icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • bluetooth / serial / internal GPS, simulator
  • offline raster maps (common grids and projections)
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • ... and more
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
  • Windows Mobile 5.x/6.x
  • Windows Phone coming
Visit our wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Česky)(Česky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Plánovaní tras a autonavigace
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Next

Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
michal7

PostPosted: Fri Nov 06, 2009 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

V Tools / TRoD Settings zatrhni volbu Stop recognition after first match at the same waypoint, tlačítko Check conditions ukáže změnu chování.
Back to top
View user's profile Send private message
Swejzi

PostPosted: Fri Nov 06, 2009 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

Díky moc. Pomohlo to. Smile Jen by mě zajímalo k čemu tato volba vlastně slouží. Strojový překlad mi toho moc neprozradil. Embarassed
Back to top
radegast

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

Swejzi wrote:
Narazil jsem na jednu problémovou křižovatku. Tuším,že s tím nic dělat nepůjde, neboť "chyba" už je na Googlemapách,ale stejně se zeptám. Very Happy
Její souřadnice jsou 50°44'29.93"N, 15°4'8.436"E. Stačí zadat do googlemaps a zobrazí se u ní zelená šipka. Problém je následující: Když jedu z ulice Jeřmanická na sever ulicí Česká, tak mě googlemapy říkají,že mám odbočit vlevo. Když chci jet z Jeřmanické na severozápad do ulice Dlouhá,tak mě googlemapy nasměrují také vlevo. Takže ve finále, když danou lokalitu neznám, tak vlastně nevím kam vlevo, neboť obě silnice vedou vlevo. Jediná možnost, abych se v tom vyznal je upravit v ConvWPT symbol a komentář u dané křižovatky, což je dost nepraktické. Nenapadá někoho co by se s tím dalo dělat?

Ale Google Ti neříká abys odbočil pouze doleva, ale "Odbočte doleva na Dlouhá.", respektive "Odbočte doleva na Česká." A neříkej mi, že v Liberci nejsou značené ulice Smile .

Quote:
Stop recognition after first match at the same waypoint
ve volném překladu znamená, že po první shodě má zastavit rozpoznávání.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
Swejzi

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

No to asi jo. Very Happy Mě šlo spíš o to,že pokud se nechám navigovat jenom hlasem, resp. šipkama na displeji, tak z toho nepoznám kudy jet. Kdyby to jednou hlásilo "doleva" a jednou třeba "mírně doleva" tak už se v tom člověk vyzná. Pokud jedu např. někde po hlavní a v životě jsem tam nebyl, tak mi nezbyde než dupnout na brzdu Exclamation , zastavit a začít bloumat kde je jaká ulice a kudy mám vlastně jet. Laughing No nejjednodušší varianta je přizpůsobit si symboly a tím i hlášky přímo v ConvWPT ještě v PC než to šoupnu do mobilu. Ale dík za reakci Wink
Back to top
radegast

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

No já to tak dělám, že si naplánuju trasu a pak ji "ručně" projedu a koukám co mi kde Goggle říká jak mám jet.
Už jsem to tu jednou někde ukazoval. Kdybych měl jet pouze podle hlasového příkazu nebo jen šipky, tak určitě neodbočím tam kam bych chtěl. A v reálu se tam ta cesta vůbec "mírně doleva" nestáčí, pač je tam odbočovací pruh, takže ve skutečnosti se jede rovně, pak mírně doprava se sjede do odb. pruhu a pokračuje křižovatkou.
Takže v takovém případě i bez znalosti místních poměrů bych si pro toto místo upravil popis na "Mírně doprava na....."
Protože ať už tam ta cesta v reálu má jakýkoliv tvar, tak podle obrázku, v místě kde mám jet "mírně doleva" jsem ještě furt na I/11 a abych sjel na 468-ku (Jablunkovská) musím podle obrázku "Mírně doprava".

priklad.JPG
 Description:
 Filesize:  41.62 KB
 Viewed:  3484 Time(s)

priklad.JPG

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
Swejzi

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Souhlasím, je to lepší radši ještě "růčo" překontolovat, než pak někde v horní dolní nevědět kudy kam. Tohle je nedokonalostí mapových podkladů Googlu, s tím se nic moc dělat nedá. Zajímalo by mě jak by se na této křižovatce chovala "komerční" navigace která třeba čerpá z podobných zdrojů jako Google. Laughing Ale u těch je zase výhoda,že pokud uhneš z trasy, tak ti automaticky vygeneruje trasu alternativní. To mi asi u TB zatím chybí nejvíc, ale je mi jasné,že v Javě nejdou zázraky. Třeba se toho někdy dočkáme Smile Ještě bych měl dotázek, nevíš (nebo kdokoliv) kde by se daly sehnat další zvukové hlášky? Štvě mě,že u těch z Tomtoma, co jsou tady, říkají "směřujte doleva/doprava" a mě by tam více sedělo "mírně doleva/doprava". Vím,že to je prkotina, dá se na to zvyknout, ale je lepší dostat jednoznačný příkaz, než přemýšlet, co tím chtěl TB vlastně sdělit. Very Happy Zkoušel jsem zpracovat přítelkyni,aby mi je namluvila, ale cuká se. Laughing

Last edited by Swejzi on Sat Jan 30, 2010 3:18 pm; edited 1 time in total
Back to top
radegast

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Swejzi wrote:
... než pak někde v horní dolní nevědět kudy kam. ...

Už se mi samozřejmě taky stalo, že přes "ruční" kontrolu trasy, jsem pak někde blbě odbočil. Ale to se pak perfektně hodí výborná funkce TB - kreslení projeté trasy. Přesně člověk ví kudy projel, jak se vrátit atd. Z této funkce TB jsem úplně odvařený Very Happy

Swejzi wrote:
Zkoušel jsem zpracovat přítelkyni,aby mi je namluvila, ale cuká se. Laughing

Asi nejlepší cesta, budou pak přesně takové jaké je chceš mít.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
Swejzi

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 7:31 pm    Post subject: Reply with quote

Mám další poznámku. U zvukových příkazů zde stáhnutelných chybí povel pro 23. symbol křižovatky. Je to obrázek nájezdu a vyskytuje se pokaždé když googlemapy hlásí "zařaďte se do..." Naplánoval jsem trasu Liberec-Plzeň, takže mě to táhne přes Barranďák a v Praze se tento symbol vyskytuje celkem 3krát. Ale podle mapy by u těchto křižovatek šel klidně použít příkaz "sjeďte". Já jsem si to tak zatím provizorně udělal.(Jako nový soubor tereza23.mp3) Pokud někdo narazí na křižovatku,kde by to nedávalo smysl, dejte prosím vědět. Nebo pokud má někdo možnost vycucnout z TomToma ještě nějaké jiné zvuky, tak bych se přimluvil i za výše uvedené "mírně vlevo/vpravo". Very Happy
Back to top
Swejzi

PostPosted: Wed Nov 11, 2009 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem si sesmolil zvukové pokyny z těch co jsem našel kdesi na nějakém fóru. Je tam místo "směřujte doleva/doprava" "mírně vlevo/vpravo" jak jsem chtěl a udělal jsem zvuk i pro ten 23. symbol nájezdu. Není to žádnej zázrak. Inu posuďte sami.

Jan (CZ).zip
 Description:

Download
 Filename:  Jan (CZ).zip
 Filesize:  399.74 KB
 Downloaded:  27 Time(s)

Back to top
nemcik

PostPosted: Mon Nov 16, 2009 9:03 pm    Post subject: nemcik Reply with quote

<cmt>Zamierte na juh na Ílová smerom na Tehliarska.</cmt>
<sym> 0</sym>
<link href="eliska0.mp3"/>
</wpt>
<wpt lat="48.22308" lon="16.97736">
<name>GRTP-002</name>
<cmt>Ostro doľava na Tehliarska.</cmt>
<sym>07</sym>
<link href="eliska7.mp3"/>
</wpt>
<wpt lat="48.22358" lon="16.97833">
<name>GRTP-003</name>
<cmt>Ostro doprava na Opletalova.</cmt>
<sym>74</sym>
<link href="eliska4.mp3"/>
</wpt>
zdravím Vás všetkých,nechcel som zapratať ešte viac vlakno,ktoré
založil Radegast /Nove funkce TB-namety/,tak som to hodil sem.
Urobil som krátku trasu a vyskušal so všetky hlasové povely len pri
dvoch WPT /GRTP 2 ,GRTP 3 /,ktoré uvadzam na začiatku.Ide o povely
č.7 a č.4 . Výsledok bol nasledovný:
Eliška:7-až to bude možné otočte sa ,4-odbočte doprava
Tereza: 7-otočte sa do protismeru ,4-zahnete doprava
Miloslav:7-až to bude možné otočte se,4-zahnete doprava
Jan: 7-pokud to bude možné otočte se do protismeru,4-zabočte vpravo
Maria:7-otočte sa doľava,4-odbočte doprava
Barbara:7-otočte sa keď to bude možné,4-zabočte doprava
nestrávitelný guláš čo sa týka povelu 7.V praxi sa mi tiež stalo,že bola
napr.šípka mierne doľava a hlas.povel znel odbočte vlevo.Na jednej ceste
je to fuk ale čo priradenie hlas.povelov k navigačným šípkam?Podotýkam,že autonavigaciu používam len ako pomocnú silu,aby som
až tak neblúdil.Práve pre niektoré povel.hlášky mi najviac vyhovuje
pozrieť na šípky a vzdialenosť , kedy ma dôjsť k zmene smeru.Dá sa s tým niečo robiť,alebo mi niekto napíše,že si mám vytvoriť vlastné Very Happy
Ďalšia dosť nepríjemna vec,je to zahlásenie dvoch povelov rýchlo za sebou .Medzi Tehliarskou a Opletalovou ul.je cca.90m a už pri nastavení
60m miesto 50m mi to číta 2 povely naraz a to idem skoro krokom.Na
tých 60m som to nastavil z dôvodu,že keď sledujem vzdialenosť zmeny
smeru,tak ma to upozorni skôr tak okolo tých 10m.Na mojej C702
prvý povel je nezrozumitelný.
A tak medzi rečou,Krucha ste vyvolali z temnôt,a čo Komik ?Mohol by
pomôcť so svojou CMS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
nemcik

PostPosted: Mon Nov 16, 2009 9:13 pm    Post subject: nemcik Reply with quote

nepíšte mi prosím o nav.povely 12 ,to je odbočenie ostro doľava Very Happy
ide o to,že moju ulicu poznám,ale čo v cudzom teréne?
Back to top
radegast

PostPosted: Tue Nov 17, 2009 2:37 pm    Post subject: Re: nemcik Reply with quote

nemcik wrote:

nestrávitelný guláš čo sa týka povelu 7.

Ale za to nemůže nikdo jiný než tvůrce zvukových povelů.
O přiřazení k danému povelu (odbočte, mírně, otočte se atd) přislušný symbol a hlasový povel se stará ConvWPT a korektní *.trd soubor.
Ale jak kdo namluví povely anebo pojmenuje je druhá věc.
Klidně se může stát, že hlasový povel "... na kruhovém ..." někdo pojmenuje jmeno4.mp3 a budeš se divit, že tam kde máš odbočit doprava budeš podle hlas. povelu vyjíždět z kruhového objezdu Very Happy

nemcik wrote:
V praxi sa mi tiež stalo,že bola
napr.šípka mierne doľava a hlas.povel znel odbočte vlevo.

Jestli ConvWPT přiřadil pokynu mierne doľava správnou šipku tak určitě i správný hlas. povel. Myslím podle názvu. Co obsahuje, jak zní, ConvWPT už kontrolovat nemůže. Fakt ne.

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
nemcik

PostPosted: Tue Nov 17, 2009 3:01 pm    Post subject: nemcik Reply with quote

Všetko čo si napísal je svata pravda.Ale Eliška,Tereza,možno aj Miloslav
boli prevzaté povely z tom toma?Alebo nie?Jan je podobný Eliške t.j.je to
kopírované len z iným hlasom? A priradovanie šipiek a následne hlasu je vec ConvWPT a to som myslel,že keď si plánujem
cestu nemôžem vedieť akú šipku tam dať ak to nebudem striktne kontro-
lovať poľa mapy.Je mi jasné,že ConvWPT nepriradí vždy správnu
šipku zodpovedajúcu textu,ktorý vytvorí zase Google maps.Ale prečo?
Autor ConvWPT to nikdy nevysvetlil?
Back to top
radegast

PostPosted: Tue Nov 17, 2009 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

ConvWPT nepřiřadí správnou šipku správnému textu jen tehdy, pokud je špatný *.trd soubor.
Google generuje celkem jasné a přesně definované povely. Prostě když Tě někde posílá doleva, tak napíše prostě "Odbočte doleva" a doplní to třeba "na silnici 35 bla bla bla". Nikdy nenapíše "budete odbočovat vlevo bla bla bla" nebo podobně.
Stejně tak například z kruhových objezdů Tě bude posílat pokaždé stejným povelem "Z kruhového objezdu vyjeďte x. výjezdem ..." za x jen doplní číslo výjezdu.
Ty kruhové objezdy jsem použil záměrně, páč nedávno Google trochu ty povely poměnil. Zrovna kruháče změnil z "Z kruhového objezdu vyjeďte výjezdem x. " na "Z kruhového objezdu vyjeďte x. výjezdem"
V tomto okamžiku se ale musí taky patřičně změnit i *.trd soubor. Když ten je správný, ConvWPT Ti pak pěkně k povelům přiřadí patřičné šipky a hlas. povely.
Druhý problém, ale je, jestli Google vymysli trasu správně. Onehdy mně v Praze poslal přes zábradlí nadjezdu Smile . Přišel jsem na to až jsem si naplánovanou trasu porovnal s trasou na mapy.cz.
Vlevo je mapa z Googlu, vpravo z mapy.cz. Jel jsem tam, mapy.cz jsou správně.
Proto je dobré si naplánovanou trasu bod po bodu projít a nejisté místa si zkontrolovat.
Ale takovým problémům se asi nikdy nevyhneme, nejsou totiž závislé na nás Very Happy . Dokonce ani "velké" navigace nejsou bez chyb. Stačí si projít nějaké to fórum o navigacích Very Happy .

Závěrem chci říct, že pokud je správný *.trd soubor a správně nastaven ConvWPT, nemá program důvod špatně přiřazovat šipky a hl. povely.

Praha_.JPG
 Description:
 Filesize:  45.57 KB
 Viewed:  3129 Time(s)

Praha_.JPG

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
radegast

PostPosted: Tue Nov 17, 2009 6:35 pm    Post subject: Reply with quote

Perlička:
Když Google "navedu" správně pomocí dalšího bodu tak mně při odbočení na Vítězné plání káže odbočit doprava Very Happy
A tady žádný sebelepší program podobný ConvWPT nepomůže.

To je jasný důkaz, že tvrzení "Důvěřuj, ale prověřuj!" platí v každé době.

perlicka.jpg
 Description:
 Filesize:  40.93 KB
 Viewed:  4479 Time(s)

perlicka.jpg

HTC Desire S, SDHC 16GB,
TB vždy nejnovější,
Back to top
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Next
Page 19 of 23

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum