|
|
TrekBuddy www.trekbuddy.net Outdoor companion.
|
- bluetooth / serial / internal GPS, simulator
- offline raster maps (common grids and projections)
- smart GPX / raw NMEA logs
- waypoints and simple navigation
- ... and more
|
- MIDP and Symbian phones
- Blackberry
- Android
- Windows Mobile 5.x/6.x
- Windows Phone coming
|
|
Visit our wiki to see all features, guides and howtos.
Project tracker.
|
|
|
|
|
|
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
lenek
Joined: 22 Jun 2007 Posts: 341 Location: Olomouc, Czech Republik
|
Posted: Wed Dec 23, 2009 11:18 pm Post subject: SE Satio U1 + Trekbuddy |
|
|
Minulý týden jsem si pořídil mobil Satio. Při nákupu jsem měl ale obavy, jestli na něm půjde bez problémů aplikace Trekbuddy. Ještě jsem to pořádně nestihl otestovat, ale první zkušenosti napovídají, že Trekbuddy funguje správně. Co se týká interní GPS, tak ta je určitě citlivější než byla na C702. V případě změny směru chůze telefon reaguje okamžitě, což o C702 se rozhodně nedalo říct. Na menší problém jsem narazil při načtení souboru s větším počtem bodů, ve kterém se na dotykovém displeji mezi jednotlivými body špatně pohybuje. Pokud se snažím prstem posunout v seznamu bodů dolů nebo nahoru, tak většinou se mi některý z bodu otevře. Pomůže otočit telefon (displej) naležato, pak už se dá posouvat celkem bez problémů. Snad budu mít po svátcích více času to pořádně otestovat v terénu. Prozatím jsem vytvořil CMS na rozlišení 360x640, které částečně vychází z CMS digiblue. Pokud bude mít někdo zájem, tak tady je.
Máte někdo již více zkušeností s tímto telefonem ve spojení s Trekbuddy?
| Description: |
|
| Filesize: |
491.75 KB |
| Viewed: |
5865 Time(s) |

|
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
Blue.01CZ.zip |
| Filesize: |
21.23 KB |
| Downloaded: |
166 Time(s) |
|
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Sun Jan 17, 2010 6:43 pm Post subject: Re: SE Satio U1 + Trekbuddy |
|
|
Tak jsem si Satio pořídil před necelými 3 dny, samozřejmě jsem nadšený, jako bývalý uživatel TB na "hloupých" SE, jsem chtěl TB zkusit i tu. Funguje (verze pro Symbian) bez problémů, zatím jsem nerozjel CMS, do složek jsem to hodil tak nějak intuitivně (překopčil jsem si komplet složky z TB z C702) a po chvilce to rozjel. Taky se to chystám více otestovat. Máš nějaké další poznatky (jsem taky z OL, kdybychom to chtěli zkonzultovat osobně)?
_________________ SE Satio+16GB, SE K550i+8GB, TB+hafo map  |
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Mon Jan 18, 2010 7:04 am Post subject: Re: SE Satio U1 + Trekbuddy |
|
|
| V terénu jsem to ještě moc netestoval. Ono než vyzkoušíš všechny možné navigace, které tento telefon zvládá, tak to chvíli trvá. Já mám nainstalovanou verzi TrekBuddy pro běžné telefony. Zkoušel jsem i verzi určenou pro Symbian, ale ta se mi v provozu nějak kousla. Možná to byla ale náhoda. Menší problém byl s trvalým podsvícením, které nereagovalo. To se dá ale lehce nahradit instalací jiné aplikace, která trvalé podsvícení udrží. U poslední verze 0.9.91 již trvalé podsvícení funguje i v tomto telefonu. Po zapnutí se podsvícení rozsvítí na maximální intenzitu a svítí trvale. Problém ale určítě v tomto případě bude s výdrží baterie. Mapy telefon načítá o poznání pomaleji než tomu bylo např. u C702. Zkoušel jsem i zvětšit jednotlivé řezy mapy, ale př.á mi to pořád stejné. Možná je to ale dáno tím, že u tohoto telefonu se prstem pohybuješ po mapě daleko rychleji, než tomu bylo pomocí kláves. Co je ale nepříjemné, tak procházení souboru wpt s více body. Při posunu na stránce se vždy nějaký bod otevře a nalistovat a otevřít na dotykovém displeji ten správný, je problém. Možná ale dělám něco špatně.
|
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Mon Jan 18, 2010 9:47 pm Post subject: |
|
|
Já zatím zkouším kromě TB ještě Sygic navigaci - ta vypadá skvěle - je to autonavigace, výdrž baterky vyzkouším zítra, jinak mám autonabíječku na SE a svého času s K770 a HGE-100 jsem celý den popojížděl a kešoval s tím, že jsem při popojíždění vždy mobil vrazil na autonabíječku. Trošku opruz, ale udržel jsem mobil s GPS naživu až do večera. Teď chci postupně testnout jak provoz se Sygicem, tak i TB - jezdím denně štreku cca 120km, tak uvidíme, jak to bude žrát baterku.
P.S. Nevíš, jak se u TB na Sation (a i na jiných java aplikacích) zbavit té spodní poloviny obrazovky, kde jsou nasimulované některé klávesy a joystick klasického mobilu? Nevidím kvůli tomu dolní půlku CMS
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Tue Jan 19, 2010 5:36 am Post subject: |
|
|
| Zadáš v telefonu volbu Nastavení -> Správce aplikací -> Instalované aplikace -> TrekBuddy -> Možnosti -> Nastavení suite -> Klávesnice na obrazovce -> Vypnuto. Následně budeš mít mapu i CMS na celé obrazovce a pokud se dotkneš displeje na přibližně místě původní klávesy, naskočí tě jednotlivé volby a Menu. Přepínání jednotlivých panelů CMS je dotykem popřípadě posunem prstu přes střed displeje.
|
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Tue Jan 19, 2010 7:27 am Post subject: |
|
|
Díky, to funguje prima, ale když zkusím ťukat na místa, kde předtím bylo A B C D, tak se mi pouze vyvolá menu nebo se mění zaměřovací kruh nebo se přepínají CMS, ale nenašel jsem místo, kde se dá poťukem vybrat vrstva atlasu (předtím to šlo). Je to dost nemilé, páč jsem si kdysi vytvořil 5tivrstvý atlas ČR s různě podrobnými mapami a teď se k těm ostatním vrstvám nedostanu. Nevíš, jak vyvolat to přepínání (na klasickém mobilu to byla myslím sedmička)?
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Tue Jan 19, 2010 2:24 pm Post subject: |
|
|
| Představ si, jako by po celém displeji byla rozmístěna klasická klávesnice mobilu. Např. když se dotkneš displeje v levém dolním rohu, naskočí ti klasické menu. Je to stejné jako klávesa * na běžném mobilu. Pokud tedy se dotkneš displeje kousek nad tímto místem (jako klávesa 7), otevře se ti menu s vrstvami atlasu. Tak to funguje i s otevíráním menu se soubory s wpt v levém horním rohu displeje (jako klávesa 1) apod.
|
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Tue Jan 19, 2010 5:58 pm Post subject: |
|
|
Díky, zkusím - bez této informace jsem dopadl - viz níže.
Dnešní test: Hodina a čtvrt navigování v autě se Sygicem - absolutní paráda, 2/5 baterie včudu. Půl hodiny chození se zapnutým TB po městě - podsvětlení střídavě zapnuté/vypnuté, ale bohužel jsem to nemohl ovládat, baterie ubyla tak z pětiny nebo míň. Nějakým náhodným ťukáním do displeje se mi vždy podařilo vyvolat akorát takové to hlavní TB menu, kde jsem zapnul GPS, ale nic víc. Ukončit jsem to musel natvrdo přes správce. I celkově se mi to zdálo poněkud pomalé. Ale jinak pohled na ten displej plný mapy byl jednoduše bomba
|
| Back to top |
|
 |
kruch Site Admin
|
Posted: Thu Jan 21, 2010 6:55 pm Post subject: |
|
|
Uvitam napad jak na touchscreenech resit prepinani vrstev, sam to taky ne vzdycky dobre trefuju
|
|
| Back to top |
|
 |
guest
|
Posted: Wed Apr 07, 2010 6:12 pm Post subject: Pomoc |
|
|
Moh by mi někdo helpnout také mám satio, nainstaloval jsem trekbuddy pro SE NE pro symbian, ten mi hlásil chybu, rozběhnu ho normálka mapy se mi načtou, ale nejde mi rozject GPS, když dám start tam mi tam hned skočí žluté kolečko:( nevíte někdo co s tim předem děkuji.
Případně postněte link na verzi která vám funguje :twisted:
|
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Wed Apr 07, 2010 6:30 pm Post subject: |
|
|
S tím moc neporadím, navíc poté, co jsem nahrál nový FW do Satia, musel jsem spoustu aplikací znovu nainstalovat a velká část mi nejede kvůli problémům s certifikací aplikace, jedna z nich je TB. Zatím jsem neměl čas si s tím hrát, ale zrovna v práci krachujem, tak budu mít víc času na hraní a určitě se na to podívám
Taky možná popřemýšlím, co s tím přepínaním vrstev na touchscreenech.
|
| Back to top |
|
 |
lenek
|
Posted: Thu Apr 08, 2010 3:41 am Post subject: Re: Pomoc |
|
|
Žluté kolečko znamená, že se načítají data ze satelitů. Musíš počkat, až naskočí kolečko zelené. V tu chvíli jsou data načtena a aplikace ti ukazuje aktuální polohu. Načítání dat trvá někdy delší dobu, tak buď trpělivý. Průběh načítání můžeš sledovat i v CMS - průběžně se mění kvalita signálu, po načtení dat se vedle počtu satelitů zobrazuje u FIX hodnota 2D nebo 3D a zelené kolečko.
Já osobně teď používám verzi pro Symbian a šla mi nainstalovat na nejnovější firmware i bez certifikace. Funguje i verze pro javu.
|
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Thu Apr 08, 2010 3:53 am Post subject: |
|
|
Jinak zkušenost s nabíháním GPS u Satia - poprvé to chvilku trvalo (načtení alamanachů), ale teď (spouštím navigaci Sygic) naskakuje téměř okamžitě - dokonce se mi chytá i v obýváku v prvním patře v paneláku - prostě citlivost parádní.
|
| Back to top |
|
 |
PetrX
|
Posted: Thu Apr 08, 2010 5:30 pm Post subject: |
|
|
V jiném vlákně se ptám jak je na tom TB se Symbianem. Tento telefon by měl mít také Symbian a tak se vás chci zeptat jak vám TrekBuddy chodí. Co tarové atlasy načítají se normálně nebo to nelze použít. Předem díky za postřehy.
_________________ Samsungu Xcover 271 (GT-B2710) |
|
| Back to top |
|
 |
Profa
|
Posted: Thu Apr 08, 2010 6:06 pm Post subject: |
|
|
Chodí v pohodě (když nepočítám můj problém s reinstalací a certifikátem po upgradu FW), atlasy tak, jak jsem je měl, beze změny fungovaly - ostatně to tu máš všechno ve vlákně rozepsané
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|