View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gandy
|
Posted: Tue Jun 03, 2008 10:57 am Post subject: |
|
|
guest wrote: |
A nemas nahodou Siemensa? Tam je potreba mit nastaveny Settings->Misc->Siemens I/O. |
aha...jeste jsem zapomel...mam SE K750i...
kdyz jsem to zkousel na PDA tak to slo v pohode... |
|
Back to top |
|
 |
gandy
|
Posted: Tue Jun 03, 2008 11:38 am Post subject: |
|
|
gandy wrote: |
guest wrote: |
A nemas nahodou Siemensa? Tam je potreba mit nastaveny Settings->Misc->Siemens I/O. |
aha...jeste jsem zapomel...mam SE K750i...
kdyz jsem to zkousel na PDA tak to slo v pohode... |
LAMA tak jsem to tam MEL nastavene kdyz jsem to vypl tak to jde bez problemu  |
|
Back to top |
|
 |
zusky
|
|
Back to top |
|
 |
mikinoo
|
Posted: Mon Jun 16, 2008 3:11 pm Post subject: |
|
|
Zdravim.
Som uplny zaciatocnik a mam nasledujuci problem. Stiahol som z http://www.skyfly.cz/gpspraxe/ automapy slovenska pre ozi, a rad by som si z toho spravil mapu pre trekbuddy. Problem je v tom ze mapa uzje narezana a kazdy list ma aj kalibracny subor, potrebujem vyrobit jeden hlavny, ako na to? Plus ako prekonvertovat ozf2 na png. |
|
Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Mon Jun 16, 2008 7:06 pm Post subject: |
|
|
Myslim, ze si musis vyrobit atlas (postup je v ceskym navodu, neni to slozity; zadny jeden hlavny kalibracni soubor neni potreba delat) s jednou vrstvou, ve ktery budes mit vsechny ty mapy. A kazkou mapu musis narezat (opet- viz navod).
Konverzi ozf2->png umi podle me jenom Ozi sam. |
|
Back to top |
|
 |
RenEdi
|
Posted: Thu Jun 19, 2008 3:03 pm Post subject: |
|
|
prosím pomoc jsem lama
stáhl jsem si mapy ve formátu .ogf2 v trial Oziexploreru převedl na .png pohoda, ale
načtu .png do oziexporeru dám Kalibrovat mapu v
Konfiguraci nastavím na elipsoid WGS84 a Mapovou projekci na Mercator
pak začnu kalibrovat body, najdu bod v Ozim a stejný najdu na mapy.cz
jenže ozi chce "Stupeň Minuty.m"
a z mapy. získám třeba 49°45'43.942"N, 18°20'4.718"E
že do okénka v Ozi "Stupeň" napíšu 49(resp. 1 je mi jasné, ale co příjde do okénka "Minuty.m"
bojuji s tím druhý den ale po nařezaní mapy tb_cutter jsem stále mimo cestu řádově o 50 - 100m přitom jinde stažené mapy jsou super a jedu v navigaci krásně po silnici |
|
Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Thu Jun 19, 2008 3:26 pm Post subject: |
|
|
Myslim, ze kdyz v Ozim udelas File->Configuration a v zalozce Maps nastavis Lat/Long display na Deg,Min,Sec tak budes moct kalibracni body zadavat se sekundama... |
|
Back to top |
|
 |
RenEdi
|
Posted: Thu Jun 19, 2008 3:51 pm Post subject: |
|
|
Díky za radu
zadávat "sekundama" znamená prosím, že použiji ten formát přímo z mapy.cz ?
18°20'4.718"
je nějaký jednodušší způsob? jakpak to děláte Vy? |
|
Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Thu Jun 19, 2008 4:29 pm Post subject: |
|
|
Ano, uz jsme to taky tak delali
Takze pri kalibraci se pro napr. 18°20'4.718" se do prvniho policka da 18 a do druheho 20mezera4.718
A paranoiici po ulozeni udelaji File->Check Map Calibratnio a zkontroluji hodnoty  |
|
Back to top |
|
 |
Richard
|
Posted: Thu Jun 26, 2008 7:55 pm Post subject: |
|
|
Mám dotaz, je možné, že v autoatlase co je k dispozici na GPSmaps.ic.cz autor mad1 chybí kus Šluknovského výběžku? Právě dnes jsem tam byl a zkusil tenhle atlas. Dám 5 aby mě zasadil na místo a nic..... tak zkouším doskrolovat na místo a taky nic v podstatě mi ukazuje, že nad čarou udávanou přibližně ve výši Jiřetína pod Jedlovou dál na sever už nic není Máte v atlase oba ty horní hrby kompletní??? |
|
Back to top |
|
 |
Richard
|
Posted: Sat Jun 28, 2008 7:54 am Post subject: |
|
|
Ještě jeden dotaz ohledně map: mám Nokii E50 a ta má celkem malý displej s velkým rozlišením 240x320, turistické mapy 1:50000 jsou na hranici čitelnosti, objekty s menším písmem jsou už nečitelné, šlo by nějak mapu dát do původní velikosti (do celku např. 10000x10000) a pak zvětšit (např. na 12000x12000) tu zvětšeninu znovu nastříhat aby objekty a popisy na mapě se zvětšily? Jak je to při zvětšení s kalibrací?Poradíte někdo co k tomu potřebuji za programy? |
|
Back to top |
|
 |
ptolemus
|
Posted: Fri Jul 11, 2008 11:55 am Post subject: Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map |
|
|
Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map je mozne urobit jednoduchym skriptom tbatlas.py takto:
tbatlas.py atlas-sk maps/slovakia
4 zoom vrsty, volitelna velkost tiles, help, viac pozri tu:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1757 |
|
Back to top |
|
 |
rbr69
|
Posted: Tue Aug 05, 2008 8:59 am Post subject: Re: Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map |
|
|
ptolemus wrote: |
Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map je mozne urobit jednoduchym skriptom tbatlas.py takto:
skript mi stale ignoruje OUTDIR a SRCDIR, ci ich zadavam alebo nie stale ide do chyby
... line 21, in <module>
import Image
ImportError: No module named Image
mam v SRCDIR vlozene kalibrovane subory z oziexplorera *.map a *.jpg |
|
Back to top |
|
 |
rbr69
|
Posted: Tue Aug 05, 2008 10:48 am Post subject: Re: Vytvorenie tarovaneho atlasu pre set nakalibrovanych map |
|
|
rbr69 wrote: |
ptolemus wrote: |
skript mi stale ignoruje OUTDIR a SRCDIR, ci ich zadavam alebo nie stale ide do chyby
... line 21, in <module>
import Image
ImportError: No module named Image
mam v SRCDIR vlozene kalibrovane subory z oziexplorera *.map a *.jpg |
tak som to doriesil, nemal som stiahnuty do Windows Python Image Libraries (PIL-1.1.6.win32-py2.5.exe) a nasledne sa mi vyskytol problem sa tar.exe, lebo som mal tar.exe od T.V.Shaporev v.3.20c+ ale ta bohuzial balila mapove rezy bez Long File Names (*~1.png) takze som stiahol unixutils.exe a to uz vsetko ide tak ako ma  |
|
Back to top |
|
 |
Honza
|
Posted: Thu Aug 07, 2008 8:13 am Post subject: |
|
|
Ahoj, tady je odkaz na autoatlas z Googlu, jsou tam vrstvy 8, 19, 11, 12, 13 a 14.
Na použití v SE C702 je toho s vrstvou 14 moc souboru, telefon se seka.
Dokazal by nekdo udelat z toho TAR atlas? Ja na to nestacim
Login i heslo: user
http://tbmapy.capsa.cz/
Diky |
|
Back to top |
|
 |
|