Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mobile Atlas Creator
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
B3!CrAZy



Joined: 02 Dec 2014
Posts: 4

PostPosted: Tue Dec 02, 2014 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

No mám aktuálně 41 890 tiles a stejně se to zaseklo a nepokračuje při tvorbě. Nějaký nápad? Smile
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 10:48 am    Post subject: Reply with quote

B3!CrAZy wrote:
No mám aktuálně 41 890 tiles a stejně se to zaseklo a nepokračuje při tvorbě. Nějaký nápad? Smile


Hoj. Tak to nebude zadny limit, ale pravdepodobne problemy s downloadem (napr. timeouty po zablokovani poskytovatelem map) nebo se zasekl sam MOBAC (je v nem plno chyb kolem zamykani, zejmena u multilayer map s vetsim poctem vrstev).

Seka se pokazde na stejnem miste? Nekde uprostred stahovani? Uplne nebo jen pomalu nabiha pocet erroru? Da se normalne divat na jizni casti stahovaneho zoomu mapy (zbytek uz muze byt davno v cache) nebo se hryze az vytvareni mapy?
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 10:53 am    Post subject: Re: Outdooractive Topokarten Reply with quote

fps wrote:
není někde mapový podklad do Mobile Atlas Creator mapy Outdooractive, ale Topokarten?


Ano, je, nicmene topokarten jsou poskladane z rady ruznych podkladu na ruznych url -- zalezelo by na oblasti a zoomu.
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 11:03 am    Post subject: Re: Průhlednost vrstev WMS Reply with quote

Balu wrote:
nechá se natvrdo nastavit průhlednost map z WMS zdrojů, nebo to konkrétní mapa musí podporovat?

Chtěl bych si například vytvořit mapový zdroj z orto mapy doplněné informacemi (např. vrstevnice) ze Zagabed.
Obě vstupní mapy jsou k dispozici jako WMS.


Vrstvu potrebujes stahovat jako png a v url uvest TRANSPARENT=TRUE... a samorejme stahovat jen prirozene pruhledne vrstvy jako treba ty vrstevnice, zadny podklad.
Back to top
View user's profile Send private message
B3!CrAZy



Joined: 02 Dec 2014
Posts: 4

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 11:16 am    Post subject: Reply with quote

yoda wrote:
B3!CrAZy wrote:
No mám aktuálně 41 890 tiles a stejně se to zaseklo a nepokračuje při tvorbě. Nějaký nápad? Smile


Hoj. Tak to nebude zadny limit, ale pravdepodobne problemy s downloadem (napr. timeouty po zablokovani poskytovatelem map) nebo se zasekl sam MOBAC (je v nem plno chyb kolem zamykani, zejmena u multilayer map s vetsim poctem vrstev).

Seka se pokazde na stejnem miste? Nekde uprostred stahovani? Uplne nebo jen pomalu nabiha pocet erroru? Da se normalne divat na jizni casti stahovaneho zoomu mapy (zbytek uz muze byt davno v cache) nebo se hryze az vytvareni mapy?


Používám tvou poslední verzi a kouše se to vždycky během vytváření mapy. Pokaždé v jiném místě. žádný error, nic. Pouze se přestanou načítat tiles a čas furt běží. Ale nic se neděje. Teď se mi to třeba zastavilo na 41 of 70 processing a v collecting 1146 of 3149
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 11:25 am    Post subject: Reply with quote

(pokracovani pres pm)

Last edited by yoda on Wed Dec 17, 2014 10:38 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
B3!CrAZy



Joined: 02 Dec 2014
Posts: 4

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 11:33 am    Post subject: Reply with quote

CZ Cyklo/hiking+relief
Back to top
View user's profile Send private message
Balu



Joined: 10 Apr 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Dec 16, 2014 7:32 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj,

fungují vám WMS zdroje z geoportálu (http://geoportal.cuzk.cz/WMS...)?

Minulý týden proběhla na jejich stránkách nějaká úprava a od té doby (respektive od tohoto pondělí) se mi místo map načítá jen bílá plocha s vodotiskem ČÚZK.
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Tue Dec 16, 2014 7:53 am    Post subject: Reply with quote

Balu wrote:
fungují vám WMS zdroje z geoportálu (http://geoportal.cuzk.cz/WMS...)?


Vsechno co jsem zkousel mi funguje, vcetne ZABEGEDu... vim jen o problemech na geoportal.gov.cz s ortofotomapou z 50. let.
Back to top
View user's profile Send private message
ppavel4



Joined: 22 Feb 2011
Posts: 32

PostPosted: Wed Dec 17, 2014 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

Nejdou mi načíst mapové podklady. Když si stahnu mapové zdroje co jsou na stránkách MOBAC, tak fungují jen mapy 4UMaps a když stahnu mapové zdrojen uvedené v tomto foru, tak nejdou ani ty. Jde mi hlavně o OpenStreetMap. Můžete mě někdo poradit?
Děkuji
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Wed Dec 17, 2014 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

ppavel4 wrote:
Nejdou mi načíst mapové podklady. Když si stahnu mapové zdroje co jsou na stránkách MOBAC, tak fungují jen mapy 4UMaps a když stahnu mapové zdrojen uvedené v tomto foru, tak nejdou ani ty. Jde mi hlavně o OpenStreetMap. Můžete mě někdo poradit?


Zvlastni. Ruzne openstreetmaps servery obcas blokuji stahovani z MOBACu (podle user agenta v http requestech), ale to bych cekal spis jen u jednotlivych zdroju, ne prakticky u vsech... a neprojevovalo by se jen u tebe. Nedoslo ti treba misto na disku? Prip. nemas nake zajimave errory na konci logu (debug/general log level/debug + F5 + debug/show log file)?

Nebo nenactenim mapovych podkladu myslis to, ze se po startu MOBACu ani nezobrazi v seznamu map? Na to staci jeden divny zdroj v mapsources/*, ktere se jinak v nejakem poradi postupne nacitaji, a kvuli chybe uz se na ostatni nedostane.


Last edited by yoda on Wed Dec 17, 2014 7:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ppavel4



Joined: 22 Feb 2011
Posts: 32

PostPosted: Wed Dec 17, 2014 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Na tomto foru jsem našel mapové zdroje ecmaps.de-kompass.xml; OSM Mtb.xml, několik OutdoorActive a google a ty všechny mi fungují (u google nefunhují satelitní), ale mapové zdroje co jsou u MOBACu standatrně nefungují.
Back to top
View user's profile Send private message
yoda



Joined: 22 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Wed Dec 17, 2014 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

ppavel4 wrote:
Na tomto foru jsem našel mapové zdroje ecmaps.de-kompass.xml; OSM Mtb.xml, několik OutdoorActive a google a ty všechny mi fungují (u google nefunhují satelitní), ale mapové zdroje co jsou u MOBACu standatrně nefungují.


No v ciste instalaci MOBAC 1.9.16 mi pro oblast CR funguje treba:
Freemap Slovakia *, OpenStreetMap MapQuest, OpenStreetMap Public Transport

a nefunguje:
4UMaps.eu (nejspis se snazi MOBAC blokovat nebo jsou pretizeni, s jinym user agentem mi funguje, ale ne vzdy), OpenStreetMap Mapnik (s jinym user agentem funguje), OpenStreetMap CloudMade (vypada na zastaraly zdroj), OSMapa Topo (zastaraly zdroj), OSMapa Topo with contours (s jinym user agentem funguje), OpenStreetMap Hikebikemap.de (sluzba se presunula na jine url).

Blokovani MOBACu se zvlast u hodne rozsirenych mapovych zdroju neda divit... i 1 clovek dokaze server dost zatizit, natoz pak nekolik lidi stahujicich najednou vetsi oblasti map.

Z openstreetmap doporujucu treba jeste map1.eu, nekde bys tu urcite zdroj nasel. U satelitnich map od Googlu se casto meni url, asi mas stare.
Back to top
View user's profile Send private message
Balu



Joined: 10 Apr 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Dec 23, 2014 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Balu wrote:
Ahoj,

fungují vám WMS zdroje z geoportálu (http://geoportal.cuzk.cz/WMS...)?

Minulý týden proběhla na jejich stránkách nějaká úprava a od té doby (respektive od tohoto pondělí) se mi místo map načítá jen bílá plocha s vodotiskem ČÚZK.


Druhý den už WMS zdroje zase jely. Jak už jsem psal výš, přisuzuji to změnám které na portálu proběhly.
Back to top
View user's profile Send private message
slezacekm



Joined: 20 May 2014
Posts: 3

PostPosted: Mon Jan 05, 2015 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

zdravím, pokouším se vytvořit mapy Norska. Stáhl jsem MOBAC 1.8 a v něm jsou Statkart Topo 2, což je super. Bohužel ale vždy při vytváření MOBAC napíše Out of memory a je po srandě. Není nějaká možnost dostat zdroje do MOBACU 1.9.6 nebo není zde někdo, kdo již mapy vytvořené má? děkuji velice
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35  Next
Page 33 of 35

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group