Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Brak informacji o predkosci, wys. n.p.m, itp.
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 10:26 am    Post subject: Reply with quote

A masz w Platform wypisaną wersję Javy ?
Back to top
View user's profile Send private message
jaizm



Joined: 31 Jul 2010
Posts: 13

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 10:32 am    Post subject: Reply with quote

nie ma nic o javie
Back to top
View user's profile Send private message
zober



Joined: 10 Mar 2009
Posts: 23

PostPosted: Mon Sep 13, 2010 9:14 am    Post subject: 6303classic Reply with quote

U mnie problem ustąpił. Miałem jakąś trefną wersje TB. Jak wgrałem kilka kolejnych to znów albo sie nie uruchamiały bo coś z certyfikatem było nie tak albo nie mogłem w zabezpieczeniach wybrać opcji aby nie pytał sie 500 racy czy zezwalam na dostęp do pamięci... ale trafiłem na działającą wersje 0.9.99 KrUcH..

Dziwne jest to że na tej nokii 6303classic TB sie nie instaluje tylko działa bezpośrednio z wgranego pliku, za każdym razem muszę grzebać po katalogach aby go włączyć, nie mogę sobie skrótu zrobić. Natomiast jak tylko wyjmę pamięć to znów muszę konfiguracje zabezpieczeń ustawiać od początku.
pamięć 2097152/438468
Cmsy działają ale jak sie mieniam to po kliku faktycznie sie wysypuje.
Najbardziej denerwuje to że nie mogę wgrać GPX z kilkoma waypointami...
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Mon Sep 13, 2010 9:43 am    Post subject: Reply with quote

Hmm, masz dosyć mało wolnej pamięci aplikacji (jakieś 300 kB mniej niż pisał na poprzedniej stronie kolega jaizm).
Zużycie pamięci mogą zmniejszyć:
- wersja lite aplikacji bez Hecl-a albo niezbyt rozbudowane CMS-y bez Hecla używane z wersją standard
- mniejsze atlasy/mapy
- mapy w png o mniejszej liczbie kolorów
Wiele więcej się wymyśleć nie da.
Możesz spróbować skopiować pliki instalacyjne do pamięci telefonu, nie powinno być wtedy kłopotu z wykrywaniem ich braku przez telefon, wystarczy zostawić na karcie foldery robocze Treka. Choć wtedy trzeba pamiętać by nie uruchamiać aplikacji, jeżeli karta jest wyjęta (w takiej sytuacji jej foldery robocze są niedostępne).
Back to top
View user's profile Send private message
gutek8654



Joined: 20 Apr 2012
Posts: 1

PostPosted: Mon Jun 05, 2017 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

Pozwole sobie odgrzebac temat.
Mianowicie na samsung s5 z androidem 6.0.1 do pliku gpx nie zapisuje mi wysokosci. Czasem zapisze tylko w pierwszym punkcie potem znowu cisza... na poprzednich telefonach nie mialem z tym problemu. Tak samo na cms'sie nie widac wysokosci. Czy moze to byc spowodowane? W ustawieniach nic nie widze

EDIT
dodam jeszcze, ze Endomondo nie ma problemów z zapisem wysokosci, sciagnalem plik zamieszczony w tym watku, w symulatorze pokazywal wysokosc bez problemu.
Próbowalem takze reinstalowac aplikacje - bez rezultatów.
Sprawdzalem takze aplikacje na drugim telefonie (S6), tam wysokosc pokazuje bez problemu.
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Mon Jun 05, 2017 9:05 pm    Post subject: Reply with quote

Problem znany, a nawet rozwiazany Smile
W temacie
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=8356
znajduje sie wersja TB specjalnie dla modeli Samsunga, które pomimo odbioru danych z wielu satelitow i wiedzy o wysokosci podaja fix 2D.
Po prostu moze Trek dokladniej sprawdza poprawnosc danych gps smartfona niz ... Endomondo ? Smile
Back to top
View user's profile Send private message
gutek8654



Joined: 20 Apr 2012
Posts: 1

PostPosted: Mon Jun 05, 2017 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

dziekuje dobry czlowieku, uratowales TrekBuddy od nieuniknionej smierci na moim telefonie Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group