| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Pepa
|
Posted: Sun Sep 09, 2007 5:46 pm Post subject: TB & HTC Artemis |
|
|
Omlouvám se za svou drzost, ale TB mi na HTC Artemisu nejde zaboha rozjet. Mám ho na kartě a pouštím přes midletmanager. Poradil by mi úspěšnější uživatel kam nahrát potřebné složky atp. ?
Díky předem.
PS: Stáhl jsem si verzi tb-j9, doufám správně...
Edit:// Ještě dodávám, že při spuštění v midletmanageru mi v Option nejde ani vybrat interní modul, funguje pouze volba Simulator. |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Mon Sep 10, 2007 7:59 pm Post subject: |
|
|
(Intent) Midlet Manager nemam moznost otestovat (u me na WM2003 nebeha). Soude podle toho co pises toho moc nepodporuje. Jaka verze to je?
Na WM (2003) pouzivam TB s IBM J9 (aka WEME), ale ani J9 nepodoruje interni modul, pokud vim. Myslim, ze to lidem beha i na WM5/WM6, ale vzdycky to je s bluetooth GPS.
Nektery WM zarizeni ale zpristupnujou interni GPS pres seriovy port (treba HP iPAQ 6515 na COM7), neumi neco takovyho i HTC?
EDIT: Port na kterym se da interni GPS poslouchat by mel jit v zarizeni nastavit, a potom by mel TB jit pouzit s J9. Bez zaruky  |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 2:42 pm Post subject: |
|
|
Artemis má WM5 a o Midletmanageru pohledám a napíšu.
Co se týče interní gps, IGO jí detekuje na com4, ale jak jinak to nastavit, to budu uset zkoušet. Každopádně v nabídce v menu se mi neukazuje nic než Simulátor. Ale budu zkoušet, protože od doby, co jsem TB nahrál na svůj mobil, se mi moc zamlouvá a protože na něm pracuješ, tak nezakrněl, naopak se rozvíjí a zlepšuje.
Zatím díky za typy. |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 3:36 pm Post subject: |
|
|
Ok, zrejme nejak nedopadne detekce COM portu. Zkusim vyrobit verzi, ktera to bude ignorovat aby se objevil v nastaveni krom Simulator-u i Serial provider.
Kdyby TB fungoval i s Intent MIDlet managerem, byla by to parada. Vidis v menu prikazy Load Menu/Atlas? |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 4:59 pm Post subject: |
|
|
Ano, ty tam jsou.
EDIT:// 13.9.2007
Zkoušel jsem nastavení a v pohodě se mi objeví všechno (CMS, mapy, wpts) ale nechytím signál ze satelitů. IGO i další dva prográmky se čapli okamžitě, tak nevím. Možná bude mít vliv i hodnota za číslem com-portu, tak to budu zkoušet postupně měnit. A pak se ozvu.
Last edited by Pepa on Thu Sep 13, 2007 4:25 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 5:20 pm Post subject: |
|
|
Fajn. Takze tahle verze ma trochu jinou detekci pro seriovy spojeni, takze by mohla zabrat. Pokud se objevi Serial provider, zkus dat jako connection URL:
| Code: |
| comm:COM4;baudrate=4800 |
Kdyz se to bude chovat divne, mozna se bude ukazovat nejaka chyba v Info->Provider Error. |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Sun Sep 16, 2007 1:32 pm Post subject: |
|
|
V info je u položky provider Error:
javax.microedition.io.
ConectionNotFoundException
Pokud tě zajímaj další, tak je opíšu taky.
Puntík signalizuje MODŘE a ne červeně. To je zajímavý. |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Sun Sep 16, 2007 3:19 pm Post subject: |
|
|
Zajimalo by me co se Ti ukazuje v Info->Ports, nejlip s posledni verzi. Melo by tam byt neco jako "
true (nebo false); a seznam portu
Taky pozor na velikost pismen, comm:com4 nemusi byt to samy co comm:COM4 v nastavenich (Settings->Connection URL). |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Sun Sep 16, 2007 4:11 pm Post subject: |
|
|
comm:COM4
Ports:
true; null
chápu to správně že se nespojí program s gps-modulem? |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Sun Sep 16, 2007 5:24 pm Post subject: |
|
|
Bohuzel to tak vypada. Ten prazdny seznam portu nemusi bejt nic autorativniho, ale neni to moc optimisticky. Jaka verze midlet manageru to je? Na xda-developers jsou ke stazeni pomerne novy verze (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=327456).
Kdyz to nepujde, mohl bys misto midletmanageru zkusit J9... |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Sun Sep 23, 2007 8:43 am Post subject: |
|
|
| Jsem v ovládání PPC poměrně začátečník, vyzkouším ty naznačené varianty a napíšu jak jsem pochodil. S TB bych se nerad loučil. Zatím díky... |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Wed Sep 26, 2007 3:56 pm Post subject: |
|
|
EDIT///: Takže jsem zatím zkusil tuhle verzi Midletmanageru, ale s nulovým výsledkem -> Risidoro_Intent_MIDlet_Manager_11.1.7.1036.cab
Interní verze managera je něco kolem 10.1.7.561
 |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Wed Sep 26, 2007 7:04 pm Post subject: |
|
|
| Tak jedine pouzit J9. |
|
| Back to top |
|
 |
Pepa
|
Posted: Wed Sep 26, 2007 7:51 pm Post subject: |
|
|
| Asi nebudu rozumět... Jak jsem psal, jsem v tomhle greenhorn... Měl bys prosím odkaz pro upřesnění, abych si mohl najít informace ??? |
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Fri Sep 28, 2007 7:43 pm Post subject: |
|
|
Jasne... tady je odkaz rapidshare na IBM J9 kterou mam ja v MDA, staci nekam rozbalit (ja to mam primo v hlavnim adresari). Sparuj zarizeni s PDA a vytvor pro nej odchozi (outgoing) port (napr. COM5).
1. nekam do zarizeni nahraj trekbuddy-j9.jar a trekbuddy-j9.jad (napr. Temp v hlavnim adresari)
2. spust J9\MIDP20\bin\emulator.exe.
3. vyber Install, a jako URL dej file:///Temp/trekbuddy-j9.jad
4. po instalaci uvidis v MIDlet listu "TrekBuddy-xxx", vyber Manager->Permissions a nastav Always allowed pro File Read a File Write, a Once pro Comm (Always allowed mi obcas blbne).
5. spust TrekBuddy z MIDlet listu (Launch), a v jeho konfiguraci Settings->Location vyber Serial provider a do Connection URL dej comm:COM5, nebo treba comm:COM5;baudrate=19200.
| Quote: |
| Takže jsem zatím zkusil tuhle verzi Midletmanageru, ale s nulovým výsledkem -> Risidoro_Intent_MIDlet_Manager_11.1.7.1036.cab |
Co to delalo? Grepnul jsem si instalaci (u me na WM2003 bohuzel nefunguje), a vypada to ze tam je podpora pro pristup na soubory! |
|
| Back to top |
|
 |
|