Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker - moved to github.
Trekbuddy github repository

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Tracks Album (slady trasy i punkty w PC)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Wolverine



Joined: 20 Apr 2008
Posts: 400
Location: Gliwice, PL

PostPosted: Fri Feb 06, 2009 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Działa !! Smile

Trzeba tylko pamiętać o tym, by raz wczytane ścieżki przeliczyć od nowa. W przeciwnym razie nowa wersja nie widzi zmian.

Ostatnio instalowałem TA na kilku komputerach z Vista i XP i nie mam problemów z jego działaniem.

Jacek, pamiętasz kiedyś rozmawialiśmy o możliwości dodania do aplikacji trybu pełnoekranowego- dałoby radę? Jedną z wersji TA mam na netbook'u i bardzo by się ta opcja przydała Wink

_________________
TrekBuddy 4.0 PL
Samsung Galaxy Note II + MicroSDHC Ultra 32GB
Cat B15 + MicroSDHC Ultra 16GB
Holux M-1000c
Back to top
View user's profile Send private message
anbes1



Joined: 13 Mar 2008
Posts: 76

PostPosted: Fri Feb 06, 2009 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

Witam
Juz dziala. Faktycznie sciagnalem spakowany program. Po sciagnieciu prawidlowego dziala!
Mam za to inny problem. W jaki sposob usunac nieprawidlowe trackpointy. gdy program jest uruchomiony wywoluje trackpointy i usuwam nieprawidlowy (znika on z wyrysowanej trasy). Problem polega na tym ze nie wiem jak zapisac ten poprawiony slad.
Back to top
View user's profile Send private message
JacekK



Joined: 13 Feb 2008
Posts: 141
Location: Bydgoszcz Poland

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

anbes1 wrote:
Problem polega na tym ze nie wiem jak zapisac ten poprawiony slad.


Smile Całą zimę nie używałem TracksAlbumu, to nie jestem pewien, czy dobrze pamietam. Masz po lewej listę wczytanych do podglądu tras. Jest tam ikona dyskietki. Jak ją klikniesz, to możesz zapisać do gpx'a te ślady, które na liście są odhaczone.
Back to top
View user's profile Send private message
anbes1



Joined: 13 Mar 2008
Posts: 76

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

wszystko ok. Dzieki za pomoc
Back to top
View user's profile Send private message
kwicol



Joined: 16 Mar 2008
Posts: 105

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 10:46 am    Post subject: export do gpx Reply with quote

Przy eksportowaniu danych do pliku gpx brak jest chyba prawidłowej deklaracji prefixu nmea.
Taki błąd przynajmniej zgłasza TracksAlbum w chwili gdy plik wyeksportowany próbuje jeszcze raz wprowadzić do bazy:
Code:
Reference to undeclared namespace prefix: 'nmea'
Line: 17
<nmea:speed>...

W momencie jak deklarację zastępie oryginalnym wpisem z TB jest już OK.
Back to top
View user's profile Send private message
lukaszs_2006



Joined: 28 Mar 2009
Posts: 1

PostPosted: Sun Mar 29, 2009 5:43 pm    Post subject: witam mam problem Reply with quote

witam nie moge nic znalesc na temat mojego problemu mianowicie jak kopiuje gpx z track-gpx punkty nie maja zadnych wspolrzednych albo sa same zera tb zainstalowany nae c702 jak dodaje do mapy to pisz this tages...........................................line0 dzieki za pomoc
Back to top
View user's profile Send private message
broxxy



Joined: 22 Aug 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Aug 22, 2009 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

Mam mały problem. Po zainstalowaniu firebirda i odpaleniu TrackAlbum'u wyskakuje mi taki komunikat... chcę dodać ,że siedziałem nad niemal wszystkimi tematami związanymi z TA i nie mogę dojść do przyczyny ,któa uniemożliwia mi odpalenie go.

Proszę o pomoc .



problem.JPG
 Description:
 Filesize:  17.21 KB
 Viewed:  10649 Time(s)

problem.JPG


Back to top
View user's profile Send private message
wronaq



Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1
Location: Warsaw, Poland

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 3:13 pm    Post subject: Reply with quote

Sam miałem podobny problem. Linki z działu Tools umarły dlatego w linku poniżej zamieszczam program wraz z niezbędnym Firebird'em i instrukcją instalacji.

http://rapidshare.com/files/333208465/TracksAlbum.rar

_________________
TrekBuddy 0.9.98
Nokia E51
Pathfinder Logger P3106
Back to top
View user's profile Send private message
merolek



Joined: 17 Jan 2010
Posts: 1

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 8:12 pm    Post subject: Reply with quote

nic to nie dało - dalej komunikat jak u kolegi wyżej Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Mateusz Malinowski



Joined: 14 Aug 2009
Posts: 69
Location: Polska

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 10:37 am    Post subject: Reply with quote

merolek wrote:
nic to nie dało - dalej komunikat jak u kolegi wyżej Sad




A masz uruchomiony; nie tylko zainstalowany firebird?
Jeśli również zamieniłeś firebirda 32 bit na 64 bit, to wróć na wersję 32. U mnie w tym tkwił kiedyś problem choć system mam 64 bit.


Last edited by Mateusz Malinowski on Wed Feb 16, 2011 11:36 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Nicrame



Joined: 31 May 2010
Posts: 4
Location: PL

PostPosted: Wed Jun 09, 2010 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

Niestety w moim wypadku program wiesza sie podczas uruchamiania (zarowna wersja 0.2, 0.4 jak i najnowsza).

Uzywam Firebirda 1.5.5 (probowalem tez najnowszego 1.5.6).
Odblokowalem port TCP 3050, ktorego uzywa firebird.
Uzywam WinXP SP3PL PRO, wersja 32bit, mam zainstalowana JRE 1.6.20, MS.NET 2 i 3.5, komputer ma wystarczajaca ilosc RAM (3GB) i miejsca na dysku (37GB).
Program wiesza sie w momencie takim, pokazuje sie okienko na srodku z napisem
TracksAlbumJK
Please wait....

Connection to database...

Firebird jest zainstalowany jako Classic Server, uruchamiany jako aplikacja (uruchomiony podczas startu TAJK, bez niego program wysypuja blad ze sie nie moze z baza danych polaczyc).

Jest jakas opcja debugowania czy cos, zeby sprawdzic gdzie tkwi problem?
Pozdrawiam Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Page 9 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group