Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Problem s rozchodenim TB na Samsungu Xcover 271 (GT-B2710)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 9:56 am    Post subject: Reply with quote

A máš volbu : Povolit a jednou se zeptat??
Protože, mě se to ptá vždy jen třikrát.
A pak v TB: nastavení - poloha - zdroj GPS - interní
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Wed Dec 15, 2010 1:52 am    Post subject: Reply with quote

mam tuto volbu ale spyta sa ma to raz a da mi tri moznosti, tb zacne logging a potom sa to este raz spyta a da mi dve moznosti, povolit ci nie a dam ano a znovu to iste a znovu asi 7x... nabehne tb a mapa ale cernevy bod a ked dam start tak ,pipne a zasa cerveny...

ale dnes ked som to ukazoval kamaratovi tak mi nabehol modry bod ale poloha na mape nebola spravna ani po asi 10-15 minutach...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
romans001



Joined: 09 Dec 2010
Posts: 6

PostPosted: Wed Dec 15, 2010 7:57 am    Post subject: Reply with quote

Tabi wrote:
A máš volbu : Povolit a jednou se zeptat??
Protože, mě se to ptá vždy jen třikrát.
A pak v TB: nastavení - poloha - zdroj GPS - interní


ano mame, ale aj tak sa ma to pyta presne tolko krat ako spomenul guest.

TB mam nastavene - interne
Back to top
View user's profile Send private message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Wed Dec 15, 2010 11:09 am    Post subject: Reply with quote

Pak už jedině, že máte jiný fw v telefonu. Já mám sw B2710XXJJ1/ csc B2710OXDJI3. Na odkazu http://www.tabi.cz/kaon/sam.zip je pár snímků z TB.
Jediné co nejde jsou informace o satelitech - příkaz {sat}, ale tohle považuji jako detail. TB používám 1.0.4, kterou jsem dal Kruch a má upravenou editaci číselných hodnot. Od této verze je před příkazem status, při zobrazení map červené R, ale to nevím co znamená. Jinak mi to funguje naprosto super. Je divná, že by to na některých přístrojích šlo a jiných ne Confused . I když pokud vydal Samsung více firmware, tak nic není nemožné.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 9:51 am    Post subject: Reply with quote

este ma napadlo,nemoze to byt ze mam telefon blokovany na t mobile?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 11:57 am    Post subject: Reply with quote

odporucam pozriet tuto diskusiu...

http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=5289&postdays=0&postorder=asc&start=15
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

guest wrote:
este ma napadlo,nemoze to byt ze mam telefon blokovany na t mobile?


To bude ono, já nemám B2710 od žádného operátora.
Back to top
View user's profile Send private message
charles



Joined: 09 Jan 2011
Posts: 1

PostPosted: Sun Jan 09, 2011 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Já má taky B2710 od T-mobilu a mám několik problému s instalací. Nefunguje to přes JAD souboru (zobrazí se Neznámý soubor). Když to nainstaluji přes JAR soubor, tak furt musím potvrzovat. Při zapnutí Start to jen propíne a furt je tam červená tečka vpravo nahoře. Když jsem se ptal v T-mobilu, jesti blokují telefony, tak mi tvrdili, že už se to nedělá od té doby, kdy je možnost přejít s číslem k jinému operátorovi. Podle Samsung Kies mám v telefonu nejnovější firmware. Už mi docházejí nápady, jak to zprovoznit. Netušíte co by pomohlo?
Back to top
View user's profile Send private message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Sun Jan 09, 2011 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

Můžeš zkusit postup z tohoto vlákna. http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=5289&postdays=0&postorder=asc&start=15
Mě osobně se, ale program TkFileExplorer nepřipojí k mobilu. Telefon jako takový nebude blokovaný na T-mobile, ale sw verze má upravenou Javu. Nechápu co tím operátoři sledují . Evil or Very Mad Mě JAD taky nespustí, ale potvrzení mám jenom tři. Možnost by byla návštěva firmy Britex Kladno. Tam by to odblokovat určitě dokázali.

Používám i tuhle úpravu. TrekBuddy pak může běžet na pozadí.

*#7092463*# to enter the internal settings and change
-> 4.Module Settings
-> 6.Java
-> 3.VM Settings
-> 3.MVM settings
-> 3.MVM user End Key Option

Docela by bylo dobré, kdyby se dalo v TrekBuddy nastavit aby naběhl rovnou na stálé podsvícení. Protože B2710 při zámku klávesnice přeruší funkce programu.
Zatím nefunguje regulace podsvícení. Přes víkend jsem odzkoušel ukládání bodů + foto a hledání kešek (staženo programem MoZiGo) a nenarazil jsem na žádný problém. Naplánovaná autonavigace funkuje včetně hlasů bez problémů.
Back to top
View user's profile Send private message
PetrX



Joined: 23 Jun 2007
Posts: 100

PostPosted: Fri Mar 18, 2011 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Právě jsem instaloval do tohoto telefonu TB a nejde to přes JAD. Telefon není od žádného operátora a certifikát má. Je u Samsungů nějakej fígl s instalací přes JAD? Mám ho teprve krátce a tak nevím jak to s ním chodí.
_________________
Samsungu Xcover 271 (GT-B2710)
Back to top
View user's profile Send private message
Danny_S



Joined: 25 Mar 2008
Posts: 46

PostPosted: Fri Mar 18, 2011 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

Já mám dotykový Samsung B7722 (200x400 nebo tak nějak) a také s instalací mám problémy. Sad
1. Nejnovější verzi sice nainstaluji, ale pak se mi to kousne při načítání.
2. Také mi to nejde přes JAD, ale jen přes JAR.
3. Když nainstaluji JAR přímo pro Samsung - poslední jsem zde viděl jen 1.0.5 Sad , tak sice to nainstaluji, ale pořád to po mně řve, jestli to potvrdit ano a zeptat se jen jednou a další volby, tak dám že ano a jen jednou a stejně to nepomáhá.
4. Když načtu mapu Prahy 1:10000 - tj. ta, co má 25MB -, tak se mi to kousne ... že to má být rozbalené, jsem nevěděl, ale nechápu proč, když obyčejný starší a "hloupější" NOKIA 6234 a 6303c neměly žádný problém s jakoukoli mapou v zabaleném tvaru a hlavně pak s aplikací jako takovou.
5. Poradí mi někdo, jaké CMS se dá najít na tomhle Foru pro tohle rozlišení? ... Viděl jsem zde jen klas. 240x320 anebo pro 480x800, což je mi na nic. Sad

Psal jsem včera kruchovi SZ, ale zatím mi neodpověděl.

Poradí mi někdo, co s tím?
Jaký typ JARu z poslední verze si mám vybrat, aby mi to chodilo v tomhle dotykáči, jenž je hloupý mobil a nemá klas. OS?
Díky za rady. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
obluda



Joined: 03 Feb 2011
Posts: 8

PostPosted: Sat Mar 19, 2011 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Co se tyce instalace tak ja osobne na instalaci pouziva jar a zatim sem nemel s zadnou aplikaci problem.
Pokud delaji problem nacitane mapy tak je dobre si zaskrtnout v nastaveni volby pro setreni pameti, nekde to tu na foru bylo.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Sun Mar 20, 2011 11:05 am    Post subject: Reply with quote

JAR přímo pro Samsung není, měl by fungovat ten označovanej jako standard. Poslední verze je 1.0.11. Měl by jít použít i JAD, když z něj člověk smaže podpis a asi i certifikáty, ale bohužel nevím nakolik se pak uplatní požadovný oprávnění uvedený v tom JADu.

Pokud se to kousne při načítání tarované mapy, může pomoct zaškrtnutí Settings->Misc->broken I/O. Bez záruky. A proč to načítání funguje někde dobře? Kvalita implementace Javy se bohužel mezi výrobci hodně liší. Samsung patří k těm nejhorším.
Back to top
View user's profile Send private message
Danny_S



Joined: 25 Mar 2008
Posts: 46

PostPosted: Sun Mar 20, 2011 11:59 am    Post subject: Reply with quote

kruch>
Díky za info. Smile
Snad mi to pomůže.

... ale co CMS?
Existuje vůbec nějaké pro to moje rozlišení 240x400?
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Sun Jun 12, 2011 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

Ahojte, mam jednu (mozno blbu) otazku - da sa tento telefon (GT-B2710) pouzivat ako navigacia v aute? mal som Nokiu E66, do ktorej som si nainstaloval OVI mapy a v pohode bezala.... pri tomto telefone, ktory som kupil kvoli jeho narazuvzdornosti, atd tomu trosku nerozumiem....

Dakujem za vysvetlenie a sorry za blbu otazku
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group