| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
jovanni999
|
Posted: Wed Jan 07, 2009 4:46 pm Post subject: C905 Pomoc |
|
|
| Ahojte mam novy MT sSE c905 nainstaloval som si TB a aj mapy ktomu a nejde mi to. Stal som vonku aj ma pripojenie na net a nic sa nedeje ked zatlacim klavesnicu 5.Poradte mi co mam robit alebo ako mam nastavit MT alebo TB aby mi fical TB |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Wed Jan 07, 2009 5:04 pm Post subject: |
|
|
c905? To má interní GPS? Tak to by mělo být zaplé a v nastavení bys měl mít Location->Stream. Asi.
Pak z hlavního menu Start…
Btw nemá ten telefon nějakou svou diagnostiku příjmu GPS signálu? …a v TB ti svítí vpravo nahoře zelené? _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Wed Jan 07, 2009 6:55 pm Post subject: |
|
|
Ano C905 má interní GPS. Mám C702, takže by to mělo být stejné.
V TrekBuddy musíš zmáčknout potvrzovací tlačítko (prostě to mezi šipakma) a tím se ti dole na obrazovce objeví tlačítka Možnosti a Start. Potvrzovací tlačítko zmáčkneš ještě jednou (tím zvolíš Start). Pak se tě to pravděpodobně zeptá, jestli chceš zaznamenávat trasu a bude to chtít potvrzení, že aplikace může používat GPS. Zkrátka toto všechno musíš potvrdit. Sorry, jestli to vysvětluji zbytečně podrobně.
V pravém horním rohu obrazovky je kolečko. Jakmile zezelená, jsi připojený. To připojování může trvat pár desítek sekund, pokud máš zapnutou asistovanou GPS, nebo pár minut bez ni (obvykle 1 až 2 minuty, pokud se budeš držet následujících rad).
Když se ti zdá, že to trvá moc dlouho, můžeš využít multitaskingu a podívat se, co se děje. Zmáčkneš takové to tlačítko se dvěma okýnky (vedle kurzorových kláves). V okně, co se objeví, se přepneš na třetí záložku (Vlastní zkratky) a zvolíš Hlavní nabídka. Pak Služby určení polohy a nakonec Informace o stavu. Na druhé záložce vidíš, jak se vyhledávají jednotlivé satelity.
Pokud máš vypnutou asistovanou GPS, tak je důležité nehýbat se během vyhledávání satelitů. Jinak si počkáš velmi dlouho, nebo se taky nemusíš dočkat vůbec. Také je dobré být na volném prostranství, kde je výhled na oblohu, a telefon držet v ruce tak, abys nezakrýval anténu (kde je, viz manuál). |
|
| Back to top |
|
 |
jovanni999
|
Posted: Fri Jan 09, 2009 9:27 am Post subject: Diky |
|
|
| AHoj diky za radu ale ked slacim tlacitko medzi klavesnicami tak sa mi zobrazi start potvrdim pockam chvilkua zasvieti gulicka na zelene svetlo ale dalej nic sa nedeje ani na nic sa mi nepyta... mam zlu verziu alebo neviem jednoducho mi nejde |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Fri Jan 09, 2009 9:33 am Post subject: |
|
|
takze kdyz zmacknes klavesu '5' tak se neukaze tvoje poloha? Ani se nahore neobjevi aktualni cas/souradnice…? _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
jovanni999
|
Posted: Fri Jan 09, 2009 12:45 pm Post subject: c905 |
|
|
| NIe nie nic mi to nezobrazuje ani cas ani suranice |
|
| Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Fri Jan 09, 2009 10:16 pm Post subject: |
|
|
Zkus se přepnout do Informací o stavu, jak jsem psal dříve. Na první stránce ti to ukáže tvou polohu, takže můžeš zkontrolovat, jestli GPS jede a na druhé stránce vidíš počet použitých satelitů, atd.
Po zmáčknutí tlačítka Start se tě to teoreticky nemusí na nic ptát. Třeba máš podepsanou verzi a v dialogu pro potvrzení přístupu k GPS si zvolil si "Příště se neptat".
Doporučuji podívat se napřed na ty Informace o stavu. |
|
| Back to top |
|
 |
Cimentar
|
Posted: Mon Jan 12, 2009 1:50 pm Post subject: c905 |
|
|
| Mam c905 a TB v. 0.9.81 mi frci v pohode, takze chybu budes mat niekde v tvojom postupe spustania TB. |
|
| Back to top |
|
 |
jovanni999
|
Posted: Mon Jan 12, 2009 2:37 pm Post subject: |
|
|
| cau mozem mi dat navod alebo link kde to treba riadne nastavit .Diky |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Mon Jan 12, 2009 7:00 pm Post subject: |
|
|
mno v tvém případě stačí nainstalovat TB 0.9.82 z .jad souboru, v nastavení Location zvolit Stream, z menu vybrat Start. Opravte mě pokud něco chybí, ale tohle by měly být minimální nejnutnější kroky (povolenou GPS v telefonu máš?)
Jestli to nerozjedeš tak zkus paranoidní kroky typu restartovat telefon… nahrát poslední firmware… sehnat někoho se stejným telefonem a zkusit to u něho… jít s tím do servisu… nebo, a to jen kdyby selhalo úplně všechno včetně zaříkávání vašeho šamana, si pročíst návod k telefonu… _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Tue Jan 13, 2009 10:26 pm Post subject: |
|
|
mě by zajímalo,
když se lidi zeptají na neřešitelný problém a dostanou všeobecnou odpověď ,
jestli se to povedlo vyřešit, že už se dál neptají
nebo
se urazí a zabanují si na routeru adresu fóra kvůli tomu šamanovi.
Už je tu několik podobných "a potom už se nikdy neozval" a já nevím jestli je takhle neplaším… _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
killerlop
|
Posted: Thu Jan 15, 2009 8:22 am Post subject: Re: C905 Pomoc |
|
|
| jovanni999 wrote: |
| Ahojte mam novy MT sSE c905 nainstaloval som si TB a aj mapy ktomu a nejde mi to. Stal som vonku aj ma pripojenie na net a nic sa nedeje ked zatlacim klavesnicu 5.Poradte mi co mam robit alebo ako mam nastavit MT alebo TB aby mi fical TB |
No já mám c905 taky a jede mi to naprosto bez problémů, a nemusel sem ani nic nastavovat. Asi ti to nejede, protože nechytneš větší počet satelitů, zkus si minimalizovat aplikaci TrekBuddy a zobraz si stav satelitů, až jich budes mít véc jak 4 tak se ti to 100% připojí.
Pak se ti ozve tón připojení a voibrace, stačí stisknout prostřední tlačítkokdyby se ti ten zaměřovací kříž nerefreshnul, nebo posunout obraz a už se ti to zaměří.
Někdy to trvá fakt dlouho no, ty ericssony GPS moduly nemají nic moc, ale i nokie s tím mají problém. Prostě je to mobil a ne GPS navigace no. Škoda že nema symbian, aspoň by se tam daly nahrát TomTom nebo Garmin navigace Ale sem velmi rád za TrekBuddy !!! |
|
| Back to top |
|
 |
kde-kdo
|
Posted: Tue Feb 16, 2010 9:22 am Post subject: C905 |
|
|
Zdravim taky se pripojim se svoji troskou do mlyna.
Mame v domacnosti dve C905, u me jak instalace tak rozjeti probehlo bez problemu. Bohuzel u C905 me zeny (firemni mobil) se rozhodne neda ric ze by chod Trek Buddy byl bez problemu. V podstate posledni verze nejde nainstalovat a u starsich nejde instalace pres .jad. Tusim ze to bude starsim firmwerem, ale jeho aktualizaci mam od zeny zakazanou .
Temito radky jsem chtel rict ze i dva stejny mobily se chovaji uplne jinak v rukou stejne nesikovneho cloveka, ktery instaluje programek stejnym způsobem (a ze rozhodne nez zacnes neco resit, ze ti neco nejde aktualizuj si firmware).
Jo a jeste k satelitum. Nekde tady na foru jsem cetl, ze se mobil lokalizuje do 1 minuty, kdyz se nehybes. Tak to rozhodne neplati u tohotu tipu mobuilu. Ma zkusenost je takova, ze pokud ten den nebyla GPSka pouzita tak podle pocasi to trva od 2-5 minut (nekdy i dyl). Pokud byla tak se to pohybuje od 0,5 - 1 minutu. Zkusenost pro oba mobili.
Jo a jeste jedna vec, ted jak to pisu jsem si vzpomel, ze kdyz jsem GPSku spustil uplne poprve na obou mobilech tak to prvni nalezeni satelitu trvalo snad 15 minut a to pri jasne obloze a volnem horizontu. Takze nepropadat panice ona se casem rozjede. Rozhodne se vyplati sledovat satelity pres "Informace o stavu".
A jeste jedna rada - hodne pomuze pri prvnim spusteni GPSky ten den, kdyz mobil polozis na strechu auta. Nevim jak to funguje, ale rozhodne strecha meho auta pusobi jako zesilovac signalu. (sila signalu od satelitu se zvedne priblizne o 50% a tim se i dost snizi delka casu na lokalizaci) |
|
| Back to top |
|
 |
milliss
|
Posted: Sat Feb 20, 2010 4:56 pm Post subject: C905 |
|
|
ahoj, taky mám C905ku (poslední verzi FW) a TB version 0.9.93 na ní jede bez problémů (instalace napoprvé ). Ale opravdu neskutečně dlouho trvá než mobil najde satelity určitě to není problém TB ale mobilu... Nevíte jestli má vliv na příjem signálu to, jestli je mobil vysunutý? Někdy se mi zdá, že když ho zasunu, po chvíli některé satelity mizí a když ho dám do kapsy, tak se ztrácí úplně... u GPS by přece neměla být podmínkou přímá viditelnost na satelity, né? A ještě bych se chtěl zeptat co znamená v informacích o satelitech "bez fix/2D" díky |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Sat Feb 20, 2010 5:13 pm Post subject: |
|
|
U Gps přijímače *je* důležité aby měl přímou viditelnost na oblohu.
bez fix - ještě nenašel satelity
2D našel 3
3D našel jich víc než 3 _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
|