Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Sonim XP3 quest
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bojovnik84



Joined: 01 Oct 2009
Posts: 2

PostPosted: Thu Oct 01, 2009 12:30 pm    Post subject: Sonim XP3 quest Reply with quote

Nema niekto na tomot telefone nainstalovani TB?
Back to top
View user's profile Send private message
ZM



Joined: 26 Feb 2010
Posts: 2

PostPosted: Fri Feb 26, 2010 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravim,

Chtel bych se zeptat, zda mi nekdo muze poradit ohledne rozbehani TrekBuddy na Sonim XP3 Quest.

1) Stahnu trekbuddy.jad a trekbuddy.jar
2) Pres BT si tito 2 soubory zkopiruji do mobilu, na pametovou kartu v adresari Jine
3) Spustim trekbuddy.jad
4) Instalace probehne v poradku, odsouhlasim povoleni zapisovat a cist. Pri zpusteni odklepnu moznost aby se me jiz neptal.

5)Ted je ta chvile, se kterou si nevim rady. Mam nastavit cestu na Data Dir ale nevím přesnou cestu.

kdyz instaluji trekbuddy.jad z karty z adresare Jine/TrekBuddy, behem insalace se objevuje tato cesta:
Code:
file:////rem1/Others/TrekBuddy/trekbuddy.jad

pokud instaluji z pameti telefonu z adresare Jine je tam tato cesta:
Code:
file:///app3/user/Others/trekbuddy.jad


Proc kdyz instaluju z adresare JINE a v ceste se obevuje OTHERS je mi jasne - nastaveny jazyk telefonu - cestina. Pokud prepnu do anglictiny, nazev slozky JINE se zmeni na OTHERS.

Pri nastavovani cesty na Data Dir mam prednastavenou cestu:
Code:
file:///4:/TrekBuddy/


Priznavam, moje schopnosti zustali v dobe DOSu, tak jsem tam dal nasledujici:
Code:
file:////rem1/Others/TrekBuddy/

Nicmene Trekbuddy mi porad hlasi "DataDir" not accessible - tj. asi jsem nenapsal korektni adresu.

Muze nekdo poradit, jak ma vypadat uplna cesta na pametovou kartu v pripade mobilniho telefonu Sonim XP3 Quest?

Diky

ZM
Back to top
View user's profile Send private message
ZM



Joined: 26 Feb 2010
Posts: 2

PostPosted: Fri Feb 26, 2010 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Odpovim si sam:


Pomohl tento navod v FAQ:

Configuration problems

Q: I'm having problems setting correct value for DataDir (I see DataDir not accessible warning on start)

A: You can try the following:

1. load any map a let it be used as default (startup) map

2. copy corresponding part of the Startup map URL (Settings->Basic->Startup map) to Settings->Basic->DataDir.



Takze adresa slozky jine na pametova karte je:
Code:
file:///TFCard/Others/


TrekBuddy funguje!

ZM
Back to top
View user's profile Send private message
Bojovnik84



Joined: 01 Oct 2009
Posts: 2

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 11:53 am    Post subject: Reply with quote

diky za navod, tiez som si nad tym lamal hlavu, ale teraz to ide jak ma
Back to top
View user's profile Send private message
PMSO



Joined: 29 Sep 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Sep 29, 2010 9:32 pm    Post subject: Problem s fixaci druzic na Sonimu XP3 Quest? Reply with quote

Panove bojovnik84 a ZM, rad bych se vas zeptal, vy nemate na XP3 Questu problemy s fixaci druzic? Viz muj dotaz: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=5184&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=. Jinak velke diky ZM za vyreseni a postnuti vyreseni problemu se spravnym nazvem pametove karty v nastaveni. Usetrilo mi to dost trapeni!
Back to top
View user's profile Send private message
Robinbobin



Joined: 08 Nov 2010
Posts: 1

PostPosted: Sat Nov 13, 2010 5:36 pm    Post subject: Problemy so sonim Xp3 Qvest Reply with quote

Ahoj
Som zaciatocnik s novucickym Qvest - om. Nainstaloval som si TB, Mapy ... Po spusteni dokonca fungoval. Ale lokalizacia z GPS ide divne. Objavi sa v pravom hornom rohu cerveny bod, kratko preblikne na modry a potom je stale zlty. Pomozte mi prosim a napiste ako to obvykle funguje lebo mne ypociatku pozicia na mape aj nabehla , ale trvalo to aj 15min. Mapu slovenska cca 5MB nahrava as 7minut, neviem teda ci mam vadny mobil
p.s toto by bol uz druhy prvemu vypadaval signal.
Back to top
View user's profile Send private message
Bojovnik



Joined: 23 Jun 2007
Posts: 3

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

no problem si fixacou mam aj ja, cekni si tento clanok http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?108238-jak-na-offline-gps-navigaci-u-sonim-xp3-quest

a ktoru verziu mas questu mas? obycajnu alebo pro? lebo quest 3.2 nema automaticke zapinanie ako quest 3.2 pro, a skor to vyzera na to ze nemas zapnute alebo funkcne GPS

mam tu jeden test co mi poslali zo sonimu tak si to skontroluj

Na otestovanie ci Vam spravne pracuje GPS respektive ci vie urcit polohu vyskusajte nasledovne :


Postup na zapnutie GPS pre zobrazenie GPS suradnic

1, na zakladnej obrazovke telefonu napiste: #7323#
2, Logger Config
3, Enable Logging
4, On
5, Login Frequency (zadejte napr.)
6, save
7, exit
8, Get GPS data
Zobrazia sa GPS souradnice a dalsie informacie

Upozornenie :
Nezabudnite nasledne vypnut GPS Enable Login Off inak GPS
stale bezi a dost vyrazne spotrebuvava bateriu

kedze ja mam uz treti sonim, na prvom mi prestalo fungovat gps, a druhy nezvladol pad na zem, resp sa mi povolil konektor na nabijanie a nesiel uz nabit, ale to bolo mojim pricinenim kedze som asi hodil silnejsie ako by zvladol, ale teraz mam uz zasa novy tak uvidim ako bude na tom tento kus

snad som ti nejak pomohol
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 6:35 pm    Post subject: Reply with quote

Přátelé co vám Trekbuddy ukazuje v Info->Technical->Platform? Rád bych udělal, aby DataDir byl na Sonimu přednastavený dobře. Dík!

Jo, a ještě co je v DeviceCtrl a Fs card.

V tom článku na svetoutdooru je nepřesnost, a to sice že si TB nevytvoří svoji adresářovou strukturu. TB to udělá, ale potřebuje dobře odhadnout jak je namapovaná pamětová karta, a to je bohužel všude jinak...


Last edited by kruch on Sat Dec 11, 2010 11:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

Taky je tam opomenuté, že se soubor s lokalizací Language_0998_CZ.res musí přejmenovat na Language.res
_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Máš pravdu náčelníku. Asi bych měl hledání .res souboru udělat trochu odolnější proti nepozornosti uživatelů...
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Děkuji, vůdče.
_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5020

PostPosted: Fri Jun 24, 2011 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj,měl bych pár dotazů k telefonu Sonim Quest Pro,díky těmto stránkám jsem vše nainstaloval a rozchodil,ale kompas se chová divně.Pokud stojím na místě,točí se sem tam,ale jak se pohybuji(auto,kolo)ukazuje na sever jak má.No vlastně ukazuje jen azimut pohybu.Při pokusu instalace starší verze TB (pod 1.07) se zobrazí chyba-11 kontaktujte poskytovatele služby??Kde je v nastavení přepínač (lowmem I/O a vynútené GC),ve verzi 1.07 jsem v různé nic takového nenašel.Dík za odpověď a poděkování KRUCHovi.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5020

PostPosted: Sun Jul 17, 2011 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravíčko ve spolek. Pokoušel jsem se nainstalovat aplikaci pomocí souboru .jad dostalo se mi odpovědi "JAVA AP neni mozne overit" instalace se povedla ze souboru .jar. Aplikace zdá se funguje,ale při spouštění se 1000x dotazuje jak je uvedeno ve FAQ. Má někdo nápad. Přístroj je 3300 Force.

BTW. Přicházím o něco když to instaluji z .jar ... verze je 1.0.16?
Díky Toman
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Sun Jul 17, 2011 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Pokud nepouzijes JAD soubor tak prijdes jen o podpis... kterej je ale prave kvuli dotazum povolit tohle a tamhleto....
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5020

PostPosted: Wed Jul 20, 2011 9:52 am    Post subject: Reply with quote

Díky za info. Nicméně ze souboru .jad se mi to podařilo nainstalovat pouze ve verzi 15 takže takhle to funguje výborně.

Nainstaloval jsem si digiblue 5 od leneka ale zvláštní je že ukazuje dvounásobnou rychlost pohybu než je skutečná (měřeno podle tachometru i silničního radaru) Uražená vzdálenost ovšem zdá být v pořádku (zprvu jsem se domníval jestli není měřená nepřímo podle rychlosti a času).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group