Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mapy, kalibrace, atlasy...
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mollar



Joined: 31 Aug 2008
Posts: 12

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 7:51 am    Post subject: Reply with quote

opraveno...
_________________
K750i + 2GB MS + GoTraxx + TB
Back to top
View user's profile Send private message
trooper191



Joined: 23 Oct 2008
Posts: 1

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:12 pm    Post subject: mapa SR Reply with quote

Zdravim

mam taky problem, stiahol som si mapu SR ma rozlisenie 15328x7728 ,vsetko by bolo v pohode je aj dost podrobna akurat ma chybicku ze nema tie ciary kvoli ktorym mi program nechce tu mapu okalibrovat aj ked ju narezem a hodim do mobilu secko ide tak jak ma akurat ze ked dam zobrazit polohu tak mi to odsunie kurzor co ukazuje polohu na okraj mapy.Rolling Eyes prosim poradte plsssssss Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
klimax



Joined: 25 Oct 2008
Posts: 13

PostPosted: Sun Oct 26, 2008 9:29 am    Post subject: Mapy z mapy.cz a kalibrace Reply with quote

Laboruji se ziskanim turistickych map z mapy.cz

pomoci Mapgen http://blog.alpov.net/2008/06/mapgen-v22-aktualizace.html ziskam cely potrebny podklad, jedine co tam asi chybi je ona zminena kalibrace
Quote:

na konci auboru *.map chybi parametry:
MM0,Yes
MMPNUM,4
MMPXY,1,0,0 ...
konci to radkou "Moving Map Parameters = MM? These follow if they exist"

netusim jakym zpusobem to zkalibrovat nejlepe za pouziti free nastroju


>> spatne jsem cetl, reseni je psano na strance
Code:

Nadále platí, že posledním krokem by mělo být otevření vzniklého dílka v OziExploreru a znovuuložení MAP souboru - tím se dopočítají chybějící parametry (Moving Map) nezbytné mj. pro správné zobrazování oblasti mapy v náhledovém okně. Z mnoha souborů, které jsou po dokončení v adresáři programu, je důležitá výsledná mapa (přípona png nebo jpeg) a soubor kalibrace OziExploreru (přípona map).



koukal jsem na TBMapper http://tbmapper.next176.sk/, ktery by na vkladani kalibracnich bodu mel byt, ale nevim, kde ty body spravne vezmu, nejradeji bych to vsechno nejak vydoloval z mapy.cz

pokud nekdo vi, jakym zpusoben to udelat, rad bych radu, dekuji

nasledne rozrezani pomoci TB cutter uz neni problem.
Zatim nemam GPS GPS modul k mobilu, nejprve jsem chtel zjistit, co vsechno to dokaze, zda nema spis cenu koupit nejakej specializovanej pristroj, nez to pouzivat v mobilu. Pritelkyne by to chtela na geocaching, ja bych to spis pouzil na navigaci po cyklomapach (doufam, ze to ma nejaky trackovani po waipointech, ktery si zadam z PC?)

takze uz by to snad melo byt v pohode.
jen co vytvorim funkcni mapu a pomoci GPS overim spravnost kalibrace, poreferuji o vysledcich[/code]
Back to top
View user's profile Send private message
kimlo



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 51

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 8:22 am    Post subject: To Climax Reply with quote

TBmapper nie je na vkladanie kalibračných bodov, ale na tvorbu atlasov z už skalibrovaných máp. Kalibračné body sa vkladajú pri kalibrácii map v OziExploreri alebo v MapCalibratore (alebo v inej aplikácii k tomu určenej).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
RaceSoft



Joined: 07 Sep 2008
Posts: 93

PostPosted: Wed Oct 29, 2008 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

To Klimax:

Zkus použít můj program na stažení map z mapy.cz, který je "all-in-one": zadáš souřadnice, co chceš stáhnout, v jakém měřítku, název archivu a vypadne Ti *.tar archiv obsahující zkalibrované řezy do TB.

http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=17416#17416

Petr
Back to top
View user's profile Send private message
klimax



Joined: 25 Oct 2008
Posts: 13

PostPosted: Wed Oct 29, 2008 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

to RaceSoft:
zkousel jsem, bohuzel mi to po urcite dobe hodi nejaky jpeg error, asi mi chybi nejaka knihovna, nevim. Takze to neudela nic :(
Kdyby to fungovalo all in one, bylo by to fajn.

Takze to resim kombinaci Mapgen + OziExplorer + TBCutter + TBMapper.
Je s tim dost prace, ale mapy mi to dela pekne.
Ted jeste musim dokoupit GPS modul, vyrazit do ulic a zkontrolovat, zda je mam i spravne zkalibrovane.
Back to top
View user's profile Send private message
kimlo



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 51

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 7:32 am    Post subject: Reply with quote

To Klimax

kalibráciu si overíš aj bez GPS modulu, jednoducho si v Oziexploreri najedeš myšou na nejaký známy objekt na mape a porovnáš zobrazené súradnice so súradnicami a polohou v Googlemaps alebo GoogleEarth. Alebo ešte jednoduchšie nájdeš miesto kde pretínajú súradnice odnačené na mape a porovnáš údajo na mape s údajmi Oziexplorera.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
RaceSoft



Joined: 07 Sep 2008
Posts: 93

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 8:02 am    Post subject: Reply with quote

klimax wrote:
to RaceSoft:
zkousel jsem, bohuzel mi to po urcite dobe hodi nejaky jpeg error, asi mi chybi nejaka knihovna, nevim. Takze to neudela nic Sad
Kdyby to fungovalo all in one, bylo by to fajn.


Pošli, prosím, nastavení programu (případně *.ini soubor) a opiš číslo chyby včetně adresy chyby (PrintScreen chyby). Podívám se na to. Knihovna nechybí žádná, protože je vše integrováno v programu nebo to používá standardní služby Windows. Co používáš za OS? Nebo zkus jiné PC, mělo by to chodit.

Petr
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5015

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 8:55 am    Post subject: mapy do TB cela SR Reply with quote

caute hladal som mapy pre TB,nasiel som pre cele SR ale chcel bysom este nejake podrobnejsie.Nic take nie je? na velkosti mi nezalezi, nech to ma trebars aj 1gb abo aj 2gb.Ak najdete nieco , ozvite sa.dik
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
caesar1987



Joined: 21 Jun 2008
Posts: 165

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

mozes si ich lahko spravit sam cez

http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=833

alebo

http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=464

_________________
Samsun i8000 Omnia II (Windows Mobile 6.5, JBlend on Windows mobile v4.0.0 (20091119a) by Aplix Corp.), Evolve goTraxx GPS
Back to top
View user's profile Send private message
klimax



Joined: 25 Oct 2008
Posts: 13

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

RaceSoft wrote:
klimax wrote:
to RaceSoft:
zkousel jsem, bohuzel mi to po urcite dobe hodi nejaky jpeg error, asi mi chybi nejaka knihovna, nevim. Takze to neudela nic :(
Kdyby to fungovalo all in one, bylo by to fajn.


Pošli, prosím, nastavení programu (případně *.ini soubor) a opiš číslo chyby včetně adresy chyby (PrintScreen chyby). Podívám se na to. Knihovna nechybí žádná, protože je vše integrováno v programu nebo to používá standardní služby Windows. Co používáš za OS? Nebo zkus jiné PC, mělo by to chodit.

Petr


ok, poslu, ale casem, prave jsem dnes poslal notebook na reklamaci.
jina windows pouzivam XP, ale mam to trosicku ocesany, mozna to je tim
Back to top
View user's profile Send private message
klimax



Joined: 25 Oct 2008
Posts: 13

PostPosted: Wed Nov 05, 2008 7:51 pm    Post subject: Reply with quote

Tak notebook se mi vratil a program jsem znovu zkousel a v pohode mi funguje, nevim kde predtim byla chyba.
Strasne mi to usnadnilo praci, za coz ti velice dekuji.
Pokud planujes jeste dalsi vyvoj, mel bych navrh, co by se jeste dalo vylepsit: po nastahovani obrazku s mapy.cz bych program zastavil a dalsi upravu a dodelani bych pustil dalsim tlacitkem. mezitim, bych si obrazky trochu upravil v externim programu (zvyseni kontrastu a saturace barev, na mem mobilu j to obcas spatne videt).
Back to top
View user's profile Send private message
RaceSoft



Joined: 07 Sep 2008
Posts: 93

PostPosted: Sun Nov 09, 2008 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

To klimax:

přerušení programu pro barevné nebo jiné korekce je v podstatě možné a bezproblémové. Je otázka, zada upravovat zdrojové čtverce stažené z mapy.cz nebo hotové řezy před zabalením do TARu. Je ale možné, že se následnou úpravou barevného podání vystavíš problémům s "flekatostí" výsledné mapy (rozdílný výsledek úprav pro jednotlivé segmenty mapy). Co máš za telefon? Nešlo by třeba v něm nastavit kontrast LCD pro lepší barevné podání?

Jinak trochu opravená verze je na místě původním
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=17416#17416

Dík za náměty a rádo se stalo.

Petr
Back to top
View user's profile Send private message
klimax



Joined: 25 Oct 2008
Posts: 13

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

RaceSoft wrote:

přerušení programu pro barevné nebo jiné korekce je v podstatě možné a bezproblémové. Je otázka, zada upravovat zdrojové čtverce stažené z mapy.cz nebo hotové řezy před zabalením do TARu. Je ale možné, že se následnou úpravou barevného podání vystavíš problémům s "flekatostí" výsledné mapy (rozdílný výsledek úprav pro jednotlivé segmenty mapy). Co máš za telefon? Nešlo by třeba v něm nastavit kontrast LCD pro lepší barevné podání?


zacnu odzadu - mam sony ericsson w710i, ale je pravda ze jedu na 50% svit displaye, pouzivam to takhle celou dobu a setri mi to baterii.
Po zmene kontrastu standartnich map z mapy.cz se jejich citelnost mozna az nekolikanasobne zlepsila (preci jen tam pouzivaji jen par zakladnich barev a vetsinu svetlych) a reseni upravy obrazku je podle mne lepsi, nez vetsi svit displeje s ohledem na vydrz baterie.

Problem s flekatosti mapy ted mam ,jelikoz mam uz udelany rozrezany mapy, ktery ma kazdy svou a trochu jinou paletu, takze zmenou kontrastu se ten rozdil barevnosti jeste zvetsi
Jedinym spravnym resenim by byla uprava komplexniho obrazku cele mapy(pokud ho vytvaris spojenim vsech stazeny pred rozzrezanim do TB).
Pripadne barevna zmena stazenych obrazku (24bitovych) a ta by se pote rozrezala a zkonvertovala na 8b, cimz se zajisti lepsi 'stalobarevnost' nez upravou jiz dane palety 256 barev v kazdem obrazku.

jinak dik za soft, velice pomaha
Back to top
View user's profile Send private message
RaceSoft



Joined: 07 Sep 2008
Posts: 93

PostPosted: Tue Nov 11, 2008 8:57 am    Post subject: Reply with quote

Problém je v tom, že nevytvářím velkou výstupní mapu, kterou bych pak řezal, ale poslepuju si jen konkrétní část kolem požadovaného výsledného řezu a pak to zase zapomenu. Nevím totiž, jak veliký obrázek Delphi zvládne, ale žádná sláva to asi nebude. Do další verze, kterou tady vystavím, přidělám "zaškrtávátko" pro přerušení práce programu po stažení a zkombinování mapy a překryvů (čtverce 256x256 pixelů, 24 bitů hloubka) aby bylo možné je barevně doladit a pak pokračovat.

Jsem rad, že se to hodí a aspoň trochu to funguje Very Happy .

Petr
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group