
Podstawowe ustawienia aplikacji są wyjaśnione np. w wiki
http://www.trekbuddy.net/wiki/index.php?title=Configuration
Kolega ma na myśli ustawienia aplikacji dla jakiegoś konkretnego modelu telefonu, czy tak sobie coś tam pisze ?  |
|
Back to top |
|
 |
BSearcher
|
Posted: Sun Nov 08, 2015 12:23 pm Post subject: |
|
|
Mam stary BB 8900, podejrzewałem, że zabrzmi filozoficznie, ale chodzi o największą nie wiem, szybkość działania, oszczędzanie baterii, precyzję wskazań(to chyba odbiornik GPS telefonu)? itd. |
|
Back to top |
|
 |
Ranger
|
|
Back to top |
|
 |
BSearcher
|
Posted: Sun Jun 19, 2016 7:32 pm Post subject: |
|
|
Nie chcę niepotrzebnie zakładać nowego wątku, dlatego spytam tutaj - chodzi o instalację treka 1.32 na telefon z androidem. Sprawa wygląda tak, że aplikacja bezproblemowo się zainstalowała, ale jakoś nie może odszukać atlasów na karcie pamięci. Nie wiem jak to ugryźć, próbowałem kopiować do różnych folderów mapy, bezpośrednio do aplikacji, ale też ich nie widzi.
Druga sprawa to uaktualnienie w blackberry 8900 do wersji 1.32. Wszystko pięknie, pojawia się pytanie czy zastąpić starszą wersję daję tak, zgodę na dostęp do telefonu - zaczyna pobierać te 500kb i - wyskakuje błąd "907 Invalid COD" Nie znaleziono pliku. |
|
Back to top |
|
 |
Ranger
|
Posted: Sun Jun 19, 2016 8:06 pm Post subject: |
|
|
Co do Androida i atlasów - jeżeli są na wymiennej karcie to wystarczy wejść w polecenie Mapy i trochę popedałować po systemie plików telefonu (dwukropek), aż się pokaże w liście coś na kształt sdcard1
Dalsze rozpoznanie katalogu atlasu na karcie nie powinno już stanowić problemu, a reszta jak zwykle.
Co do BB nie pomogę, brak wiedzy  |
|
Back to top |
|
 |
BSearcher
|
Posted: Sun Jun 19, 2016 10:02 pm Post subject: |
|
|
Usunąłem aplikację w nadziei, że to pomoże w update'cie BB 8900, w efekcie nie mogę zainstalować treka ponownie, co za koszmar. Lepsze wrogiem dobrego. |
|
Back to top |
|
 |
Ranger
|
Posted: Mon Jun 20, 2016 9:08 am Post subject: |
|
|
Jeżeli nie instaluje się również wersja, którą miałeś zainstalowaną poprzednio to oznacza, że coś się zmieniło w telefonie a nie w Treku  |
|
Back to top |
|
 |
BSearcher
|
Posted: Mon Jun 20, 2016 5:24 pm Post subject: |
|
|
Ale jestem głupi Po prostu dawno instalowałem i zapomniałem że to takie proste.
Ja pobierałem plik jad. do update na kartę pamięci i nie chciało to odpalić - był ten błąd o którym pisałem. Myślałem, że to coś z połączeniem internetowym telefonu że nie chce załapać, bo model już wiekowy
Wystarczyło jednak wejść z poziomu przeglądarki telefonu na stronę pobierania treka i wszystko śmiga - instaluje się i pobiera bez problemów. |
|
Back to top |
|
 |
|