|
|
TrekBuddy www.trekbuddy.net Outdoor companion.
|
- bluetooth / serial / internal GPS, simulator
- offline raster maps (common grids and projections)
- smart GPX / raw NMEA logs
- waypoints and simple navigation
- ... and more
|
- MIDP and Symbian phones
- Blackberry
- Android
- Windows Mobile 5.x/6.x
- Windows Phone coming
|
|
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.
Project tracker.
|
|
|
|
|
|
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
radegast
|
Posted: Fri Jul 03, 2009 3:37 pm Post subject: Nove navigacni povely a symboly |
|
|
Zdravím,
ještě před tím, než vypadlo fórum, se tady řešily nové šipky do CMS včetně šipek do ConvWPT. Začalo to vlastně tím, že uživatel Komik1000 tady vložil nové navigační povely Elišku a Terezu a vytvořil nový soubor symboly.gif do ConvWPT s šipkama "Ostře doprava" a "Ostře doleva" včetně souboru czech.trd .
Já bych si dovolil toto téma obnovit, páč se začalo slibně vyvíjet
U přidaných symbolů vznikl problém, páč podle Lenek-a má TB zřejmě problém se zobrazováním symbolů z některých pozic. Bylo proto třeba symboly trochu popřesouvat a z nedostatku pozic jeden zrušit.
Zrušil jsem tedy "7-ý výjezd z kruhového objezdu" páč takových asi není mnoho a ani Tereza s Eliškou s ním nepočítá
Přikládám nové soubory do ConvWPT symbol.gif a czech.trd a taky c.png do TB.
Aby fungovaly správně navigační povely Eliška a Tereza je třeba přejmenovat dva soubory. A to nejprve povel jmeno11.mp3 na jmeno12.mp3 a pak povel jmeno10.mp3 na jmeno11.mp3
2Michal.K:
Za mně můžu říct, že symboly mám odzkoušené a fungují. Možná že to můžeš přidat do návodu.
| Description: |
| Přeuspořádané symboly do ConvWPT |
|
| Filesize: |
2.37 KB |
| Viewed: |
8331 Time(s) |

|
|
6.24 KB |
8331 Time(s) |

|
|
 Download |
| Filename: |
Czech.trd.zip |
459 Bytes |
| Downloaded: |
162 Time(s) |
Last edited by radegast on Sun Aug 02, 2009 8:22 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
helour
|
Posted: Fri Jul 03, 2009 5:41 pm Post subject: Slovensky balicek |
|
|
Ahojte, spravil som to same co radegast, avsak pre slovakov. Navyse pridavam kompletne prerobenu temu Gris2 do slovenciny.
Dufam, ze autorovi Gris-u to vadit nebude.
P.S. 1. Momentalne pracujem na nahravani slovenskych zvukovych povelov (zensky hlas - moja zena) - budu teda "open".
P.S. 2. Este je stale potrebne pridat casto pouzivany povel (Google maps) "Zaradte sa do...", avsak uz nie je volna pozicia pre tuto znacku kvoli problemom s uzkymi symbolmi (cakame na Krucha, mal by pridat novy atribut pre font v XML). Navrhujem symbol v tvare Y
| Upravená téma Gris2 do slovenčiny |
|
 Download |
Gris2(240x320)CMS_Sk.zip |
140.35 KB |
51 Time(s) |
| Slovenský filter pre google navigačné povely do programu ConvWPT |
|
 Download |
Slovak.trd.zip |
3.69 KB |
61 Time(s) |
Last edited by helour on Thu Jul 09, 2009 10:01 pm; edited 3 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
helour
|
Posted: Fri Jul 03, 2009 6:08 pm Post subject: Symbol pre povel "Zaradte sa do ..." |
|
|
Symbol pre povel "Zaradte sa do ..." by mohol vyzerat ako na prilozenom obrazku. Co vy na to?
|
306 Bytes |
8322 Time(s) |

|
|
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
Joined: 25 Apr 2008 Posts: 319 Location: Czech / Slovak republic
|
Posted: Sat Jul 04, 2009 9:26 am Post subject: |
|
|
Tak už jsem to zběžně aktualizoval, ale neměl jsem moc času, tak ještě to doladím potom.
Kdyby jste našli nějaké chyby, nebo něco aktualizovali, tak mi naište soukromou zprávu.
_________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
Joined: 22 Jun 2007 Posts: 341 Location: Olomouc, Czech Republik
|
Posted: Mon Jul 06, 2009 6:49 am Post subject: |
|
|
Trochu jsem upravil CMS digiblue. Jsou tam přidány další funkce pro navigaci (grafický kompas+navigační šipka) a pro nadmořskou výšku (samostatná záložka) a samozřejmě upravený soubor c.png s navigačními šipkami (viz. předchozí příspěvky). Akorát nevím, jak to který telefon zvládne s pamětí. Mně to zatím na SE C702 a K850i funguje, ale nedal jsem tomu prozatím nějakou velkou zátěž. CMS je v angličtině. Pokud bude mít někdo zájem CMS otestovat, prosím o zpětnou reakci, zda funguje bez problému či nikoliv. Pokud se osvědčí, umístil bych ho do Themes.
edit: CMS přemístěno sem http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=25740#25740
Last edited by lenek on Mon Jul 13, 2009 12:46 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
radegast
|
Posted: Mon Jul 06, 2009 3:24 pm Post subject: |
|
|
| Já jsem neshledal žádný problém. Telefon SE C702.
|
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Mon Jul 06, 2009 6:51 pm Post subject: |
|
|
zkoušel jsem na k750i kvůli zobrazování grafu nadmořské výšky. Telefon má obrazovku 176*220,
schéma je o něco větší. Z nějakého důvodu mi nejnovější .84 verze TB místo nadmořské výšky
a ještě něčeho (průměrné rychlosti?) vypisovala nesmyslně dlouhé číslo, tak jsem se vrátil k verzi z 2009-03-12.
Vlastně jsem chtěl otestovat hlavně spotřebu baterie - nechal jsem TB zapnutý na pozadí (SE
na to má menu "Zavřít" "Minimalizovat"). Každou čtvrthodinu jsem si napsal stav baterky
(3x 68%) a v padesáté minutě se mobil sám restartoval Pokus jsem opakoval ještě jednou
s týmž výsledkem. Naštěstí to nedělá když TB nechám maximalizovaný a jen zhasne obrazovka.
Digiblue vypadá dobře... teda alespoň co jsem z něho viděl. A jde pocítit jak je jeho vykreslování
oproti mapě náročnější
_________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
Komik1000
|
Posted: Tue Jul 07, 2009 2:05 pm Post subject: |
|
|
Dík, že jste téma obnovili. Já jsem až nyní přišel na trekbuddy.net, že to funguje.
K tématu: ještě budu mít k dispozici hlas pana Miloslava. A možná další ve slovenštině. c.png jsem si mezitím taky už vyrobil, ale u mě to vše funguje s původním umístění symbolů (10-11...)
|
|
| Back to top |
|
 |
radegast
|
Posted: Tue Jul 07, 2009 6:43 pm Post subject: |
|
|
2Komik1000: fajn, že jsi tady
| Quote: |
| c.png jsem si mezitím taky už vyrobil, ale u mě to vše funguje s původním umístění symbolů (10-11...) |
Tak to máš štěstí, asi jediný
Ale pro jednotnost navrhuji používat ty popřesouvané, anebo počkat na Krucha ať nám zkusí s tím něco udělat. Buďto odstranit chybu s "úzkými" znaky nebo přidat nové pozice. Nějak nám začínají chybět:
| helour wrote: |
P.S. 2. Este je stale potrebne pridat casto pouzivany povel (Google maps) "Zaradte sa do...", avsak uz nie je volna pozicia pre tuto znacku kvoli problemom s uzkymi symbolmi (cakame na Krucha, mal by pridat novy atribut pre font v XML). Navrhujem symbol v tvare Y |
|
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Tue Jul 07, 2009 7:41 pm Post subject: |
|
|
| Souhlas, bude dobře používat jednotné pořadí symbolů. Nerozumím ale tomu, že u některých mobilů by se měly pozice tečka, dvojtečka a mezera zobrazovat v plné šíři a u některých ne, když i Kruch potvrdil, že je to tak ošetřeno v aplikaci. Pokud by se totiž tyhle pozice zobrazovaly v plné šíři, časové údaje a údaje, kde je desetinná čárka by vypadaly nepěkně (moc roztažené). Jediné co mě napadá, proč se tobě zobrazují navigační šipky správně a ostatním ne, že používáš CMS se zobrazováním pouze symbolu následného bodů bez symbolu bodu předchozího. Pokud nám Kruch umožní do .xml souboru vložit k obrázkům atribut pro zobrazování v celé šíři, problém bude vyřešen a máme ještě 3 pozice volné.
|
|
| Back to top |
|
 |
Komik1000
|
Posted: Tue Jul 07, 2009 9:35 pm Post subject: |
|
|
S tím CMS je to pravda, testoval jsem to pouze s volbou current. Ještě vyzkouším s obouma šipkama.
edit: S volbou previous + current mi to taky funguje. Ale nebudu to zkoumat proč. Požívám CMS Gris2(240x320).
edit2: nefunguje, špatně jsem testoval
Přikládám Miloslava (ale můj favorit to nebude )
Soubory jsou pojmenovany dle nového schematu 11 a 12.
| Slovenské povely, opraveno na mp3 |
|
 Download |
Barbara.zip |
667.56 KB |
33 Time(s) |
|
 Download |
Miloslav.zip |
562.78 KB |
54 Time(s) |
_________________ Phone: SE T700, Gps: Nokia LD-3W, Soft: TrekBuddy, Locify, AmAze
Last edited by Komik1000 on Thu Aug 20, 2009 8:42 pm; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
helour
|
Posted: Thu Jul 09, 2009 11:32 am Post subject: Slovenské zvukové povely |
|
|
Prikladám slovenské zvukové povely podľa poslednej schémy. Vytvoril som ich sám v spolupráci s mojou ženou. Snažili sme sa, aby boli jasné a zreteľné. Na amatérske podmienky v ktorých som ich nahrával a spracúval sú vcelku použiteľné.
P.S. Môžete ich používať, upravovať a posielať ďalej podľa vlastnej potreby...
|
 Download |
Maria.zip |
708.87 KB |
65 Time(s) |
|
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 7:06 am Post subject: |
|
|
| lenek wrote: |
| Trochu jsem upravil CMS digiblue. CMS je v angličtině. |
1. Lenku a plánuješ i tenhle digiblue 14 i v češtině? Já vím, že to není nevyhnutné, ale nevím, ale nějak je mi to bližší v rodném jazyce.
2. A ještě jedna prosba, zda by nešlo ty jednotlivé panely trochu uspořádat v jiném pořadí => nevím jak ostatní (?), ale já používám nejčastěji panely AUTO a VŠE. A vždy když chci mezi nimi přepnout, tak musím preskočit panel SAT, což hlavně v autě není moc vhodné.
=> zda by se nedalo zamyslet nad tím, aby ty panely co se nejvíc využívají, byly u sebe.
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 9:40 am Post subject: |
|
|
| Michal.K wrote: |
| Trochu jsem upravil CMS digiblue. CMS je v angličtině. |
1. Lenku a plánuješ i tenhle digiblue 14 i v češtině? Já vím, že to není nevyhnutné, ale nevím, ale nějak je mi to bližší v rodném jazyce.
2. A ještě jedna prosba, zda by nešlo ty jednotlivé panely trochu uspořádat v jiném pořadí => nevím jak ostatní (?), ale já používám nejčastěji panely AUTO a VŠE. A vždy když chci mezi nimi přepnout, tak musím preskočit panel SAT, což hlavně v autě není moc vhodné.
=> zda by se nedalo zamyslet nad tím, aby ty panely co se nejvíc využívají, byly u sebe. |
Pokud budu mít čas, tak bude i v češtině. Spiše ale až po dovolené - tj. v září.
Přeházet panely samozřejmě lze, ale obávám se, že každému může vyhovovat něco jiného. Pokud tedy tohle CMS používá více lidí, prosím o názory více uživatelů, jak jednotlivé panely seřadit. Předem děkuji.
|
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 9:51 am Post subject: |
|
|
[quote="lenek"][quote="Michal.K"]
Přeházet panely samozřejmě lze, ale obávám se, že každému může vyhovovat něco jiného. Pokud tedy tohle CMS používá více lidí, prosím o názory více uživatelů, jak jednotlivé panely seřadit. Předem děkuji. |
Jasný, taky tak jsem to tak myslel, proto jsem to i tak psal "nevím jak ostatní (?)".
=> že bych docela přivítal názory jiných a diskuzi o tom a na základě toho bych něco upravoval.
Můj názor by byl, že by bylo fajn mít AUTO a VŠE u sebe (přeci jen v autě má člověk nejméně času klikat).
Takže jen prohodit AUTO s pozicí SAT (žádný extra změny).
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|