|
|
TrekBuddy www.trekbuddy.net Outdoor companion.
|
- bluetooth / serial / internal GPS, simulator
- offline raster maps (common grids and projections)
- smart GPX / raw NMEA logs
- waypoints and simple navigation
- ... and more
|
- MIDP and Symbian phones
- Blackberry
- Android
- Windows Mobile 5.x/6.x
- Windows Phone coming
|
|
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.
Project tracker.
|
|
|
|
|
|
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
guest
|
|
| Back to top |
|
 |
goshewan
|
Posted: Thu Jul 12, 2012 1:41 pm Post subject: |
|
|
Bohuzel toto neni tak jednoduche. Seznam.cz pouziva (zamerne?) trochu jinou projekci, ktera neni standardni, a ja sam nemam znalosti/vzdelani potrebne k tomu, abych to dokazal prevest. Nedokazu rict, zda to je vubec mozne, ale zatim jsem tomu cas nevenoval - s novymi mapami bych se na to mozna i zkusil podivat, vypadaji celkem pekne.
Pokud se v diskuzi najde nekdo zkusenejsi, prosim o doplneni.
|
|
| Back to top |
|
 |
cuf
|
Posted: Thu Jul 12, 2012 3:37 pm Post subject: |
|
|
| do zmeny to slo v mapgrabberu, nevite jak to ted upravit, aby to v nem stale fungovalo?
|
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Sun Jul 15, 2012 8:02 pm Post subject: OpenStreetMap zdroje |
|
|
| Zda sa ze sa MOBAC dostal na blacklist a OpenStreetMap zdroje su zablokovane :(
|
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
|
| Back to top |
|
 |
goshewan
|
Posted: Tue Jul 24, 2012 3:27 pm Post subject: |
|
|
Bohuzel zasadni problem neni ani tak implementace dane projekce do MOBACu (to mam hotovo), ale fakt, ze dana projekce neni nasledne podporovana jinymi aplikacemi, kde byste nasledne stahnute mapy chteli pouzivat.
Jinymi slovy - v MOBACu mi funguje spravne konverze X/Y souradnic pixelu a X/Y souradnic jednotlivych dlazdic do longitude/latidude a zpet v ramci www.mapy.cz, avsak jakmile vytvorite atlas, bude obsahovat jen informace ve tvaru [X, Y, ZOOM, dlazdice].
Pokud si tohle nasledne pokusite zobrazit v nejake app na offline mapy, tak v te app to bude vypadat tak, ze vezme vasi longitude a latitude a prevede ji na X, Y pro dany ZOOM a ukaze vam ulozenou dlazdici. Jenze tenhle prevod je jiny, nez v projekci, ve ktere byly dlazdice ulozeny => dojde k velkemu posunu.
Opet plati, ze tohle je moje chapani problemu (ktere mi ovsem potvrdil i tvurce MOBACu), takze jsem to mozna nepopsal uplne presne, coz ovsem nic nemeni na tom, ze mapy z www.mapy.cz jsou vlastne nepouzitelne pro offline - ledaze byste si pak vytvoreny atlas nejak zkalibrovali, coz nejspis jde, ale je to opruz.
Pokud tu jsou zajemci o extra verzi MOBACu s moznosti stahovani z www.mapy.cz tak dejte vedet, ale plati vyse uvedene - je nutne si vytvoreny atlas nejak zkalibrovat a i tak si nejsem jisty, ze to bude fungovat kvuli ruznym zoom levelum...
|
|
| Back to top |
|
 |
michal7
|
Posted: Tue Jul 24, 2012 8:34 pm Post subject: |
|
|
Na mapy.cz dlouho fungovala aplikace Mapgrabber (viz sousední vlákno), bylo tam nějaké omezení při přechodu mnoha poledníků. V TB fungují mapy bezchybně, jen postupně zastarávají. Nějaký fígl pro offline mapy tedy existuje, ale nemusí být kompatibilní s Mobac.
To podstatné je podle mne rozdíl v projekci: Google Maps či Cykloatlas.cz zahrnutý v Mobac používají projekci Mercator, zatímco mapy.cz používají projekci Transverse Mercator. Nebohé mapy.1188.cz používaly UTM. Jsou zřejmě dvě cesty k řešení správné kalibrace: Přidat projekci Transverse Mercator do Mobac, nebo pokud je k dispozici přepočet mezi projekcemi, pokusit se najít cestu k opravě kalibračního souboru či dat pro jeho vytvoření. Je možné, že bez autora Mobac to jednoduše schůdné nebude.
I ruční kalibrace je zvládnutelná, zájem o nějakou formu by v MOBAC určitě byl. Myslím, že autor MOBAC před časem říkal, že problém jsou zoom levels, které nejdou po dvojnásobcích, ale občas nepravidelně.
|
|
| Back to top |
|
 |
kanak
|
Posted: Wed Jul 25, 2012 7:13 am Post subject: |
|
|
Ahoj všem,
poradíte mi co by mohlo vyřešit neustálé chyby při stahování map? Chci si stáhnout Freemap Slovakia Cycle Map. V zoomu větším než 11 nestáhnu ani jednu dlaždici a v zoomu 11 tak maximálně 5. Je to špatným připojením?
|
|
| Back to top |
|
 |
goshewan
|
Posted: Wed Jul 25, 2012 8:55 am Post subject: |
|
|
| michal7 wrote: |
Na mapy.cz dlouho fungovala aplikace Mapgrabber (viz sousední vlákno), bylo tam nějaké omezení při přechodu mnoha poledníků. V TB fungují mapy bezchybně, jen postupně zastarávají. Nějaký fígl pro offline mapy tedy existuje, ale nemusí být kompatibilní s Mobac.
To podstatné je podle mne rozdíl v projekci: Google Maps či Cykloatlas.cz zahrnutý v Mobac používají projekci Mercator, zatímco mapy.cz používají projekci Transverse Mercator. Nebohé mapy.1188.cz používaly UTM. Jsou zřejmě dvě cesty k řešení správné kalibrace: Přidat projekci Transverse Mercator do Mobac, nebo pokud je k dispozici přepočet mezi projekcemi, pokusit se najít cestu k opravě kalibračního souboru či dat pro jeho vytvoření. Je možné, že bez autora Mobac to jednoduše schůdné nebude.
I ruční kalibrace je zvládnutelná, zájem o nějakou formu by v MOBAC určitě byl. Myslím, že autor MOBAC před časem říkal, že problém jsou zoom levels, které nejdou po dvojnásobcích, ale občas nepravidelně. |
Projekci pro mapy.cz mam v MOBACu hotovou. Problem ale je, ze vysledny atlas je opet v teto projekci a tak nebude v offline app fungovat, dokud ta app nebude danou projekci podporovat (ja pouzivam na . Galileo a ten ji neumi). Resenim je prave bud prepocet primo v MOBACu a nebo pouziti jineho toolu (napr. MapTiler - coz ted zkousim).
Autor MOBACu mi vcera psal, ze udelat prepocet projekci je dost nejednoduchy ukol a ze ho rozhodne do MOBACu sam pridavat nebude. Ja nemam potrebne znalosti, ale pokud nebude fungovat pristup pres MapTiler, tak se na to zkusim podivat. Vyzaduje to ale celkem slozitou matematiku (dle slov autora MOBACu) a tak je dost dobre mozne, ze se mi to proste nepovede (:
|
|
| Back to top |
|
 |
VasaX
|
Posted: Wed Jul 25, 2012 11:58 am Post subject: |
|
|
| Když ti nefunguje na Galileo, nebude taky fungovat pro Trekbuddy? Nebo ten by to mohl zvládnout?
|
|
| Back to top |
|
 |
goshewan
|
Posted: Wed Jul 25, 2012 12:34 pm Post subject: |
|
|
| Priznam se, ze Trekbuddy nepouzivam a ani jeho format neznam. Pokud se v danem formatu muze specifikovat projekce a TB danou projekci umi, tak by to nemel byt problem. Zacina mi ale pomalu fungovat re-projekce, takze to nakonec asi nebude ani potreba.
|
|
| Back to top |
|
 |
VasaX
|
Posted: Wed Jul 25, 2012 6:49 pm Post subject: |
|
|
A nějaký návod, soubor nebo tak, co by mi pomohlo k fungování mapy.cz v MOBACu?
Děkuji!
|
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Sat Jul 28, 2012 4:23 pm Post subject: |
|
|
| To goshewan: Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak se daří ohledně mapy.cz?
|
|
| Back to top |
|
 |
goshewan
|
Posted: Wed Aug 01, 2012 7:24 am Post subject: |
|
|
Dari i nedari. Jak jsem psal, funguje mi plugin, ktery spravne stahne dlazdice (tzn. navazuji na sebe, zoom neposouva pozici), ale je to cele v te jine projekci, takze po ulozeni to je cele posunute. Je pak nutne to cele rucne zkalibrovat.
Druhy pristup, kdy delam re-projekci primo v MOBACu, mi ale nefunguje a nevim uplne proc (nemam v tomhle oboru vzdelani, takze vetsinou spis tipuju). Mam podezreni na nejakou chybu pri praci se zoom levelem, ale zatim jsem nemel moc cas to zkoumat dal.
V zasade delam to, ze necham MOBAC pracovat s jeho normalni projekci (aka Google projekce, tedy Mercator) a az kdyz pozaduje nejakou dlazdici se souradnicemi [X, Y, Z], tak to preprojektuju pomoci mapy.cz projekce na spravnou dlazdici - coz ovsem funguje nejak divne, protoze to nektere dlazdice vynechava.
Znovu rikam, pokud tu je nekdo kdo by umel konkretne poradit tak budu jen rad (:
btw Az nedavno mi doslo, ze SmartMaps jsou Mapy.cz, takze pokud chcete offline mapy z mapy.cz, doporucuji si je koupit a budete mit klid. Bohuzel pro iOS jeste nejsou, ale dle jejich stranek je pripravuji.
|
|
| Back to top |
|
 |
Šumil
|
Posted: Fri Aug 03, 2012 5:45 am Post subject: |
|
|
Allib na stránke MOBAC zverejnil nový mapový zdroj IGN Geoportail (Francúzko). Kto má záujem, rozbaliť a nakopírovať do mapsouces v MOBAC.
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
France.zip |
| Filesize: |
467 Bytes |
| Downloaded: |
62 Time(s) |
_________________ Nokia 6300, LD-3W, 1.2.2 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|