icon TrekBuddy
www.trekbuddy.net
Outdoor companion.
  • bluetooth / serial / internal GPS, simulator
  • offline raster maps (common grids and projections)
  • smart GPX / raw NMEA logs
  • waypoints and simple navigation
  • ... and more
  • MIDP and Symbian phones
  • Blackberry
  • Android
  • Windows Mobile 5.x/6.x
  • Windows Phone coming
Visit our wiki to see all features, guides and howtos. Project tracker.

Partners:    (Polish/Polski)(Polski) Compass mapy      (Polish/Polski)(Polski) Galileos mapy      (Polish/Polski)(Polski) CartoMedia      (Czech/Česky)(Česky) Eaglesoft trasy      (Polish/Polski)(Polski) ExpressMap     

FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
TrekView - online mapovy prohlizec a planovac tras
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
RoKro

PostPosted: Tue Apr 28, 2009 4:52 am    Post subject: Reply with quote

Uf, jasne, nedoslo mi, ze to kratim extremne moc. Ten puvodni soubor mel asi 3MB, asi pet hodin, kolo a v tom nejaky zastavky a dohledavani cache. Tak jsem nechal pro ukazku jako vzor struktury jen par bodu.
Dobra, jestli je struktura ok, nastavim si min podrobny logovani primo v gepeesce. Taky se tam da nastavit kombinace casovyho a vzdalenostniho pravidla pro zapis bodu do logu, zapise podle toho co nastane driv. Jen ty zatacky asi pak netoci kulantne, ale na tom nezalezi. Takhle podrobny jsem to mel nastaveny, protoze mi pripadalo, ze cim vic, tim lip Smile)) neee, myslel jsem, ze to zpresni ty prumerovany udeje o nadmorske vysce.
TB je super softik, ale mit porad zapnutej mobil kvuli logovani trasy je strasne narocny na baterku. A kolikrat to ani nejde zalogovat vcelku, kdyz v prubehu potrebuju telefonovat nebo cokoliv jinyho, tak musim vypnout TB. Mam jen blbou Nokii 6300, tam se mezi aplikacema jako na pc neprepnu Sad A ta baterka pri zapnutym modrozubu - zkusil jsem jednou logovat takovej delsi pesi vylet, start asi v devet s plne nabitym mobilem a v pul ctvrty uz koukam a mobil je plne vypnutej. A samozrejme jeste bez logu. Proto jsem investoval do novy gps s logovanim (a zatim si chrochtam, ten Evolve goTraxx byl dobrej, ale tenhle Qstarz 1000X je primo vybornej).
To tvoje nastaveni na 250m mi ale prijde uz opravdu dost hruby. Na ctvrt kilometru muze byt zatacek a mensich houpacek stoupani/klesani docela dost. To bych si tipnul, ze maj skutecnou ujetou vzdalenost na kole tak o 15% vyssi, nez ukaze trasa z logu. S vejskou kvuli presnosti jejiho mereni je to vubec pofiderni, a pritom to byl vloni uplne prvotni impuls, proc jsem koupil za tisicovku svuj prvni gps modulek.
To me dovadi k otazce z jineho soudku, odkud beres a jak pouzivas data pro vyskove udaje pri editaci cesty, nebo pri zpracovani zaznamenane trasy s volbou zjistovat vysku bodu u cesty (chapu to spravne tak, ze u trasy se podle tohoto nastaveni pracuje bud s vyskovymi udaji z logu, nebo si ty udaje komplet odnekud tahas)? Predpokladam, ze mas nekde tu volne dostupnou databazi nadmorskych vysek pro ctvercovou sit bodu (zapomnel jsem zkratku) a zjistujes vysku podle nejblizsiho, pripadne nejakym prumerem z okolnich. A kdyz jsou body cesty (nebo trasy) daleko od sebe, beres jen vysku teh bodu, nebo hledas v databzi vysek i pripadne udaje na spojnici tech vzdalenych bodu? Jsem zvedavej, co? Smile
Kdyz jsem nejakou trasu porovnaval, tak mi totiz trekview ukazal vyrazne vyssi prevyseni (nastoupane metry myslim), nez ta sama trasa nahrana na www.mapmyrun.com a i nez udaj o nastoupanych metrech z tachacku s barometrickym vyskomerem (ne, pocasi se extremne nezmenilo). Uz nevim presne, ale mapmyrun ukazal asi 750metru, tachacek 950 a trekview asi 1300, zkratka litaly v tom stovky metru. A co si pak mam napsat do denicku? Smile))) Asi zalezi na mire vyhlazovani toho kteryho softu a taky nevim, s jakou "zrnitosti" pracuje te vyskomer v tachacku. Tak to spis jen kdybys k tomu chtel napsat nejaky info treba obecne o tech vyskach, asi i jini by se k tomuhle tematu neco radi dozvedeli.
Tak jeste jednou diky za predchozi vysvetleni a za prima programek, kterej nam poskytujes.
Back to top
View user's profile Send private message
yearling

PostPosted: Tue Apr 28, 2009 6:26 am    Post subject: Reply with quote

RoKro wrote:
To tvoje nastaveni na 250m mi ale prijde uz opravdu dost hruby. Na ctvrt kilometru muze byt zatacek a mensich houpacek stoupani/klesani docela dost.

No zdánlivě máš pravdu, ale TrekBuddy má implementovanou jednu vlastnost (nikde nepopsanou) - při velkých změnách azimutu jsou výše uvedená nastavení ignorována a vzorkování probíhá cca po 1 sec. V praxi to vypadá tak, že na rovných úsecích jsou body po nastavené vzdálenosti (250m) nebo čase (60sec), ale v zatáčkách je vzorkování daleko častější, takže výsledná trasa je poměrně velmi přesná. Pokud podobnou funkci Qstarz nemá, zkus experimentovat s nastavením a najít přijatelný kompromis - s velikostí uploadovaného souboru a časem jeho zpracování v TrekView se nic moc dělat nedá (omezeno webhostingem) - dejme tomu, že by se to ještě dalo trochu navýšit, ale rozhodně ne nad 3MB (není to jen o velikosti souboru, ale i o rychlosti linky, časem běhu skriptu a velikosti paměti) - snaž se doladit nastavení modulu tak aby byl soubor co nejmenší, jak jsem psal já bohatě vystačím s 2MB na sebedelší trasu.

RoKro wrote:
Takhle podrobny jsem to mel nastaveny, protoze mi pripadalo, ze cim vic, tim lip Smile)) neee, myslel jsem, ze to zpresni ty prumerovany udeje o nadmorske vysce.

Pro TrekBuddy bohatě stačí výše uvedené nastavení, co se týká Qstarz, tam to chce pokusničit. Tlumení výšky má za účel jednak eliminovat nepřesnosti GPS (já i když zůstanu chvíli stát na místě, výška se mi stále mění a za chvíli nastoupám 200m ani nevím jak Smile) - možná, že tuhle nectnost Qstarz nemá. No a další účel tlumení výšky je ignorování náhlých změn (přelezení každého kamene) - cílem je, aby souhrnné údaje byly srovnatelné s údaji z barometrických výškoměrů a tím i údaji v různých průvodcích (exaktní údaj z GPS může být objektivně správný, ale naprosto nepoužitelný a neporovnatelný) - nechám na tobě co si z toho vybereš.
Doporučuju přečíst (popis podobných problémů):
http://www.alena.ilcik.cz/gps/oregon.php
http://www.outdoorforum.cz/viewtopic.php?f=61&t=6768

RoKro wrote:
Mam jen blbou Nokii 6300, tam se mezi aplikacema jako na pc neprepnu Sad A ta baterka pri zapnutym modrozubu - zkusil jsem jednou logovat takovej delsi pesi vylet, start asi v devet s plne nabitym mobilem a v pul ctvrty uz koukam a mobil je plne vypnutej.

Já mám Nokii 6233 (v podstatě totéž co 6300) - se zapnutým logováním a občasným podsvitem vydrží tak 8hodin nonstop - já to řeším dobíjením ze soláru.

RoKro wrote:
Predpokladam, ze mas nekde tu volne dostupnou databazi nadmorskych vysek pro ctvercovou sit bodu

Jo asi tak nějak - údaje o výšce jsou tímto způsobem zjišťovány u bodů cesty (načítání funguje pouze je-li povolené v nastavení, pokud ne, jsou údaje o výšce nedostupné - případný údaj o výšce je u waypointů v souboru ignorován). U bodů trasy je to bohužel nemožné (je jich příliš mnoho) - ty jsou pouze načítány z GPS a proto ty různé obstrukce s tlumením výšky.

RoKro wrote:
A co si pak mam napsat do denicku? Smile))) Asi zalezi na mire vyhlazovani toho kteryho softu a taky nevim, s jakou "zrnitosti" pracuje te vyskomer v tachacku.

Univerzální řešení ani metodika neexistuje - záleží na tvých představách a typu GPS - výsledné údaje budou vždy více či méně neporovnatelné. Osobně se domnívám, že při cestování v horách by mělo být nastavení takové, aby výsledky zhruba odpovídali údajům v různých průvodcích. V rovině jsou potom údaje o převýšení naprosto irelevantní a kromě toho taky naprosto nesmyslné (nesmíš věřit všemu co uvidíš na display Smile)
Back to top
RoKro

PostPosted: Tue Apr 28, 2009 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

Diky za podrobne vysvetleni a za odkazy, jdu se na ne mrknout.
S tou vlastnosti TrekBuddyho pak tech 250m staci, to mas pravdu, to je jasny.

Jo, prave ze ta vyska lita jak splasena, to je dobre videt na zubatici profilu, kdyz to nahraju na Crempa (urcite znas, tam je to bez tlumeni).

Chtel jsem vyzkouset nastaveni 30s / 20m (kdyz nemam ty chytry prujezdy zatacek Smile ), ale nejak tu krabicku nemuzu presvedcit. Loguje mi podle intervalu nastavenyho v milisekundach pro fix polohy, takze kazdou 1s a na nastaveni pro logovani kasle. A kdyz prodlouzim treba na 5000ms tenhle udaj, tak zase posila i "ven" udaj o poloze jednou za pet vterin, coz pro geocaching neni to pravy povidlovy, ach jo, budu dal badat a laborovat.

Ty 2MB budou takhle dostacujici, tak jen tip spis kvuli rychlosti prenosu - co zpracovavat i logy zabaleny treba v zipu a rozbalovat je az po preneseni na server?

Jasne, takze vyska bodu cesty z databaze a vyska bodu trasy z logu. zacinam se v tom pomalu orientovat Wink Jen tak mimochodem, nemel by se druhej checkbox zleva ve spodnim radku jmenovat spis "Body trasy" nez "Body cesty"?
Back to top
yearling

PostPosted: Tue Apr 28, 2009 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

RoKro wrote:
co zpracovavat i logy zabaleny treba v zipu a rozbalovat je az po preneseni na server?

Zajímavý nápad, bohužel problém s max. velikostí souboru to neodstraní protože se narazí na maximální velikost paměti při dalším zpracovávání rozbaleného souboru na serveru (čím větší soubor, tím více RAM je potřeba pro jeho zpracování - bohužel parsování XML v PHP je náročné na paměť) - možná někdy v budoucnu.

RoKro wrote:
Jen tak mimochodem, nemel by se druhej checkbox zleva ve spodnim radku jmenovat spis "Body trasy" nez "Body cesty"?

Ne, je to správně tak jak to je - první dva checkboxy se týkají prohlíženého souboru - Prohlížená trasa (trackpointy, respektive spojnice mezi nimi - samotné body vidět nejsou) a Body cesty (waypointy). Prohlížený soubor může obsahovat nezávisle na sobě oba typy bodů (trackpointy normálně v sekci trk a trkseg a za nebo před nimi i waypointy) - TrekBuddy tohleto neumí vytvořit - každý typ bodů ukládá do separé souboru, ale třeba OZIexplorer nebo i Garmin to v pohodě zvládnou - nejsem si jist, jestli je takovýto soubor zrovna korektní, ale každopádně TrekView si s tím umí bez problémů poradit a zabrazí (případně vytiskne) jak projetou trasu tak i body cesty (např. hospody Smile nebo plán cesty) v jednom souboru najednou.

RoKro wrote:
A co si pak mam napsat do denicku? Smile))) Asi zalezi na mire vyhlazovani toho kteryho softu a taky nevim, s jakou "zrnitosti" pracuje te vyskomer v tachacku.

Ještě mne napadla jedna možnost jak se dobrat k "relativně přesným" údajům týkajících se výšky (profil, souhrnné údaje o výšce). Projetou trasu (trackpointy) je možno převést na plán cesty (waypointy) - Funkce >> Převod trasy. Výsledný soubor potom načíst - buď jako prohlížený soubor nebo jako editovaný soubor (v tomto případě je možno současně zobrazit oba soubory jak původní tak převedený). Výškové údaje k waypointům jsou potom přiřazeny na základě jejich polohy nezávisle na údajích zjištěných z GPS. Výsledné souhrnné údaje a profily projeté a převedené trasy se budou více či méně lišit - údaje převedené trasy by teoreticky měly být přesnější, ale pouze teoreticky (teorie je šedivá, zelený je strom života) - záleží na více faktorech Very Happy Very Happy
Back to top
yearling

PostPosted: Sun Aug 30, 2009 8:56 pm    Post subject: TrekView verze 2.3 Reply with quote

Takže do nového školního roku s novou verzí TrekView Wink
Kromě oprav několika menších chybiček se jedná o několik více či méně užitečných drobností – záleží na úhlu pohledu Smile
Především byly do režimu GOOGLE přidány mapy OpenStreetMaps a to jak základní mapa, tak i turistická mapa (vrstevnice, turistické a cyklostezky,...) - zejména pro východní Evropu se jedná o slušnou alternativu map GOOGLE, které jsou např. v Rumunsku naprosto k ničemu, ale i co se týká turistických map v západní Evropě, OpenStreetMaps jsou na tom celkem slušně – rozhodně lépe než GOOGLE.
Dále je nově možné zjišťování polohy a nadmořské výšky libovolného bodu na mapě (poloha kurzoru) i v režimu GOOGLE.
Nově je při ukládání GPX souborů (editovaná cesta, archivní trasa nebo převáděná trasa) v režimu SEZNAM možné u bodů cesty ukládat i údaje o nadmořské výšce (viz Nápověda) - tato možnost se dá využít např. při plánování cesty pro TrekBuddy ve spojení s CMS (proměnná wpt-alt-diff), kdy se při navigaci zobrazuje výškový rozdíl mezi aktuální polohou a bodem ke kterému se naviguje.
Nově je dále možné u přímého odkazu na prohlížený soubor definovat režim činnosti (GOOGLE, SEZNAM), typ mapy (turistická, satelitní, turistická) a aktuální měřítko (viz Nápověda) - tzn. TrekView lze tímto způsobem lépe využívat i pro zobrazování tras mimo ČR.
Poslední vylepšení se týká možnosti načtení a vytvoření odkazu na libovolné místo v mapě a načtení odkazu na libovolný bod cesty nebo trasy (viz Nápověda)- tuto funkci je možné využít např. pro předávání vzkazů emailem - třeba sejdeme se u Toulovce Smile.
Takže to je tentokrát všechno – očekávám nějakou zpětnou vazbu a pokud možno i další trasy do archivu (především ty mimo silnice a to včetně podrobného popisu) - zatím jich je tam dost málo. Přiznám se že je to pro mne docela zklamání, čekal jsem že se časem bude moci TrekView využívat více jako plánovač – tj, bude tam popsáno větší množství mimosilničních tras včetně informací o povrchu, zvláštnostech, hospodách Wink ,... - bohužel tento stav je stále v nedohlednu Sad - buď si každý syslí své trasy jen pro sebe a nebo, že by se jezdilo (chodilo) jen po silnici a oficiálních cyklostezkách ?!

Last edited by yearling on Mon Aug 31, 2009 5:14 pm; edited 3 times in total
Back to top
Celda

PostPosted: Mon Aug 31, 2009 10:32 am    Post subject: Reply with quote

Bomba ! Jak bude trochu čas, vyzkouším !
mobile: SAMSUNG SGH D880 Duos (dual SIM)
GPS: Qstarz BT-1200 Bluetooth Solar Travel Recorder (MTK chipset)
Back to top
WtSWtS

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 10:47 am    Post subject: Jak na to ?? pls help Reply with quote

Mám mapku ve formátu GPX. otevřel jsem ji v TV. CHci ji narvat přesně oříznutou tzn okolo editované trasy do mobilu(SE S500i) a otevřít ji v TB. Může mi prosím někdo poradit přesným a jednoduchým postupem jak na to ? Děkuji předem.
Back to top
yearling

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 11:39 am    Post subject: Re: Jak na to ?? pls help Reply with quote

WtSWtS wrote:
Mám mapku ve formátu GPX. otevřel jsem ji v TV. CHci ji narvat přesně oříznutou tzn okolo editované trasy do mobilu(SE S500i) a otevřít ji v TB. Může mi prosím někdo poradit přesným a jednoduchým postupem jak na to ?

Pokud to chceš jako obrázek tak TrekView umí pouze přípravu výstupu pro tisk (obrázek PNG) v rozměrech pro A4 no a ten potom normálně zkalibrovat jako mapu viz http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=4
Případně se koukni i na http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=1084

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selže-li všechno, přečti si návod, selže-li i to, pamatuj co řekl Lenin: "Učit se, učit se, učit se" Smile
Back to top
WtSWtS

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

Zkusím to zeptat se jinak. Lze z Trekview (TV) vytáhnout mapku libovolného úseku dejme tomu okruhu 90km vyuzitou pro mtb závod horských kol a vložit ji do mobilu a spustit v aplikaci Trekbuddy (TB)? Abych byl konkrétní http://www.bikemap.net/route/300238?125172066136623 tady je mapka a lze z ní vyexportovat gpx soubor který následné v Trekview otevřu. "Poklona autorovi Smile sedí to přesně a mimochodem výborná práce. Konečně něco k užitku" Jen bych chtěl a někde jsem to tady četl ve fóru, že někdo využívá TV A TB zároveň. Takže jak bych mohl vytvořit mapu ve formátu *.tar ,aby mi to moje šunka mobil přechroustal. U mapy.cz fungoval obdobně prográmek mapgrabber. Poradíš mi Yearlingu nebo někdo problematiky znalý pls ?
A další věc, která by mohla být k užitku všem, myšleno formou přání a dotazu zároveň - jestli by autor mohl zařídit a vytvořit, a je li to vůbec možné, v aktualizacích programu TV stvořit výstup, který si uživatel určí sám (tj. nejen tisk A4 našířku a navýšku + *.png, *.pdf), ale zdali je možné vytvořit výstup i větší a to libovolně do 100km x 100km jedná se mi o mapky podrobnější a tudíž nevyhovující formátu A4 a možná by stačil formát souboru *.jpg (nemám tak velký monitor abych si pořídil screenshot Smile) Děkuji za odpověď a případně za zpracovanou výšeuvedenou mapku Smile Jen mne zajímá jak na to. Dík
Back to top
Celda

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

2 "WtSWtS:
Mám pocit, že to máš nějaké domotané Surprised
Buď je to tím, že se zatím nevyznáš nebo jsi mě uvedl v omyl serií překlepů.

WtSWtS wrote:
Mám mapku ve formátu GPX. otevřel jsem ji v TV.

Mapku ve formátu GPX zcela jistě nemáš. GPX je záznam trasy (track, tj. co už někde GPS zaznamenala), popřípadě cesty (route, tj. co si plánuješ projet).

Aplikace TrekView dělá to, že když jí předhodíš track nebo route, tak si stáhne příslušné potřebné mapové dílce z www.mapy.cz (tj. mapy SHOCART) a track/route v nich zobrazí.
Sice si to můžeš pak vytisknout nebo stáhnout z TrekView jako obrázek, ale TrekView neslouží k tomu, aby ti generoval mapu pro TB !! (Můžeš sice vzít ten jeho tiskový výstup, sám si ho kalibrovat atd. a vytvořit mapu, ale je to pracné a zbytečné.)

Pokud potřebuješ dostat to samé do TB, tak:
1. Potřebuješ mít tu samou SHOCARTí mapu ve formátu pro TB. Stáhni si ji tady:
http://www.gpsmaps.ic.cz/_private/mapy.htm
jako "Celá ČR - TURISTICKÁ (1:50000), 12 samostatných map,rok: 2007"
(Pokud by byla celá ČR moc velká pro tvůj mobil, dej si do TB jen tu jednu mapu z 12, kterou zrovna potřebuješ.)
2. TB umí v této mapě zobrazit track/route z GPX stejně jako TrekView !
Dělá se to přes 1 - Waypoints - otevři soubor - RouteAlong

Tak doufám, že je to snad teď jasnější.

Back to top
WtSWtS

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Pro Celda. Omluva z mé strany. Jsem trochu dost velká lamka co se týká této problematiky.

za 1.Mám TB v mobilu (SE S500i) funkční pouze jako offline mapy (tedy používám právě těch 12 o kterých mluvils) a nemám "zatím" HGE-100 GPS Modul (přijímač) Vše jinak funguje jak má, thx

za 2. Mám staženou mapku závodu tedy waypointy ve formátu gpx ze stránek jak jsem uvedl výše v odkazu, uložil jsem si ji na plochu a když jsem pak koukal na trekview.cz tak se mi podařilo tuto trasu otevřít v mi pohodlnějším prostředí od Shocartu, tedy v trekview.

Tak jsem se dneska večer trochu začetl do této problematiky na tomto fóru a zjistil jsem, že tomu hodně nerozumím a než jsem začal poprvé psát tak jsem si myslel že je to jednodušší.

K tvé větě :

bych asi, tedy určitě potřeboval podrobnější radu pro joudu jako jsem já. Co mám kde nakopírovat? A kde mám provést? - "Dělá se to přes 1 - Waypoints - otevři soubor - RouteAlong " ??? Pls, popiš mi to tak ať mi to hlava pobere. Dík za námahu jsem z toho
Shocked Very Happy
Back to top
Celda

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 9:04 pm    Post subject: Reply with quote

WtSWtS wrote:
Pro Celda. Omluva z mé strany. Jsem trochu dost velká lamka co se týká této problematiky.

Není potřeba se omlouvat, od toho tu forum je. Jen je je blbé, že tady zaplevelujeme jediné, "sticky" vlákno k TrekView, ale co se dá dělat ...

WtSWtS wrote:

K tvé větě :

I) Stáhneš soubor "Bikemap.net-Od_ivous_v pohár 4EVER 2009 - 1 kolo.gpx" a uložíš ho (radši pod nějakým normálnějším a nečeským jménem - třeba 4EVER09_1.GPX) přes kabel nebo čtečku paměťových karet na mobil do adresáře, který má TB určen pro waypointy - záleží na tvé konkrétní konfiguraci, např. E:\TBdata\wpts
II) Spustíš TB a vybereš ty turistické mapy
III) Trasa závodu je popsána lomenou čarou a v souboru GPX jsou GPS souřadnice bodů této lomené čáry. Proto stiskneš na mobilu v TB jedničku (menu waypointů), vybereš Waypoints, vybereš ze seznamu soubor 4EVER09_1.GPX a dáš ho otevřít. Tím se ti otevře ten seznam těch bodů (číslovaných 0000 až 0166) a v kontextovém menu dáš
- buď "Show all" - to ti zobrazí v mapě všechny tyto body, ale nebudou spojené čarou
- nebo "Route Along" - to ti zobrazí v mapě všechny tyto body postupně spojené čarou
IV) Abys to místo trasy na mapě nemusel hledat, dáš znovu jedničku (menu waypointů), vybereš Waypoints, vybereš ze seznamu soubor 4EVER09_1.GPX, dáš ho otevřít a na libovolném z bodů závodu dáš "GoTo"

Teď jsem to i s tím konkrétním souborem vyzkoušel, funguje to ! Cool

Back to top
WtSWtS

PostPosted: Wed Sep 02, 2009 5:05 am    Post subject: Reply with quote

Děkuji uctivě, funguje to. Dík za radu
Back to top
Celda

PostPosted: Tue Nov 24, 2009 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

2 yearling:

Neprováděl jsi teď v poslední době do TV nějaké změny ? Sad

Jde mně o to, že jsem používal TV jak pro zobrazení tracku - např.
http://www.trekview.cz/trekview/index.php?agpx=http://members.upc.cz/celda/GPS/P2009tam.gpx&amap=2&amat=2#mapa
a to mně nadále funguje OK, tak i pro zobrazení izolovaných waypointů - např. všechny mnou ještě neodlovené kešky do určité vzdálenosti od mého domu - např.
http://www.trekview.cz/trekview/index.php?agpx=http://www.volny.cz/celechovskyj/KeskyBrno35km.gpx&#mapa
No a to druhé mně před nedávnem přestalo fungovat !! Sad
Při pokusu o zobrazení TV jen "sype červené balóny" a nic. Sad
Nejdřív jsem myslel, že soubor už je moc velký a tak jsem to zkoušel na menším souboru, zkoušel jsem to zadat přímo na stránce (ne jako odkaz z jiného serveru), zkoušel jsem jiný prohlížeč a furt nic. A přitom to dříve tak pěkně fungovalo ...
Je to z Tvé strany záměr (nepodporovat dále GPX s izolovanými WPT) nebo nějaká chyba nebo ... ? Díky za info !

Back to top
yearling

PostPosted: Wed Nov 25, 2009 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

No žádné změny jsem už dlouho neprováděl.
Co se týká prvního souboru ten je v pohodě, ale ten druhý se mi nějak nezdá (v čem je vytvořený?), načíst nejde (a podle mne nikdy ani nešel) - jak budu mít trochu času zkusím se na to kouknout. Pokud tam není vyloženě syntaktická chyba (neuzavřený tag - na to je PHP dost citlivé), třeba bude stačit trochu upravit parser.

upd 25.11. 19,41
Tak zrada je pravděpodobně v systému zjišťování výšky. U každého waypointu načítaného ze souboru je na základě jeho polohy zjišťována nadmořská výška. Bohužel tento systém momentálně selhává, takže nelze načíst žádný soubor obsahující waypointy (včetně těch vytvořených přímo v TV). Jak budu mít víc času zjistím kde je chyba. Jen tak pro zajímavost, kdy jsi na tuhle závadu přišel? Já jsem od konce září (to bylo ještě OK) žádný soubor s WP nenačítal, takže už to nemusí fungovat pěkně dlouho :-/
Back to top
Post new topic   Reply to topic    TrekBuddy Forum Index -> Česky-Slovensky All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next
Page 6 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum