Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Problem s rozchodenim TB na Samsungu Xcover 271 (GT-B2710)
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
AuHau



Joined: 11 Dec 2010
Posts: 2

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 12:18 pm    Post subject: Problem s rozchodenim TB na Samsungu Xcover 271 (GT-B2710) Reply with quote

Ahoj všici.
moc bych vás chtěl požádat o pomoc. Již několikátý den se snažím na svým novým mobilu rozjet TB a už si začínám pomalu vytrhávat vlasy, protože mi to vůbec nejde.

První problém spočívá v samotné instalaci. Když TB nainstaluju pomocí .jar souboru, tak se mi to pořád ptá na dotazy ohledně práv. Samozřejmě jsem četl, že se to má nainstalovat pomocí .jad, jenže když chci spustit instalaci přes .jad, tak mi to napíše "Neplatný soubor" a mám po ptákách... Sad

Druhý problém spočívá v nahrávání map. Chtěl jsem si nahrát mapu Prahy staženou z http://gpsmaps.ic.cz/maps/praha(1_10000).rar a trochu jsem nevěděl co mám nahrát do mobilu, tak jsem si z raru vyextrahoval ze složky \praha\1_10000\praha soubor praha.tar a ten jsem si nahrál do mobilu. Bohužel když jsem v TB dal Load Map, tak mi to vypsano error: java.lang.OutOfMemoryError. Ale když jsem si stáhl jenom mapy severní Prahy, tak se mi je podařilo nahrát. Asi to bude tím, že mapy celý prahy mají 25MB a severní prahy jenom 3MB... Nevíte jak to nějak obejít?

Předem díky za všechny nápady, odpovědi...
AuHau
Back to top
View user's profile Send private message
tomolc



Joined: 01 Nov 2009
Posts: 110
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravím

čo sa týka toho dotazovania skúste toto:

stlačiť "voľby" na "trekbuddy"v zozname aplikácii a vybrať položku "povolenie"
Tam zaklikajte všetky možnosti čo pôjdu na "Vždy povolené"

čo sa týka máp tak najlepšie je generovať si mapy vlastné prostredníctvom aplikácie "Mobile Atlas Creator". Vyselectujete oblasť, zaškrtnete zoomy, zvolíte "TB tared atlas" a dáte generovať. v ýsledný atlas potom nakopírujete do zložky "maps" v priečinku "trekbuddy" na pametovej karte. (viac na wiki)

Dôvod prečo Vám atlas z internetu nefungoval môže byť v tom že obsahuje príliš velké "tile" "dielce" čo pameť telefónu nezvládla.

V setupe trekbbudy sa dá nastaviť cesta k atlasom na pameťovej karte nezávisle od umiestnenia priečinku "trekbbudy".

Ja mám Samsung b2100. TB má svoj priešinok priamo v telefone a mapy mám n a karte.

_________________
Xcover 271, TrekBuddy, ForecaWeather, Compass, OperaMini, MobileStarChart, SkyMap, Talkonaut
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tomolc



Joined: 01 Nov 2009
Posts: 110
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Ešte som zabudol.

Inštalácia poslednej verzie 1.0.2-3 mi takisto nezbehla pre problém s certifikátom. Zatial som to nevyriešil ale pozriem v čom to viazne.

tomolc

_________________
Xcover 271, TrekBuddy, ForecaWeather, Compass, OperaMini, MobileStarChart, SkyMap, Talkonaut
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tomolc



Joined: 01 Nov 2009
Posts: 110
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

Takže nakoniec sa to podarilo nainštalovať cez JAD.

Skúste v setupe telefonu zmeniť rok v dátume na 2008, uložte to a následne speť na 2010 a uložiť. Potom spustite inštaláciu cez JAD. Malo by to ísť. Prípadne skúste s rokom 2008.

tomolc

_________________
Xcover 271, TrekBuddy, ForecaWeather, Compass, OperaMini, MobileStarChart, SkyMap, Talkonaut
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Sun Dec 12, 2010 12:15 pm    Post subject: Re: Problem s rozchodenim TB na Samsungu Xcover 271 (GT-B271 Reply with quote

AuHau wrote:
Asi to bude tím, že mapy celý prahy mají 25MB a severní prahy jenom 3MB... Nevíte jak to nějak obejít?
AuHau


Tak tenhle telefon používám taky. Jako mapy používám Topo atlas ze www.cykloserver.cz. Mám celkem 5 vrstev od 10 do 14 Very Happy . Celková velikost je 2GB. Soubory pro B2710 musí být netarované ( rozbalené). TrekBuudy jsem instaloval z *. jar. Celkem mám tři potvrzení - nijak mě to neomezuje.

Jediné co mi vadí, že není možno mazat údaje, kde se vkládají jen číslice ( např. Přiblížení k bodu[m]). B2710 nemá tlačítko "C". Tam kde jsou povolené i znaky tak to jde přes tlačítko #, kterým se vyvolá textové pole.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Sun Dec 12, 2010 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Tohle je pokusna verze s moznosti editace ciselnych hodnot, pokud seto osvedci, necham to tak.

http://www.trekbuddy.net/beta/2010-12-12/trekbuddy.jad
http://www.trekbuddy.net/beta/2010-12-12/trekbuddy.jar

Je potreba v Settings->Misc povolit numeric input hack.
Back to top
View user's profile Send private message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Sun Dec 12, 2010 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Komu čest, tomu čest - chodí to bezvadně.
Back to top
View user's profile Send private message
romans001



Joined: 09 Dec 2010
Posts: 6

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 10:03 am    Post subject: Reply with quote

ahojte

1)
trekbuddy naistalovane, mapa jedna pre skusku nahrana, avsak ked spustim a dam start, iba mi to pipne a stale je cervena bodka vpravo hore Sad treba niekde zapnut gps modul??


2)
hore pisete, ze ohladne dotazov na prava, je potrebne v options pre aplikaciu zmenit povoloenia, skusal som najst nieco take, ale v telefone ked dam options na trekbuddy nenajdem tam nic, iba toto

rename
protection on
advanced > certificates
> connections
delete
details

kde mam nastavit tie prava|?

dakujem
Back to top
View user's profile Send private message
AuHau



Joined: 11 Dec 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

Tomolc: Moc díky za odpovědí.
Bohužel jak píše romans001, v nabídce u ikony TrekBuddy nemám žádnou položku Volby, kde bych mohl nastavit práva aplikace. Taktéž jsem se pokusil nainstalovat TB pomocí JAD, při změněným roku, bohužel stále mi to vypisovalo hlášku "Neplatný soubor".

Jinak díky za typ s "Mobile Atlas Creator", hnedka jsem si stáhl vlastní mapy z Google Maps a hned jak si koupím pamětovou kartu, tak si natahám cyklomapy atd...

romans001: 1) No někdy trvá zaměření i několik minut, takže zkus si počkat na nějaký pěkný počáso s modrou oblohou, stát na místě a čekat Wink Jinak pokud máš stejný mobil jako já, tak tam jsem žádnou položku "Zapnout/vypnout GPS" nenašel...

Tabi: Díky za radu s tím "odtarováním", ale vyskytl se tam drobný problém. Když tam chci nahrát odtarovaný mapy, tak to má zase problém, s tím, že ve složce může být maximálně 999 souborů. Když máš ty soubory na kartě, tak můžeš mít více souborů na kartě?
Jinak já jsem to zatím provizorně vyřešil tak, že jsem našel v Settings->Misc položku lowmem I/O a když mám tohle zaškrtnutý, tak mi to nehází ty errory, bohužel se pomaleji načítají mapy. Ale zase to neni žádnej velký rozdíl, je znát, ale neni extrémní...

kruch: moc díky za tuhle verzi, je to parádní!
Back to top
View user's profile Send private message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

AuHau wrote:

Když tam chci nahrát odtarovaný mapy, tak to má zase problém, s tím, že ve složce může být maximálně 999 souborů.


V Atlas Creatoru používám dlaždice 600x800 bodů a tím pádem jich je méně. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5675

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

600x800? A pak nemá lítat OutOfMemoryError... Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 9:38 pm    Post subject: Reply with quote

Mě to chodí naprosto normálně bez jakýchkoliv problémů. Samsung rozměr 600x800 v klidu skousne.
Back to top
View user's profile Send private message
romans001



Joined: 09 Dec 2010
Posts: 6

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 6:49 am    Post subject: Reply with quote

no neviem, mne to vyhadzovalo chybove hlasky, ked som patral o com su, jedna moznost bola, ze su velkeho rozlysenia mapy, tak som zmensil vsetky png, a potom sa to rozbehlo. Zmensil som velkost na rozmer, ktory ma samsung

PS: takze ak sa hlasok nezbavim, aspon nech mi navigacia bezi. Ale ked dam start, len telefon pipne, cervena sa zmeni na modru len na stotinu, a opat spadne na cervenu bodku Sad

ako to rozbehat? poradte.
Back to top
View user's profile Send private message
Tabi



Joined: 22 Nov 2010
Posts: 14

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 8:08 am    Post subject: Reply with quote

Zjisti jestli ti funguje GPS přijímač - nastavení - telefon - GPS - poloha GPS

Zkus to raději venku. Přijímač musí nejprve načíst data z GPS družic ( tzv. Almanach - soubor parametrů drah družic GPS + daší data), prvotní zapnutí trvá trochu déle - asi 15 min

Pak uvidíš svojí polohu, výšku a počet družic.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Tue Dec 14, 2010 9:23 am    Post subject: rovnaky problem,nejde gps Reply with quote

Ahoj,mam rovnaky problem, tb som nainstaloval dal mapy z creatora vsetko pekne ide ale najprv sa spyta prvu hlasku ci chcem povolit... dam ano zacne pekne citat a potom sa spyta este raz tesne predtym ako nacita mapu ci chce povolit udaje... dam ano a vybehuje to znovu a znovu 10 az 15x a potom otvori mapu a stlacim start a nic, pipne a znovu cervene...

Ak idem cez menu do gps to ide, pekne nacita udaje,satelity a tak.

poradte prosim...

popripade existuje nieco podobne ako trek buddy?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group