Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
zase k wpts+dalsie nejasnosti
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 11:03 am    Post subject: zase k wpts+dalsie nejasnosti Reply with quote

1. podarilo sa mi importovat gpx z gc.sk karta/trekbuddy/wpts, funguje to, je trvale ulozene a navigue to k bodom, co sa mi vsak stale nedari je ulozit aktualnu poziciu(je to vobec mozne?)-sice sa mi to podari ulozit, no pri dalsom starte sa tam uz wpts nenachadza, moj postup:
1-record current-volby-save, treba to robit inak?

2. nadstavenie casu v TB je standartne -1hod, da sa zmenit?

3.tento program sa mi velmi paci, som s nim spokojny, no nemozem najst dobre podrobnejsie mapx, nejake su na http://www.ahasvet.sk/map/gps.html , mam aj ine lepsie, len ich neviem upravit, aby ich nacital TB. Sú vo formate mapa.map+mapa.ozfx3 a jeden atlas.jpg. Poradi mi niekto ako to upravit? Mam oziexplorer+imagetoozf+mapmerge.
Za odpovede dakujem Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Fri Jun 15, 2007 7:26 pm    Post subject: Re: zase k wpts+dalsie nejasnosti Reply with quote

Nikto sa nenasiel, kto by odpovedal, tak poprosim KRUCH-a Idea
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 6:11 am    Post subject: Reply with quote

Pardón... jako obvykle jsem pozapomněl Confused

1 - ano, takhle by to melo fungovat...

2 - myslis cas na obrazovce (OSD) nebo v tracklogu? Mas v telefonu dobre nastavenou casovou zonu a letni cas?

3 - mapu (ozfx3) otevri v Ozi, a uloz image jako PNG. Potom si stahni TBCutter (forum Tools) a ten uz udela vsechno za Tebe, nebo podle navodu na mapy pomoci GIMPu
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 7:51 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Pardón... jako obvykle jsem pozapomněl Confused

1 - ano, takhle by to melo fungovat...

2 - myslis cas na obrazovce (OSD) nebo v tracklogu? Mas v telefonu dobre nastavenou casovou zonu a letni cas?

3 - mapu (ozfx3) otevri v Ozi, a uloz image jako PNG. Potom si stahni TBCutter (forum Tools) a ten uz udela vsechno za Tebe, nebo podle navodu na mapy pomoci GIMPu


je toho urcite vela, takze som rad, ze som dostal odpovede Very Happy

v prvom rade som mal asi napisat, ze TB pouzivam s N6280+ld-3w Embarassed

1-aktualny mi nejde TRVALO ulozit, teda po dalsom starte, nie je ulozeny

2-ano, myslel som na obrazovke, v telefone mam nastavene gmt+1

3-mapu som v ozi ulozil ako png a pouzil TBCutter-vznikol priecinok output-subor.set+set(s mapami), po ulozeni tycto zloziek na kartu: karta/mapy/rapidshare/output mi to TB nenacita, ani zlozku subor.set, ani set, pise: event failure(code 6:result´null´:throwable cz.kruch.track.maps.invalid map exeption:unknow calibration file...null pointer exception

tak, kde som zase spravil chybu?
TBCutter:
-source bitmap-mapa z ozi v png
-calibrationfile-tam som nevedel, co dat, lebo k tej mape asi kalibracie nie su?
-output path-do toho priecinka sa ulozili potom subor.set+set

tak este raz prosim o odpovede
Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

je toho urcite vela, takze som rad, ze som dostal odpovede Very Happy

v prvom rade som mal asi napisat, ze TB pouzivam s N6280+ld-3w Embarassed

1-aktualny mi nejde TRVALO ulozit, teda po dalsom starte, nie je ulozeny

2-ano, myslel som na obrazovke, v telefone mam nastavene gmt+1

3-mapu som v ozi ulozil ako png a pouzil TBCutter-vznikol priecinok output-subor.set+set(s mapami), po ulozeni tycto zloziek na kartu: karta/mapy/rapidshare/output mi to TB nenacita, ani zlozku subor.set, ani set, pise: event failure(code 6:result´null´:throwable cz.kruch.track.maps.invalid map exeption:unknow calibration file...null pointer exception

tak, kde som zase spravil chybu?
TBCutter:
-source bitmap-mapa z ozi v png
-calibrationfile-tam som nevedel, co dat, lebo k tej mape asi kalibracie nie su?
-output path-do toho priecinka sa ulozili potom subor.set+set

tak este raz prosim o odpovede
Smile[/quote]

Ahoj Kruch Smile
Tak som tu znova...
Ten cas a ukladanie aktualnych wpts, ma uz tak netrapi ako to, ze
mam problem s mapou ktoru som si
zkalibroval sam v oziexploreri. Stiahnute nakalibrovane mapy mi na TB idu.

-je to mapa mesta, jedna mapa z atlasu, mapa.jpg-nema koty, tak som musel najst nejake body
na google earth (mosty, krizovatky), zaznacit ich suradnice a zaniest do mapy v ozi
-postupoval som takto:

KALIBRACIA V OZI
subor-otvorit a vykalibrovat obrazok mapy-mapa.jpg
vlozil som dva kalibracne body(kvoli rychlosti len dva)
1.bod N 48´14,47 (nadjazd pri Blatnom)
E 17´24,37
2.bod N 48´14,11 (nadjazd pri Senci)
E 17´21,58
ulozit

ROZSTRIHANIE V TBCUTTER
source bitmap: mapa.jpg
calibration file: mapa.map (z kalibracie v ozi)
output path: mapa/output
width: 300
height: 400
start Smile

NAHRANIE PRIECINKA OUTPUT NA KARTU

SPUSTENIE V TB
load map/E/mapa/mapa.map
a tu to zacina- na displayi sa ukaze prvy rez mapy a nie aktualna pozicia, suradnice, cas,
nadmorska vyska je cervenym pismom-ukazuju spravne hodnoty(Trnava),ak pohnem kurzorom, tak po
urcitej vzdialenosti sa pyta, ci povolim, aby aplikacia precitala data z...
inak mapa je tam cela, len som asi niekde spravil chybu.
Prosim o info, ktore povedu k spravnemu postupu, pripadne spravne nadstavenia.
Dakujem.


Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Mon Jun 18, 2007 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Nazdar, posli mi adresu, mam nejake mapy Slovenska (oskenovany autoatlas 1:200 000 a nejake 1:50 000 z VKU a este zopar) Kedze som tiez mal problem, kym sa mi to rozbehlo kalibrovanie az kym som "nedrzal" nieco hotove, poslem ti ukazku ako to ma vyzerat aby to fungovalo. Len napis kam.

vinco.nr
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Mon Jun 18, 2007 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

* zkontroluju persistenci waypointu; melo by to by takhle: Record Current udela zaznam do <wgps> seznamu, ktery je pri dalsim restartu videt jako wgps-<datum a cas kdy byl prvni waypoint ulozim pri predchozim behu> .gpx

* cas -1h: Moje Nokia (6230i) "neumi" letni cas, takze v lete nastavuju v telefonu GMT+2 zonu

* potvrzovani nacteni dalsiho rezu se zbavis takhle (takhle to delam v 6230i): v aplikacich najit TrekBuddy, Volby->Pristup k aplikaci->Telefonni pristup->Nacist uzivatelska data->Vzdy povolit

* pokud jsou souradnice, nadm. vyska atd na displeji cerveny, znamena ze tvoje souradnice nelezi na aktualni mape.. jak je velka ta mapa, sla by treba nekam nasdilet?
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

guest wrote:
Nazdar, posli mi adresu, mam nejake mapy Slovenska (oskenovany autoatlas 1:200 000 a nejake 1:50 000 z VKU a este zopar) Kedze som tiez mal problem, kym sa mi to rozbehlo kalibrovanie az kym som "nedrzal" nieco hotove, poslem ti ukazku ako to ma vyzerat aby to fungovalo. Len napis kam.

vinco.nr

dakujem, islo by mi to nakalibrovat, keby tam na mapach z rapidshare boli suradnice, takto som to musel s google earth, co bolo nepresne, najma ked som daval body krizovatky, nakoniec som kupil mapu, co ich mala a tu su aj na nu linky ide o mapu TT-SC.jpg http://www.edisk.cz/stahni/24767/TT-SC-zmen-.jpg_11.29MB.html
a komplet pre Trekbuddy(set, tt-sc.map, tt-sc.set),rozbalit, nahrat na kartu a spustit
cez tt-sc.map Very Happy http://www.edisk.cz/stahni/38782/TT-SC.rar_14.66MB.html, ak by si mal pn+okolie a ba podrobnu(nazvy ulic), tak mozes poslat podbnym sposobom, alebo na mail:))))
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
* zkontroluju persistenci waypointu; melo by to by takhle: Record Current udela zaznam do <wgps> seznamu, ktery je pri dalsim restartu videt jako wgps-<datum a cas kdy byl prvni waypoint ulozim pri predchozim behu> .gpx

* cas -1h: Moje Nokia (6230i) "neumi" letni cas, takze v lete nastavuju v telefonu GMT+2 zonu

* potvrzovani nacteni dalsiho rezu se zbavis takhle (takhle to delam v 6230i): v aplikacich najit TrekBuddy, Volby->Pristup k aplikaci->Telefonni pristup->Nacist uzivatelska data->Vzdy povolit

* pokud jsou souradnice, nadm. vyska atd na displeji cerveny, znamena ze tvoje souradnice nelezi na aktualni mape.. jak je velka ta mapa, sla by treba nekam nasdilet?



-ano, ani 6280 nema letny cas Smile
-skusal som to-na6280 to mam takto-trekbuddy-volby-pristup k aplikacii-pristup k telefonu-citata data uzivatela: su tam moznosti
ziadat vzdy
ziadat prvy krat-bledym pismom, nie je povoleny pre tuto aplikaciu
vzdy povoleny-bledym pismom, nie je povoleny pre tuto aplikaciu
nie je povoleny
je to aj pri ostatnych aplikaciach, da sa to zmenit este nejako inak, alebo v settings v trekbuddy?
-ano bolo to nepresne zkalibrovane a mapa bola podrobna, takze som sa ocitol mimo nu Shocked
uz som to zvladol, takze teraz je to presne, ked som zohnal mapu so zakreslenymi suradnicami, potom to bolo lahke zkalibrovat
Dakujem za odpovede, dufam, ze sa podari vyriesit problem s potvrdzovanim nacitania, dalsieho rezu Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vinco.nr



Joined: 18 Jun 2007
Posts: 48

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 11:15 am    Post subject: Reply with quote

Trochu som sa vytesil s maps.goole. Ide o to, ze 4 printscreeny stacia na celkom slusnu mapu. Krizik uprostred ma suradnice, ktore sa vypisuju vlavo hore pod posuvnikmi. Robil som to pre rozlisenie 1280x1024 a v IE treba dat celu obrazovku. V inych prehliadacoch sa ten krizik nezobrazuje presne... Sad
Pri urcitom priblizeni su vidiet aj nazvy ulic v PN...
http://www.petertrubini.szm.sk/googlemapa.htm
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

vinco.nr wrote:
Trochu som sa vytesil s maps.goole. Ide o to, ze 4 printscreeny stacia na celkom slusnu mapu. Krizik uprostred ma suradnice, ktore sa vypisuju vlavo hore pod posuvnikmi. Robil som to pre rozlisenie 1280x1024 a v IE treba dat celu obrazovku. V inych prehliadacoch sa ten krizik nezobrazuje presne... Sad
Pri urcitom priblizeni su vidiet aj nazvy ulic v PN...
http://www.petertrubini.szm.sk/googlemapa.htm

pozrel som, dakujem, to budu zase mory s kalibraciou Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

Na stahovani google map je uz nejaky program - viz Tools. Stahne mapu uzemi jakeho chcete, nakalibruje atd., proste staci nahrat na kartu a je to.
P.S. Jeste sem s nim sam nedelal Smile
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

guest wrote:
... dufam, ze sa podari vyriesit problem s potvrdzovanim nacitania, dalsieho rezu Smile


A jak jsi to instaloval - pomoci Nokia PC Suite?
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4986

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
guest wrote:
... dufam, ze sa podari vyriesit problem s potvrdzovanim nacitania, dalsieho rezu Smile


A jak jsi to instaloval - pomoci Nokia PC Suite?

ano cez nokia pc suite, dalo by sa obist, ak by som to vsetko zabalil do tar, potom si to uz nepyta povolenie
http://www.ahasvet.sk/map/gps.html - diskusia ma konci stranky Smile)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 9:27 am    Post subject: Reply with quote

Divny... ja nemam S40 3rd k dispozici, takze ti nemuzu presne poradit jak a kde, ale je potreba se podivat jestli je v telefonu certifikat Thawte a jestli je povoleny ze se ma pouzivat i pro podpis aplikaci....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group