Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Zkalibrovane mapy z mapy.cz
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 33, 34, 35  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Fri Sep 30, 2011 7:46 am    Post subject: Reply with quote

Zdravím, nedávno jsem si chtěl pomocí mapgrabberu vytvořit mapu Jeseníků. Nicméně pokus dopadl neúspěšně. Stáhnul jsem si poslední verzi, spustil a při pokusu o zadání rohu mapy se mi objevila chyba zobrozená níže.[img]http://imageshack.us/photo/my-images/7/chybamapgrabber.png[/img]
Při pročítání fóra jsem pak zjistil, že zcela stejná hláška se tu objevila před dvěma lety (příspěvky z 15. června 2009). Tehdy autor zjistil, že došlo ke změně zadávání adresy na mapy.cz. Myslím, že nyní se jedná o to samé. Mapgrabber jsem zkoušel na dvou počítačích s různými systémy (Win XP a Vista) a stále se objevuje ta samá hláška. Po tom o přestalo být možné tvořit mapy v MOBACu z cykloservru, je mapgrabber jediný program, který umožňuje vytvořit turistické mapy. Budu vděčný za rychlou reakci.
P. S.: Použil jsem poslední verzi 1.37.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stehlík David



Joined: 25 Sep 2011
Posts: 10

PostPosted: Mon Oct 24, 2011 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj když chci stahovat mapy tak se mi ukáže hláška "Nebylo nalezeno žádné okno serveru mapy.cz s platnou adresou mapy. Funkci nelze použít" poradte prosím co s tím
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Sat Nov 19, 2011 11:15 am    Post subject: Reply with quote

Nemáte někdo aktuální odkaz na turistikcé mapy pro TB - nejlépe celé čr - všechny odkazy které jsem tu prošel byly již nefunkční. díky
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pepon



Joined: 13 Apr 2008
Posts: 35

PostPosted: Sun Nov 20, 2011 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

Tady např. něco je, hned první příspěvek
Code:
http://androidforum.cz/trekbuddy-turisticka-navigace-pro-android-mapy-cr-t1692.html

_________________
SE C510 + 4GB Memory Stick Micro + Nokia LD-3W
Back to top
View user's profile Send private message
Lugia010719d1



Joined: 25 Mar 2009
Posts: 5

PostPosted: Sun Dec 18, 2011 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Dneska jsem po delší době zase stahoval turistickou mapu z mapy.cz, a funguje to. Jen to asi u každýho desátýho fleku hází chybu že se nepodařilo vykreslit překryv, ale to není zas takovej problém. Překryv se myslím v nastavení dá vypnout. Horší je, že zničeho nic mapgrabber přestal fungovat na virtuálních Windows běžících pod VirtualBox na Kubuntu. To ale asi nebude problém MapGrabberu ani mapy.cz Smile
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5028

PostPosted: Wed Dec 28, 2011 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj, dnes jsem si chtěl poprvé stáhnout mapy z mapy.cz a napsalo mi to Nebylo nalezeno žádné okno serveru mapy.cz s platnou adresou mapy. Funkci nelze použít. Verze programu 1.37. Co dělám špatně? Poraďte prosím. Prohlížeč jsem zkoušel firefox i ie a stále stejný výsledek.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
zxkarel



Joined: 18 Jul 2012
Posts: 2

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj,
psal jsem v jiném vlákně o touze pomocí MapGrabberu stáhnout turistické mapy z mapy.cz (http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=50038#50038)
Ale ono to možná spíš patří sem Smile

Rád bych si zase vytvořil několik map pro cykloturistiku... moc se mi líbilo vytvářet si je pomocí MapGrabberu z mapy.cz

Navíc, když teď mají na mapy.cz upravené, vylepšené a jdou do většího přiblížení...

2RaceSoft: Šlo by MapGrabber upravit, aby uměl znovu stahovat mapy z mapy.cz? Tedy jak jsem psal, standardní (ale i historické, foto) mi stahovat jdou... Díval jsem se do nastavení a vidím, že defaultně jsou turistické ve formáitu GIF ale podle infa z údajů o stránce jsou ty "obrázky" jako PNG, ale i když toto v nastavení upravím, tak to nejde...
Moc by mě potěšilo, kdybych si mohl mapy znovu stáhnout Smile
A určitě nejen mě... je to skvělý program... stálo by za to ho aktualizovat...

Případně, znáte někdo jiný způsob, jak stáhnout a pro TrekBuddy připravit turistické mapy z mapy.cz?

K.[/url]
Back to top
View user's profile Send private message
Bucky Kid



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 110
Location: N 49°11'40" E 16°36'26"

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 7:24 am    Post subject: Reply with quote

Taky už mi nejdou stahovat staré atlasy respektive načítají se jenom bílé čtverce. Mapgraber 1.37 generuje odkazy ve tvaru
http://www.mapy.cz/#mm=ZP@x=131248160@y=130327456@z=13

Současné mapy.cz používají odkazy ve tvaru
http://www.mapy.cz/#mm=ZP%40x%3D131248160%40y%3D130327456%40z%3D13&x=13.650751&y=49.096213&z=13&l=2

takže parametry x a y jsou přímo souřadnice ve formátu WGS 84 a konverze PP<->WGS84 tím pádem odpadá

Je ale s podivem že mapa Prahy stále načítá správné čtverce

Prosím o aktualizaci?
Back to top
View user's profile Send private message
Bobesh72



Joined: 11 May 2011
Posts: 10

PostPosted: Thu Aug 09, 2012 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

mě už to taky nejde. jde jen stáhnout z mapy.cz tu základní mapu, ne turistickou.
Taky bych byl pro update.
Back to top
View user's profile Send private message
Danny_S



Joined: 25 Mar 2008
Posts: 46

PostPosted: Tue Apr 23, 2013 7:34 am    Post subject: Prosba Reply with quote

Zdravím.
Obracím se na vás prosbou, jestli někdo nemá už hotové mapy/atlas Trutnovska nebo PodKrkonoší apod.
Stačí úplně malá mapa, ale aspon něco abych měl.

Jedná se mi především o mapu Trutnova a jeho okolí (Zacléř, Hostinné, Upice apod.)

... nebo jestli ví někdo o nějakém linku, kde bych si to mohl stáhnout.
Seznam ani Google mi v tomhle vůbec nepomohly. Sad

Díky moc. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
MirosPikos



Joined: 16 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Sun Apr 28, 2013 6:41 pm    Post subject: MAP1.eu Reply with quote

Co si myslíte o těchto mapách? Docela zajímavé. Locus už je umí, určitě nebude problém je nacpat do MOBAC. I vzhledem k tomu, že to vychází z OSM.

http://alpha.map1.eu/#zoom=5&lat=50.083&lon=14.41&layers=B
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Sun Apr 28, 2013 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

AlphaMap1


Alphamap.zip
 Description:

Download
 Filename:  Alphamap.zip
 Filesize:  360 Bytes
 Downloaded:  77 Time(s)


_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
Bucky Kid



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 110
Location: N 49°11'40" E 16°36'26"

PostPosted: Sat May 04, 2013 7:11 am    Post subject: Reply with quote

Funguje Thumb up Mapy vypadají čistě ale na druhou stranu nemají tolik POI a detailů.
Uměl bys mapsource i na SmartMaps?
http://www.smartmaps.cz/turisticke-mapy/
Back to top
View user's profile Send private message
Šumil



Joined: 01 Oct 2008
Posts: 226
Location: Trencin, SK

PostPosted: Sat May 04, 2013 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

Nie.Tam je nejaké dynamické url. Vyhadzuje mi chybu pripojenia.Ak by si chcel stiahnuť silou mocou nejakú oblasť napadá ma jedine MapGrabber a následne nakalibrovať.
_________________
Nokia 6300, LD-3W, 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
Bucky Kid



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 110
Location: N 49°11'40" E 16°36'26"

PostPosted: Sat May 04, 2013 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

To by mi bylo celkem jedno co za soft by se na to použil, hlavní je jestli by to vůbec nějak šlo, pokud možno bez reprojekce. MapGrabber pokud vím umí (respektive uměl) jen mapy.cz ne? Kdyby se smartmaps nějak podařilo dostat na do telefonu byla by to bomba. Vím určitě že Locus je stahovat umí i ukládat do offline cache takže jde jen o provedení.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 33, 34, 35  Next
Page 34 of 35

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group