Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Mapy
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 9:05 am    Post subject: Reply with quote

Vidis, to me nenapadlo, jdu zkouknout,jestli sedi velikost pisma,vetsinou pisu velke pismeno na zacatek souboru, diakritiku samozrejme ne a snazim se o co nejkratsi. Mrknu jak vychazi velikost pisma na karte, taky vyzkousim novou verzi co ted vylitla. Dam vedet, ale jinak uz nevim, atlas je poho o tom jsem presvedcen, ten prikaz... No to uz je drobnost, proste jsem pouzil puvodni s jednim exclude. daval jsem tam teda do jmena vytvareneho souboru cr.idx, ne cr.tar...

kruch wrote:
Me teda dvojity exclude zafungoval, no ale to nic.

Napada me ze pri presunu na kartu se pokurvi velikost pismen. Me se to obcas s Nokii taky stava. Pro mapy jsem to uz nejak osetroval, ale pro atlas to jeste mozna uplne neni; v posledni verzi (0.9.59) jsem tam jedno misto v atlasu pro uper/lowercase jmena souboru osetril, ale 100% to asi jeste nebude.
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 10:37 am    Post subject: Atlas uz aspon castecne funkcni Reply with quote

Ahojky
Tak hlasim, vyzkousel jsem prejmenovat adresare a vsechny soubory aby v jmenech byla velka pismena a jede to kdyz se load atlas pres CR.TBA . Tady by to pomohlo, huraaa. Jen co mi nejde do hlavy, kdyz dam load atlas pres CR.IDX vyhodi to chybu, ze soubor v .tar nenalezen, ale ja atlas nemam tarovany? Pro vytvoreni indexu .idx jsem pouzilprikaz v adresari kde uz vyl .tba tento tar -cf cr.idx --exclude=*.png cr.tba 1 2 3 4 (mam tam 4 vrstvy co jsou v slozkach 1 ,2,3,4. Posilam ukazku struktury v .jpg, v tom by problem nemel byt, ne? Pripadne jak se vratim, muzu poslat .idx soubor



STRUKTURA.jpg
 Description:
Ukazka struktury atlasu v .jpg
 Filesize:  56.27 KB
 Viewed:  13942 Time(s)

STRUKTURA.jpg


Back to top
View user's profile Send private message
druzicka



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 90

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

Zkusil jsem si vytvorit pokusny atlas jedna vrstva 3 mapy cele je to zatarovane. V kazde mape mam v sdresari set jenom 224 souboru. Nacitani atlasu se neskutecne zrychlilo, takze tam nejaka souvislost bude. Nemuze byt problem v tom, ze atlas nepouziva soubor .set? Jen pro doplneni uvedu ze v puvodnim "pomalem" atlasu bylo v jedne mape 1036 souboru. Jo je to na nokii6230i.
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 2:10 pm    Post subject: Re: Atlas uz aspon castecne funkcni Reply with quote

Jo jeste k tomu obrazku, je to sejmute z PC,samozrejme v telefonu mam jen obsah output adresaru, to co vidis, pouzivam v OziExploreru.. Jen aby to neklamalo, .. ted jsem si to uvedomil. Nejde me porad do hlavy ta hlaska s chybejicim .tar v netarovanem atlasu. Jinak i bez .idx to beha docela rychle, tak nevim...
Back to top
View user's profile Send private message
druzicka



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 90

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

takze se stalo to co jsem cekal...Surprised( mapy se nacitaji rychle, ale out of memory...no nic zkusim trochu ubrat na velikosti rezu a uvidim...skoda ta rychlost byla suprovni jako se samostatnou mapou...
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 8:15 am    Post subject: Atlas a veka pismena Reply with quote

tak uz mam komplet atlas, ano, bylo to v velikosti pismen,musi byt vsude velka,respektive v adresarich set u nazvu rezu jsem zatim nechal mala a vypada to,ze to funguje. sehnal jsem programek co umi prejmenovat slozky a soubory na velka pismenka, skoda jen ze to neumi udelat automaticky i ve vsech vnorenych podslozkach,takze sice trocha klikani, ale.. Lepsi nez prejmenovavt rucne. Zkousel jsem jeste dvojity prikaz exclude, vysledek zase velky soubor .idx. Nevim, ale to zas tak moc na zavadu neni. Spis porad premyslim proc pri load pres .idx to hleda soubory .tar. Pri load pres .tba je vse v poradku,atlas jede, je pravda, ze ja mam velkou pamet, bezne mam volen na mobilu tak 50 Mb, tak u me neni problem,ale u nekterych by to asi byl problem,nebo by bylo pomalejsi nacitani. Celkove atlas v .tar je asi problem u meho telefonu E61, nebo mozna i u vsech s S60. Jo, jeste jsem narazil na poznatek, ktery by mozna potesil,nektere co si stezuji na slozitost vyroby atlasu. V programku TBmapper je moznost rovnou z priparavenych map (asi ani nemusi byt narezane,stacijen .map soubor vytvorit atlas pro TB. zatim jsem jen na rychlovku zkousel, umi snad i .tar atlasy, v urcene slozce vytvori index soubor a v podslozce output udela vystup map, takze kdyz nekdo bude mit treba 3 velke mapy nejakeho kraje s ruznym rozlisenim, jako vystup by mu to v slozce output melo vyhodit 3 vrstvy atlasu...
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 8:29 am    Post subject: Reply with quote

Ty trable me mrzi, zkusim to upravit tak, aby na velikosti nezalezelo.
Na ten problem, kdyz pri pouziti .idx to hleda nejaky tar se podivam. A problem s tarem - ono ti to hazi out of memory?
Back to top
View user's profile Send private message
druzicka



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 90

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 9:04 am    Post subject: Reply with quote

Jako ten program je naprosta spicka v tomhle oboru, par trablu je nic proti tomu co to dokaze. Dneska jsem vyrobil dalsi verzi atlasu rez 521x521 aby to vyslo na cele cislo a nerostl pocet souboru (mapa ma 10820x10820) zbytecne okrajema takze rezu je 400. Trosku se zpomalilo nacitani, ale porad je to jeste unosne do 15s se mapa nacte. Hazelo to out of memory az pri navigaci s gps, ale kdyz jsem tu hlasku odklepal tak to jelo dal, jako by pri prechodu z rezu dorezu to udelalo. Po nahrani mapy mam v telefonu volnych 900kb coz by mohlo stacit, odpoledne potestuju v aute cestou domu. Jo a nahral jsem i .60 verzi takze i to by mohlo pomoct na tu pamet....
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Nejzajimavejsi je velikost volny pameti, kdyz je clovek v mape na rozhrani 4 rezu.

Jinak v 0.9.60 jsem myslel, ze jsem zkompaktnil informaci o rezu v pameti, ale vidim prispevek ze na 6110 to hazi out fo memory tam kde to drive fungovalo Sad
Back to top
View user's profile Send private message
druzicka



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 90

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 9:53 am    Post subject: Reply with quote

aha dobre startnu aplikaci a zajedu na tu hranici 4 rezu a pisnu kolik ma ta nokia6230i pri velikosti 521x521. ona ma celkove heap 2mega.

Takze Memory 2097152/366484

takze celkem dot jeste zbylo....

uvidim kolik jeste az pustim gps a tracklog
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 4:13 pm    Post subject: problem .tar.... Reply with quote

ne to ani ne out uf memory, spoustu jinych hlasek, nebo 10 minut seka a pak vytuhne, to se da tezko popsat. Mohl bych ale tenhle atlas, ktery konecne beha bez problemu i sice bez .idx svizne.. hodit ho do .tar a podivat se jestli chybka nebyla nekde jinde pri rozbalovani z .tar to hlasilo dost chyb. Jinak se mipodaril docela prima, ale nejak doresit jak ho hodit na net. Delal jsem sice jen moravu (ne ze bych nemel rad cechy +Smile, ale spis jenkvuli velikosti, je tam autoatlas, ten je cela CR, pak cyklomapa, turistik mapa a specialka.. Jenzze se pripojuju pres mobil pres 3G sice,ale. Jedine z nejake kavarny.. Jedine co me porad trapi, ten .idx, proc hleda .tar soubory a hlasi sobor nenalezen. samozrejme kdyby byl atlas v tar byl bych veselejsi,takhle kdyz je rozbaleny, je to opruz, je v tom spousta malych souboru a prenest to na kartu.... Asi hodka a pul...


kruch wrote:
Ty trable me mrzi, zkusim to upravit tak, aby na velikosti nezalezelo.
Na ten problem, kdyz pri pouziti .idx to hleda nejaky tar se podivam. A problem s tarem - ono ti to hazi out of memory?
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 4:18 pm    Post subject: velikost pameti Reply with quote

ne ze bych provokoval s pameti, ale... Omylem jsem tam narval mapu tak jak je, mela asi kolem 10 Mb, nenarezanou.. Co myslis? Jelo to nebo, ne? Ano jelo a bez problemu, nacitala se tak 5,6 sekund...

kruch wrote:
Nejzajimavejsi je velikost volny pameti, kdyz je clovek v mape na rozhrani 4 rezu.

Jinak v 0.9.60 jsem myslel, ze jsem zkompaktnil informaci o rezu v pameti, ale vidim prispevek ze na 6110 to hazi out fo memory tam kde to drive fungovalo Sad
Back to top
View user's profile Send private message
druzicka



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 90

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

takze hlasim, ze ten rez 521x521 uz jel bez potizi i se zaznamem tracklogu. Ted me ale trosku zlobil onen gpx soubor.

ftp://doma73.ath.cx/2007-09-04-14-33-54.gpx tohle je original z trekbuddyho, na zacatku vygeneroval par radku, ktere totalne zblbly http://utrack.crempa.net/ psalo to maximalku nejakych 10000km a takove blbost. kdyz jsem je umazal viz. ftp://doma73.ath.cx/opraveny.gpx tak uz se trasa zobrazila korektne.
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5673

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Vy to pokousite, ale nektery fičurky si zase vezmou trochu pameti (treba zobrazovani vlastni trajektorie), a pak budete v p.... Smile
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 8:05 am    Post subject: Re Reply with quote

jasny,ale to bylo spis omylem,ze se me tam dostala cela nerozrezana mapa pro OZI i s map souborem klikl jsem na nej a hele.. Bez problemu, par vterin a jela jak vino.. To jen tak rpo zajimavost. Je pravda, ze ne kazdy ma k dispozici tolik volne pameti jako E61. Vic me trapi ty tar mapy,ze nejdou hlavne kvuli prenosu map na kartu, kdyz to narezes je prenos i pres ctecku karet docela hodne pomaly, je to fura souboru,preci jen kdyz jsou soubory vetsi v tar tak to frci. Jeste nejak taky me vrta v hlave ten idx soubor, proc nenalezne soubory a musim chodit do atlasu pres tba. Je to zahada, kde si to prebere ze hleda tar nevim, Nebo to uz je kvuli tomu,ze je sam vytvoreny v taru?... Jo prosimte jeste, ta funkce scrol delay, co ma vlastne delat?

kruch wrote:
Vy to pokousite, ale nektery fičurky si zase vezmou trochu pameti (treba zobrazovani vlastni trajektorie), a pak budete v p.... Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group