Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
1.0.1/2/3..22
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
michal7



Joined: 24 Mar 2009
Posts: 121
Location: CZ

PostPosted: Thu Jan 13, 2011 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

Toto řešení funguje dobře, díky.
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Tue Jan 25, 2011 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Kvalitou signalu myslíte co, SNR? To jsem psal 6e bude. Jak to ale nacpat do GPX zatím vůbec nevím.


Nene, myslím ukládat hdop, vdop, pdop do .gpx. Podle http://www.topografix.com/GPX/1/1/ by to mělo jít:
Code:
<hdop> xsd:decimal </hdop> [0..1] ?
<vdop> xsd:decimal </vdop> [0..1] ?
<pdop> xsd:decimal </pdop> [0..1] ?

_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
caesar1987



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 165

PostPosted: Fri Jan 28, 2011 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

taaakze nieco k 1.0.9

vsetko sa viaze k ovladaniu na displeji, fyzicku klavesnicu nemam (ja viem, som chudobny a nemam na nu Very Happy)

0 mi meni Name/Comment az pri druhom kliknuti, teda dvojkliku (je jedno ako neskro po prvom nasleduje druhe kliknutie)
ak podrzim 0 tak mi telefon ostane stale vibrovat (az kym neminimalizujem TB)
to iste (ze stale vibruje) ak zablokujem klavesnicu, teda podrzim *

7 a 9. neviem ako presne to ma fungovat. ale mam napr atlas. mam spravene layery
14 - cele slovensko (vratane bratislavy)
15 - kolarovo
17 - stara tura
18 - bratislava

ked som na krizikom v bratislave na layer 14tke a stlacim 7micku, tak mi hodi obrazovku "vyberte mapu" a ponuka mi kolarovo.
je to tym ze v 15tke layeri nemam bratislavu.. bolo by ale lepsie ze ak ho nemam, tak nech mi pozrie dalsie a ak je tak nech mi hodi rovno tu 18tku.

dalo by sa to spravit? lebo takto to je nepouzitene ak nemam vetky layery...

to iste len mi robi aj 9tka len opacne, ked idem napr z 18tky.

inak to funguje dobre, ak dam napr 15tku a som v kolarove a stlacim 9 tak mi pekne odzoomuje na layer 14.

_________________
Samsun i8000 Omnia II (Windows Mobile 6.5, JBlend on Windows mobile v4.0.0 (20091119a) by Aplix Corp.), Evolve goTraxx GPS
Back to top
View user's profile Send private message
caesar1987



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 165

PostPosted: Fri Jan 28, 2011 11:46 pm    Post subject: Reply with quote

to stale vybrovanie mi robi aj ked podrzim 3ku, teda zapnem/vypnem podsvietenie..
skusil som ze ci to stale vybrovanie je aj v starsej verzii a je, takze to nie je chyba len v najnovsej verzii TB

dalo by sa to nejak spravit?

(to preskakovanie layerov by som ale bral ako vyssiu prioritu ak sa to da Smile )

_________________
Samsun i8000 Omnia II (Windows Mobile 6.5, JBlend on Windows mobile v4.0.0 (20091119a) by Aplix Corp.), Evolve goTraxx GPS
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

Takže...

- výchozí funkce 0 je přepínání name/cmt, při delším podržení se klávesa 0 přepne na funkci změnu zaměřovacího kříže, takže kua jakej doubleclick? Smile

- zkrácená změna vrstvy - TB myslím bere vrstvy řazený podle jména, a tak i přepíná, ale pořád platí, že pokud nově zvolená vrstva nemá mapu obsahující pozici (souřadnic) na který je kurzor, tak nabídne výběr mapy
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Není aktualizovaný help v TB (menu->informace).

Imho když ve vrstvě není pozice nabídnout seznam map je nepraktické. Vyběhne mi třeba seznam cz-1, cz-2, cz-3... cz-50 a co teď s ním?

_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
caesar1987



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 165

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

uplne vazne u mna 0 v mode repinania name/cmt reaguje len na double klik Very Happy
v mode změnu zaměřovacího kříže reaguje na kazde kliknutie
(ak by som nejak vedel spravil by som ti aj video Very Happy)

jj ponukne to na vyber mapu. nedalo by sa ale spravit ze by sa pozrelo nielen na dalsiu (pri 9tke na predchadzajucu) mapu a rekurzivne zistilo ze ci nie je dalsia mapa pre aktualnu poziciu a tu by zobrazilo a az ked neexistuje tak by sa spytalo ze ktoru mapu zobrazit?

_________________
Samsun i8000 Omnia II (Windows Mobile 6.5, JBlend on Windows mobile v4.0.0 (20091119a) by Aplix Corp.), Evolve goTraxx GPS
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

MrKev wrote:
Imho když ve vrstvě není pozice nabídnout seznam map je nepraktické. Vyběhne mi třeba seznam cz-1, cz-2, cz-3... cz-50 a co teď s ním?


Jo, nevím co s tím. Co třeba neudělat nic? Asi když to nebude prudit s vyběrem, bude to lepší, že jo?
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 7:54 pm    Post subject: Reply with quote

caesar1987 wrote:
uplne vazne u mna 0 v mode repinania name/cmt reaguje len na double klik Very Happy
v mode změnu zaměřovacího kříže reaguje na kazde kliknutie
(ak by som nejak vedel spravil by som ti aj video Very Happy)


Jo tohle... no koukal jsem na to do kodu ještě předtím, že jsem dal verzi na web, ale to má nějakej hlubší význam, kterej už sám nechápu... chjo,musím se do toho zase někdy ponořit Cool .

Jo co dělat když není vhodná map v další vrstvě, to je otázka. Možná nějak naznačit uživateli, že to nejde, a při dalším stisku zkusit další vrstvu.
Back to top
View user's profile Send private message
MrKev



Joined: 13 Jan 2008
Posts: 778
Location: Nikdykde

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
MrKev wrote:
Imho když ve vrstvě není pozice nabídnout seznam map je nepraktické. Vyběhne mi třeba seznam cz-1, cz-2, cz-3... cz-50 a co teď s ním?
Jo, nevím co s tím. Co třeba neudělat nic? Asi když to nebude prudit s vyběrem, bude to lepší, že jo?

Já bych celý výběr map/atlasů přepsal tak, aby uživatel volil jen mezi zoomem a polohou a vůbec ho nezajímaly nějaké adresáře. Nebo bych to nechal takhle, ať se snaží, když to má zadarmo.

_________________
Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu.
Back to top
View user's profile Send private message
caesar1987



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 165

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:

Jo co dělat když není vhodná map v další vrstvě, to je otázka. Možná nějak naznačit uživateli, že to nejde, a při dalším stisku zkusit další vrstvu.

a co takto rovno skusit dalsiu vrstvu a dalsiu a dalsiu? Razz a ak sa nenajde tak sa nic nestane?

_________________
Samsun i8000 Omnia II (Windows Mobile 6.5, JBlend on Windows mobile v4.0.0 (20091119a) by Aplix Corp.), Evolve goTraxx GPS
Back to top
View user's profile Send private message
tomolc



Joined: 01 Nov 2009
Posts: 110
Location: Bratislava, Slovakia

PostPosted: Sun Jan 30, 2011 1:18 pm    Post subject: Samsung b2100 - asi nefunguje zoom Reply with quote

Zdravím.

Nahodil som novú verzou 1.0.9 na moj Samsung B2100.

Pravdepodobne som ale nepochopil ako majú ponovm fungovať tlačítka, pretože som nevedel aktiovavať "zoom".

Môžete mi niekto prosím napísať rozpis tlačitieka a ich aktualnu funkcionalitu?
Prípadne je to tu už niekde rozpísané? (AJ moc neviem)

Ďakujem

_________________
Xcover 271, TrekBuddy, ForecaWeather, Compass, OperaMini, MobileStarChart, SkyMap, Talkonaut
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
toma.baza



Joined: 30 May 2008
Posts: 26

PostPosted: Tue Feb 01, 2011 7:26 am    Post subject: Reply with quote

To záleží na tom, jak jsou v atlase udělané vrstvy a mapy. U atlasů udělených MOABem jednoduchým způsobem (že si vybereš oblast a zaškrtneš všechny Zoom levels, které chceš) to nefunguje. Pro každý zoom se musí udělat vlastní vrstva jako na přiloženém obrázku. Je to atlas ze Cykloserveru od úrovně 11 až do 15, v 16 jsou vybrané oblasti z Google maps. U takto vyrobené atlasu Easy Zoom funguje.


atlasZoom.png
 Description:
 Filesize:  25 KB
 Viewed:  11573 Time(s)

atlasZoom.png


Back to top
View user's profile Send private message
radegast



Joined: 03 Jan 2009
Posts: 478
Location: Trinec, CZ

PostPosted: Sat Jul 02, 2011 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

Při aktualizaci na poslední verzi jsem si v popisu v Marketu všiml v

Změněno nedávno v této verzi
- polish localization added

Co to přesně znamená?

_________________
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Sat Jul 02, 2011 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

To znamena, ze kdyz ma clovek nastavenej v Androidu jako jazyk polstinu, tak TB taky mluvi polsky.

Mimochodem Polaci jsou podle statistik z Android Marketu jedna ze tri nejvetsich neanglicky mluvicich skupin uzivatelu TB (dalsi jsou Nemci a Cesi).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group