| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Bucky Kid
Joined: 09 Nov 2008 Posts: 109 Location: N 49°11'40" E 16°36'26"
|
Posted: Thu Mar 04, 2010 6:17 am Post subject: |
|
|
| Swejzi wrote: |
| 1. Pokud v MG ve vytvářeném atlasu přejmenuji vrstvu začne se to chovat divně. Nejde vybrat nastavení jednotlivých map, stahuje se i to co bylo odstraněno atd. Nevidím v tom žádnou logiku, někde je prostě chyba. Nutno vyzkoušet,těžko se to popisuje. |
Tak je přesně problém co jsem tady popisoval uý o pár příspěvků výš a není to chyba nové verze ale je v MG už od začátku. Bohuže nevím jak tohle chování replikovat. V seznamu vrstev zůstává 1 která nejde označit, ani editovat prostě mrtvá. Pravděpodobně MG interně pracuje s 1 vsrtvou méně než je ve stromu napravo. Po uložení projektu, restartu MG a znovunačtení projektu by se to mělo začít chovat normálně, a "mrtvou" vrstvu bymazat.
Možná to vzniká při novém atlasu z konf. souboru staré verze. Nepřišel jsem zatím za jakých okolností přesně.
|
|
| Back to top |
|
 |
RaceSoft
|
|
| Back to top |
|
 |
Tomáš Horna
|
Posted: Tue Mar 09, 2010 4:58 am Post subject: |
|
|
RaceSoft:
Zdarec, tož teď jsem zpokojenej, velice dobrej soft, klobouk dolů. Jen tak dál.
Tomáš[/b]
|
|
| Back to top |
|
 |
Bucky Kid
|
Posted: Sat Mar 27, 2010 11:01 pm Post subject: |
|
|
Zdravím, mám menší problém, nechal jsem si udělat atlas z velké mapy, stáhl všechny mapy a když jsem to zkopíroval do mobilu, ta mapa má úplně nesmyslné souřadnice, např Jižní Čechy jsou 152°N 4°W, přikládám soubor .ini s řezy atlasu a výsledný atlas.
Už jsem jednou podobný atlas stahoval a souřadnice seděly tak nevím co je teď špatně.
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
CR.ini.zip |
| Filesize: |
1.64 KB |
| Downloaded: |
30 Time(s) |
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
CR.tar |
| Filesize: |
40 KB |
| Downloaded: |
23 Time(s) |
|
|
| Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Sun Mar 28, 2010 9:01 am Post subject: |
|
|
Ahoj. Zkoušel jsem poslední verzi MapGrabberu a našel jsem dvě drobné věci:
- Překlep v dialogu při přidávání vrstvy "Přidat další vrstvu altasu?" (vlastně mě napadá, jestli je ten dialog vůbec nutný, když bych tu vrstvu stejně mohl potom smazat)
- Stáhl jsem si fotomapu, ale byla ve formátu png. Pak jsem se podíval do nastavení a zjistil jsem, že musím zaškrtnout "JPG pro fotomapy automaticky". Myslím, že by bylo nejlepší, kdyby to bylo standardně zaškrtunuté už při prvním spuštění programu. Stejně nikdo asi nebude stahovat fotomapy úmyslně jako png.
Jinak to funguje perfektně. Díky.
|
|
| Back to top |
|
 |
RaceSoft
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 7:52 am Post subject: |
|
|
2Bucky Kid: Přesně tu chybu, co popisuješ (nesmyslné souřadnice) dělala verze 1.34 MG. Teď stahuju atlas podle Tvého INI souboru (verze 1.35) a zatim MAP soubory vypadají OK. Jediné na co jsem přišel je použití desetinné tečky místo čárky v Tvém INI souboru (u mně to nešlo načíst), ale to je dané implicitním nastavením Windowsů, takže je to vlastně v pořádku. Stáhní si novou verzi (1.35) a zkus to znovu - stáhlo si to přes sto lidí a zatím nikomu kalibrace problém nedělala .
2pavelh: Nikdo nejsme neomylný a Delphi zatím neumí kontrolovat obsah textových proměnných . Bude to opraveno v následující verzi, stejně tak jako nastavení ukládání fotomap do JPG při vytváření nového INI souboru (po smazání původního nebo přechodu ze starší verze).
Petr
|
|
| Back to top |
|
 |
Bucky Kid
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 7:55 am Post subject: |
|
|
| jo všiml jsem si toho až teď opravdu jsem to stahoval verzí 1.34, asi jsem to nějak zapomněl aktualizovat, stáhnu znova verzí 1.35 a uvidím
|
|
| Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Thu Apr 01, 2010 1:37 pm Post subject: |
|
|
| Teď jsem objevil ještě jeden zádrhel v MapGrabberu. Stáhl jsem jeden atlas a hned potom jsem chtěl vytvořit další. Ale nepřišel jsem na to, jak se zbavit toho původního. Smazat nejde. V menu jsem také nic nenašel. Nejjednodušší způsob (i když určitě ne správný) je ukončit program, smazat konfigurační soubor a spustit ho znovu.
|
|
| Back to top |
|
 |
pavelh
|
Posted: Sun Apr 04, 2010 7:48 pm Post subject: |
|
|
Promiň, posílám report o dvou dalších chybkách v MapGrabberu. Poslední dobou ho používám dost často. No aspoň se ty chyby vychytají
- Stáhl jsem jeden atlas a potom jsem stáhl druhý. Chtěl jsem je nahrát do mobilu, jenže jsem zjistil, že ten první tam není (?!). MapGrabber vždy po zahájení nového stahování smaže předchozí stažený atlas. Myslím, že to je chyba. Mazat by se měli jen různé pomocné soubory, nikoliv už hotové atlasy. Nevadí, stáhl jsem znovu.
- Když dám přidat mapu a zvolím, že nechci použít data z aktivního formuláře, tak se přidá mapa, ale je bez jména. To je trochu matoucí.
Jinak díky za skvělý software!
|
|
| Back to top |
|
 |
druzicka
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 5:43 am Post subject: |
|
|
Nemate prosim vas nekdo nathane mapy.cz turisticke az po ten posleni 13 level? Nekde jsem zahledl zminku o tomto atlasu, ale uz to nemuzu najit. Mel by mit neco kolem 3.5gb. A pokd nekdo ma byl by ochotny ho smahnout na DVD a poslat, material a postovne zaplatim na ucet. Stahovace pro widle mi na linuxu chodi blbe Diky.
|
|
| Back to top |
|
 |
Bucky Kid
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 6:07 am Post subject: |
|
|
| druzicka wrote: |
| mapy.cz turisticke az po ten posleni 13 level? |
všechny vrstvy včetně nebo jen 13.?
|
|
| Back to top |
|
 |
druzicka
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 3:36 pm Post subject: |
|
|
| Vsechny mam 4-12 ale tim ze sem upgradeoval founa klidne snesu i 4-13 turisticke
|
|
| Back to top |
|
 |
Bucky Kid
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 3:39 pm Post subject: |
|
|
| tak to nic moh sem poslat 13 only
|
|
| Back to top |
|
 |
humbuk
|
|
| Back to top |
|
 |
Bucky Kid
|
Posted: Thu May 13, 2010 9:07 am Post subject: |
|
|
nevím jestli je to chyba MG ale při porovnání nových verzí map v mobilu vs. web docházím k zjištění že ve verzi map stažených MG vůbec nejsou některé typy symbolů, jako zastávky MHD, hospody, bankomaty. Vidím tam jenom parkoviště a to je docela málo, přitom na webu zobrazuji jen holou mapu základní bez dalších voleb (porovnávaný zoom 15).
Pokud vložím odkaz jednoho z rohů do prohlížeče tak zobrazí všechno vč. zastávek apod. takže v generovaném odkazu chyba není
Verze mapy generovaná MG:
Verze z prohlížeče:
Tvar odkazu je tentýž: http://www.mapy.cz/#mm=ZP@x=133008992@y=135997536@z=15
|
|
| Back to top |
|
 |
|