Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Drobnosti

 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
axtheb



Joined: 11 Jul 2007
Posts: 5

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 8:30 am    Post subject: Drobnosti Reply with quote

Mohl bych se zeptat, jestli ma opravdu smysl hazet exception "Course over 360"? Mne to zacalo hazet uprostred zatacky a myslel sem, ze ten telefon rozslapu;)

Da se na A780 dostat do menu jinak nez otrevrenim a zavrenim flipu, pripadne dvema stisky home tlacitka?

Neslo by zaridit, aby aplikace nevypisovala rychlosti nad 1mach a vejsky nad 8kmnm? Mne to mezi barakama dost casto blbne.

_________________
A780
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 11:22 am    Post subject: Reply with quote

Jaka verze?
Back to top
View user's profile Send private message
axtheb



Joined: 11 Jul 2007
Posts: 5

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Jaka verze?


0.9.57 stahovana 16.7, size 215K (mela by to byt ta nejnovejsi beta)

_________________
A780
Back to top
View user's profile Send private message
fractal



Joined: 06 Aug 2007
Posts: 9

PostPosted: Mon Aug 06, 2007 10:36 am    Post subject: Drobne problemy a otravnosti Reply with quote

Ericsson K750i:

1) Neustale musim odklikavat, jestli smi aplikace cist data z karty. V program permission to bohuzel nastavit nejde. Bud je tam No nebo Always ask. Da se to nejak obejit? Je to s tim prakticky nepouzitelne

2) V pripade, ze se nepovede nahrat novou mapu, je nejaka moznost, jak se vratit k defaultni world mape? (tedy elegantneji, nez restartovat aplikaci a 10x odklikat read permission)

vse testovano na posledni verzi
Back to top
View user's profile Send private message
berda



Joined: 23 May 2007
Posts: 30
Location: Czech Republic

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 4:41 am    Post subject: Re: Drobne problemy a otravnosti Reply with quote

fractal wrote:
1) Neustale musim odklikavat, jestli smi aplikace cist data z karty.


Byla aplikace nainstalována před jad? Jestli ne, zde je problém, nestačí jen nahrát jar a spustit

fractal wrote:
2) V pripade, ze se nepovede nahrat novou mapu, je nejaka moznost, jak se vratit k defaultni world mape?


Napadá mne jen vymazat v Settings informace o mapě (měla by to být hned první nebo druhá položka)

_________________
Berda
Samsung Galaxy Nexus (Android 4.0.4)
SE Mini Pro (Android 2.3.4)
Back to top
View user's profile Send private message
fractal



Joined: 06 Aug 2007
Posts: 9

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 8:46 am    Post subject: Reply with quote

Diky za tip. Nicmene ani pak se situace nezlepsila. Porad se me to pta.
A mam dalsi veci, ktery jsem bud prehlid nebo uz nevim.

1) porad se zhasina displej. Napriklad HandyGeocaching ma nastavitelnej interval a funguje to paradne.

2) waypointy by se mely na kartu nahravat spis podle nazvu, kterej mu napisu a ne podle nejakyho defaultniho vzoru. Kdyz jich tam mam 8, tak uz opravdu nevim, kterej je kterej Smile

3) Nevim, jakym zpusobem operovat s CMS profilama. Nikde v navodu se o tom nic nepise (nebo jsem uz slepej z toho vecnyho brejleni do monitoru)

4) Stalo by za to se v navodu trochu rozepsat o polozce Wpt Proximity. Nevim, co si pod tim mam predstavit.
Dik za pomoc.

Aby se nereklo, ze furt jenom frfnam, tak v ramci testovani jsem si udelal testovaci mapku Modran - z ortofotek na seznamu. Ocenil bych, kdyby ji nekdo vyzkousel, jesli mu chodi a jestli se mu jevi jako dobre zkalibrovana. Jsem lenoch, takze se motam jen mezi barakama a s GPS signalem delaji panelaky peknou paseku.

http://fractal.eland.cz/Modrany-orto.tar
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 5:43 pm    Post subject: Reply with quote

Kdyz vymazes Startup Map v Settings, ulozis a restartujes, mel bys zase videt default mapu.

Pro (ne)potvrzovani zkus zkontrolovat opravneni: Aplikace, najet na TB, Dalsi->Opravneni->Cteni dat uzivatele

1 - klavesou 3 se ovlada backlight; mam na testovani K750i a funguje to dobre

2 - mas pravdu, uz mi to par lidi psalo; vylepsim to v dalsich verzich

3 - spatna dokumentace, vim Sad ; v hlavnim adresari trekbuddy ("DataDir") je potreba vytvorit podadresar ui-profiles, tady na foru v sekci Themes vybrat cms profil pro tvoje rozliseni, a soubory tam nahrat

4 - urcuje vzdalenost, na kterou kdyz se clovek priblizi k wpt, tak to se vyhodnoti jako dosazeni toho wpt
Back to top
View user's profile Send private message
fractal



Joined: 06 Aug 2007
Posts: 9

PostPosted: Wed Aug 08, 2007 6:46 am    Post subject: Reply with quote

Opravneni jsem kontroloval - problem je v tom, ze tam je jen volba NO (jako zakazat cteni) nebo ALWAYS ASK. Ale udivuje me, ze to provozujes na tom samem telefonu a nemas s tim problem. Asi delam neco spatne, ale uz nevim co.
1) Super, toho jsem si nevsiml! Smile

2) Je to takova kosmetika, ale potesilo by to Smile

3) No to jsem prave udelal - pocital jsem s tim, ze po novym nastartovani aplikace se # prepnu do "kompasu" a dalsim stiskem # se prepnu do CMS zobrazeni. Ale vyhodi to error. Konkretne No CMS profile loaded, java.io.IOException.

...a uz jsem na to prisel. Mel jsem tam jeste podadresar misto toho, abych to mel rovnou v ui-profiles, uz to chodi... Smile

4) udavano v metrech?

5) jeste dotaz na tracklog. Sel jsem asi na 3km prochazku se psem a kdyz jsem si doma prohlidnul tu cestu, byl tam znat doslova kazdej prd - bylo to krasne detailni. Pak jsem si vzal GPS do auta a dal jsem s tim cestu pres celou Prahu. Kdyz jsem pak doma nacetl tuhle cestu, byla strasne hruba a mela hrozne malo bodu - v cem je problem popripade kde muzu provest RTFM ke GPX 1.1? Smile (nebo by tenhle problem vyresil log do NMEA?

Dik za trpelivost a odpovedi
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Wed Aug 08, 2007 8:09 am    Post subject: Reply with quote

Takze jsi to instaloval s JADem? Ja vzycky nahraju jad a jar do telefonu, a pak kliknu na jad, zepta se me to jestli chci instalovat atakdal. Pak mam moznost nastavit Povolit vzdy na cteni dat...

4 - jo, v metrech

5 - no, strategie ukladani v gpx (v ne raw modu) je ukladat jenom body kdy ze zmeni smer pohybu o urcitej pocet stupnu (zavisi na rychlosti), u malych rychlosti (do cca 4 km/h) pokud se vzdalenost od posledniho bodu zmeni o vic nez 50 m. Takze kdyz vezmes auto a pojedes rovinku po D1, mel bys mit 2 body - zacatek a konec ty rovinky. Nicmene nejmene kazdy 5 minut se poloha ulozi, i kdyz se smer nezmeni.
Samozrejme, NMEA nebo GPX raw uklada vsechno co se vycte z GPS.
Back to top
View user's profile Send private message
vinco.nr



Joined: 18 Jun 2007
Posts: 48

PostPosted: Wed Aug 08, 2007 11:37 am    Post subject: Mierka na mape Reply with quote

Cau, pri pouzivani TB (hlavne v aute, ked cakam kazdu chvilu odbocku) by som privital informaciu o mierke mapy. Myslim, ze z map suboru by sa to dalo (aspon zhruba) vypocitat a potom by stacilo vypisat napr. hore pri nadmorskej vyske, ze priemer alebo polomer kruzku (v ktorom je krizik ukazujuci polohu) je x metrov. Pre pripad zmeny povodneho ukazovatela na iny by tam mohla byt niekde v kutiku vykreslena usecka udavajuca vzdialenost na mape a udaj by potom hovoril nie o priemere kruzku ale dlzke danej usecky (idealne by bolo, keby bola velka ako povodny kruzok - ukazovatel polohy). Alebo nejako to tam takto zapracovat.
Inak stale opakujem, ze TB ja paradna vecicka!

Vdaka za zvazenie a pripadnu realizaciu Smile
Back to top
View user's profile Send private message
fractal



Joined: 06 Aug 2007
Posts: 9

PostPosted: Wed Aug 08, 2007 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Kruch: Jojo, instaloval jsem to i s JADem a mel jsem uplne stejny vysledek. Zkusim to pro jistotu jeste jednou, ale nevim, co by se na tomhle postupu mohlo nepovest.

Ad GPX. Mno - ja jel asi 160 - tak to se pak nedivim, ze tam bylo bodu jako safranu Smile Pri 50 km/h to funguje velmi detailne.
Back to top
View user's profile Send private message
fractal



Joined: 06 Aug 2007
Posts: 9

PostPosted: Wed Aug 08, 2007 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

Tak je to proste tak - zadna zmena. z JARu i z JADu stejnej vysledek.
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Mon Aug 13, 2007 4:00 am    Post subject: Reply with quote

3 - spatna dokumentace, vim Sad ; v hlavnim adresari trekbuddy ("DataDir") je potreba vytvorit podadresar ui-profiles, tady na foru v sekci Themes vybrat cms profil pro tvoje rozliseni, a soubory tam nahrat


Nevidel jsi prosim nekde profil pro muj telefon? Nokia E 61 ??? Diky..
Back to top
View user's profile Send private message
axtheb



Joined: 11 Jul 2007
Posts: 5

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 8:37 am    Post subject: Re: Drobnosti Reply with quote

axtheb wrote:

Da se na A780 dostat do menu jinak nez otrevrenim a zavrenim flipu, pripadne dvema stisky home tlacitka?

Neslo by zaridit, aby aplikace nevypisovala rychlosti nad 1mach a vejsky nad 8kmnm? Mne to mezi barakama dost casto blbne.


I v posledni verzi (0.9.5Cool mi to napsalo na OSD nesmyslnou rychlost, tesne predtim nez ze mi ztratily satelity.

_________________
A780
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group