Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mapy, kalibrace, atlasy...
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pavelh



Joined: 26 Oct 2008
Posts: 148

PostPosted: Tue Nov 11, 2008 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

To RaceSoft:

Bohužel jsem objevil další chybu. Když stahuji velké území, tak GPS souřadnice nejsou správné. Někdy může být chyba i 20km.

Napřed jsem stahoval mapy jenom malé oblasti ve zvětšení 12 - 16 a ty fungují perfektně. Pak jsem zkoušel udělat mapu ČR a SR ve zvětšení 10 a tady už je problém, mapa není správně zkalibrována.

Rozpitval jsem jeden atlas (má mapy Evropy a ČR ve zvětšení 3 až 13 stažené z Mapy.cz) , v něm se mi zobrazují souřadnice úplně přesně. Například jeden soubor .map z něj začíná:

Code:

OziExplorer Map Data File Version 2.2
Mapy.cz: base-5
null
1 ,Map Code,
WGS 84,,   0.0000,   0.0000, WGS 84
Reserved 1
Reserved 2
Magnetic Variation,,,E
Map Projection,Transverse Mercator,PolyCal,No,AutoCalOnly,No,BSBUseWPX,No
....


ale ty tvoje začínají

Code:

Map Projection,Mercator
...


Takže v těch druhých mapách, které jsou také ze Mapy.cz se používá odlišný druh projekce, Transverse Mercator místo Mercator, jestli to chápu dobře.

Navíc jednotlivé vrstvy jsou rozsekány na menší mapy (0x0, 0x1, 1x0, 1x1, ...). To možná může mít taky na to vliv, protože u každé z těchto menších map je kalibrační soubor. A zdá se mi, že to má i vliv na rychlost načítání. Nešlo by něco podobného taky udělat ve tvém programu?

V GPS a mapách se moc nevyznám, takže nevím, co s tou přesností udělat. Když budeš chtít, můžu poslat ty .map soubory, kde to funguje správně.
Back to top
View user's profile Send private message
RaceSoft



Joined: 07 Sep 2008
Posts: 93

PostPosted: Wed Nov 19, 2008 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Chybu zkouším odstranit, vytvářím soubor *.map pro OziExplorer. Jsem teď ale doma bez netu, tak nemám možnost moc testovat. Budu se snažit vystavit aspoň novou poupravenou verzi pro vyzkoušení.

Dík za trpělivost

Petr
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6011

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 12:01 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj Guys,
Special sample of ICAO map in TB for Supik
(I didn't found better place).
Ranger



ICAO_maps_in_TB.png
 Description:
 Filesize:  128.85 KB
 Viewed:  25198 Time(s)

ICAO_maps_in_TB.png


Back to top
View user's profile Send private message
goha



Joined: 15 Jan 2009
Posts: 3

PostPosted: Thu Jan 15, 2009 6:20 pm    Post subject: TB a problémy na SE P1i Reply with quote

Dobrý den,
nainstaloval jsem si TB v. 0.9.82.a ... předtím i 0.9.82. Po spuštění vše funguje. Potom jsem si stáhl Atlas ČR (dvouvrstvý - 1:100 000, 1:25000) z http://gpsmaps.ic.cz/_private/mapy.htm. Ten mi však spustit nejde. Instalace TB sama vytvořila na kartě potřebné adresáře. Já jsem po rozbalení rar souboru nahrál celý adresář Atlas do adresáře maps na kartě, ale za žádných okolností mi nejde spustit. Vždy když se k souboru cr.tar prokoušu, tak to nejdříve ohlásí několik dlouhých chybových hlášek a potom displej na telefonu zčerná a jakoby nahrává. Samozřejmě nenahraje nic. Telefon ale nezatuhne, jen nic nenahraje.
Kde může být chyba?
Díky g.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
bobo2



Joined: 23 Jan 2009
Posts: 9
Location: CZ:Táborsko

PostPosted: Sat Feb 28, 2009 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

Zdarec mam stažený nejaké mapky z GoogleMaps 2 TrekBuddy už jsou v tar. Prosím jak to mám sloučit do atlasu????
Back to top
View user's profile Send private message
zde



Joined: 23 Apr 2009
Posts: 4

PostPosted: Wed May 06, 2009 11:12 am    Post subject: PolyCal,Yes Reply with quote

Ahoj,

Mám mapy, které jsou v JTSK, a projekci do WGS84 mám jako 2D polynom 3. stupně. Vygeneroval jsem MAP soubor který má 4x4 kalibrační body, a PolyCal=Yes. Zatímco v OziExploreru stejná mapa sedí zcela přesně, v TrekBadym jsou vidět poměrně velké nepřesnosti- waypointy vidím posunuté přibližně o 10 pixelů.

Podporuje TB vůbec PolyCal? Zpracovává kalibrační body, které nejsou přímo v rohu obrázku? Nebo nepoužije když je kalibračních bodů >=15 polynom 4. stupně? To by vysvětlovalo proč to pak ustřeluje... Díky!
Back to top
View user's profile Send private message
poklop



Joined: 09 Aug 2009
Posts: 36

PostPosted: Wed Aug 19, 2009 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

pred nejakou dobu jsem bez problému; používal map grabber, ale ted, když chci spustit ten program, tak mi avast zacne hlásit že je to virus. cemu mám verit?
_________________
C905 + Evolve GoTraxx
K750i + I-tec GPS slim + Trekbuddy
Back to top
View user's profile Send private message
Trpaslik



Joined: 25 Jun 2007
Posts: 217

PostPosted: Thu Aug 20, 2009 5:17 am    Post subject: Reply with quote

Bol tam, virus. Stiahni si novu verziu 1.30, ktora ho uz neobsahuje.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4716

PostPosted: Mon Aug 24, 2009 4:30 pm    Post subject: Tvorba atlasu Reply with quote

Mam zatarovane funkcni mapy okoli sveho bydliste ve zvetseni 10 a 11. Chtel bych z nich udelat atlas ve kterem by se dalo prepinat mezi jednotlivymi rozlisenimi pomoci 7 na mobilu. At to kopiruju jak to kopiruju a taruju, tak se mi funkcni atlas nedari vytvorit.

Snazim se postupovat podle navodu.

strukturu mam takovou

mapa.tba
/z10/z10.map
/z10/z10.set
/z10/set (v tomto adresari mam png v rozliseni 10)
/z11/z11.map
/z11/z11.set
/z11/set (v tomto adresari mam png v rozliseni 11)

Pokud zataruji jednotlive adresare (z10 a z11) mam dve funkcni samostatne mapy zabalene v tar

Co ted s tim abych vytvoril atlas zabaleny v tar?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
adamus



Joined: 21 Mar 2012
Posts: 2
Location: Poland

PostPosted: Tue Apr 03, 2012 1:14 pm    Post subject: map of Nízkych i Západných Tatier Reply with quote

Hello,
I plan to visit Liptovski Mikuls and to make some hiking trips in Low and West Tatra Mountains. Is there any shop or place where I could buy or download maps of this region? All the best!
Adam
Back to top
View user's profile Send private message
dusanga



Joined: 21 Aug 2012
Posts: 15

PostPosted: Mon Aug 27, 2012 4:46 am    Post subject: Reply with quote

Je mozne vytvorit vlastny mapovy zdroj pre MOBAC z zoskenovanej mapy?
Ak ano daj strucny navod.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Mon Aug 27, 2012 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Myslím že v MOBAC, toto nebude možné. Mapový zdroj sa síce dá vytvoriť ale pre vytváranie offline atlasov sa používajú on-line mapy poskytovateľov. Z akého dôvodu si chcel zoskenovanú mapu "prepašovať" do MOBAC?
_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
dusanga



Joined: 21 Aug 2012
Posts: 15

PostPosted: Mon Aug 27, 2012 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

V navigaciach som zaciatocnik. Natiahol som si TrekBuddy a pomocou
Mobac skusam pre TB robit mapy. {preto ta prva otazka}
Mam par map zo zahranicia, ktore by som rad dostal do TB a hlavne
chcem to vediet urobit.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Tue Aug 28, 2012 8:48 am    Post subject: Reply with quote

Ak máš naskenované mapy zo zahraničia vo formáte .jpg alebo .png a chceš ich "spojzdniť " pre TrekBuddy bude potrebné ich skalibrovať a získať pre každú mapový obrázok súbor s koncovkou .map obsahujúci kalibračné údaje. Ak sa s tým chceš pohrať, stiahni si FrontMap a TBMapper link : http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1944&highlight=frontmap
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=246&postdays=0&postorder=asc&start=60

No a potom asi takto:
1.Otvor si FrontMap
2.Vo FrontMap máš otvorenú Google mapu a Load Image načíta Tvoj obrázok mapy. Preťahovaním kalibračných bodov z Google mapy na Tvoj obrázok si vytvoríš kalibračný MAP súbor (V neregistrovanom FrontMap sú to max 3 body)
3.Máš teda k dispozícii dva súbory .jpg alebo .png a .map
4.Otvor si TBMapper
5.Načítaj si .map súbor a zvoľ export do TrekBuddy. Tu si ponastavuj : single map, odfajkni Tar-ed, zvoľ si kam mapu uložiť, pomenuj mapu,rezy nastav na veľkosť podľa typu fonu ja dávam 300x400, PNG-files a 8 bit colors a nakopni to.

Vypluje Ti súbor .tar a ten načítaš v TrekBuddy. Takto by si postupoval pri každej z naskenovaných máp ktoré máš k dispozícii.

_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
dusanga



Joined: 21 Aug 2012
Posts: 15

PostPosted: Tue Aug 28, 2012 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

Dakujem, hned sa lahsie studuje ked viem ze idem spravnou cestou.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 7 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group