Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mapy, kalibrace, atlasy...
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gandy



Joined: 28 May 2008
Posts: 5

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 10:57 am    Post subject: Reply with quote

guest wrote:
A nemas nahodou Siemensa? Tam je potreba mit nastaveny Settings->Misc->Siemens I/O.


aha...jeste jsem zapomel...mam SE K750i...

kdyz jsem to zkousel na PDA tak to slo v pohode...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gandy



Joined: 28 May 2008
Posts: 5

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:38 am    Post subject: Reply with quote

gandy wrote:
guest wrote:
A nemas nahodou Siemensa? Tam je potreba mit nastaveny Settings->Misc->Siemens I/O.


aha...jeste jsem zapomel...mam SE K750i...

kdyz jsem to zkousel na PDA tak to slo v pohode...



LAMA Smile tak jsem to tam MEL nastavene Smile kdyz jsem to vypl tak to jde bez problemu Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
zusky



Joined: 11 May 2008
Posts: 9
Location: Kosice

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 8:06 am    Post subject: Autoatlas SK Reply with quote

...ak by sa niekomu hodil autoatlasSK 1:200 000 tu je:

http://search3.idrive.com/driveway/jsp/dway_download.jsp?id=cauea94188

P.S. Bohužial vydanie 2003
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mikinoo



Joined: 14 Jun 2008
Posts: 1

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravim.

Som uplny zaciatocnik a mam nasledujuci problem. Stiahol som z http://www.skyfly.cz/gpspraxe/ automapy slovenska pre ozi, a rad by som si z toho spravil mapu pre trekbuddy. Problem je v tom ze mapa uzje narezana a kazdy list ma aj kalibracny subor, potrebujem vyrobit jeden hlavny, ako na to? Plus ako prekonvertovat ozf2 na png.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

Myslim, ze si musis vyrobit atlas (postup je v ceskym navodu, neni to slozity; zadny jeden hlavny kalibracni soubor neni potreba delat) s jednou vrstvou, ve ktery budes mit vsechny ty mapy. A kazkou mapu musis narezat (opet- viz navod).
Konverzi ozf2->png umi podle me jenom Ozi sam.
Back to top
View user's profile Send private message
RenEdi



Joined: 14 Jun 2008
Posts: 6

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

prosím pomoc jsem lama
stáhl jsem si mapy ve formátu .ogf2 v trial Oziexploreru převedl na .png pohoda, ale
načtu .png do oziexporeru dám Kalibrovat mapu v
Konfiguraci nastavím na elipsoid WGS84 a Mapovou projekci na Mercator
pak začnu kalibrovat body, najdu bod v Ozim a stejný najdu na mapy.cz

jenže ozi chce "Stupeň Minuty.m"
a z mapy. získám třeba 49°45'43.942"N, 18°20'4.718"E

že do okénka v Ozi "Stupeň" napíšu 49(resp. 1Cool je mi jasné, ale co příjde do okénka "Minuty.m"

bojuji s tím druhý den ale po nařezaní mapy tb_cutter jsem stále mimo cestu řádově o 50 - 100m přitom jinde stažené mapy jsou super a jedu v navigaci krásně po silnici
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

Myslim, ze kdyz v Ozim udelas File->Configuration a v zalozce Maps nastavis Lat/Long display na Deg,Min,Sec tak budes moct kalibracni body zadavat se sekundama...
Back to top
View user's profile Send private message
RenEdi



Joined: 14 Jun 2008
Posts: 6

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Díky za radu

zadávat "sekundama" znamená prosím, že použiji ten formát přímo z mapy.cz ?

18°20'4.718"

je nějaký jednodušší způsob? jakpak to děláte Vy?
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ano, uz jsme to taky tak delali Wink
Takze pri kalibraci se pro napr. 18°20'4.718" se do prvniho policka da 18 a do druheho 20mezera4.718

A paranoiici po ulozeni udelaji File->Check Map Calibratnio a zkontroluji hodnoty Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Richard



Joined: 21 Apr 2008
Posts: 16
Location: Praha

PostPosted: Thu Jun 26, 2008 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

Mám dotaz, je možné, že v autoatlase co je k dispozici na GPSmaps.ic.cz autor mad1 chybí kus Šluknovského výběžku? Právě dnes jsem tam byl a zkusil tenhle atlas. Dám 5 aby mě zasadil na místo a nic..... Shocked tak zkouším doskrolovat na místo a taky nic v podstatě mi ukazuje, že nad čarou udávanou přibližně ve výši Jiřetína pod Jedlovou dál na sever už nic není Rolling Eyes Máte v atlase oba ty horní hrby kompletní???
Back to top
View user's profile Send private message
Richard



Joined: 21 Apr 2008
Posts: 16
Location: Praha

PostPosted: Sat Jun 28, 2008 7:54 am    Post subject: Reply with quote

Ještě jeden dotaz ohledně map: mám Nokii E50 a ta má celkem malý displej s velkým rozlišením 240x320, turistické mapy 1:50000 jsou na hranici čitelnosti, objekty s menším písmem jsou už nečitelné, šlo by nějak mapu dát do původní velikosti (do celku např. 10000x10000) a pak zvětšit (např. na 12000x12000) tu zvětšeninu znovu nastříhat aby objekty a popisy na mapě se zvětšily? Jak je to při zvětšení s kalibrací?Poradíte někdo co k tomu potřebuji za programy?
Back to top
View user's profile Send private message
ptolemus



Joined: 25 Oct 2007
Posts: 2

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 11:55 am    Post subject: Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map Reply with quote

Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map je mozne urobit jednoduchym skriptom tbatlas.py takto:

tbatlas.py atlas-sk maps/slovakia

4 zoom vrsty, volitelna velkost tiles, help, viac pozri tu:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1757
Back to top
View user's profile Send private message
rbr69



Joined: 18 Aug 2007
Posts: 17

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 8:59 am    Post subject: Re: Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map Reply with quote

ptolemus wrote:
Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map je mozne urobit jednoduchym skriptom tbatlas.py takto:

tbatlas.py atlas-sk maps/slovakia

4 zoom vrsty, volitelna velkost tiles, help, viac pozri tu:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1757


skript mi stale ignoruje OUTDIR a SRCDIR, ci ich zadavam alebo nie stale ide do chyby

... line 21, in <module>
import Image
ImportError: No module named Image

mam v SRCDIR vlozene kalibrovane subory z oziexplorera *.map a *.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
rbr69



Joined: 18 Aug 2007
Posts: 17

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 10:48 am    Post subject: Re: Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map Reply with quote

rbr69 wrote:
ptolemus wrote:
Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map je mozne urobit jednoduchym skriptom tbatlas.py takto:

tbatlas.py atlas-sk maps/slovakia

4 zoom vrsty, volitelna velkost tiles, help, viac pozri tu:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1757


skript mi stale ignoruje OUTDIR a SRCDIR, ci ich zadavam alebo nie stale ide do chyby

... line 21, in <module>
import Image
ImportError: No module named Image

mam v SRCDIR vlozene kalibrovane subory z oziexplorera *.map a *.jpg


tak som to doriesil, nemal som stiahnuty do Windows Python Image Libraries (PIL-1.1.6.win32-py2.5.exe) a nasledne sa mi vyskytol problem sa tar.exe, lebo som mal tar.exe od T.V.Shaporev v.3.20c+ ale ta bohuzial balila mapove rezy bez Long File Names (*~1.png) takze som stiahol unixutils.exe a to uz vsetko ide tak ako ma Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Honza



Joined: 15 Jul 2008
Posts: 5

PostPosted: Thu Aug 07, 2008 8:13 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj, tady je odkaz na autoatlas z Googlu, jsou tam vrstvy 8, 19, 11, 12, 13 a 14.

Na použití v SE C702 je toho s vrstvou 14 moc souboru, telefon se seka.

Dokazal by nekdo udelat z toho TAR atlas? Ja na to nestacim Smile

Login i heslo: user
http://tbmapy.capsa.cz/

Diky
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 4 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group