icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • bluetooth / serial / internal GPS, simulator
  • offline raster maps (common grids and projections)
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • ... and more
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
  • Windows Mobile 5.x/6.x
  • Windows Phone coming
Visit our wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Česky)(Česky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Samsung B7722 nevidí mapy
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
niripe

PostPosted: Wed Feb 23, 2011 11:52 am    Post subject: Reply with quote

Taky nic. Zkusil jsem teď i 1.0.11. Tam je problém zajímavější. TB funguje do doby, než do jeho adresářů cokoliv nakopíruju. V okamžiku, kdy třeba do adresáře "maps" nakopíruju nějakou mapu nebo třeba do "ui-profiles" nějaký CMS, tak už při startu zatuhne. Což je oproti včerejšku novinka. Jinak zde zmiňovaný "filebrowser.jar" obsah složky "Mmc" nevidí.
Back to top
View user's profile Send private message
niripe

PostPosted: Wed Feb 23, 2011 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Nemohl by být problém někde ve firmwaru. Telefon má totiž IMEI #######.

Last edited by niripe on Fri Mar 25, 2011 7:03 am; edited 1 time in total
Back to top
kruch
Site Admin

PostPosted: Wed Feb 23, 2011 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

niripe wrote:
V okamžiku, kdy třeba do adresáře "maps" nakopíruju nějakou mapu nebo třeba do "ui-profiles" nějaký CMS, tak už při startu zatuhne.

Zvláštní... chápal bychzatuhnutí když máš nějaký CMS, protože TB je při startu načítá (a s tím je nějakej problém), ale adresář maps nijak neprojíždí... jenom kontroluje existenci.

A co ten BTFileManager (nebo jak se to jmenuje), ten funguej ok?
Back to top
niripe

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 7:19 am    Post subject: Reply with quote

BT file manager 1.3 funguje, ale jen částečně. Zobrazuje obsahy složek, ale když chci např. něco smazat, tak napíše, že "nelze odstranit soubor". A to, i když mu předtím povolím přístup. Další věcí je, že BTFM zobrazuje názvy složek zcela jinak než funkce "Moje soubory" v menu. A stejné to je i při připojení USB kabelem.

Jinak mi to nedalo a zkusil jsem nainstalovat aplikaci Smartmaps. Ta hlásí v režimu offline (načítání map z karty) chybu: java.io.IOException: No write access. Tak to třeba pomůže.
Back to top
niripe

PostPosted: Fri Feb 25, 2011 7:13 am    Post subject: Reply with quote

Tak mi to nedalo a pokusil jsem dostat aspoň zpátky do bodu nula, tedy kdy běží všechno, kromě mapy. Přeformátoval jsem kartu, promazal veškeré informace a nastavení. Naistaloval TB 1.0.11. Bohužel se to už nepodařilo. TB běží spolehlivě s úvodní mapou světa, nalezne a připojí externí GPS, zobrazuje aktuální polohu v mapě, přepíná mezi obrazovkami, kompas běží taky na jedničku. Problém nastává v okamžiku, kde se má něco načíst z paměťové karty. Teď už i CMS. Pokud tam nějaké je, zatuhne. Jakmile ho smažu, TB běží opět výborně. Marně se snažím přijít na to, co jsem udělal jinak, že běželo alespoň CMS. Jediný rozdíl je ve verzi TB. Předtím tam byla 1.0.10.

Dnešní pokusem bych chtěl zkusit nahrát nějakou mapu z paměti telefonu. Jestli to taky vytuhne.
Back to top
niripe

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Po krátké přestáve zkouším bojovat znovu. Jelikož nějak stále nejsem úspěšný, pokusil jsem se najít nějaké bližší informarmace o softwarovém vybavení telefonu. Třeba by to mohlo pomoci.

Samsung_7722_02.JPG
 Description:
 Filesize:  61.13 KB
 Viewed:  2467 Time(s)

Samsung_7722_02.JPG

Back to top
niripe

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

a další info

Samsung_7722_03.JPG
 Description:
 Filesize:  44.83 KB
 Viewed:  2464 Time(s)

Samsung_7722_03.JPG

Back to top
niripe

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

a ještě jeden ...

Samsung_7722_04.JPG
 Description:
 Filesize:  43.22 KB
 Viewed:  2462 Time(s)

Samsung_7722_04.JPG

Back to top
MrKev

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Nevím, jestli je bezpečné veřejně publikovat IMEI
Back to top
niripe

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 7:03 am    Post subject: Reply with quote

Tento není můj Very Happy
Back to top
JimmyX32

PostPosted: Fri Jul 15, 2011 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem taky zkusil TB na B7722 (FW XXJG2 a .XXJH3).
Výsledky nic moc:

- instalace: buď z JADu vymazat MIDLET-Certificate-XX řádky nebo pouze JAR (jinak je problém "Neplatný soubor" - viz krychlicka22)

Verze:
- 1.0.4 - lze spustit, nevidí soubory (viz dříve)
- testbuild od krucha - lze spustit, vidí soubory, při čtení atlasu (po potvrzení TARu k načtení) se zobrazí mapa světa a telefon kompletně vytuhne (nutné vytáhnou baterku); zkoušel jsem i Broken I/O a Lowmem I/O a pořád stejné
- upgrade na 1.0.5 + jiné (vyšší) verze - telefon vytuhne při startu (zobrazí ty 3 textové řádky loading ... a pak černou obrazovku s kurzorem a je konec - nutné vytáhnout baterku)

Můžete prosím ti, kterým jede aspoň testbuild/1.0.5 napsat firmware, jaký máte? Nebo máte někdo nápad, čím by to mohlo být?

Díky za odpověď!

P.S. Ach jo, ty Samsungy ...
P.P.S. Karta, na které jsou mapy, byla dřív v B5702, který je bohužel v křemíkovém nebi. Na něm všechno šlapalo ...
Back to top
kruch
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 15, 2011 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Nevite jak moc jsou podobny Samsungy mezi sebou? Muzu si poridit nejakej bazarovej na testovani, mam jen starej S5230 a ten je az na vykon bez problemu. Kdyz vidim jak lidi bojujou s řadou B, chtěl bych něco z ní, co nejlevnejsi ale se stejnyma problemama... Treba B2700 je vcelku levny v bazarech.
Back to top
JimmyX32

PostPosted: Fri Jul 15, 2011 5:21 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Nevite jak moc jsou podobny Samsungy mezi sebou?

Nevím, jak je to v rámci řad (např. ta "naše" B), ale třeba co jsem četl o C6112 tady na fóru, tak podobné jako u B5702 je např. zaseknutí Javy při dialogu Ano/Ne (to je myslím docela unikátní chyba v JVM Embarassed). Možná jsou JVM podobné u podobných "kategorií" (tj. podobně drahých) telefonů.

U B7722 je ještě firmware z dubna 2011 (DDKD1), sice jen anglický (spíš. indický Smile), ale prý je docela vyladěný, možná ho zkusím - jestli to nepomůže. Bohužel nemám zkušenosti, jak je na tom JVM vs verze FW.

Shrnul bych aspoň problémy, které jsou u B5702 (co si vzpomenu):
- je nutné zvětšit paměť pro Java aplikace (#*JAVATEST# -> v menu nastavit velikost paměti), jinak se občas špatně vykresluje mapa
- JVM neumí zapisovat na microSD větší než 2 GB (čili neumí microSDHC), 4GB microSD jsem nesehnal, i když je kdosi kdysi vyráběl, ale mám tušení, že by to fungovalo (telefon jinak umí až 8GB karty)
- zasekává se dialogu Ano/Ne (díky za "no questions" nastavení)
- docela dlouho načítá úvodní mapu světa (začalo to od nějaké verze, už nevím od které)

Plusy Wink:
- při instalaci neřeší certifikáty/podpisy atd.
- bluetooth si umí zapnout/vypnout sám, když ho Java potřebuje (např. u SE W810i je nutné zapnout ručně)

Sice nic moc informace, že, ale snad to aspoň trochu pomůže (jinak samozřejmě můžu testovat na B7722).
Back to top
kruch
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 15, 2011 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

Dik za tip.

K tem SD kartam - na mensi nez 2G neni problem se zapisem, tracklogy nebo wapointy teda nejsou prazdny? Mapy to z karty nacita?
Back to top
JimmyX32

PostPosted: Sun Jul 17, 2011 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

Zkousel jsem to s kartou 2G a pouzival jsem jenom tvorbu novych waypointu, prip. update stavajicich (tracklogy ne). Vsechno fungovalo jak ma. Se ctenim map taky problem nebyl. Akorat nevim, jestli to bylo pred nebo po verzi 1.0.5, ale telefon jsem mel od 5/2010 a TB jsem rozjizdel hned Wink.

Pokud si dobre pamatuju, tak jsem tam na zacatku vesele soupnul 8 GB, nacpal na to mapy (cist slo v pohode) a pak se nestacil divit, ze nemuzu zapsat v terenu waypoint a pritom napr. fotit na kartu slo bez problemu. Postupnym zkousenim jsem dosel ke 2 GB omezeni pro Javu.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 4 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum