View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pavelh
|
Posted: Sun Nov 09, 2008 1:12 pm Post subject: Waypointy mest a obci CR |
|
|
Dokončil jsem seznam měst a obcí ČR. Třeba se bude někomu hodit. Soubor rozbalte a zkopírujte do adresáře wpts. Těch obcí je tam přes 6 200, takže načítání chvíli trvá.
Description: |
|
Download |
Filename: |
obceCR.zip |
Filesize: |
94.74 KB |
Downloaded: |
649 Time(s) |
|
|
Back to top |
|
 |
Celda
|
Posted: Sun Nov 09, 2008 6:56 pm Post subject: Re: Waypointy mest a obci CR |
|
|
Bomba !! Díky. Dokonce to v pohodě jede i na mém Samsung D880. Ale asi si to stejně budu muset nějak rozsekat na víc souborů, protože i když listování po stránkách jede bleskem, dostat se třeba na Zbýšov chvilku trvá ...
Co takhle stejně ulice v Praze, Brně, ... nebyly by ?
_________________ Čelda
Gigabyte GSmart G1355 (dual SIM, Android 2.3.4 Gingerbread)
Till 5/2012:
mobile: SAMSUNG SGH D880 Duos (dual SIM)
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset) |
|
Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Sun Nov 09, 2008 7:09 pm Post subject: |
|
|
a co takhle fulltextové nebo regexp vyhledávání v těch ulicích?
_________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Sun Nov 16, 2008 7:10 pm Post subject: |
|
|
Dostat se na nějaké konkrétní město opravdu trvá celkem dlouho. Nejlepší by bylo, kdyby TrekBuddy podporoval vyhledávání přímým psaním (podobně, jako při hledání v seznamu kontaktů v telefonu).
S těma ulicema je to dobrý nápad. Zkoušel jsem to a půjde to. Už pracuji na seznamu ulic Olomouce. Ještě to musím otestovat a pak bych to sem dal. Další města budou postupně přibývat. Napište si, o které by jste měli zájem.
|
|
Back to top |
|
 |
Celda
|
Posted: Sun Nov 16, 2008 11:30 pm Post subject: |
|
|
pavelh wrote: |
Dostat se na nějaké konkrétní město opravdu trvá celkem dlouho. Nejlepší by bylo, kdyby TrekBuddy podporoval vyhledávání přímým psaním (podobně, jako při hledání v seznamu kontaktů v telefonu).. |
Prozatím (než třeba bude v TB rychlé listování v seznamu dle písmen ...) jsem si rozsekal Tebou vytvořený soubor na 9 částí podle písmen. Nemám moc nikde na webu místo pro trvalé umístění, ale aspoň dočasně to zazipované vystrčím sem:
http://www.volny.cz/celechovskyj/TB/ObceCR9casti.zip
Jinak - zjistil jsem, že je to malinko méně podrobné, než ten seznam obcí SR (některé úplné "díry", kde jsme mívali tábory - jako Stálkov nebo Robčice - tam nejsou, zatímco v SR je snad úplně vše), ale přesto je seznam moc fajn - díky
S těma ulicema je to dobrý nápad. |
Však je taky ode mě
Zkoušel jsem to a půjde to. Už pracuji na seznamu ulic Olomouce. Ještě to musím otestovat a pak bych to sem dal. Další města budou postupně přibývat. Napište si, o které by jste měli zájem. |
Bezva. No samozřejmě asi od těch největších (tam je nejvíc ulic) po menší - když začneš v ČR, tak Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, ...
Ale říkal jsem si, jestli by se to nedalo někde "vypůjčit" už hotové, tohle musí mít každá pořádná autonavigace nebo mapový SW už v sobě ... No, to nemá být navádění k ..., to si jen tak nahlas uvažuju ...
_________________ Čelda
Till 5/2012:
|
Back to top |
|
 |
Celda
|
Posted: Sun Nov 16, 2008 11:51 pm Post subject: |
|
|
Celda wrote: |
Ale říkal jsem si, jestli by se to nedalo někde "vypůjčit" už hotové, tohle musí mít každá pořádná autonavigace nebo mapový SW už v sobě ... No, to nemá být navádění k ..., to si jen tak nahlas uvažuju ... |
A co třeba http://www.geonames.org ?
Namátkou
http://www.geonames.org/advanced-search.html?q=Praha&country=CZ&featureClass=R&continentCode=
Hmm, ale asi tam bude jen něco
Edit 25.12.2008: opraven první odkaz
_________________ Čelda
Till 5/2012:
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset)
Last edited by Celda on Thu Dec 25, 2008 10:58 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
lenek
Joined: 22 Jun 2007 Posts: 341 Location: Olomouc, Czech Republik
|
Posted: Mon Nov 17, 2008 7:04 am Post subject: |
|
|
S těma ulicema je to dobrý nápad. Zkoušel jsem to a půjde to. Už pracuji na seznamu ulic Olomouce. Ještě to musím otestovat a pak bych to sem dal. Další města budou postupně přibývat. Napište si, o které by jste měli zájem. |
Kdysi jsem si taky dělal seznam ulic Olomouce, ale nedokončil jsem to. Myslím, že v souboru jsou ulice od A po V. Pokud ti to trochu pomůže, tak tady to je.
|
Download |
Filename: |
Ulice Ol.zip |
7.53 KB |
Downloaded: |
29 Time(s) |
|
|
Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Mon Nov 17, 2008 5:48 pm Post subject: |
|
|
Bohužel mi to moc nepomůže, protože jsem to už měl hotové a jen jsem to potřeboval otestovat v mobilu. Ale i tak díky. Může se hodit, protože pokud by nějaká ulice chyběla, mohou si ji lidi aspoň doplnit z tvého seznamu.
Pro seznamy ulic různých měst jsem vytvořil samostatné téma, aby se to lépe hledalo:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=2400
Zatím mám hotový seznam ulic Olomouce. O další města si můžete napsat a pokud to půjde, tak bych je časem vytvořil a přidal. Můžete se tam také podělit o své vlastní výtvory.
|
|
Back to top |
|
 |
rejže
|
Posted: Thu Dec 04, 2008 1:05 am Post subject: Re: Waypointy mest a obci CR |
|
|
Dokončil jsem seznam měst a obcí ČR. Třeba se bude někomu hodit. Soubor rozbalte a zkopírujte do adresáře wpts. Těch obcí je tam přes 6 200, takže načítání chvíli trvá. |
Zkusil jsem to a vyhodí mi to chybu. Poradí prosim někdo co je za problém? SE K790i. Přikládám screenshot.
|
20.16 KB |
Viewed: |
37240 Time(s) |

|
|
|
Back to top |
|
 |
yearling
|
Posted: Thu Dec 04, 2008 7:03 am Post subject: |
|
|
No především si myslím, že pokus o natažení seznamu o 6200 položkách do telefonu je naprostý nesmysl, to podle mne přesahuje možnosti většiny telefonů s Javou (OZIexplorer běžící na PC pracuje s max 10tis. body). I kdyby to nakrásně mělo fungovat, natažení bude trvat nesmyslně dlouho.
Pokud mermomocí chceš něco takového (na co tito bude ) , doporučoval bych použít něco menšího a pružnějšího viz.
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=9433&highlight=#9433
Jinak co se Tvého souboru týká, když pominu nesmyslnou velikost souboru, chyba může být způsobena nekorektností souboru (chyba v tagu - např. chybějící lomítko,... )
|
|
Back to top |
|
 |
Celda
|
Posted: Thu Dec 04, 2008 9:07 am Post subject: Re: Waypointy mest a obci CR |
|
|
rejže wrote: |
Dokončil jsem seznam měst a obcí ČR. Třeba se bude někomu hodit. Soubor rozbalte a zkopírujte do adresáře wpts. Těch obcí je tam přes 6 200, takže načítání chvíli trvá. |
Zkusil jsem to a vyhodí mi to chybu. Poradí prosim někdo co je za problém? SE K790i. Přikládám screenshot. |
A co ten samý soubor rozsekaný na jednotlivé části (viz můj příspěvek a link výše) ? Taky to nejde ?
2yearling:
Mně to teda mobil (viz podpis dole) načte v pohodě i těch 6200 v kuse, ale je to nepraktické v tom listovat. Sám jsem byl překvapený, protože mobil není pro TB žádný blesk (rozjezd TB s atlasem o 7 mapách - 30 s, pomalé ruční přejíždění po mapě, u map s většími dlaždicemi to často házelo Out of memory atd.)
_________________ Čelda
Till 5/2012:
|
Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Thu Dec 04, 2008 10:56 am Post subject: |
|
|
Díky. Ty rozkouskovaný jdou aspoň některý. Nejde D-CH; P-R a S Takže musím hledat kde je v tom chyba. Z mobilu se nemůžu přihlásit jako rejže,ale jsem to já.
|
|
Back to top |
|
 |
Celda
|
Posted: Thu Dec 04, 2008 12:45 pm Post subject: |
|
|
guest wrote: |
Díky. Ty rozkouskovaný jdou aspoň některý. Nejde D-CH; P-R a S Takže musím hledat kde je v tom chyba. |
Mně jedou všechny, takže v TB jako takovém (verze 0.9.81 ani 0.9.82) chyba nebude. Zajímavé, že ty zmíněné ani nejsou největší z nich !
Leda zkusit ještě rozkouskovat dál - je to jednoduché, stačí jen v nějakém textovém editoru souboru zachovat první dva a poslední řádek, a pak už se dá libovolný počet elementů <wpt> (vždy trojice řádků) umazat a uložit soubor pod novým jménem.
Další možnost je, že je nějaký problém s kódováním češtiny (taky mně to v nějaké starší verzi TB dělalo), teprve až jsem odstranil přes http://uzitecne.mpelikan.com/upravy-textu.html
veškeré české znaky, začlo mně to soubor GPX akceptovat.
_________________ Čelda
Till 5/2012:
|
Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Thu Dec 04, 2008 4:59 pm Post subject: |
|
|
V te chybove hlasce je cislo radku:pozice na radku - jestli to pocita dobre nevim
|
|
Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Sat Dec 20, 2008 6:23 pm Post subject: |
|
|
To Kruch: Díval jsem se na číslo řádku:pozice na řádku, ale žádnou chybu jsem tam nenašel.
To Rejže: Zkusil jsem aspoň jeden soubor (města D-CH), který neměl fungovat, prohnat XML validátorem na w3.org. Musel jsem doplnit schemaLocation (ale to by na TrekBuddy nemělo mít vliv) a nenašlo to žádné chyby ani varování.
Takže soubor by měl být bez chyb. V TrekBuddy chyba taky asi nebude. Používám Sony Ericsson C702 a funguje to perfektně (a překvapivě i rychle).
Tak fakt nevím, kde by mohla být chyba.
|
|
Back to top |
|
 |
|