icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
J2ME application for offline GPS navigation and tracking.
  • bluetooth / serial / internal GPS, simulator
  • offline maps (common grids and projections)
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and navigation
  • location sharing
  •    ... and more
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Windows Mobile devices
  • Palm (Garnet OS)
  • Android
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Česky)(Česky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) Bosfor      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Zlot uzytkowników TrekBuddy Jura 2008
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ranger

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 8:38 pm    Post subject: Zlot uzytkowników TrekBuddy Jura 2008 Reply with quote

Miło mi poinformować, że pierwsze spotkanie integracyjne polskich użytkowników TrekBuddy jest planowane w dniach 13-15 czerwca 2008 w Podlesicach, na terenie Jury krakowsko-częstochowskiej.
Zapowiada się wiele atrakcji ... włącznie z możliwością porozmawiania bezpośrednio z autorem aplikacji, czyli Kruchem.
Współorganizatorem spotkania jest krakowski Compass i map do nawigowania na spotkaniu nie zabraknie Very Happy
Formuła spotkania jest otwarta, dla wszystkich chętnych.
Kolejne informacje na temat szczegółów programu i zakwaterowania postaram się podać sukcesywnie od przyszłego tygodnia.
Zapraszamy Very Happy

Last edited by Ranger on Sat Mar 20, 2010 1:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger

PostPosted: Wed Apr 23, 2008 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Zgodnie z zapowiedzią kolejne informacje nt. spotkania na Jurze.
Orientacyjny program i informacje organizacyjne znajdują się na stronie
http://www.compass.krakow.pl/
Okolicy nie trzeba (chyba) przedstawiać, Podlesice koło Kroczyc to piękne, skałkowe tereny z licznymi atrakcjami - w okolicy znajdują się zamki w Mirowie, Bobolicach, Morsku i Ogrodzieńcu, kąpielisko w Morsku,
wiele tras pieszych i rowerowych, doskonałe warunki do wspinaczki skałkowej, eksploracji jaskiń itd.
Zapraszam niniejszym do zgłaszania chęci udziału w spotkaniu na adres
tb@compass.krakow.pl
co ułatwi organizatorom "logistykę" imprezy.
Równocześnie proszę o wszelkie uwagi pozwalające wzbogacić jej program.
O kolejnych szykujących się niespodziankach będę kolejno informował.
Back to top
Ranger

PostPosted: Sun Apr 27, 2008 9:32 am    Post subject: Reply with quote

Poniżej okolice Podlesic na mapach Compassu

Spotkanie_uzytkownikow_TB_PodlesiceJura2008.png
 Description:
 Filesize:  135.17 KB
 Viewed:  7999 Time(s)

Spotkanie_uzytkownikow_TB_PodlesiceJura2008.png

Back to top
BorOl

PostPosted: Tue May 06, 2008 6:47 am    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
Okolicy nie trzeba (chyba) przedstawiać, Podlesice koło Kroczyc to piękne, skałkowe tereny z licznymi atrakcjami - w okolicy znajdują się zamki w Mirowie, Bobolicach, Morsku i Ogrodzieńcu, kąpielisko w Morsku,
wiele tras pieszych i rowerowych, doskonałe warunki do wspinaczki skałkowej, eksploracji jaskiń itd.

Właśnie w Podlesicach miałem dwa noclegi w majowy weekend. Oprócz dużych noclegowni jest też parę gospodarstw agroturystycznych. Nocowałem w Podlesicach 17. Warunki przeciętne - łóżka średniowygodne, łazienka wspólna na piętro; ale za to łazienka po remoncie, dostęp do kuchni, oddzielne wejście i w piwnicy sklep otwarty chyba do 21 Smile Cena - 20 zł/os/noc - w majowy weekend, bez pościeli. Taniej mieliśmy tylko w Siedlcu pod Krzeszowicami u sióstr zakonnych (polecam). Przy okazji siekierka dla Domu Wypoczynkowego "Zacisze" w Bydlinie - OMIJAJCIE Z DALEKA!!! Drogo - 25 zł/os/noc, a warunki słabiutkie: pokoje śmierdzące, łóżka niewygodne, wszechobecny brud i syf.
Posiłki. Jedliśmy w tej trzeciej restauracji - nie zajazd, nie ostaniec. Nie pamiętam nazwy. Nie było źle, choć porcje niezbyt duże. Polecić mogę też Karczmę Michała (czy coś takiego) na południu wsi. Nie jest drogo i można się najeść. Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną - mniam. Za 15 złotych można zjeść placek węgierski - wprawdzie nie jest to poezja, ale jest to naprawdę wielkie - placek ziemniaczany z jakimś gulaszem (ja nie rozróżniam mięsa - może to była wołowina, a może pies z budą).

Bawcie się dobrze!
Back to top
Ranger

PostPosted: Tue May 06, 2008 8:26 am    Post subject: Reply with quote

Czyzbys nie mial zamiaru dobrze sie bawic razem z nami ? O ile pamietam, gdzies w styczniu martwiles sie, czy przypadkiem nie przeoczyles takiego spotkania z Kruchem i uzytkownikami TB.
Byloby nam przykro ...
Co do zakwaterowania i warunkow w Podlesicach i okolicy - wybor jest szeroki, poczawszy od kilku apartamentow w Ostancu az do pokoi goscinnych, mozna cos odpowiedniego dla siebie wybrac.
Przy czym nie warto tego odkladac na ostatni moment, okolica na brak odwiedzajacych raczej nie narzeka, stad staralismy sie podac informacje o spotkaniu odpowiednio wczesnie.
Back to top
BorOl

PostPosted: Tue May 06, 2008 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
Czyzbys nie mial zamiaru dobrze sie bawic razem z nami ? O ile pamietam, gdzies w styczniu martwiles sie, czy przypadkiem nie przeoczyles takiego spotkania z Kruchem i uzytkownikami TB.
Byloby nam przykro ...
Tak. Pisałem o spotkaniu Smile Jura jednak była jednym z planów na urlop majowy i wypaliła. Ponieważ mieszkam na drugim końcu Polski to chyba w tym roku już się tam nie wybiorę. Chyba, że lotto wylosuje moje numery Wink
Poza tym... nadal jestem wirtualnym użytkownikiem TB. Nie mam odbiornika i w najbliższym czasie to się nie zmieni. Nie wiem czy w ogóle się to zmieni ponieważ do pracy potrzebuję jednak czegoś zupełnie innego - moja robota to inwentaryzacja w terenie, więc muszę mieć choć namiastkę GISu, a nie stać mnie na dwa urządzenia. Zatem TB będę kibicował, ale niestety chyba biernie.
Back to top
Ranger

PostPosted: Tue May 06, 2008 10:47 am    Post subject: Reply with quote

No coz, szkoda. Pozwolisz ze nie pociagne dalej tej dyskusji, bo troche odbiegamy od tematu.
Back to top
Ranger

PostPosted: Thu May 29, 2008 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

UWAGA !
Termin zgłoszeń na I Spotkanie Użytkowników TrekBuddy - JURA 2008
upływa 2.06.2008. Zgłoszenia należy wysyłać e-mailem na adres tb@compass.krakow.pl.
Zgłoszenia są niezbędne z uwagi na konieczność przygotowania odpowiedniej ilości materiałów na spotkanie.

Sądząc po dotychczasowym przebiegu zgłoszeń - nie można wykluczyć, że spotkanie może zostać odwołane. Sami o tym zdecydujecie.

Pozdrawiam,
Ranger
Back to top
Grzes

PostPosted: Fri May 30, 2008 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
UWAGA !
Termin zgłoszeń na I Spotkanie Użytkowników TrekBuddy - JURA 2008
upływa 2.06.2008. Zgłoszenia należy wysyłać e-mailem na adres tb@compass.krakow.pl.
Zgłoszenia są niezbędne z uwagi na konieczność przygotowania odpowiedniej ilości materiałów na spotkanie.

Hmmm, a jakie materiały masz na myśli ????? Te płynne możemy przecie na miejscu zanabyć Wink !

Quote:

Sądząc po dotychczasowym przebiegu zgłoszeń - nie można wykluczyć, że spotkanie może zostać odwołane. Sami o tym zdecydujecie.

Jak by to ująć ..... sam spojrzałem na cennik Ostańca i .... ech, ja tam wolę warunki bardziej spartańskie ale za to też i bardziej kameralne. Fajnie by było np. dogadać się z którymś z pensjonatów. A jest ich trochę i dobrze by było być w jednym lokum. Po zjeździe w dół (na pd) za taką małą knajpką po prawej jest ponoć fajna noclegownia.

Co Ty na To Burż... sorry, Ranger ?

Pzdrw.
Back to top
Ranger

PostPosted: Fri May 30, 2008 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

Ej, chyba nie czytałeś ogłoszenia na stronie głównej Compassu (jest w 2 organizacyjnej informacji w tym wątku Wink
Baza imprezy jest w Gościńcu Jurajskim Cool A jak zerkniesz na mapki powyżej - nawet pole namiotowe jest.
Ostaniec został wskazany jako górna półka, wyłącznie dla oczekujących bardzo wysokiego standardu pobytu.
A my turyści .... Very Happy
Natomiast co do materiałów - specjalna nowa mapa papierowa na okoliczność spotkania, treningu i rywallizacji ... warto by wiedzieć ile ich wydrukować ? (seria limitowana, to biały kruk).
O CD-ROM-ach zawierających mapy TB "na pamiątkę" nawet nie wspomnę ...
Ech.
Back to top
Grzes

PostPosted: Sat May 31, 2008 6:33 am    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
Ej, chyba nie czytałeś ogłoszenia na stronie głównej Compassu (jest w 2 organizacyjnej informacji w tym wątku Wink
Baza imprezy jest w Gościńcu Jurajskim Cool A jak zerkniesz na mapki powyżej - nawet pole namiotowe jest.
Ostaniec został wskazany jako górna półka, wyłącznie dla oczekujących bardzo wysokiego standardu pobytu.
A my turyści .... Very Happy
Natomiast co do materiałów - specjalna nowa mapa papierowa na okoliczność spotkania, treningu i rywallizacji ... warto by wiedzieć ile ich wydrukować ? (seria limitowana, to biały kruk).
O CD-ROM-ach zawierających mapy TB "na pamiątkę" nawet nie wspomnę ...
Ech.

1. No może nie doczytałem, ale ten Ostaniec ...

2. O campingu wiem, nawet wiem, jaka jest oliść sr...p na jedno oczko w sezonie Razz !

3. To mapy drukujecie na drukarkach ?????

4. CD da się na miejscu wypalić Wink

5. Kruch będzie ????

6. No to czekamy na prognozy pogody ....

7. Przechowalnia rowerów jest ???

Pzdrw.
Back to top
qrczakoff

PostPosted: Sat May 31, 2008 11:32 am    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:

Wypowiem się z boku, bo się wybrać nie mogę (jednak świeżo urodzone dziecko w domu, drastycznie ogranicza możliwości).
Moim zdaniem strzałem w kolano było to, że każdy sam ma sobie zorganizować bazę noclegową. Jak ktoś decyduje się jechać na imprezę organizowaną przez kogoś innego, to automatycznie oczekuje, że organizator robi całą imprezę, a nie tylko to co mu wygodnie. Rozumiem, że rezerwowanie noclegów w jakiś sposób wiąże organizatora, ale cóż, takie jest życie.
Back to top
Ranger

PostPosted: Sat May 31, 2008 11:40 am    Post subject: Reply with quote

Nadal widzę, że jest wymienianych wiele powodów na nie.
A są jakieś na TAK ?
Back to top
Grzes

PostPosted: Sat May 31, 2008 1:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ranger wrote:
Nadal widzę, że jest wymienianych wiele powodów na nie.

No bo są. Skoro się dziwisz, że mało chętnych, to otrzymujesz odpowiedzi. I ja przyznam, że wolałbym jakiś zaciszny pensjonacik. I tańsze noclegi, ew. fajna klajpka na boku. Akurat ten zajazd jest bodaj najruchliwszym miejscem w okolicy Sad

Quote:
A są jakieś na TAK ?

Jasne, że są Very Happy

1. Spotkanie kolegów
2. Ucieczka od zgrzędy domowej Wink
3. Być może jakieś dodatkowe atrakcje Wink
4. A w ogóle, to ilu się zgłosiło ? Poza JS, GW ???? Wink

Ja już wuiem, że na cały ten zlot się nie wybiorę. Ale planuję może wypad niedzielny na rowerku, tj. do Myszkowa pociągiem. Ale się okaże, zależy od pogody ....

Pzdrw.
Back to top
Ranger

PostPosted: Sat May 31, 2008 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

Widzę, że najbardziej aktywni w tym temacie są Ci użytkownicy TB, którzy się na spotkanie nie wybierają. Czyżby wyrzuty sumienia ? Wink
Cel spotkania został jasno określony, nie warto zgadywać.
Przypomnę:
"Celem spotkania jest wymiana praktycznych doświadczeń związanych z wykorzystaniem telefonów komórkowych do nawigacji GPS".
Oczywiście w zakresie aplikacji TrekBuddy.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum