Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
co je co
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Fri May 11, 2007 9:52 am    Post subject: co je co Reply with quote

ahoj mohl byjste mi někdo vysvetlit pdorobně co která funkce v aplikaci a skratka znamena a co děla, par věci vim ale ne všechno diky.
Back to top
View user's profile Send private message
Pepa



Joined: 10 Dec 2006
Posts: 40

PostPosted: Fri May 11, 2007 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

Kruch rozšířil návod, tak studuj. Taky se do toho nořím...

Code:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=9
Back to top
View user's profile Send private message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Sun May 13, 2007 11:49 am    Post subject: Reply with quote

diky tohle jsem si potreboval přečist Smile
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Sun May 13, 2007 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

@green co presne potrebujes vedet o waypointech?

- kdyz do wpts nahrajes .gpx (s waypointama) nebo .loc (napr. geocaching.com), automaticky se ti objevi jako "waypoint store" (klavesa 1, potom prvni volba v menu) - rikejme tomu seznam
- dalsi moznost je zadat waypoint rucne ("Enter Custom") - tim se vytvori seznam co se jmenuje "<custom>"

- mas moznost listovat seznam a nechat si ukazat detaily; no a kdyz si v detailech, muzes dat volbu "NavigateTo". Pokud se waypoint trefi na mapu, ukaze se ti. A potom klavesou 5/FIRE muzes prepinat mezi navigaci a trackovanim (pokud bezi GPS)

Tolik quickstart, kdyztak se prej dal Wink
Back to top
View user's profile Send private message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Sun May 13, 2007 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

to jsem tedy pochopil ale jak uložim svoji polohu , to zatim nejde?
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Sun May 13, 2007 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

Aktualni polohu(y) ulozis jako waypoint volbou "Record Current". Potom se ti v adresari "wpts" objevi soubor gpx s aktualnim (GMT) datem.
Back to top
View user's profile Send private message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Sun May 13, 2007 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

jj to delam ale hodi mi to chybu...

FAILED TO CREATE GPX FILE

file:///fs/tk/tracks-gpx/wpts/null2007-05-13-16-15-05.gpx java.io.IOXxception

co to znamena všechny složky tammám a tracklog jede
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5664

PostPosted: Sun May 13, 2007 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm takze pro tracklog se vytvori file:///fs/tk/tracks-gpx/tracks-gpx/null2007-05-13-16-15-05.gpx? A vytvareni souboru pro waypoint (s hodne podobna cestou) hodi chybu... divny.
Back to top
View user's profile Send private message
green



Joined: 02 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Sun May 13, 2007 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

jj ten tracklog mi jde ale ty waypointy ne, ty složky všechny tam mjsou, fakt neivm kde by mohla byt chyba. ale asi u me ale neivm kde, kdo má sxg75 a jdou mu waypointy? napište jak to máte Vy.....diky
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4989

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 9:24 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
@green co presne potrebujes vedet o waypointech?

- kdyz do wpts nahrajes .gpx (s waypointama) nebo .loc (napr. geocaching.com), automaticky se ti objevi jako "waypoint store" (klavesa 1, potom prvni volba v menu) - rikejme tomu seznam
- dalsi moznost je zadat waypoint rucne ("Enter Custom") - tim se vytvori seznam co se jmenuje "<custom>"

- mas moznost listovat seznam a nechat si ukazat detaily; no a kdyz si v detailech, muzes dat volbu "NavigateTo". Pokud se waypoint trefi na mapu, ukaze se ti. A potom klavesou 5/FIRE muzes prepinat mezi navigaci a trackovanim (pokud bezi GPS)

Tolik quickstart, kdyztak se prej dal Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 4989

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 9:26 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
@green co presne potrebujes vedet o waypointech?

- kdyz do wpts nahrajes .gpx (s waypointama) nebo .loc (napr. geocaching.com), automaticky se ti objevi jako "waypoint store" (klavesa 1, potom prvni volba v menu) - rikejme tomu seznam
- dalsi moznost je zadat waypoint rucne ("Enter Custom") - tim se vytvori seznam co se jmenuje "<custom>"

- mas moznost listovat seznam a nechat si ukazat detaily; no a kdyz si v detailech, muzes dat volbu "NavigateTo". Pokud se waypoint trefi na mapu, ukaze se ti. A potom klavesou 5/FIRE muzes prepinat mezi navigaci a trackovanim (pokud bezi GPS)

Tolik quickstart, kdyztak se prej dal Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Kruchu, 2 věci:
1) Nezapomněl jsi na získávání orientačních bodů z úložiště JSR-179? Připomínám, že např. všechny chytrý nokie na S60 3rd (1st a 2nd bohužel asi ne) mají vnitřní aplikaci "poloha", která převádí data získaná z BT GPS na JSR-179 a zároveň spravuje úložiště orientačních bodů , WPT a POI pro ostatní GPS aplikace od nokie (Mapy alias Smart2Go, navigátor, SportTracker...)
Kdysi ses zmiňoval, že by nemělo bejt těžký tyhle data přinejmenším získat... Tak se připomínám Wink

2) Ve věci Routový Navigace a zobrazení více WPT naráz:
Možná by bylo dobře
- buď rozlišit body v GPX souboru na WPT a POI
- nebo spíš umožnit otevření a zobrazení bodů z 2 GPX fajlů naráz, z toho jeden GPX by se chápal jako WPT a druhý jako POI.
Motivace: Když si připravím trasu výletu a zároveň si budu chtít zobrazit třeba geokeše v okolí (nebo restaurace, pumpy, letiště, milenky... Wink cokoliv), tak bude třeba rozlišit co je WPT a co je POI, protože POI se sice zobrazí, ale automaticky navigovat se po nich nebude.
Samozřejmě to nemusí být hned v první verzi s podporou RN Smile
Jen se o tom zmiňuju, páč se nepochybně v budoucnu najde někdo, kdo po hrátkách s Route Navigací bude mít podobnej nápad. Tak aby sis to třeba mohl někde v kódu už připravit...

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mata.lan



Joined: 07 Jun 2007
Posts: 19

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 3:40 pm    Post subject: Chyba p&#345;i nahrávání CMS Reply with quote

Já mám problém na Nokii 6233, nahrál sem si do adresáře ui-profiles CMS profil, ale bohužel mi ho nezobrazí. Píše mi to:
No CMS profile loaded
java.io.IOException: file doesnt exist.... a dál mi nesahá obrazovka - chybu mi nezobrazuje klasicky mobil, ale objeví se jako text přímo v TB.

Mám něco špatně? adresu dat mám nastavenou na file:///E:/Navigace/TreckBuddy/data/
pod touto složkou mám další s názvem ui-profiles, soubor se jmenuje cms.simple.xml a nahrál sem tam oba fonty. Mohli by třeba v té adrese vadit maly a velky pismenka?

Má TB nějakej Log error nebo něco, v čem bych si mohl ty chyby přečíst?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 3:58 pm    Post subject: Re: Chyba p&#345;i nahrávání CMS Reply with quote

Jediné, co mě napadá: Máš správné fonty? Byly stažené s tím CMS profilem, nebo jsou to prostě nějaké fonty nalezené někde tady? Protože i použté fonty mají konkrétní jména...
_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mata.lan



Joined: 07 Jun 2007
Posts: 19

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Jo, fonty mám přímo z toho profilu "ui-profiles_240x320_MTB.rar", kontroloval sem i xml soubor a pojmenovany jsou dobře. Zkoušel sem samozřejmě víc profilů, žádná změna.
Zaráží mě ale, jak se ta chyba zobrazí. Většinou, např při OutOfMemory nebo když mi chybí soubor s mapou, se objeví dole červenej systémovej rámeček s chybou a jde v něm rolovat. Tahle chyba se napíše přímo v programu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group