Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
1.0.16
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin
View previous topic :: View next topic  
Author Message
balloni



Joined: 20 Jan 2010
Posts: 46

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
In TB, if you try to use it directly and select Start XXX, what is the status in the topright corner (red/blue/yellow/..?)

the status is allways red

Quote:
And in Info->Technical->ProviderError is there anything?


ProviderStatus errors=0
under Info/Ports/true; BT1,BT2....up toBT64 ?????

_________________
SGS2 Icecream Sandwitch
Nokia 5230
TB 1.1.1
GeocachinLive
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

It is probably misunderstandig.
If you select in TB settings "BT receiver", it means you expect direct connection to BT device. In such case BT device shouldn't be used in system location settings for location services (probably is, just check Apps, Location, Location sources).
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

It looks like you select Start GW-GPS-009, but it is not actually started :/, baecause otherwise the status would go blue at least for a second, and then either orange/green, or there would be error in ProviderError item in technical inf screen.
On the other hand, TB never presents Start XXX command unless there has been a successful connection before...
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

I found something interesting Smile
Scenario
- turn on any BT device, even computer
- set TB to BT, use Start to search for device (blue icon is visible)
- try connect to it and stop immediately.
- exit TB and start it again, you will see Start device visible in menu
As you probably know phone was paired with computer for data exchanging (rather not gps), but now is visible in TB as BT receiver Wink
Back to top
View user's profile Send private message
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Just before the picture is taken, TB should create the subfolder (images-20110721-221209 in this case) in wpts folder... did it happen? And is this folder writeable?


Yes, subfolder images-20110721-221209 was created and it is writeable, but it's empty Sad
Back to top
View user's profile Send private message
balloni



Joined: 20 Jan 2010
Posts: 46

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

@kruch &Ranger
thanks for your help and ideas Cool
after deinstalation and new instal TB works with my BT gpsmouse Very Happy

nice weekend

_________________
SGS2 Icecream Sandwitch
Nokia 5230
TB 1.1.1
GeocachinLive
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ufff Cool Enjoy !
Back to top
View user's profile Send private message
lapasuc



Joined: 02 Nov 2009
Posts: 6

PostPosted: Sat Jul 23, 2011 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

Hello kruch,

When you have implemented the "no map" mode if you want you can send me the betas for testing.
Back to top
View user's profile Send private message
Celda



Joined: 03 Jun 2008
Posts: 320
Location: CZ

PostPosted: Mon Jul 25, 2011 8:04 am    Post subject: Reply with quote

Cactus wrote:
Lugia010719d1 wrote:
Upgraded from 1.0.13 to 1.0.16 on Sony Ericsson w800i and when manually moving through an atlas (without GPS on), when reaching end of one map, it automatically loads next map only when moving from right to left or from bottom to up. This means that if i move to the bottom of one map, under which there should be another map on the same layer, it doesnt do enything, it just acts as if the layer ends there..
Didnt test with GPS on.
I dont know if this is a bug or i just missed something, but it works again after reverting to 1.0.13 Smile Tested with several atlases from various atlas creators.
I noticed this on my 5230. Thought it was just a "feature" Wink


I have also experienced that with 1.0.16. However, when GPS is on and gives positions that gradually cross the border of a map, the switchover is OK.

_________________
Čelda
Gigabyte GSmart G1355 (dual SIM, Android 2.3.4 Gingerbread)
Till 5/2012:
mobile: SAMSUNG SGH D880 Duos (dual SIM)
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset)
Back to top
View user's profile Send private message
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Fri Jul 29, 2011 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

shen wrote:
shen wrote:
the cursor runs out of the screen after hitting the last visible entry on the screen.


Here are two screenshots, the first one is scrolled down to the last visible entry on the page, the second one is scrolled one entry deeper.


Hi Kruch,

is there any chance of getting this fixed in the next few days, so that we can use the new features on our holdidays?

Thanks
Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Fri Jul 29, 2011 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

hi shen, I believe I have fixed it, this is devbuild but should be ok I hope

http://www.trekbuddy.net/beta/2011-07-29/index.php
Back to top
View user's profile Send private message
shen



Joined: 15 Oct 2008
Posts: 340
Location: DE

PostPosted: Fri Jul 29, 2011 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

Works, great!

Thanks Smile

Stefan

_________________
BlackBerry Geocaching Tools (German)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
marsgps



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 17
Location: Germany, NRW

PostPosted: Sat Jul 30, 2011 10:55 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
hi shen, I believe I have fixed it, this is devbuild but should be ok I hope

http://www.trekbuddy.net/beta/2011-07-29/index.php


In this version is a little visual bug i think so (Android). In the compass screen shows the zooms.png buttons.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Sat Jul 30, 2011 11:12 am    Post subject: Reply with quote

Yes, it is, but not bug Smile
Compass screen is zoomed, you can change precision from 5 meters to 1000m, 250m is default.
Back to top
View user's profile Send private message
marsgps



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 17
Location: Germany, NRW

PostPosted: Sat Jul 30, 2011 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

ahh, ok sorry Wink
_________________
Trekbuddy on Android - Motorola Defy
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group