| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
milousek73
|
Posted: Sat Sep 06, 2008 9:03 pm Post subject: |
|
|
| David.G wrote: |
No "ignorování neprojetého bodu" v TB možné není, je možné jen nastavení dalšho aktivního bodu.
Podržet 1, vybrat kokrétní další bod a Nastavit aktivní. |
Díky to jsem věděl,já myslel jestli to nejde automaticky pokud TB zjistí,že projel nějakým dalším bodem v trase. Děkuji všem za odpověď.Bohužel to tedy nejde. _________________ k550i + Evolve iTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
Joined: 25 Apr 2008 Posts: 319 Location: Czech / Slovak republic
|
Posted: Tue Sep 09, 2008 12:51 pm Post subject: |
|
|
Je pro informaci. Dnes jsem náhodou zjistil, že naplánovat hrubě trasu (jen odsud sem) jde i v Google Earth.
Ale to buď kliknutím pravého tlačidla na bodu města a tehdy jde nastavit jen Trasa odsud (jen konkrétní obec, ne ulice) a Trasa sem...
Nebo pak zadat nahoře vlevo do okének Odkud => Kam.
Tu už můžete zadat město, adresu i popisné číslo domu (např. Hodonín, Polní 26).
Trasa se vám automaticky načte a v okně s instrukcemi hned nahoře máte položku Tisknutelné zobrazení, po stisknutí které se vám otevře okno s maps.google.com s danou trasou, kterou si pak můžete pomocí GMapToGPX stáhnout a vygenerovat soubor .gpx... _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
tchelo_mgf
Joined: 19 Jan 2008 Posts: 75 Location: Brazil - S23°13'6" W46°52'33"
|
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Fri Sep 19, 2008 5:10 pm Post subject: |
|
|
No já jsem skoušel tu novou verzi ConWPT 1.7 a už funguje i diakritika, takže přímo text z GMapToGPX stačí dát do ConWPT 1.7 a vygenerovat .gpx soubor.
No ale nejde mi ten druhý bod a taky ten text rozděluje divně (část slova nechá a pokračuje v dolním řádku)...
Zkoušel jste to někdo? _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
inskeu
|
Posted: Fri Sep 19, 2008 6:13 pm Post subject: |
|
|
To: David.G
Ja by som to chcel vyskúšať, ale inštaloval som cez setup.exe a neviem ako si to mám aktualizovať na 1.7.
Tiež mám problém, že pri autonavigácii mi CMS namiesto šipiek zobrazuje #0000 - čísplo wpt. Neviem kde robím chybu, postupoval som podľa návodu v ConWPT tie šípky ešte boli. |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Fri Sep 19, 2008 8:31 pm Post subject: |
|
|
No nic nepreistalovavaš, len ztiahneš ju novu verziu a ak nepojde otvorit, tak potom postahuješ tie 4 subory Setup a naištaluješ a malo by to ist. _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
inskeu
|
Posted: Sat Sep 20, 2008 6:37 am Post subject: |
|
|
| Stiahol som si ConvWPT 1.7 ale pri spustení mi vypisuje chybovú hlášku. Tak som ConWPT nainštaloval cez SETUP, funguje, ale diakritiku mi neberie. |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Sat Sep 20, 2008 12:52 pm Post subject: |
|
|
To je divný, mne to zas normálne bere i diakritiku, jen to špatne rozdeluje slova.
Neskoušel to nekdo jiný? Lenek a spol.? _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
Joined: 22 Jun 2007 Posts: 341 Location: Olomouc, Czech Republik
|
Posted: Sat Sep 20, 2008 1:10 pm Post subject: |
|
|
| Uz jsem to zkousel. Diakritiku to zvlada bez problemu. Pokud chces, aby se ti zobrazoval predchozi bod, musis jit do settings programu a nastavit si to. Co se tyka zalamovani textu, mas na mysli zobrazovani v CMS? |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Sat Sep 20, 2008 2:04 pm Post subject: |
|
|
Přesne tak, to zalamování v CMS jsem myslel. To se nedá nastavit?
A jak se nastaví ten předchozí bod? _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Sun Sep 21, 2008 3:11 am Post subject: |
|
|
| David.G wrote: |
Přesne tak, to zalamování v CMS jsem myslel. To se nedá nastavit?
A jak se nastaví ten předchozí bod? |
Zalamovani textu se neda nastavit. V CMS je to nastaveno tak, aby v kazdem radku se zobrazovala urcita cast textu komentare. Proto jsou nektera slova uprostred rozdelena. Maximalne by to slo upravit tak, aby v se zobrazovala napr. v druhem radku jeste cast textu z konce prvniho radku. Text by ale potom zabiral vice mista.
V Settings programu je volba Previous Direction information. Pokud je zadano Only Current, tak se ti v CMS zobrazuje pouze navigacni sipka k aktualnimu bodu. Musis tedy zadat volbu Previous+Current nebo Current+Previous podle toho, v jakem poradi jsou sipky umisteny v CMS. Pro CMS digiblue plati volba Previous+Current. |
|
| Back to top |
|
 |
inskeu
|
Posted: Sun Sep 21, 2008 7:18 am Post subject: |
|
|
To: lenek
Myslíš settings priamo v Trekbuddy? Som nový uživateľ Trekbuddy, tak sa ospravedlňujem. Mne nezobrazuje ani predchádzajúci a ani aktuálny bod. Mám tam len #0000. |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Sun Sep 21, 2008 8:32 am Post subject: |
|
|
| inskeu wrote: |
To: lenek
Myslíš settings priamo v Trekbuddy? Som nový uživateľ Trekbuddy, tak sa ospravedlňujem. Mne nezobrazuje ani predchádzajúci a ani aktuálny bod. Mám tam len #0000. |
To nastaveni je primo v programu ConvWPT. Volba Tools - Settings - Previous Direction information.
Ted jsem si vsimnul, ze v programu ConvWPT jsou umisteny nektere navigacni sipky na jinych pozicich, nez je mam v CMS digiblue. Budu muset tedy upravit soubor c.png, at je to jednotne. |
|
| Back to top |
|
 |
Michal.K
|
Posted: Sun Sep 21, 2008 10:45 am Post subject: |
|
|
Pro Lenek:
Ohledne toho zalamovaní-beru to spet, ja jsem jsi to nevšiml, to mi delalo i predtím, takže pohoda.. (ja mám vatšinou jen ty kratsi povely, tak jsem si to nevšiml).
A jinak je to teda všechno v porádku? Už teda umí diakritiku i predchozí bod, i kruháče, ne?
=> ten zdlouhavej postup a exelovskej program je zbytečnej, ne?
P.S. Kdyby jsi ale upravil nejak ty CMS, tak dej prosím vedet o tom i sem. _________________ HTC Sensation XE a obcas SE K850i + Evolve GoTraxx |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Sun Sep 21, 2008 11:15 am Post subject: |
|
|
CMS digiblue v rozliseni 176x220 i 240x320 je uz upravene. Je umisteno v Themes.
V soucasnosti staci pouzivat pouze program ConvWPT. Ja jsem ale jeste nezjistil, jak se v tomto programu davaji odkazy na navigacni sipky podle textu komentare bodu. V programu jsem si vytvoril soubor Czech.trd, kde jsou ceske komentare bodu. Pri nacteni souboru .gpx mi program automaticky vygeneruje sipky podle vzajemne polohy (stejne jak v minule verzi). Kdyz zadam volbu Tools - TRoD Settings tak mam prirazene navigacni sipky k jednotlivym textum spravne. Pokud potvrdim Check Conditons, tak se i priradi k jednotlivym bodum navigacni sipky spravne, ale dal jiz nevim, jak to ulozit. Pokud zadam Save & Close, tak pod vistama mi to nahlasi chybu a v XP to sice zavre okno, ale sipky v puvodnim okne programu zustanou prirazeny pouze podle vzajemne polohy. Podle textu se v tomto okne daji sipky pridat pouze rucne. Mozna ale delam neco spatne. |
|
| Back to top |
|
 |
|