Bílý vrch
icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • internal / bluetooth / simulator GPS
  • offline raster maps
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • custom views
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
Visit wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.
Trekbuddy is on Github now

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Èesky)(Èesky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Narezané mapy pro TB

 
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mata.lan



Joined: 07 Jun 2007
Posts: 19

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 9:06 am    Post subject: Narezané mapy pro TB Reply with quote

Mám dotaz:

Chtěl sem vytvořit Automapu ČR, mám několik souborů .map a .ozfx3 a spojil sem je přes mapmerge, ale Ozi mi z ní nechce udělat png, protože je spojená právě v mapmerge. Jde to nějak obejít? Anebo je nějaký efektivnější způsob jak udělat z naskenované mapy (několik zkalibrovaných ozfx3 souborů) jeden velkej obrázek pro TBcutter?

Anebo máte někdo již hotovou mapu (turistickou anebo autoatlas) anebo atlas přímo pro TB (nakopíruju a jedu)? Klidně velkou >200Mb
Green sem házel odkaz na dobré ftp ( http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=372 ), tak je tam nakopírujte, spousta lidí vám bude vděčná, nebudou muset trávit hodiny nad prací, která už je dávno hotová u vás na pc.
Anebo pokud už je máte na internetu, hoďte sem link.

Sám sem taky už přispěl, ale bohužel jen zdrojovou mapou, výsledny nařezany png se mi zatím nepodařilo vyrobit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kou



Joined: 30 Apr 2007
Posts: 1

PostPosted: Mon Jun 25, 2007 9:31 am    Post subject: Reply with quote

Pridavam se ... bylo by super mit hotove mapy primo pro TB, zatim jsem nasel jen par kousku na
Code:
http://www.gpsmaps.ic.cz/_private/mapy.htm


Super mapy jsou na
Code:
http://mapa.survival-team.net/

bohuzel nic primo pro TB.

Myslim, ze dostupnost map je nejslabsi misto TB. Pro cloveka, ktery se v problematice nevyzna, je tvorba map ze scanu velmi zdlouhava, ne-li primo nerealna procedura.

TB je super programek, bez map ovsem jaksi .... k nicemu.

_________________
SE W800i + Evolve32
Back to top
View user's profile Send private message
Ranger



Joined: 12 Dec 2006
Posts: 6030

PostPosted: Mon Jun 25, 2007 10:14 am    Post subject: Reply with quote

kou wrote:

TB je super programek, bez map ovsem jaksi .... k nicemu.


You are wrong. It is like say that not mapping GPS receivers, ie. Garmins are unusable. It is even possible to navigate in TB's HPS or CMS modes, but not so comfortable.
Back to top
View user's profile Send private message
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5018

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 6:44 pm    Post subject: Narezane mapy ShoCart Reply with quote

Ahoj, uploadnul jsem tam nejaky mapy narezany z tech shocart map. Neni to zdaleka vsechno, ale lepsi nez nic Wink
Staci ty tar soubory nakopirovat do mobilu..

Ales

P.S. Poradite nekdo na oplatku jak rozchodit na N6280 ten trackog a waypointy? Pokazde kdyz to pristupuje na pametovou kartu se to pta na povoleni pristupu, pri tracklogu to rovnou pada....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Lakva



Joined: 09 Jan 2007
Posts: 212
Location: N 50,2380 E 12,8760

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

Musíš to nainstalovat pomocí PC-suite a mít v adresáři s JARem i JAD.
Pak musíš ve správci aplikací nastavit "permission" - povolení určitých skupin operací pro aplikaci.
Zkus prohledat fórum, podrobné postupy jsou tu nejednou.

_________________
The best thing a man can do for themselves is to help to the others.
-I know it sounds strange... but you may try it Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5018

PostPosted: Wed Jul 04, 2007 7:42 pm    Post subject: Další mapy Reply with quote

Přidal jsem další 3 mapy - Šumava
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest



Joined: 08 Oct 2006
Posts: 5018

PostPosted: Tue Jul 17, 2007 8:09 pm    Post subject: Další mapa Reply with quote

Tentokrát Mělnicko, Kokořínsko
Opět na http://mapa.survival-team.net/Shocart_TB/

Aleš

P.S. To nikdo jiný nemáte daší mapy? Nebo si je připravujete jen pro sebe?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
yearling



Joined: 18 Apr 2007
Posts: 285

PostPosted: Fri Jul 20, 2007 6:49 am    Post subject: Atlas CR Reply with quote

Zkoušel jsem to na N6233 + karta 2GB a narazil jsem na problémy, které jsem popsal v http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=72&postdays=0&postorder=asc&start=60

Last edited by yearling on Mon Sep 24, 2007 6:12 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
tepich



Joined: 31 Jul 2007
Posts: 37
Location: Praha, Czechia

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:25 pm    Post subject: Problém s Atlasem CR Reply with quote

Yearlingu, bohužel při rozbalování taru s atlasem se nerozbalí složka označená myslím D ve vrstvě 1:25000. Nebyla by prosím oprava?
Díky
Back to top
View user's profile Send private message
pepa112



Joined: 05 May 2007
Posts: 70

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 3:22 pm    Post subject: Re: Problém s Atlasem CR Reply with quote

Problemy s rozbalovanim mam i ja, v jinem foru jsem psal o problemech s stlasem CR,vubec nejede. Jake mas zkusenosti prosim? Me to da jen na vyber vrstvy a pak nic...

tepich wrote:
Yearlingu, bohužel při rozbalování taru s atlasem se nerozbalí složka označená myslím D ve vrstvě 1:25000. Nebyla by prosím oprava?
Díky
Back to top
View user's profile Send private message
kruch
Site Admin


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 5672

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

Coze to rozbalujete...

Staci rozbalit ten samotnej zip, dat Load Atlas a vybrat cr.tar v hlavnim adresari...
Back to top
View user's profile Send private message
tepich



Joined: 31 Jul 2007
Posts: 37
Location: Praha, Czechia

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 11:36 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Coze to rozbalujete...

Staci rozbalit ten samotnej zip, dat Load Atlas a vybrat cr.tar v hlavnim adresari...


Ja chtel v TB mapperu slozit kus ty mapy a vyexportovat to jako celej obrazek (aspon myslim, ze neco takovyho jsem chtel - proste jsem si hral),
tak jsem zkusil natahnout ten tar a TBM se zasek. To jsem pricital problemu s velkym atlasem, jak se tu na foru probiral, tak jsem dal untar v Total Commanderu a na urovni adresare D se to kouslo.

Kdyz jsem pak namatkou proklikal nekolik adresaru v taru, tak ve vsech byly soubory, jen D se tvaril jako prazdny.

Protoze to mam na compu mimo domov, tak to do konce tydne zkusim zopakovat a pak dam presnej popis toho, co jsme delal.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group