Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
filtrovanie zlych trekovacich pozicii

 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
teto



Joined: 29 Sep 2007
Posts: 15

PostPosted: Sat Oct 06, 2007 5:46 pm    Post subject: filtrovanie zlych trekovacich pozicii Reply with quote

Mam GPS od nokie, ked zapnem trekovanie, tak sa spyta, ci zapisovat track-log. Dam ano, ale system az vtedy zacina hladat satelity. Vtedy je nastaveny na poziciu 0,0 (a ta sa zapisuje aj do logu). Musim ju z vysledneho suboru teda vzdy vymazat rucne.

Bolo by teda super, keby uz mobil zistil, ze pozicia 0,0 sa do suboru zapisovat nemusi.

English: Error with nokia LD-3 GPS and track-log. When tracking begins for first time, position 0,0 is logged.
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 9:36 am    Post subject: Re: filtrovanie zlych trekovacich pozicii Reply with quote

Aha, ja se nekdy divil,proc vychazi nekdy tracklog divne... Urcite by to bylo lepsi. Me osobne to nekdy udela i kdyz mi dele vypadne signal. Vubec pri ztrate signalu mam nekdy problemy, ale nevim jestli to je TrekBuddy,nebo mi blbne modul,jak vypadne signal,vetsinou neni jina cesta,nez restartova TrekBuddy,trva mu to hrozne dlouho,nez si najde zpet signal. stalo se vam to taky nekdy?


teto wrote:
Mam GPS od nokie, ked zapnem trekovanie, tak sa spyta, ci zapisovat track-log. Dam ano, ale system az vtedy zacina hladat satelity. Vtedy je nastaveny na poziciu 0,0 (a ta sa zapisuje aj do logu). Musim ju z vysledneho suboru teda vzdy vymazat rucne.

Bolo by teda super, keby uz mobil zistil, ze pozicia 0,0 sa do suboru zapisovat nemusi.

English: Error with nokia LD-3 GPS and track-log. When tracking begins for first time, position 0,0 is logged.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

No to je divny, myslel jsem ze tohle mam osetreny... nemat nahodou nastaveny GPX v raw rezimu (v nastavenich dt = 0)?

Jinak taky se mi obcas stava, ze po vypadku nemuze dlouho LD-3W najit satelity, ale komunikace vypada normalne, akorat neni fix...
Back to top
View user's profile Send private message
druzicka



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 90

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 5:07 am    Post subject: Reply with quote

s tema 0 na zacatku se mi to taky stalo, ale snad jen 2x za dobu pouzivani, podle mne to vznikne, kdyz jeste neni gps fixla a povoli se zapis treklogu...
Back to top
View user's profile Send private message
teto



Joined: 29 Sep 2007
Posts: 15

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

druzicka wrote:
s tema 0 na zacatku se mi to taky stalo, ale snad jen 2x za dobu pouzivani, podle mne to vznikne, kdyz jeste neni gps fixla a povoli se zapis treklogu...


ano, presne tak. Ale to sa stane prakticky vzdy, pretoze ten moj GPS zacne vyhladavat satelity az vtedy, ked sa nan pripojim a vtedy zacne zapisovat aj log.

Quote:
No to je divny, myslel jsem ze tohle mam osetreny... nemat nahodou nastaveny GPX v raw rezimu (v nastavenich dt = 0)?

GPX dt = 60 (cokolvek to znamena)

inak super aplikacia Smile
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

GPX dt = 60 znamena, ze se zaznamena minimalne kazdych 60 sekund pozice, i kdyz neni validni. Takze pokud se po startu do 1 minuty nechytnou satelity, ulozi se zaznam bez polohy, a tak dal. Asi pridam volbu do nastaveni, neco jako "ukladat jenom pozici s platnou polohou".

Nejaky program ma problem s tim, ze v GPX logu je zaznam s polohou 0,0? Neni ale takovy zaznam zaroven oznaceny jako fix:none?
Back to top
View user's profile Send private message
teto



Joined: 29 Sep 2007
Posts: 15

PostPosted: Wed Oct 10, 2007 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:

Nejaky program ma problem s tim, ze v GPX logu je zaznam s polohou 0,0? Neni ale takovy zaznam zaroven oznaceny jako fix:none?


Vdaka za vysvetlenie.

Problem s tym ma google earth. Nakresli ciarku od 0,0 po prvy dalsi bod, cize cez stvrt zemegule Smile
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5665

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jo, v nadchazejici verzi bude volba "logovat-zaznamy-jenom-s-platnou-polohou".
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group