icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • bluetooth / serial / internal GPS, simulator
  • offline raster maps (common grids and projections)
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • ... and more
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
  • Windows Mobile 5.x/6.x
  • Windows Phone coming
Visit our wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Česky)(Česky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Problem s pripojenim k bluetoth,respektive GPSmodulu

Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pepa112

PostPosted: Tue Mar 04, 2008 7:05 pm    Post subject: Problem s pripojenim k bluetoth,respektive GPSmodulu Reply with quote

Ahojky,uz jsem jednou o tom psal,nevim si s tim rady. Ted mi to na dovolene udelalalo zase,kdyz jsem mimo dosah operatora,v TrekBuddy sviti zluta a proste se neni schopen pripojit k GPS modulu,trvalo to skoro 15 minut,jak jsem se dostal na signal,tak nabehl a bylo vsechno v poho. Prvne jsem premyslel,protoze to skoro vzdy udela,kdyz se hybu nekam dal,jestli to neni tim,ze pred TrekBuddy jedu autem a pouzivam Navicore jako navigaci auta,jestli se to nejak pak nehada,ale je podezrele ze nabehl,hned jak jsem se dostal na signal.Nenapada vas cim by to mohlo byt? jeste jeden zazitek z Jeseniku,nasel jsem tam lesni bar,kuriozita je v tom,ze v nem jevsechno za 10 Kc,ale hlavne,penize se davaji do plechovky a kupodivu tam pry zustanou. Uz pry funguje docela dlouho a snad i vydelava.... vice je i s souradnicema na www.lesnibar.cz , v zime funguje jen ten dolni.... Jo,jeste Kruchu, prosim, prosim,dal by se nekde popsat zmeny v nove verzi v cestine, nevim jak funguje .tmi , dival jsem se, ze snad uz by mely jet .tar atlasy, v nastaveni jsem nasel nejakou polozku GSM do tracku ??? Diky a prijemny zbytek dne
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

Kdyz se neco takovyho stane, tak se podivejte do Info->Technical->Provider Status a Error na cisla...

TARy by mely chodit o neco lip na S60, jsem zvedavy na feedback. Bohuzel to neni to nejlepsi reseni, zatim.

To GSM info je zatim jenom pro SonyEricssony, k trkpt v gpx logu to zaznamena jeste LAC (oblast?) a CELLID (ID bunky).
Back to top
pepa112

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

jasny,mrknu se,ale je to uz ponekolikaty,zajimalo by me jestli mel nekdo podobnou zkusenost,normal nabehne a chytne staelity tak do minuty,ani ne.... Tar vyzkousim,dam vedet,mej se...

[quote="kruch"]Kdyz se neco takovyho stane, tak se podivejte do Info->Technical->Provider Status a Error na cisla...
Back to top
Trpaslik

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

V polednej dobe (od verzie 0.9.74) mam tiez problem so ziskanim GPS polohy pri starte. Niekedy to trva aj desiatky minut, kym mi to nabehne, inokedy je to za 2-3 minutky. Mam SE K550i a namiesto map som zacal pouzivat tarovane atlasy...
Back to top
kruch
Site Admin

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 4:27 pm    Post subject: Reply with quote

@Trpaslik Info->Technical->Provider Status|Error?
Back to top
mitri

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

Je to tak na K550i s Evolve GoTraxx při startu se objeví modrý puntík a nic vrátil jsem se k předchozí verzi tam to jede jak fík.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Trpaslik

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

Teraz mi to ako na potvoru nabehlo v pohode, len asi 2x na kratko vypadol signal. Takze cisla su nuly, len Restarts=1 a na konci pod Errors nie je ziadne cislo. Ale to nebola popisovana situacia, ked to nechce nabehnut. Ak sa mi to stane znova, pozriem sa este na tie cisla.
Inac vyzeralo to tak, ze na OSD pod udajmi o polohe bol v 2. riadku vlavo cas. Kontrolka bola asi zlta. Niekedy telefon mrzol a program sa nechcel ani ukoncit ci dat STOP. Musel som ho ukoncit podrzanim klavesu na telefone. Skusal so aj odinstalovat a nanovo nainstalovat, no po case to blblo znova.
Pri zastavovani GPS (pouzitim STOP) telefon asi na 10s stuhne - ostane viditelne menu a nereaguje na stlacenia. Potom ide normalne...
Back to top
kruch
Site Admin

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

mitri wrote:
Je to tak na K550i s Evolve GoTraxx při startu se objeví modrý puntík a nic vrátil jsem se k předchozí verzi tam to jede jak fík.

Neudelal bys mi kratkej NMEA log s tou novou verzi...? Wink
Back to top
pepa112

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 12:48 pm    Post subject: Re Reply with quote

Jo, presne tak, taky sviti zluta a nic,vetsinou zkousim mackat po 2 minutach 5,ale nic,proste nevim na cem to nekdy visi,ale je to docela k zlosti, pritom kdyz nabehne,tak ukazuje 6 satelitu a vic,tam by problem nemel byt,hustota zastvaby taky ne..

Trpaslik wrote:
Teraz mi to ako na potvoru nabehlo v pohode, len asi 2x na kratko vypadol signal. Takze cisla su nuly, len Restarts=1 a na konci pod Errors nie je ziadne cislo. Ale to nebola popisovana situacia, ked to nechce nabehnut. Ak sa mi to stane znova, pozriem sa este na tie cisla.
Inac vyzeralo to tak, ze na OSD pod udajmi o polohe bol v 2. riadku vlavo cas. Kontrolka bola asi zlta. Niekedy telefon mrzol a program sa nechcel ani ukoncit ci dat STOP. Musel som ho ukoncit podrzanim klavesu na telefone. Skusal so aj odinstalovat a nanovo nainstalovat, no po case to blblo znova.
Pri zastavovani GPS (pouzitim STOP) telefon asi na 10s stuhne - ostane viditelne menu a nereaguje na stlacenia. Potom ide normalne...
Back to top
Trpaslik

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes so znova pozeral na tie cisla v Info - Technical a je to tak ako som pisal vyssie. Len restarts=1, ostatne su nuly. Cisla su rovnake, aj potom, ked sa to rozbehne...
Back to top
Trpaslik

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes som bol a Tatrach a pouzival som TrekBuddy takmer 8 hodin. Po pociatocnych problemoch so startom fungoval na SE K550i bezvadne, kym som nestratil GSM signal operatora. Zacala svietit modra gulicka, aj ked signal GPS bol z 8 satelitov. Prerusila sa zrejme komunikacia a modulom GPS a nenabehla ani ked som chytil signal operatora. Restartoval som mobil aj TrekBuddy, potom to znova nabehlo a islo dalej. Ked svietila modra gulicka, cisla v Info->Technical->Provider Status boli asi take:
Prve dve hodnoty boli okolo 20-40, sync=1 a posledna cislica bola 0. Takisto v Error bola nejaka hlaska - nepametam sa, nemal som si ju kam zapisat...)
Back to top
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum