Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
0.9.55 beta
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 9:13 am    Post subject: Reply with quote

Small problem with azimuth to wpt roundings.

Scenario
1. Set wpt in map mode
2. Place crosshair on the east side of wpt to have azimuth value 269, distance to wpt should be selected to have few vertical pixel positions for 269 angle
3. Move crosshair by pixel up and down, you will see roundings to 180 instead of 270

Wpt recording fix value
I found in few of many recorded wpts fix value -1 when number of visible satelites was > 5. Probably caused by provider itself.
Can we have some kind of displayed info about fix value when wpt is recorded ? Or hear a sound like "no 3D fix" in such case ?

(Important, sometimes no chance to visit wpt place once again)


Last edited by Ranger on Thu Apr 26, 2007 10:37 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 10:22 am    Post subject: Reply with quote

Updated known issues in the announcement post.

@wowi: could you elaborate a bit on nautical units, please, so that I do not have to google? Rolling Eyes how would you like it? Wink Thanks!
1 km ~ 1.852 nautical mile? abbreviations? ..
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 11:05 am    Post subject: Reply with quote

@Kruch
Sample java code not only for nautical units conversion can be found in GPSAPI

http://sweb.cz/happyBOY78/GPSAPI.zip
Back to top
View user's profile Send private message
wowi



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 78
Location: Munich

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Nautical units: 1 nautical mile = 1.852 km exactly. I would implement a checkbox "Nautical units" in the Settings. When it is enabled, distances should be in nautical miles instead of km, altitude still in m, velocity in knots (kn) = nautical miles per hour. In the extended OSD line then instead of the altitude the course would be more interesting on a sailing boat. I am not sure about abbreviation of nautical mile, may be M is fine according to Wikipedia.

@Ranger: thankyou, very interesting code.

wowi Smile
Back to top
View user's profile Send private message
wowi



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 78
Location: Munich

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

"crosshair redraw on SXG75 when scrolling" - sorry, may be I described the bug not accurate Embarassed. When scrolling, the crosshair is shown correctly, but if the crosshair position moves due to a recalculated GPS position, the bug occures.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

thanks - now I know! ... mystery solved... ufff Cool
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

happyBOY78 wrote:
When I try to load map or atlas in this new beta, app show me this error:
null: cz.kruch.track.maps.InvalidMapException: Slice loading failed: java.io.IOException:invalid data
Why?
I tested it on Siemens CX75,maps on mmc. (In version 0.9.4 is all ok)


Can you try to turn off Options->Tweaks->Optimistic I/O - it seems to help on S65.
How does map scrolling work on CX75? On S65 is very very slow Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 7:33 am    Post subject: Reply with quote

b2

- fixed known issues (except for slow scrolling on S65)
- also wpt recording fix value should be fixed
- new: Options->Desktop->nautical view

I hope that hh:mm:ss format of {time} won't break your CMS... Confused

Please let me know how it works for you, so that we can have a final 0.9.55 release, with doc update etc Wink
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5035

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 8:54 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:


I hope that hh:mm:ss format of {time} won't break your CMS... Confused



@kruch: good job

... allinred v0.55.3 for k750i/w800/w810i/k610i etc. for 0.9.55b2
... with new time format
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
krzysiekz



Joined: 07 Oct 2006
Posts: 168

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Maps scrolling works even without pressing arrow keys. When arrow is pressed ~2sec screen is scrolled until opposite direction is selected, or '5' key is pressed.
Back to top
View user's profile Send private message
wowi



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 78
Location: Munich

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 10:46 am    Post subject: Reply with quote

Thankyou, crosshair redrawing on SXG75 is now ok and nautical view works with extended OSD line showing velocity in kn and course. Very Happy

Nautical view:
- Please could you also show the distance to a destination waypoint in nautical miles with 3 digits after the decimal point instead of m?

- Is it possible to display the velocity in kn with one digit after the decimal point?

- And here is a general point that could help to use TB in practice:
My phone has some keys that immediately start unwanted actions. Could you make a key lock, for example with the number '9' key that is not yet used, as far as I know?
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 10:54 am    Post subject: Reply with quote

krzysiekz wrote:
Maps scrolling works even without pressing arrow keys. When arrow is pressed ~2sec screen is scrolled until opposite direction is selected, or '5' key is pressed.


I was curious how it works on CX75 Wink , but thanks for reporting this - it is a bug, in my point of view Sad
Back to top
View user's profile Send private message
krzysiekz



Joined: 07 Oct 2006
Posts: 168

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 10:55 am    Post subject: Reply with quote

'7' and '9' are used when atlas is loaded, '9' selects maps in current layer. Maybe '0'? It's change cross image now ( and could be done from menu).
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 10:58 am    Post subject: Reply with quote

wowi wrote:
- Please could you also show the distance to a destination waypoint in nautical miles with 3 digits after the decimal point instead of m?


The distance < 15000m is shown in meters, >15000 in km or kn...

wowi wrote:
- Is it possible to display the velocity in kn with one digit after the decimal point?


OK

Keylock - OK.

So - tonight Cool
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5676

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 11:03 am    Post subject: Reply with quote

I often change crosshair with '0', and changing it in Options would not be very comfortable.... so... '* is not used in MapView, but - then you could not lock the keyboard in HPS or CMS.... I don't know..

EDIT: Proposal - use '0' for day/night mode switching in all screens, so that '*' can be used for keylock.... Question
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TrekBuddy Forum Index -> Recycle Bin All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 2 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group