Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Najczestsze pytania i odpowiedzi
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski
View previous topic :: View next topic  
Author Message
damarcus77



Joined: 01 Aug 2008
Posts: 115
Location: Stalowa Wola

PostPosted: Mon May 06, 2013 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Nie chciałem spamować forum nowym tematem więc pisze tu o moim problemie z trekiem którego używam z wielką radością już od kilku lat

Mój stary SE W910 na którym używałem trekabuddy od kilku lat niestety dogorywa i nadszedł czas aby zastąpić go innym modelem . Udało mi sie dorwać SE Yari w doskonałym stanie i zainstalowałem w niem trekabuddy .
I tu pojawia się bardzo irytujący problem .
Włączam TB ( zawsze z zapisem śladu ) i jadę ( rowerem ) ...no i po przejechaniu powiedzmy 10 km zatrzymuje się aby sprawdzić na mapie gdzie jestem...ja jestem na 10tym km a kursor jest na 5 i widzę jak się porusza..i tak jedzie aż do miejsca gdzie się zatrzymałem . Im dalszy dystans pokonuje tym strata kursora jest większa . Irytujące jest to strasznie i nie mam pojęcia co jest nie tak .
Na Yari mam zainstalowaną legalnie kupioną wersje 4.0 TB . Sprawdzałem ustawienie i mam kropka w kropkę te same co na SE W 910 ..mapy te same , odbiornik GPS ten sam .

Pomóżcie Proszę
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Tue May 07, 2013 8:23 am    Post subject: Reply with quote

A nie masz tam przypadkiem włączonej jakiejś animowanej tapety albo wygaszacza ekranu ?
Objaw typowy dla wstrzymania pracy aplikacji w tle.
Back to top
View user's profile Send private message
damarcus77



Joined: 01 Aug 2008
Posts: 115
Location: Stalowa Wola

PostPosted: Wed May 08, 2013 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Wygaszacz nie używam . Tapeta tez była normalna ale zmieniłem na inna...i dalej to samo . Do białej goracząki mnie to doprowadza
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Wed May 08, 2013 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

Takie wyładowywanie danych gps z jakiegoś bufora wyraźnie wskazuje, że telefon wstrzymał pracę aplikacji i dopiero po wybudzeniu otrzymuje ona gdzieś zgromadzone dane.
Sprawa raczej specyficzna dla oprogramowania telefonu, na które aplikacja nie ma żadnego wpływu. A nie możesz w ogóle wyłączyć tapety ?
Można też spróbować jeszcze, czy włączenie podświetlenia na stałe nie spowoduje zmiany sposobu pracy telefonu, ale to jak wiadomo odbędzie się kosztem baterii, więc podświetlenie na minimum Smile
Back to top
View user's profile Send private message
damarcus77



Joined: 01 Aug 2008
Posts: 115
Location: Stalowa Wola

PostPosted: Wed May 08, 2013 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

Dziekuje za rady,..jutro sprawdze czy to cos da .
Back to top
View user's profile Send private message
iwanrasputin



Joined: 15 May 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed May 15, 2013 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Witam , dzisiaj pobrałem Trekbuddy 4.0 Pl i zaraz po uruchomieniu pojawił mi sie pewien mankament , mianowicie kursor w kształcie pinezki , zasłaniający połowę ekranu. Czy można cos z tym zrobic ? Z gory Dzięki

Iwan
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Wed May 15, 2013 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Można. Zgłoś się do pomocy technicznej producenta.
Back to top
View user's profile Send private message
Bury



Joined: 06 May 2010
Posts: 19

PostPosted: Sun Aug 09, 2015 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Witajcie.
Wiem, że sprawa wałkowana była "n" razy, ale nie mogę sobie poradzić z włączeniem opcji o nie pytanie o dostęp do danych na karcie.
Próbowałem tego: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3995&sid=085129d9eed574855e2aae7b6c97382b
oraz wszelkich info na wiki.
Starszych wersji np. 0.9 już nie mogę dostać.
Telefon to nokia 5310XM z fw 10.10

EDIT: Udał się trik ze zmianą daty na 2013 z wersją Treka 1.2.5
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6029

PostPosted: Sun Aug 09, 2015 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

Powinno się też udać na obecnych wersjach Treka dla Javy/Symbiana (1.30/1.31), które mają certyfikat ważny w tym samym roku (2013) Wink
W tym celu należy skorzystać z pliku jad opisanego jako zawierający wygasły certyfikat.
Natomiast wersje Treka dla Androida i Windows Phone mają zupełnie bieżące certyfikaty Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Polski All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Page 12 of 12

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group