|
|
TrekBuddy www.trekbuddy.net Outdoor companion.
|
- bluetooth / serial / internal GPS, simulator
- offline raster maps (common grids and projections)
- smart GPX / raw NMEA logs
- waypoints and simple navigation
- ... and more
|
- MIDP and Symbian phones
- Blackberry
- Android
- Windows Mobile 5.x/6.x
- Windows Phone coming
|
|
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.
Project tracker.
|
|
|
|
|
|
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Kliford
|
Posted: Sat Jan 02, 2010 12:02 pm Post subject: |
|
|
To musíš plánovat přes Google mapy, přes mapy.cz to nejde. _________________ Nádobíčko: Sony Ericsson K750i, bluetooth GPS modul Evolve iTraXX, TrekBuddy, plugin pro Mozillu Firefox - Geocaching.com GPX Downloader |
|
| Back to top |
|
 |
Karel01
|
Posted: Sat Jan 02, 2010 4:43 pm Post subject: |
|
|
Děkuji a chtěl jsem se zeptat, který czech.trd je aktuální. Z těch diskuzí to opravdu nejde vyčíst, jednou je to Czech trd-test, podruhé GoogleMapsCzech trd, když je rozbalím, jeden je na začátku s malým písmenem czech.trd, jiný je s velkým počátečním Czech.trd. Co je správně?
A taky by mě zajímalo, když generuji v ConvWTP soubor gpx a mám v Settings zaškrtnuto keep original místo wpt, je po otevření souboru gpx místo wpt - rtept, jaký je v tom rozdíl a k čemu to slouží? |
|
| Back to top |
|
 |
Swejzi
|
|
| Back to top |
|
 |
Karel01
|
Posted: Sat Jan 02, 2010 10:36 pm Post subject: |
|
|
| Na tom odkazu jsem byl, tam jsou jen hlasové povely. A ten soubor trd-test mě přiřazuje špatné symboly většinou opačné, místo odbočit vlevo, tak vpravo apod.. |
|
| Back to top |
|
 |
reskatorf
|
Posted: Sun Jan 17, 2010 10:08 pm Post subject: navigace trekbudy |
|
|
Zdarec chtel jsem se zeptat jestli tento program funguje jako klasicke gps treba jako Garmin a tak?
Diky |
|
| Back to top |
|
 |
Swejzi
|
Posted: Sun Jan 17, 2010 10:20 pm Post subject: |
|
|
Zatím ne  _________________ SE C702 |
|
| Back to top |
|
 |
marrier
|
Posted: Sun Jan 31, 2010 12:03 pm Post subject: Přepínání waypointů |
|
|
| OK, všechno jsem tak nějak pochopil. Nainstalil TB, nastavil, naplánoval trasu na Googlu, konvertoval přes ConvWPT, upravil, uložil, nahrál do mobilu, TrekBuddy nastavil, GPS spuštěna, připojena - jedu, navigace ukazuje, přijedu k bodu a... nepřepne se na další bod, ale tento současný se začne zase vzdalovat, přestože mám přiblížení k bodu nastaveno na 200m a byl jsem u něj na metr. Kde je chyba? Nebo to mám další wpt přepínat ručně? A v tom případě jak? Zase složitě přes menu? Tohle jediné nechápu... Za radu díky. |
|
| Back to top |
|
 |
MrKev
|
Posted: Sun Jan 31, 2010 12:35 pm Post subject: |
|
|
To jsi asi zvolil "Navigate to". Na další bod se to samo přepne při "Route Along" _________________ Ti, co nedokáží psát programy, k nim píšou nápovědu. |
|
| Back to top |
|
 |
Teekey
|
Posted: Thu Feb 25, 2010 10:33 am Post subject: nezobrazuji se sipky... |
|
|
| Zdravim, mam problem, v CMS se mi nezorbrazuji sipky, misto nich jsou cisla. nemate nekdo nejakej napad co jsem udelal spatne? |
|
| Back to top |
|
 |
Teekey
|
Posted: Thu Feb 25, 2010 5:41 pm Post subject: Re: nezobrazuji se sipky... |
|
|
| Teekey wrote: |
| Zdravim, mam problem, v CMS se mi nezorbrazuji sipky, misto nich jsou cisla. nemate nekdo nejakej napad co jsem udelal spatne? |
Tak sem nasel chybu. Kdyz sem si menil sipky v convWPT dal sem jine ve spatnem formatu. To jen kdyby se to nahodou nekumu stalo. |
|
| Back to top |
|
 |
Petr.ZL
|
Posted: Wed Mar 03, 2010 8:29 am Post subject: Upozorneni na zmenu smeru s predstihem |
|
|
Doufám, že se to už tady někde neřešilo, ale nenašel jsem...
Zkoušel jsem v autě navigaci pomocí TrekBuddy a setkal jsem se s jedním problémem - povel (hlasový) k odbočení jsem dostal vždy až těsně před křižovatkou nebo dokonce až v ní, což je ve městě, kdy už stojíte v nějakém jízdním pruhu, docela problém. Nevíte někdo, jestli se dá buď v TB nebo nějak při plánování trasy ovlivnit vzdálenost, kdy se má upozornit na odbočení? Například TB přece ví, jaká vzdálenost mi chybí k danému místu, takže kdybych si třeba někde mohl nastavit, že se má hláška ozvat už v okamžiku, pokud je vzdálenost od tohoto místa menší než třeba 30 metrů, docela by to pomohlo... |
|
| Back to top |
|
 |
michal7
|
Posted: Wed Mar 03, 2010 8:37 am Post subject: |
|
|
| Menu navigace - Přiblížení k bodu, vhodné 100-200 m. |
|
| Back to top |
|
 |
Swejzi
|
Posted: Wed Mar 03, 2010 8:44 am Post subject: |
|
|
Tohle se dá přizpůsobit v nastavení/navigace/přiblížení k bodu. Nastavíš si kolik metrů před křižovatkou ti to bude hlásit. Je tu ale nevýhoda, že je vzdálenost stále stejná, bez ohledu na rychlost, takže když nastavíš třeba 50 m, tak ve městě je to OK, ale na dálnici nepoužitelné. Žhavě se tu diskutovalo jak to udělat, aby se vzdálenost dynamicky měnila v závislosti na rychlosti, nápady by byly, ale zatím to Kruch do TB nedal, což je myslím velká škoda. _________________ SE C702 |
|
| Back to top |
|
 |
Petr.ZL
|
Posted: Wed Mar 03, 2010 10:08 am Post subject: Wpt Proximity |
|
|
| Swejzi wrote: |
| Tohle se dá přizpůsobit v nastavení/navigace/přiblížení k bodu. Nastavíš si kolik metrů před křižovatkou ti to bude hlásit. |
Nemám TB počeštěného, takže předpokládám, že to je ten parametr "Wpt Proximity". No měl jsem tam nastavenou hodnotu 50, ale jestli to má být v metrech, tak to teda moc dobře nefungovalo - jak jsem psal, hlášku jsem dostal až v křižovatkách a to jsem k nim díky dopravní špičce přijížděl krokem. |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
Joined: 25 Apr 2008 Posts: 319 Location: Czech / Slovak republic
|
Posted: Wed Mar 03, 2010 10:12 am Post subject: |
|
|
Taky souhlasím, že by to nebylo špatné.... (kdyby se vymyslela nějaká rozumná konstanta). A bylo možné i zaškrtnout v nastavení možnost "dynamická vzdálenost k bodu", nebo ponechat konstantní vzdálenost s určitou nastavitelnou hodnotou, tak jak je to teď.
Alternativně kdyby to bylo jednodušší (nebo prozatím) by stačilo i mít možnost nastavit 2-3 konstantní vzdálenosti pro určité rozsahy rychlosti.
např:
0-50km/h => (turistika, kolo, auto ve městě) => * určitá konstantní vzdálenost nastavitelná v menu (např. 50 metrů)
50-90km/h => (autem mimo město) => * (např. 200 metrů)
nad 90km/h => (prakticky stále ne ne, jen po dálnicích samozřejmě) => * (např. 300 metrů)
Pásma rychlosti by byli dané a dalo by se jen nastavovat konstantní vzdálenost pro kterékoliv pásmo samostatně.
Další alternativou je kombinace obou možností a to, že by TB sledoval rychlost (ale ne dynamicky nonstop propočitával) ale jen sledoval, zda je rychlost v určitém rozsahy rychlosti a po dosáhnutí daného pásma by ke konstantní vzdálenost nastavené v menu připočetl určitou předdefinovanou hodnotu.
(kdyby první možnost byla složitá, nebo výpočet aktuální rychlosti, která často kolísá by dělal problémy)
=> v podstatě máme 3 možnosti:
1. plně automatická podle aktuálních údajů
2. spíš manuální
3. polo automatická
Ale která možnost by byla jednodušší, rsp. do které či vůbec by se chtělo jít, musí posoudit kruch... _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|