Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker - moved to github.
Trekbuddy github repository

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Problemy z TB pod androidem
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Fri Apr 06, 2012 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

To rzeczywiście dziwne, bo w Andku w wielu modelach logi nmea działają. Przed chwilą sprawdziłem w swoim i jest OK. Trzeba będzie to zobaczyć, może to jakaś kolejna specyficzna sprawa w Mini.
Back to top
View user's profile Send private message
zober



Joined: 10 Mar 2009
Posts: 23

PostPosted: Sat Apr 14, 2012 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

U mnie znów TB wyłącza się po przełączeniu go w tło. Nawet w czasie nawigacji z rejestracją śladu.
Ciekawe jest to, że zainstalowana ostatnio aplikacja Przysłowia 1.1 działa sobie w tle cały czas, zupełnie nie potrzebna i tylko raz na parę dni wyświetli denerwującą wyskakującą reklamę... :/ Czyli jakoś da się tak zrobić żeby android nie ubijał procesu ?

HTC Desire Z A7272
Android 2.3.3
(jest to nowy telefon, poprzedni trafił do serwisu i został wymieniony)
Back to top
View user's profile Send private message
lavinka



Joined: 02 Mar 2011
Posts: 1

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

Galaxy Mini, Andek 2.3.6, TB zainstalowane z poziomu Android Marketu, więc chyba wersja ostatnia.

Za mała czcionka w gpxie. Na mapie dało się powiększyć, w opisie nie. Ponoć to wada tego modelu, pytanie czy da się coś z tym zrobić? Wgrać jakąś większą czcionkę, którą Andek weźmie za domyślną? Czy jest jakiś nowy Andek pod Mini, pod którym wyświetli się większa? Nie znam się, telefon z Androidem mam niecały tydzień i jeszcze jestem na etapie ogarniania kuwety Wink
Back to top
View user's profile Send private message
zober



Joined: 10 Mar 2009
Posts: 23

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Po wyjechaniu poza teren, który obejmuje wgrana mapa, TB zaczyna straszliwie zamulać... Na sucho zmienia skale albo zmienia czcionkę na czerwoną ale w terenie masakra się robi.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

A to tak trudno sobie właczyć atlas bezmapowy, jak się nie ma mapy ? Smile
Back to top
View user's profile Send private message
zober



Joined: 10 Mar 2009
Posts: 23

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

Nooo... radze sobie z tym, tak zamula że łatwiej wyłączyć aplikacje niż wejść w opcje i coś zmieniać... Ale ogólnie zgłaszam, że zauważyłem taką sytuacje. Zrobicie z tym coś albo nie Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

Zauważyłeś dokładnie co ?
Przecież nikt z takiego opisu nie jest w stanie odtworzyć problemu.
Możesz to jednak opisać dokładniej ? Masz wczytany atlas czy pojedynczą mapę ? Co to znaczy że mapa się skaluje ? Włącza się lupa czy co ?
Back to top
View user's profile Send private message
barycz



Joined: 15 Jul 2012
Posts: 1

PostPosted: Sun Jul 15, 2012 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

Cześć,

a tak nie śmiale się wychylę i spytam ... czemu mam zieloną kropę, swoją pozycję, a atlas nie ładuje mapy ? Zresztą mapa powinna wyświetlić się bez włączonego gps tak ?
Back to top
View user's profile Send private message
m2marek



Joined: 19 Oct 2009
Posts: 250
Location: Ełk

PostPosted: Sun Jul 15, 2012 10:34 pm    Post subject: Reply with quote

A czy wgrałeś jakąś mapę/atlas na kartę lub do telefonu? Jeśli tak, to czy wybrałeś je w Menu? Jaką masz mapę/atlas? Czy dałeś telefonowi prawa dostępu do ich plików?
Wygląda, że masz włączony tryb "bezmapowy".

_________________
Xcover2 TB 1.2.2; S8500: TB 1.1.1; SE D750: TB2.0 Compass/TB 1.0.4; PathFinder P 3101
Zaproszenie Dropbox: 2GB+500MB dla korzystającego i 500MB dla mnie (zainstaluj program na Windows'ie): http://db.tt/5eVOCsqj
Back to top
View user's profile Send private message
dr_Evil



Joined: 26 Dec 2013
Posts: 3

PostPosted: Sun Oct 05, 2014 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Odkopuję, bo mam problem, który się nie chce rozwiązać"
Samsung Galaxy S5 (wcześniej był Solid i wszystko chodziło jak trzeba)- wchodzę do menu punkty, wybieram lokalizację pojawia się ekran z parametrami punktu- i na tym etapie nie mogę z niego nic zrobić poza cofnięciem się- nie mogę wybrać, żeby do tego punktu telefon nawigował. Proszę o podpowiedź- próbowałem macać wszędzie na ekranie- zero reakcji.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 10:02 am    Post subject: Reply with quote

A masz w telefonie działający klawisz menu ? Smile
To go dłużej przytrzymaj na ekranie ze szczegółami punktu.
Producent wprowadza różne "udogodnienia" w interfejsie telefonu i ten nie chce "oddać" klawisza menu aplikacji Smile
Sprawdź też wersję Treka, do 1.30 były różne poprawki, tu jest najnowsza beta 1.31
http://www.trekbuddy.net/dev/2014-10-02/trekbuddy.apk
No i oczywiście dla ekranu 1080x1920 trzeba dodać odpowiednie elementy interfejsu aplikacji (resources, ui-profiles), bo bez tego mało co widać.
Tu przykład jak to może wyglądać na takim ekranie

Back to top
View user's profile Send private message
dr_Evil



Joined: 26 Dec 2013
Posts: 3

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Zaktualizowałem- niestety, kupa. Wciśnięcie środkowego przycisku przełącza do przeglądarki/głównego menu telefonu.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

Środkowy klawisz to Home, lewy to Menu w S5 Smile


Galaxy_S5_Menu.png
 Description:
 Filesize:  51.3 KB
 Viewed:  9989 Time(s)

Galaxy_S5_Menu.png


Back to top
View user's profile Send private message
dr_Evil



Joined: 26 Dec 2013
Posts: 3

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Skubany, działa po długim przytrzymaniu. W Solidze takich problemów nie było- przynajmniej miał guziki.
Dzięki.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

No popatrz, Samsung chciał dobrze, a wyszło jak zwykle Laughing
A poważniej - ta uwaga jest w instrukcji obsługi telefonu (na początku, w tabelce z opisem przycisków).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Page 7 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group