Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Plánovaní tras a autonavigace
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
milousek73



Joined: 19 Jun 2008
Posts: 2

PostPosted: Sat Sep 06, 2008 9:03 pm    Post subject: Reply with quote

David.G wrote:
No "ignorování neprojetého bodu" v TB možné není, je možné jen nastavení dalšho aktivního bodu.
Podržet 1, vybrat kokrétní další bod a Nastavit aktivní.


Díky to jsem věděl,já myslel jestli to nejde automaticky pokud TB zjistí,že projel nějakým dalším bodem v trase. Děkuji všem za odpověď.Bohužel to tedy nejde.

_________________
k550i + Evolve iTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Tue Sep 09, 2008 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Je pro informaci. Dnes jsem náhodou zjistil, že naplánovat hrubě trasu (jen odsud sem) jde i v Google Earth.
Ale to buď kliknutím pravého tlačidla na bodu města a tehdy jde nastavit jen Trasa odsud (jen konkrétní obec, ne ulice) a Trasa sem...

Nebo pak zadat nahoře vlevo do okének Odkud => Kam.
Tu už můžete zadat město, adresu i popisné číslo domu (např. Hodonín, Polní 26).

Trasa se vám automaticky načte a v okně s instrukcemi hned nahoře máte položku Tisknutelné zobrazení, po stisknutí které se vám otevře okno s maps.google.com s danou trasou, kterou si pak můžete pomocí GMapToGPX stáhnout a vygenerovat soubor .gpx...

_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
tchelo_mgf



Joined: 19 Jan 2008
Posts: 75
Location: Brazil - S23°13'6" W46°52'33"

PostPosted: Thu Sep 18, 2008 1:53 am    Post subject: Reply with quote

MrKev wrote:
Quote:
"Plotting maps together with the routes"

Kreslit cestu do mapy?


Take a look on: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=2152

Thanks.

_________________
W810 - iBlue 737
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Fri Sep 19, 2008 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

No já jsem skoušel tu novou verzi ConWPT 1.7 a už funguje i diakritika, takže přímo text z GMapToGPX stačí dát do ConWPT 1.7 a vygenerovat .gpx soubor.

No ale nejde mi ten druhý bod a taky ten text rozděluje divně (část slova nechá a pokračuje v dolním řádku)...

Zkoušel jste to někdo?

_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
inskeu



Joined: 29 Aug 2008
Posts: 19

PostPosted: Fri Sep 19, 2008 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

To: David.G

Ja by som to chcel vyskúšať, ale inštaloval som cez setup.exe a neviem ako si to mám aktualizovať na 1.7.

Tiež mám problém, že pri autonavigácii mi CMS namiesto šipiek zobrazuje #0000 - čísplo wpt. Neviem kde robím chybu, postupoval som podľa návodu v ConWPT tie šípky ešte boli.
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Fri Sep 19, 2008 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

No nic nepreistalovavaš, len ztiahneš ju novu verziu a ak nepojde otvorit, tak potom postahuješ tie 4 subory Setup a naištaluješ a malo by to ist.
_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
inskeu



Joined: 29 Aug 2008
Posts: 19

PostPosted: Sat Sep 20, 2008 6:37 am    Post subject: Reply with quote

Stiahol som si ConvWPT 1.7 ale pri spustení mi vypisuje chybovú hlášku. Tak som ConWPT nainštaloval cez SETUP, funguje, ale diakritiku mi neberie.
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Sat Sep 20, 2008 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

To je divný, mne to zas normálne bere i diakritiku, jen to špatne rozdeluje slova.
Neskoušel to nekdo jiný? Lenek a spol.?

_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
lenek



Joined: 22 Jun 2007
Posts: 341
Location: Olomouc, Czech Republik

PostPosted: Sat Sep 20, 2008 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

Uz jsem to zkousel. Diakritiku to zvlada bez problemu. Pokud chces, aby se ti zobrazoval predchozi bod, musis jit do settings programu a nastavit si to. Co se tyka zalamovani textu, mas na mysli zobrazovani v CMS?
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Sat Sep 20, 2008 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Přesne tak, to zalamování v CMS jsem myslel. To se nedá nastavit?

A jak se nastaví ten předchozí bod?

_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
lenek



Joined: 22 Jun 2007
Posts: 341
Location: Olomouc, Czech Republik

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 3:11 am    Post subject: Reply with quote

David.G wrote:
Přesne tak, to zalamování v CMS jsem myslel. To se nedá nastavit?

A jak se nastaví ten předchozí bod?

Zalamovani textu se neda nastavit. V CMS je to nastaveno tak, aby v kazdem radku se zobrazovala urcita cast textu komentare. Proto jsou nektera slova uprostred rozdelena. Maximalne by to slo upravit tak, aby v se zobrazovala napr. v druhem radku jeste cast textu z konce prvniho radku. Text by ale potom zabiral vice mista.

V Settings programu je volba Previous Direction information. Pokud je zadano Only Current, tak se ti v CMS zobrazuje pouze navigacni sipka k aktualnimu bodu. Musis tedy zadat volbu Previous+Current nebo Current+Previous podle toho, v jakem poradi jsou sipky umisteny v CMS. Pro CMS digiblue plati volba Previous+Current.
Back to top
View user's profile Send private message
inskeu



Joined: 29 Aug 2008
Posts: 19

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 7:18 am    Post subject: Reply with quote

To: lenek

Myslíš settings priamo v Trekbuddy? Som nový uživateľ Trekbuddy, tak sa ospravedlňujem. Mne nezobrazuje ani predchádzajúci a ani aktuálny bod. Mám tam len #0000.
Back to top
View user's profile Send private message
lenek



Joined: 22 Jun 2007
Posts: 341
Location: Olomouc, Czech Republik

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 8:32 am    Post subject: Reply with quote

inskeu wrote:
To: lenek

Myslíš settings priamo v Trekbuddy? Som nový uživateľ Trekbuddy, tak sa ospravedlňujem. Mne nezobrazuje ani predchádzajúci a ani aktuálny bod. Mám tam len #0000.


To nastaveni je primo v programu ConvWPT. Volba Tools - Settings - Previous Direction information.

Ted jsem si vsimnul, ze v programu ConvWPT jsou umisteny nektere navigacni sipky na jinych pozicich, nez je mam v CMS digiblue. Budu muset tedy upravit soubor c.png, at je to jednotne.
Back to top
View user's profile Send private message
Michal.K



Joined: 25 Apr 2008
Posts: 312
Location: Czech / Slovak republic

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 10:45 am    Post subject: Reply with quote

Pro Lenek:
Ohledne toho zalamovaní-beru to spet, ja jsem jsi to nevšiml, to mi delalo i predtím, takže pohoda.. (ja mám vatšinou jen ty kratsi povely, tak jsem si to nevšiml).

A jinak je to teda všechno v porádku? Už teda umí diakritiku i predchozí bod, i kruháče, ne?
=> ten zdlouhavej postup a exelovskej program je zbytečnej, ne?

P.S. Kdyby jsi ale upravil nejak ty CMS, tak dej prosím vedet o tom i sem.

_________________
HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx
Back to top
View user's profile Send private message
lenek



Joined: 22 Jun 2007
Posts: 341
Location: Olomouc, Czech Republik

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 11:15 am    Post subject: Reply with quote

CMS digiblue v rozliseni 176x220 i 240x320 je uz upravene. Je umisteno v Themes.

V soucasnosti staci pouzivat pouze program ConvWPT. Ja jsem ale jeste nezjistil, jak se v tomto programu davaji odkazy na navigacni sipky podle textu komentare bodu. V programu jsem si vytvoril soubor Czech.trd, kde jsou ceske komentare bodu. Pri nacteni souboru .gpx mi program automaticky vygeneruje sipky podle vzajemne polohy (stejne jak v minule verzi). Kdyz zadam volbu Tools - TRoD Settings tak mam prirazene navigacni sipky k jednotlivym textum spravne. Pokud potvrdim Check Conditons, tak se i priradi k jednotlivym bodum navigacni sipky spravne, ale dal jiz nevim, jak to ulozit. Pokud zadam Save & Close, tak pod vistama mi to nahlasi chybu a v XP to sice zavre okno, ale sipky v puvodnim okne programu zustanou prirazeny pouze podle vzajemne polohy. Podle textu se v tomto okne daji sipky pridat pouze rucne. Mozna ale delam neco spatne.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Next
Page 3 of 23

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group