Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mobile Atlas Creator
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 34, 35, 36  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Tue Jul 13, 2010 5:40 am    Post subject: Reply with quote

Takže se to týká jen toho "ze zdroje Turaterkep"?
_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
LudaL



Joined: 24 Apr 2008
Posts: 9

PostPosted: Tue Jul 13, 2010 9:57 am    Post subject: Reply with quote

Michal.K wrote:
Takže se to týká jen toho "ze zdroje Turaterkep"?

No já jinak dělám jen z českých cyklomap (a tam jsem měl 256x256), takže nemám moc zkušeností s jinými mapovými zdroji. Ale stejně nějaké čtverce nestáhl, takže si udělám ještě pro jistotu nějakou mapu z googlu. U zdroje Turaterkep se mě ale líbí, že tam jsou i turistické trasy, jestli dobře rozumím těm značkám.
Back to top
View user's profile Send private message
restel



Joined: 07 Nov 2009
Posts: 32

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 4:35 pm    Post subject: Struktura adresářů atlasu Reply with quote

Jsem zoufalý. Ještě v květnu jsem vyrobil "atlas" se třema vrstvama a bez problému v TB všechny fungovaly (přepínaly).
Teď už 3 dny zkouším totéž a změnila se mi struktura adresářů po vytvoření atlasu: /Název atlasu/Název atlasu/Vrstvy/
a TB nepřepne vrstvu, protože tam má ten adresář navíc.

Nechápu, co jsem změnil od toho května. Podle mě nic. Ale ten atlas z května tam ten meziadresář neměl a fungovalo to.
Prosím o pomoc.
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Cvične som si vyskúšal stiahnuť v aplikácii MOBAC viacvrstvový atlas BA, v zoom Levels 7,8,9, ktorý má takúto štruktúru:

ATLAS_BA/
ATLAS_BA/cr.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 07/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 07/Ba_maps 07.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 07/Ba_maps 07.tmi
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 08/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 08/Ba_maps 08.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 08/Ba_maps 08.tmi
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 09/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 09/Ba_maps 09.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 09/Ba_maps 09.tmi

Po načítaní atlasu cez cr.tar, TB stlačením klávesy 9 prepína medzi jednotlivými vrstvami.To že Ti to vyfluslo s adresárom naviac by nemal byť problém. Napíš viac aký mapový podklad si v MOBAC sťahoval a ako sa TB správa. Či vôbec načíta ten atlas a čo spraví po stlačení klávesy 9. Napíš presne akú máš Ty štruktúru toho atlasu.

_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
Bucky Kid



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 110
Location: N 49°11'40" E 16°36'26"

PostPosted: Wed Aug 11, 2010 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

mám dotaz, nedá se v MAC navolit překryv při automatickém rozsekání velké mapy, a ještě dotaz na možnosti změny velikosti jednotlivých výřezů pomocí myši
Back to top
View user's profile Send private message
restel



Joined: 07 Nov 2009
Posts: 32

PostPosted: Sat Aug 21, 2010 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

Šumil wrote:
Cvične som si vyskúšal stiahnuť v aplikácii MOBAC viacvrstvový atlas BA, v zoom Levels 7,8,9, ktorý má takúto štruktúru:

ATLAS_BA/
ATLAS_BA/cr.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 07/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 07/Ba_maps 07.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 07/Ba_maps 07.tmi
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 08/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 08/Ba_maps 08.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 08/Ba_maps 08.tmi
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 09/
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 09/Ba_maps 09.tar
ATLAS_BA/Ba_maps/Ba_maps 09/Ba_maps 09.tmi

Po načítaní atlasu cez cr.tar, TB stlačením klávesy 9 prepína medzi jednotlivými vrstvami.To že Ti to vyfluslo s adresárom naviac by nemal byť problém. Napíš viac aký mapový podklad si v MOBAC sťahoval a ako sa TB správa. Či vôbec načíta ten atlas a čo spraví po stlačení klávesy 9. Napíš presne akú máš Ty štruktúru toho atlasu.

Šumil wrote:
Cvične som si vyskúšal stiahnuť v aplikácii MOBAC viacvrstvový atlas BA, v zoom Levels 7,8,9, ktorý má takúto štruktúru:

.....

Po načítaní atlasu cez cr.tar, TB stlačením klávesy 9 prepína medzi jednotlivými vrstvami.To že Ti to vyfluslo s adresárom naviac by nemal byť problém. Napíš viac aký mapový podklad si v MOBAC sťahoval a ako sa TB správa. Či vôbec načíta ten atlas a čo spraví po stlačení klávesy 9. Napíš presne akú máš Ty štruktúru toho atlasu.

Když on to právě problém je. TB 0.99 Symbian v N5800 mi při otevření atlasu se třemi zoomy nabídne, který chci otevřít jako první. A pak při stisku klávesy 7 nepřepíná vrstvy. Ale teď jsem se poučil a přepínám to devítkou jako mapy. A to funguje.
Tak jsem asi trouba.
Mapový podklad je Cykloserver. A kdy vlastně mám v atlasu vrstvy a kdy mapy?
Když označím oblast a vyberu několik zoom levels, tak jsem se domníval, že to jsou vrstvy. A dřív se to tak i tvářilo. Teď to bere TB jako několik map a mezi nimi přepínám devítkou. No proč ne, ale dřív se choval "korektně". Anebo dělám něco blbě já.
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Sat Aug 21, 2010 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

On to tu vlastne docela presne opísal Celda takže to zbytočne nebudem rozpitvávať. Tu je link http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3486&postdays=0&postorder=asc&start=15
_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
restel



Joined: 07 Nov 2009
Posts: 32

PostPosted: Sat Aug 21, 2010 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

No jo, kdybych já trochu víc hledal. Díky.
Jen mi vrtá hlavou, jak jsem to udělal loni v září - myslel jsem, že už taky MOBACem. No to je fuk. Hlavně, že jsem už doma.
Back to top
View user's profile Send private message
bambusatko



Joined: 06 Apr 2010
Posts: 46

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

ahoj všem...mám jeden problém s MOBAC...nejde mi vytvořit atlas ze zdroje google earth...ať dám jakékoli měřítko (zoom) mapy vždycky se mi stáhnou jen prázdné (černé) dlaždice... Sad ...z jiných zdrojů (např. klasické google maps, cykloatlas CZ/SK) vše funguje jak má...kde může být chyba? nemá náhodou google ty fotomapy nějak chráněný? máte podobnej problém?...díky za každou radu, nebo vaší zkušenost s tvořením atlasu z google earth...
Back to top
View user's profile Send private message
michal7



Joined: 24 Mar 2009
Posts: 121
Location: CZ

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Pokud se pamatuju, můžou tam být dva problémy. Černé dlaždice se mi objevovaly při stahování velkých oblastí, u malých to fungovalo. Taky se líp choval výstupní formát pro OziExplorer, kde pak lze udělat úpravy (jas, stupeň komprese...) a rozsekat standardními postupy na TB formát.
Back to top
View user's profile Send private message
bambusatko



Joined: 06 Apr 2010
Posts: 46

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

to michal7: díky za tipy...Wink...prosím nemohl bys mi v pár bodech naťuknout jak postupovat v MOBACu přes výstupní formát pro OziExplorer a jak z toho pak udělat tar atlas pro TB?...nikdy jsem to zatim nezkoušel, tak bys mi tvou radou ušetřil spoustu času...předem dík za odpověď...
Back to top
View user's profile Send private message
Celda



Joined: 03 Jun 2008
Posts: 320
Location: CZ

PostPosted: Thu Sep 16, 2010 8:11 am    Post subject: Reply with quote

Např. přes TBmapper:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=246

_________________
Čelda
Gigabyte GSmart G1355 (dual SIM, Android 2.3.4 Gingerbread)
Till 5/2012:
mobile: SAMSUNG SGH D880 Duos (dual SIM)
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset)
Back to top
View user's profile Send private message
bambusatko



Joined: 06 Apr 2010
Posts: 46

PostPosted: Thu Sep 16, 2010 9:42 am    Post subject: Reply with quote

díky všem za snahu...už jsem problém vyřešil...měl jsem MOBAC verzi 1.7...stáhnul jsem poslední nejaktuálnější 1.8 (beta 2) a zde už jde vytvořit atlas z google earth pro TB bez problému...ještě jednou díky...
Back to top
View user's profile Send private message
Busho



Joined: 28 Dec 2010
Posts: 11

PostPosted: Mon Jan 03, 2011 8:04 pm    Post subject: rada Reply with quote

Pekny novy rok vsetkym......
Prosim o radu. Mozem - ci presnejsie asi nemozem - v MOBAC-u ( v.1.8 beta1 s mapou cykloatlas s reliefom CZ SK) vytvorit atlas Sk so zoomom 15 ? Hned v zaciatku mi oznamuje error. Mam to pripravene do jednej vrstvy s rozdelenim na 13 ploch s asi 32000 dlazdicami.
Pripadne ako je potrebne plochu spravne rozlozit?
Dik.
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Tue Jan 04, 2011 8:54 am    Post subject: Reply with quote

Akú chybu Ti to vyhadzuje?To ťaháš cash celého územia SR?Čo máš nastavené v MOBAC Settings/Map size?Skús tam nastaviť hodnotu maximum size (width&height) na 1048575.Skús si cvične menší výrez či Ti bude vyhadzovať obdobnú chybu.
_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 34, 35, 36  Next
Page 4 of 36

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group