Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mobile Atlas Creator
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 34, 35, 36  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Skúšal som to, aj tú oblasť s ktorou máš problém, ale mne MOBAC verzia 1.8 alpha 3 zobrazuje diaľnice ale aj uličnú sieť korektne.Tak neviem, kde môže byť problém.
Back to top
View user's profile Send private message
ico



Joined: 11 Sep 2008
Posts: 6

PostPosted: Wed Mar 31, 2010 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Uz to ide v poriadku, napisal som autorovi, ci tam neprida server, na ktorom tie mapy su, a uz ich pridal.
Back to top
View user's profile Send private message
libor_mos



Joined: 23 Apr 2010
Posts: 3

PostPosted: Fri Apr 23, 2010 7:10 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj, jsem tu nový, vše jsem si přečetl, vyzkoušel program, ale něco mi není jasné.

Jedná se mi o výstup v KMZ (Garmin Custom Maps).

Pokud si zvolím Google hybridní mapy, zvolím si celou Prahu a zaškrtnu zoom level 20, tak se mi stáhne celá Praha v maximálním zoomu. To je v pořádku.

Když si ale zvolím Cykloatlas (CZ,SK), zvolím si celou Prahu a zaškrtnu zoom level 15, tak se mi sice stáhne celá Praha, ale s minimálním zoom levelem.

Dělám někde chybu, nebo je to chyba v programu?

Tak, abych měl ten cykloatlas v max. zoomu, tak musím mít mapu v programu přiblíženou na maximum a volit si jednotlivé čtverce, které jsou vidět v tu chvíli na obrazovce a takhle vždycky vytvořit mapu. Všechny pak zobrazit v Google Earth a tam to uložit jako celek. Což je šíleně zdlouhavé a určitě se to takhle dělat nemá.

Díky za radu.

EDIT: Tak ne, i když zvolím větší plochu na mapě Google, tak to nemám v Garmin Oregonu v max zoomu. Chjo. Přeci se to nemusí volit jen ze čtverců viditelných při max. zoomu na obrazovce?
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Sat Apr 24, 2010 6:18 am    Post subject: Reply with quote

Skúšal som výstup Cykloatlas (CZ,SK) pre OziExplorer a tam takýto problém ktorý popisuješ nevznikol. Na GPSfóre písali, že nastavenie Recreate/adjust map tiles v aplikácii MOBAC sa pre Garmin KMZ neuplatňuje, takže to odznač a skús vytvoriť atlas bez tohto nastavenia. Skús sa ešte pozrieť sem http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2530.30.html .
Back to top
View user's profile Send private message
m4rkus



Joined: 17 Sep 2009
Posts: 4

PostPosted: Mon Apr 26, 2010 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Umí atlas creator už i mapy.cz?
Back to top
View user's profile Send private message
Swejzi



Joined: 01 Nov 2009
Posts: 96

PostPosted: Mon Apr 26, 2010 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Zatím ne. Sad
_________________
SE C702
Back to top
View user's profile Send private message
toma.baza



Joined: 30 May 2008
Posts: 26

PostPosted: Tue Apr 27, 2010 11:17 am    Post subject: Reply with quote

Mobrobova záporná odpověď na žádost o přidání do programu:
But as the most maps posted here the last time the zoom levels are incompatible with TAC - sorry.
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=21142&highlight=mapy#21142
Back to top
View user's profile Send private message
libor_mos



Joined: 23 Apr 2010
Posts: 3

PostPosted: Wed Apr 28, 2010 8:45 am    Post subject: Reply with quote

Šumil wrote:
Skúšal som výstup Cykloatlas (CZ,SK) pre OziExplorer a tam takýto problém ktorý popisuješ nevznikol. Na GPSfóre písali, že nastavenie Recreate/adjust map tiles v aplikácii MOBAC sa pre Garmin KMZ neuplatňuje, takže to odznač a skús vytvoriť atlas bez tohto nastavenia. Skús sa ešte pozrieť sem http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2530.30.html .

Díky za snahu pomoct.

Recreate/adjust map tiles jsem nikdy nezaškrtával.

Nyní jsem si stáhnul poslední verzi 1.8 alpha 8b (1132), ale je to pořád stejné.

Jestli Tě můžu poprosit, tak zkus následující:

Map source: Cykloatlas (CZ, SK)
Zoom levels: 15
Atlas Settings: Garmin Custom Map (KMZ)
Tile Store Coverage - co to znamená? neměnil jsem

a teď zvol celou Prahu od leveho horního kraje a protáhni to na jihu až po Hradištko nebo Štěchovice.

Nemusíš mít ani Garmina, stačí to otevřít v Google Earth a uvidíš, že rozlišení je minimální .

Myslel jsem, že s tímto nastavením budu mít mapu celé Prahy a na jihu až po Štěchovice v nejvyšším zoomu (vím, že s narůstající velikostí může začít být mapa méně přesná, ale chci to vyzkoušet).
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Wed Apr 28, 2010 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Skús v aplikácii MOBAC otvoriť Settings/Map size a nastav to na číslo menšie ako 1024 (ja som dal 800) Mapu Ti rozreže na menšie rezy.Tie Ti potom načíta do jednoho celku v požadovanom zoome15. Podľa všetkého ide o kompresiu väčších máp v GoogleEarth a teda ten výrez stlačí do formátu ktorý Ti potom neumožňuje zobraziť zoom15.Pohraj sa s tým a napíš ako si dopadol.
Back to top
View user's profile Send private message
libor_mos



Joined: 23 Apr 2010
Posts: 3

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 7:59 am    Post subject: Reply with quote

Moc děkuju Šumile. Vyřešil jsi můj problém. V Google Earth a hlavně i v Garminu Oregon už je to tak, jak jsem si představoval. Jen se teď při jen trochu větším zvoleném území dostávám do konfliktu s max. map count (Layer exceeds the maximum map count of 100), což je ale stejně limit pro Garmin Oregon.

Jen budu ještě muset vyřešit, při jak velkém map size se začíná redukovat kvalita...
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Thu May 20, 2010 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

Teď jsem si dělal Atlas celé republiky a když nahodím v Google Maps vrstvu 13 a dám ji přidat, tak mi nahodí vrdtvu 13 a vrstvu 13 (1).

Nevíte proč to blbne?

_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
Celda



Joined: 03 Jun 2008
Posts: 320
Location: CZ

PostPosted: Fri May 21, 2010 6:21 am    Post subject: Reply with quote

Řekl bych že to "neblbne", ale je to standardní chování. Zřejmě v tomto zoomu už by jedna mapa překročila maximální velikost, tak ti to rozdělil na dvě.

//MrKev: bezprostředně předchozí příspěvek nemusíš citovat...

_________________
Čelda
Gigabyte GSmart G1355 (dual SIM, Android 2.3.4 Gingerbread)
Till 5/2012:
mobile: SAMSUNG SGH D880 Duos (dual SIM)
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset)
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Fri May 21, 2010 1:26 pm    Post subject: Re: TrekBuddy (Mobile) Atlas Creator Reply with quote

Doplnenie návodu Michala.K

Layers settings:
Možnosť nastavenia výšky alebo šírky dlaždíc a farebnej hĺbky mapových podkladov. Optimalizácia nastavenia v prípade problémov s načítaním rezov máp v súvislosti s pamäťou fonu, napríklad pri použití aplikácie TrekBuddy. Príliš malé rezy spôsobujú pri ich načítaní =>väčšiu spotrebu pamäti=>chybová hláška v aplikácii TB. Obdobne to platí aj o farebnej hĺbke mapových dlaždíc.Čím väčšia farebná hĺbka (pr. viac ako 8bitov (256 farieb)=>väčšia spotreba pamäti=>chybová hláška v aplikácii TB.

_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
LudaL



Joined: 24 Apr 2008
Posts: 9

PostPosted: Mon Jul 12, 2010 7:48 pm    Post subject: Re: TrekBuddy (Mobile) Atlas Creator Reply with quote

Ahoj, zkoušel jste někdo udělat mapu Maďarska? Dělám si mapu Balatonu ze zdroje Turaterkep ale zaprvé mě hlásí, že nestáhl nějaké čtverce, a na mobilu mám pak ty čtverce pomotané. Dělá to někomu taky?
Back to top
View user's profile Send private message
LudaL



Joined: 24 Apr 2008
Posts: 9

PostPosted: Mon Jul 12, 2010 8:34 pm    Post subject: Re: TrekBuddy (Mobile) Atlas Creator Reply with quote

Tak si sám odpovím, je nutné nastavit čtverce na 512x512, je to napsané někde ve změnách, když se tento zdroj přidával...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 34, 35, 36  Next
Page 3 of 36

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group