Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Atlas/Mapa ve verzi 1.1.0

 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 8:12 am    Post subject: Atlas/Mapa ve verzi 1.1.0 Reply with quote

Jak je to teď v nejnovější verzi s alasy?
To už teď tato verze nepracuje s atlasy jako předcházející?
Mám atlas kde je několik vrstev (podle zoomu). V jedné vrstvě jsem mohl prolorovat celou republiku, teď se to zastaví na hranici jedné mapy.
Taky v nastavení už není Načíst alas a Načíst mpu. Jen Načíst mapu.
Mezi vrstvami můžu nadále listovat, ale to rolováí zkrz celou republiku teď nějak nejde Sad

_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
Bojovnik



Joined: 23 Jun 2007
Posts: 3

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 8:27 am    Post subject: Reply with quote

ked si vsimnes ze ked si das vybrat mapu, tak hore v podnazve ti pise vyber mapu/atlas mne na motorole defy+ to rozozna ci ide o mapu alebo atlas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 9:09 am    Post subject: Reply with quote

Snad ne, jenom se sloucily prikazy v menu.

Krome koncovky tar se da poznat, jestli jde o mapu nebo atlas, a v pripade tar TB zkusi nacist archiv jako atlas, a kdyz zjisti, ze je to mapa (najde na zakladni urovni adresar set/), tak to nacte jako mapu.
Back to top
View user's profile Send private message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 9:57 am    Post subject: Reply with quote

To je všecko krásné, ale když jsem si načetl atlas ve staré verzi tak s atlasem, který používám už od dob verze 0.83.x v daném zoomu proroluji celou republiku, teď když načtu atlas (stejným způsobem), tak se zastavím na hranci mapy.
Takže vycházím z toho, že když se mi nezměnil atlas, ale změnila se aplikace, je chyba v ní.

EDIT:
Beru zpět. Funguje to, jen krapítek jinak.
Když roluju, posouvá se mapa a navigační kříž je furt uprostřed, na konci mapy, když už mapa stojí, posune se kříž k úplnému kraji displeje a tím i mapy a další posouvání už nejde. Tedy ne, když to pousouvám jen tak od středu ke kraji, musím prstem ťapnout až ke kraji a "potáhnout" od kraje.
Před tím jsem si prostě hranice map nevšiml, zastavilo se to až prostě na konci CELÉ mapy, na konci mapy republiky.

Pro ilustraci:
Mám, dejme tomu, jeden zoom složen z několika map takto
pak pří rolování přes republiku od Třince po Cheb se to vždy na hranicích map B1>B2 a dále B2>B3 a tak dále do konce, jakoby zastaví, kdežto ve staršchích verzích TB jsem těch "hranic" ani nevšiml.

_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 10:34 am    Post subject: Reply with quote

Tech zmen bylo vic a uz si nej vsechny detailne nepamatuju, takze je mozny ze jsem neco pokazil; navic sam pretahuju mapu od kraje, takze jsem na tohle chovani nenarazil.

Ale snad to pujde snadno opravit.
Back to top
View user's profile Send private message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 10:45 am    Post subject: Reply with quote

abych to nezamotal.
Prostě "potahuju" mapu po displeji tak, že kladu prst "někde" (ledabyle) a táhnu doprava (roluju mapu směrem od Třince do Chebu).
Na hranicích map se to jakoby zastaví a musím prostě ťapnout uplně na kraj displeje, načte se další mapa a zase mužu ledabyle potahovat mapu až zase k její hranici.


EDIT:
Cituji: "...navic sam pretahuju mapu od kraje, takze jsem na tohle chovani nenarazil. - ale toho přechodu jsi si musel všimnout, vždycky tu se mapa zastaví, jede už jen kříž až ke kraji a teprve pak další mapa.


EDIT2:
Řekněme, že tohle jsme asi vyřešili, už vím jak na to, takže je to OK. Když je to chyba, která se dá opravit, bude ještě lepší.
Ale chci se zeptat jak vlastně funguje to zvětšení. Podržím prst na displeji a mapa se zvětší. Podržím podruhé a mapa se zmenší. Tu je to OK.
Ale co se nastavuje v Nastavení->Desktop->Map zoom (100% - 270%)?
Ať tam napíšu cokoliv, pokaždé mi to zvětší stejně.

EDIT3:
Aha, už vím.
Musí se mezi tím zavřít/otevřít aplikace. A je to jakési "základní zvětšení" mapy.

_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Toho prechodu jsem si vsiml, ale copak se to takhle driv nechovalo? ok, zkusim 1.0.23 ...
Back to top
View user's profile Send private message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Právě že ne Very Happy
_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Wed Apr 04, 2012 8:16 am    Post subject: Reply with quote

Jinak koukám, že jsi něco vylepšil s načítáním map.
Používám, jak jsem psal, atlas složený s několika vrtsev - zoom-ů, asi 12, a když jsem v předchozí verzi chtěl mezi nimi rychle přepínat (rychle se proklikat několika vrstvami) tak se občas stalo, že to na mně vyhodilo nějakou hlášku a musel jsem zpomalit.
Teď můžu ťapat opravdu rychle a načítá jako blesk.

_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
novakjosef00



Joined: 31 Jan 2013
Posts: 3

PostPosted: Fri Feb 01, 2013 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Snad ne, jenom se sloucily prikazy v menu.

Krome koncovky tar se da poznat, jestli jde o mapu nebo atlas, a v pripade tar TB zkusi nacist archiv jako atlas, a kdyz zjisti, ze je to mapa (najde na zakladni urovni adresar set/), tak to nacte jako mapu.


A co když to není .tar a je to nezabalená struktura? Zkoušel to nekdo ve verzi TB 1.1.6? Mám s tím nějaká problém.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group